- Aile & Toplum konusunda 150,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenen insanlar, bekar arkadaşlarıyla görüşmeyi tamamen bırakmazlar. Ancak, evlilik, insanların hayatlarında önemli bir değişikliktir ve bu değişiklik, arkadaşlık ilişkilerini de etkileyebilir. Evlilik, insanların önceliklerini değiştirmesine neden olabilir. Eşlerine ve ailelerine daha fazla zaman ayırmak isteyen insanlar, bekar arkadaşlarıyla görüşmeye daha az zaman ayırabilirler. Ayrıca, evlilik, insanların yaşam tarzlarını da değiştirebilir. Evli çiftler, bekarlara göre daha az sosyal aktiviteye katılabilirler. Bu da, bekar arkadaşlarıyla görüşme sıklığını azaltabilir. Ancak, evli insanlar, bekar arkadaşlarıyla görüşmeye devam etmek için çaba sarf edebilirler. Örneğin, bekar arkadaşlarıyla düzenli olarak buluşmaya çalışabilirler. Ayrıca, bekar arkadaşlarının evliliklerinden sonra da hayatlarında önemli bir yere sahip olduklarını gösterebilirler. Zaman yetersizliği: Evli insanlar, eşlerine ve ailelerine daha fazla zaman ayırmak isterler. Bu da, bekar arkadaşlarıyla görüşmeye daha az zaman ayırmalarına neden olabilir.
Yaşam tarzı değişimi: Evli çiftler, bekarlara göre daha az sosyal aktiviteye katılabilirler. Bu da, bekar arkadaşlarıyla görüşme sıklığını azaltabilir. Eşin baskısı: Bazı eşler, eşlerinin bekar arkadaşlarıyla görüşmesini istemezler. Bu da, evli insanların bekar arkadaşlarıyla görüşmesini zorlaştırabilir. Evli insanların bekar arkadaşlarıyla görüşmeyi bırakmaması için yapabilecekleri bazı şeyler şunlardır: Bekar arkadaşlarıyla düzenli olarak buluşmaya çalışın. Haftada bir veya iki kez, bekar arkadaşlarınızla buluşmaya çalışın. Bu, arkadaşlık ilişkilerinizi canlı tutmanıza yardımcı olacaktır. Bekar arkadaşlarınızın evliliklerinden sonra da hayatlarında önemli bir yere sahip olduklarını gösterin. Beklikçilerinizin evliliklerinden sonra da onlara değer verdiğinizi gösterin. Bu, arkadaşlık ilişkilerinizi güçlendirecektir.
Eşinizin baskısına karşı durun. Eşiniz, bekar arkadaşlarınızla görüşmenizi istemiyorsa, ona durumunuzu anlatın. Eşinizin, bekar arkadaşlarınızın evliliklerinizden sonra da hayatlarınızda önemli bir yere sahip olduğunu anlamasını sağlayın.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılAtaerkil kafalar evlenince arkadaşlığı kesiyor. Öyle konusmayla değil ama arama sormalar azalıyor. Boş zaman kalmıyor gibi muhabbetlere de katılmıyorum. Boş zamanı olunca da neden aramadığını soruyorsun yine de bahaneler geliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar evlenince çok değişik havalara giriyor. Çok sinir bozucu. Ve bir şeyi itiraf etmeliyim ki bekarım ve bekar arkadaşlarımla daha iyi sohbet oluyor. Evliler daha değişik oluyor o anlatılamaz yani. Tek bildiğim birgün evlenirsem hep bekar gibi konuşmaya devam edeceğim.
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılNiye bırakayım bekarlara kötü yola düşürüyor gibi muamele yapmasanız mı acaba🤔 hani hepiniz bir ara bekardınız ya 🤔
04 Yorumla
Soran+1 yılYa kuzenim benden 4 yaş büyük, ama kardeş gibi büyüdük, yakındık hep. Ailem kendi kızlarından benden ve ablamdan ayırt etmedi. Her zor zamında yanında olduk. Normalde baya yakındık , beraber alışverişe yemeğe vs giderdik. Evlendi ve bir cocugu oldu , ne arıyor ne soruyor. Buluşmalar hayal oldu, sağlık sorunu yaşadım bir kaç sene önce, ciddi bir durumdu , tanımadıgım biri bile üzülürdü destek olurdu, aradım anlattım , ararım seni dedi, kapattı bir daha aramadı bile. Hala daha aynı, mesafeli. Yeni instagram hesabı açmış eşi hariç kimseyi eklememiş. Ancak bir derdi vs olunca annemi arıyor. Kendi arkadaşları ile de mesafe koydu.
