gerçekten sevip evlendim çocuklarımız oldu ama herkes o kadar takmış ki yaşıma nasıl 18de evlenirsin nasıl 2 çocuğun olur bu yaşta vs vs çok mu garip bu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı. Sen mutluysan sorun yok.
Ama bana soracak olursan çok erken yaşta evlenmişsin.
Söylediğim gibi bu senin seçimin, sadece insanlar artık evliliği erken yaşlarda yapmıyorlar ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı çocuk olayına bir çok kişi girmiyor zaten o yüzden şok olmaları normal.
Bir de yanlış anlama ama 21 yaşında bir insan her türlü ilişkiyi yaşayabilir ama çocuk yetiştirmek için bence de erken bir yaş, biraz daha hayat tecrubesi olsa daha iyi olur gibi geliyor bana. Gerçi sen belki de bu yaşa kadar 40 yaşında bir insan kadar bir şeyler görüp geçirmişsen eğer o tecrubeye sahipsindir belki de, yani akıl yaşta değil baştadır diye düşünürsek olabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim annem 19 yaşında evlenip aynı sene abimi yapmış 2 sene sonra da ben dünyaya gelmişim yani 21 yaşında. Anneme çok kızıyorum ilkokul mezunu olup bizi hiç düşünmediği için üstelik 19 yaşında kendinden 7 yaş büyük biriyle görücü usulü evlendiği için çok kızıyorum. Hadi kendini düşünmedin doğacak çocuklarındamı düşünmedin ya insan bir meslek sahibi olur hadi olamadın neden o yaşta evleniyorsun eski kafalılar gibi bu tür şeyler yüzünden hep dalga geçildim tüm arkadaşlarımın annesi ya hakimdi ya öğretmen 25 yaşına gelince olgunlaşıp doğru kişiyi seçip evlenmiş kişilerdi. Dış görünüşten bile anlaşılırdı benim annem kilolu, bakımsız maddi durumlar kötü diye kötü giyinen kişiydi onların anneside çok güzeldi çok güzel giyinirlerdi durumları var diye çocuklarına evde kütüphane yapıp kitapları test kitapları alırlardı bense 1 ay boyunca okulda aç kalıp biriktirdiğim para ile amca bir tane test kitabı alırdım. Şimdi senin çocuklarına da yazık değil mi? bana çok yazık oldu her konuda.
12 Yorumla- +1 yıl
Benim tam olarak dedim senarya bu yakin arkadasimda bu durumu yasiyor bunlarda severek evlendim die cikip sonra cocuklaruna hayati zehir ediyolar
- +1 yıl
Bir örnek de benim kız kardeşim
Erken yaşta zor oluyor artık. Alışıldık değil de o yüzden garip bakıyorlar. Bence güzeldir tabii erken yaşta aile olabilmek, birlikte büyüyebilmek.
Tabii günümüzde eğitim, iş vs. derken bu süre otuza kadar uzuyor.
Şanslısınız eğer mutluysanız. Yuvanız hep mutlu olsun. Kimsenin lafına da aldırmayın🤍10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Garip ve üzücü bence. O kadar erken yaşta kendi hayatını yaşayamadan çocuklarına odaklanmak senin hayatının elinden kayıp gitmesine sebep olur. Ben 25 yaşında çocuğum olduğunu hayal bile edemiyorum. Öyle bir şey olsaydı çocuğum değil kardeşim gözüyle görürdüm herhalde.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
158
Cevap
140Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok erken bir evlilik artık sayı çok azaldı. O yüzden bu tarz tepkiler gelebiliyor. Geçmişte geç kalmışsın diyen bile çıkabilirdi ama şimdi öyle değil.
10 Yorumla Çok mu garip diye sorman zaten garip olduğunu bile fark edememene sebep oluyor. Hayatı kaçırıyorsun. Evlilik çocuk 30 yaşından sonra da olur. Ama gençlik bir daha gelmez sen şimdi çıkıp arkadaşlarınla tatil yapamazsın, üniversitede takılamazsın ya da kariyer yapamazsın. Kitap okuyup kendini geliştirmezsin. Yalnız zaman geçirmenin keyfine varamazsın. Bakmakla yükümlü olduğun çocukların var. Bitmeyen sorumlulukların var. Henüz 19 yaşında evlenen biri gençliğini asla yaşayamamıştır açık ve net. Bir de soruyorsun asıl garip olan bu.
Not: Doğuda 17 yaşına gelen kızlar hala evlendiriliyor. Yanlış! Lütfen beyninizi kullanın.53 Yorumla- +1 yıl
Evlenen kitap okuyamaz kısmında patladım😆😂
- +1 yıl
Bende aynı şekilde
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılçocuk sadece doğurmayla olmuyor daha kendin çocuksun nasıl annelik edeceksin nasıl yetiştireceksin ki o çocukları
kendin hayattan ne aldın ne öğrendin ki onlara öğreteceksin
ayrıca çalışmıyorsundur da işinde yoktur
kocanın maaşıyla o iki çocuğun geleceğini gerçekten verebilir misin?
ne acelen vardı?
seviyor olabilirsin tamam ama acele etmişsin
erken evliliklerin çoğu boşanmayla sonuçlanıyor
neden?