- +1 yıl
En nefret ettiğim insan tipi. Kes gitsin iletişimi muhatap olma. %90 eşi istemiyordur çok net. Sizinle ilgisi yok bazı insanların eşlerinin sevgililerinin köpekleri olmaya bayılırlar. Hoşlarına gider bu da öyle işte. Benim arkadaşım nişanlandı ve bizim haberimiz bile olmadı. Her b. kunu anlatan insan nişanını söylemedi. Biz bekarlar çünkü kötü yola düşürüyoruz milleti😂 Hani şey kafası var, bunlar bekar tüm gün oturur sadece karı-kız/erkek muhabbeti yaparlar sürekli karşı cinsle fingirderler o yüzden uzak durayım diyorlar herhalde 🤔
Soran+1 yılYa birde evlenmeyenler çocugu olmayanlar mutsuzdur gibi düşünüyorlar bende bunu anlamıyorum :D her evlenen mutlu degil ki , ama her ne olursa olsun yaptıkları kırıcıydı, bazen arıyor diyor ki beni hiç aramıyorsun dalga geçer gibi diyor en zor zamanımda yanımda olmamış ben ne yapayım :D çoğu evli böyle ama ya bekar arkadaşlarını takmamaya başlıyorlar falan
- +1 yıl
Evlenmeyenler değil kız "evlenemeyenler" 😂 onlara göre evlenmek başarı 😂 ve biz evlenmeyi şu an düşünmüyor veya istemiyor olamayız sadece evlenememişizdir😂
Benim bunlarla ilgili çok iyi bir sözüm varda baya küfürlü ve ağır kalacak buraya o yüzden neyse😂 arama sorma muhatap aldığına değmez. Aynı taktiği uygula arama sorma o arayınca da " aaaa canım hiç arayıp sormuyosun" de yalandan geç evlenene bir şeyler oluyor da neyse 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılMecbur evlendikten sonra şartlar da değişiyor evlenen kişi daha eşiyle çocuklarıyla ve ailesiyle zaman geçirdiği için bekar arkadaşıyla artık ortak paylaşım alanlarıda azalmış olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa kuzenim benden 4 yaş büyük, ama kardeş gibi büyüdük, yakındık hep. Ailem kendi kızlarından benden ve ablamdan ayırt etmedi. Her zor zamında yanında olduk. Normalde baya yakındık , beraber alışverişe yemeğe vs giderdik. Evlendi ve bir cocugu oldu , ne arıyor ne soruyor. Buluşmalar hayal oldu, sağlık sorunu yaşadım bir kaç sene önce, ciddi bir durumdu , tanımadıgım biri bile üzülürdü destek olurdu, aradım anlattım , ararım seni dedi, kapattı bir daha aramadı bile. Hala daha aynı, mesafeli. Yeni instagram hesabı açmış eşi hariç kimseyi eklememiş. Ancak bir derdi vs olunca annemi arıyor. Kendi arkadaşları ile de mesafe koydu.
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılevet öyle kadında erkek te bırakmalı ben eşimin dul erkek arkadaşlarıyla görüşmesini a-s-l-a istemezdim kız kızla kaz kazla kel tavuk kel horozla
00 Yorumla
+1 yılyoo kadınlarla görüşüyorum hâlâ, ama evli çocukluk erkek arkadaşım var onla görüşmüyoruz mesela karısı ile daha çok görüşüyoruz 😀 dışarıda karşılaştık en son ayak üstü naber vs konuştuk o kadar 😀
00 Yorumla
+1 yılErkeklerde de var ama. dogru olan biraz mesafeli. olmak hele günümüzde arkadaş arkadaşın eşine falan kayıyor hunharca yanlış şeyler tâbi
04 Yorumla
- +1 yıl
Sen evli onlar bekar mi sen bekarsan senden çekiniyorlar bir sekilde demektir
Soran+1 yılbekarım. Neden çekinsin ki kuzenim o benim.10 tane gönlüm olsa birine vermem kaba saba kocasına zaten . Her şeyi geç kuzeniyim
- +1 yıl
Ama. insanlar senin düşündüğün gibi dusunemeyebilirler
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılEğer bu bekar arkadaş, alemci bir tipse bitirmek gerekli ama değilse evlilikle arkadaşlık ayrı şeylerdir ve bitmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılalemci bir tipse zaten bitirilir , ama kuzeninin, ya da yakın doğru dürüst arkadaşlarınıda bırakmazsın
- +1 yıl
Elbette bırakılmamalı. İnsanın arkadaşı hayırlıysa yolu da hayırlı oluyor genelde.
Ben bırakmam şahsen bırakanların da aklından şüphe ederim
21 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBıraksınlar bence şahsen ben evli arkilerimle görüşmüyorum artık çok fazla çünkü dünyalar değişiyor artık
00 Yorumla Erkeklerde bu durum var ama kadınlarda yok sanırım ya kadınlar görüşmeye devam ediyor her zaman
00 Yorumla
+1 yılYanlış bir haraket bence kocası kısıtlıyor yok karısı kıskanıyor güven yoksa niye evlenir insan
02 Yorumla
Soran+1 yılbencede normal bir durum da degil
- +1 yıl
Güvenmeyen evlenmesin hiç zehir etmeye gerek yok hayatı
+1 yılBence normal bir durum bu kadar kızmanın gereği yok.
00 Yorumla
+1 yılGenellikle mesafe oluyor iş, ev ve kariyer derken birde aile farkında olmadan mesafe oluyor. Açıkçası evli olan arkadaşlarım farkında olmadan mesafe koyuyorlar bazıları ise özgüven eksikliği nedeniyle görüşmüyor ilginç bir şey.
011 Yorumla- +1 yıl
Özgüven eksikliği noktasını hiç anlamadım neden öyle? Bu tarz bir arkadaşın mı söyledi mi yani yoksa sen mi öyle düşündün çok merak ettim açıkçası
- +1 yıl
Günümüz şartlarına bakarsanız artık erkekler bir kadın ile sevgili olmuyor ve her zaman bir yedekleri mevcut sorun sizde değil yeni kuşağın Amerikan rüyası ve kadınların modernlik yerine yobazlığı tercih etmesi erkekler zàten ataerkillik düşüncesinde olduğu için harem kurmaya meraklı haliyle kimse kimseye güvenmiyor:)
- +1 yıl
Doğru analiz fakat ben özgüven eksikliği noktasını sormuştum. Yani kadınlar kocamı elimden alırlar diye mi korkuyor?
- +1 yıl
Eveet bundan kaynaklı.
- +1 yıl
Çift olarak görüşmek zorunda değil ki ama neden bu bilince gidiyorlar.
- +1 yıl
Tecrübe ve bilinçaltı özgüven eksikliği :)
- +1 yıl
Tecrübe derken? Evlenip uzaklaşan arkadaşların mı var? Yanlış anlama insan psikolojisi ilgimi çekiyor. O yüzden detay soruyorum kusura bakma.
- +1 yıl
Evet mesafe koyan oldu. :)
- +1 yıl
Garip onu da anlamak lazım. Peki burada yatan ana sebeplerden biri de eşlere ve arkadaşlara olan güvensizlik olabilir mi ?
- +1 yıl
Her iki tarafta aslında bilinçaltı kadın bakımlı ve güzel ise ek olarak kendi ayaklarının üstünde durup kendi kararlarını alıyorsa bu erkeğin gözünde ilgi çeker ve farkında olmadan çekilir haliyle kadın da çalışmıyor sadece ev ve çocuk ile ilgileniyor ise bir kendine bir de arkadaşını karşılaştırır bakım, konuşma, özgüven vb. O yüzden tehlikesiz olan evli arkadaşları ile 4'lü grup olarak gezmesi onu cezbeder.
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBekar olarak evli olan arkadaşlarım uyum sağlayamıyor artık bu doğru
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bazıları kocam da kocam moduna girince bırakıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk toplumunda sıradan bir durum. Bana hep komik gelmiştir.
00 Yorumla
+1 yılYani bu daha çok kadınlarda oluyor çünkü sorumlulukları artıyor erkekler için durum daha rahat oluyor
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSiz kadınlar bırakırsınız biz erkekler bırakmayız asla
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAynı hayatı yapamıyorlar çünkü sorumluluklar farklı
00 YorumlaHayır daha 2 gün önce görüştük
12 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sanırım ben bırakıyorum genelde… 😅
02 Yorumla
Soran+1 yılneden peki
+1 yılbekarlar ile evliler pek birbirine ayak uyduramaz
02 Yorumla
Soran+1 yılbu doğru ama orta yol bulunmalı bence aksi vefasızlık oluyor
- +1 yıl
ya şöyle söyleyim bunun bekarlıkla felan alakası yok ama evlenince yanlışlarını farkediyorsun ondan sonra bağın kopuyor
- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılBırakmıyorlrda fazla görüşmüyorlar
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eski tadı vermiyor, konular değişiyor
00 Yorumla
+1 yılEvt genelde öyle yapıyolar.
00 Yorumla
+1 yılyok niye bıraksınlar canım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılgenel itibariyle hayır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır. Çünki eşi izin vermiyor.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet bırakır. Çoğu evlenen arkadaşımda olduğu gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılne alaka. tabii ki hayır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılwww. elalemsonraneder. com. tr 😄
00 Yorumla
+1 yılhayır ne alaka
11 Yorumla
+1 yılHayırr
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. asla!
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 837 cevap paylaştı. Hayır saçma
00 Yorumla
+1 yılÖyle
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılNiye biraksin
00 Yorumla
+1 yılSaçma bir zihniyet
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılGenelde evet
00 Yorumla Bırakır örnekleri mevcut
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Olması gereken o
00 Yorumla
+1 yılÖzgüven eksikliği
03 Yorumla
Soran+1 yılbencede sanki onların saçma sapan eşlerine aşık olucaz
- +1 yıl
Vi risk mi oldu
Soran+1 yılne
+1 yılGenelde öyle oluyor
00 Yorumla