çünkü çocuk yaşta hormonlarınla aldığın karar yaşın ilerledikçe pişmanlık yaratıyor
30-35 yaşına kadar doğurabilirsin zaten
hadi o yaşa kadar olmasa bile en az 25'e kadar bekleseydin
kendini geliştirseydin bir önce
ne desek boş tabi olan olmuş
hayırlı olsun kadrolu vasıfsız anne26 Yorumla- +1 yıl
size mi kaldı? vasıfsız bir şekilde insanların hayatına olumsuz enerji yollamak?
- +1 yıl
@slowdancinginthedark burada fikirlerimizi sormuş
bende buranın bir üyesiyim yani evet bana kalmış
ama ben fikrimi onaya sunduğumu hatırlamıyorum
size mi kaldı benim fikirlerimi eleştirmek?
olumsuz enerjiymiş skdsadk
mantığı aklı gerçekleri bıraktık enerjiye yöneliriz
tek derdimiz o
yalan mı söylemişim yukarıda
20 yaşındaki çocuk annelik mi yapabilir?
kendisi daha hayatı yaşamamış - +1 yıl
pekala annelik yapabilir? nereye kadar çıkartmayı planlıyorsunuz bu çocuk olma yaşını acaba? fikir değil sizinki. basbayağı kötü gözle bakıyorsunuz bu olaya. kişinin hayatı hakkında tek bildiğiniz 20 yaşında olması ama tahminlerinizle çok güzel hikayeler döşemişsiniz, üstüne olumsuz gelecek hayalleriyle bir son belirlemişsiniz.
- +1 yıl
@slowdancinginthedark senin de aynı şekilde bildiğin tek şey 20 yaşında olması ama ekstra bir pozitifsin
dünyayı toz pembe falan da görüyorsundur sen şimdi
hayat o kadar kolay değil
tabi ki en kötüsünü düşünüp kendini ona hazırlamalı
hep pozitifle hep olumlamayla gitmez hayat
bu bildiğin cahil cesareti
sonunda tabiki mutlu olabilir ama mutsuz olması daha yüksek bir ihtimalken neden saçma sapan hayallerden bahsedeyim
insan bunlarla bir yere ilerleyemez - +1 yıl
ben de müthiş bir pozitiflik içinde değilim? sizin çok aşırı olumsuz düşüncelerinize karşıyım sadece. okuyarak anne olacak belki. belki yükleri sırtlanmaya hazır? vasıfsız bir anne ne demek ya?
- +1 yıl
@slowdancinginthedark şu an bir vasfı var mı? yok vasıfsız
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEski zamanda veya daha küçük yerlerde gayet normalken günümüz büyük şehirlerinde evet erken 21 yaş ve 2 çocuk. Ama bu tabi ki sadece benim görüşüm. Kimse senin için erken olduğunu idda edemez. Hayat senin hayatın. Karar senin kararın. Ben liseyi Avrupada okudum ve B-sınıfında 13 yaşında hamile kalan bir kız vardı örneğin. 14 yaşındada anne oldu. Öğretmenlerin şokunu sana anlatamam. Şimdi (11 sene sonra bakıldığında) o kızın orta okul çağında bir çocuğu var, bende çocuk yapmanın fikri bile yok. Herkesin kendi bileceği iş.
10 Yorumla Garip değil olması gereken insanın fizyolojisine uygun olan aslında ama insanların garip diye gördüğü şey şu aslında bir gariplik olayı değil bu şartlarda insanlar üniversiteyi bitirip askerlikti işti derken 30 yaşında hatta şimdiki ekonomiyle 35 olur bu yaşlarda anca bireysrl olarak bişilere az çok sahip olmaya başlayıp evlendiği için durum böyle insan yaratılışına aykırı davranılıyor zorunlu olarak bu da geri dönüş olarak arkada bir sürü ilişki unutulamayan sevgili evlilik olunca sevgililiğe alısıklık gereği evliliği kaldıramayıp bosanma vs bir ton durumla geri tepiyor yazıkki bu halde zorunluluk gereği olan insanımıza herkes isterdi sevdiğiyle evlenebilmeyi mutlu bir yuva kurmayı
10 Yorumla
+1 yılGarip herkesin gorusu farklidir benim cevreden izlenimim erken evlenip cocuk yapan anneler gencliklerinin yasayamamanin acisini cocundan cikariyo cocu kendi evlendi yasa gelince ben senin yasinda evliydim diyo hatta arkadasimi annesi evlemdirmeye calisiyo Şu an 18 yasinda kizi biz emgel olduk daha kendi karakterinini duzenini oturtamamis bir bireyin evlenip cocuk yapmasina karsiyim ben ilerde yasayamadin genclini cocuklarina ben senin yasinda evliydim de solede bolede ben snein icin bunlaea katlandimda hicbir cocuk bu mualemeyi haketmez ya da su oluyor evlilikte sorun cikiyo kiz bosanamiyor maddi gucu yol omur boyu o adami cekiyor hayat toz pembe degil kizlar sevsenizde sevmesenizde hayatin gercekleri var genclik atesiyle yola cikmak hata bana gore bana gore 20 li yasdan once evlenmek vs yasaklanmali buda benim gorusum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok erken bence.
Hayatının tadını çıkarmadan iki çocuk. Ne gibi bir gelecek sunabilirsin ki onlara... sadece maadi olarak değil hayat tecrübe yok. Bugün yarın sıkılırsan bu ilişkiden ya da bende birşeyler yaşamak istiyorum bu hayatta dediğin an anlayacaksın ki... çok geç olacak.
Erkekden bağımlı olmak hayatını yaşayamamak, kısıtlanmak...
Ilk önce eğitim şart, hayat tecrübesi, meslek koca her zaman bulunur & çocuk için çok daha iyi bir gelcek sunulabilir.
Ben genel konuştum bu dediklerim size değil ama belki başka insanlara örnek olur.10 YorumlaEvlenmeyi ve çocuk yapmayı düşünmeyen biri olarak ben bütün ömrümü kendim için harcayacağım. Sizin gibi insanlar ise insanlık devam etsin diye beleşe hamal gibi bütün ömrünü yok edicek. Sonuç olarak bir kesim (ben) kazandığı bütün parasıyla rahatça geçinirken ki zaten tek yaşayan bir insan için bile asgari ücret yeterliyken, bir kesin (sen) çocukların masrafı, evin masrafı derken stres içinde yaşayıp gideceksiniz. Beleşe hamallık yaptığınız için sağolsun.
24 Yorumla- +1 yıl
Adamların belki parası var? Belki yardımcıları var? Mutlu mutlu evlenmişler? Size mi düştü hamallık dertleri? ne kadar meraklısınız başkalarının hayatlarına karışmaya
- +1 yıl
hamallık yapacağını ortaya atıp karşı tarafın ne yapmasını planlıyorsunuz acaba? nasıl bir fikir vermişsiniz, nasıl bir çözüm yolu sunmuşsunuz :DDD kişi bir aile kurmuş, buradaki olayı görmeyip hamallık yaptığını söylemeniz çok gülünç. pek ala sizin gibi kişilerin aç kalırım derdiyle cesaret edemediği bir şeye girişmiş. olaya farklı yerlerden bakıyorsunuz, çözüm yolu üreteceğinize.. neyse ki üremeyi düşünmüyormuşsunuz. çok memnun kaldım bu fikrinizden
Bence herkesin kendi eğer mutluysam sıkıntı değil günümüzde erken evlenenler gibi geç evlenenlerde var yani bence takma erken evlenmek bir bakımada sünnettir. Yanı herkes erken evlensin demiyorum tabikide insanların ne dediğine takma emin ol dışardaki 16 17 yaşındaki kızların yapmadığı şey yok. harama bulaşmaktansa sevdiğin insanla evlenmek daha güzeldir
21 Yorumla- +1 yıl
Kızlar yapınca sorun erkek yapınca normal mi? 14 yaşında başlıyor erkekler zina yapmaya
+1 yılYa yeniden üye olmayacaktım ama dayanamadım bu soruya gelen boş boş yanıtlara.. Ne demek nasıl annelik yapacaksın ne demek nasıl kalkıştın bilmem ne? Napacak kız geri mi gönderecek bebeği ya da hayatını idame ettireceği bir insanla tanışmış kusura bakma benim yaşım gelmesini bekleyelim evlilik için nerden baksan bi on senem daha var mı desin? Ne saçmalıyorsunuz siz ya?
Kendi doğrularınızı insanlara dayatmanızın tek ama tek açıklaması kıskançlığınız. Dayanamıyorsunuz birilerinin mutluluğuna, bir şeyleri erkenden yaşayabilmelerine dayanamıyorsunuz.
Kendimi ayırarak söylemiyorum, ben de dayanamıyorum köpek gibi kıskanıyorum evlenip mutlu olanları gördükçe. Keşke sosyal medyada yuvalarını eşlerini çocuklarını paylaşmasalar.. Engel olamıyorum hislerime nazar edicem diye korkuyorum.10 YorumlaBak şimdi 18 yaşında sevgilinle birlikte yaşama kararı alsaydın normal karşılayanlar artardı. Ama o nikah oldu mu nedense insanlar bunu gözlerinde öyle büyütüp saçma sapan korkutmalar yapıyorlar ki. Yaptığın anormal değil. Doğru insan olduğuna karar verip evlenmişsin, ne güzel evlatlarınız da olmuş.
Umarım hep çok mutlu olursunuz❤10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s +1 yılNasıl mutluysan öyle... mesela bana uygun değil, bir arkadaşım baba rızasıyla 17 de evlendi benle yaşıt 2 çocuğu var büyük olan 2 sınıfa mı ne gidiyor ben kendimş yerine koyuyorum bana afakanlar basıyor ama o çok memnun halinden. Kimi ne ilgilendirir?
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Açıkçası ben kendimi ele aldığımda evet garip buluyorum ama tabi ki olay bir başkası olduğunda bu onun kararı yani kim ne diyebilir kiii ha şok olma durumu olabilir evet çünkü bir çocuk dünyaya getirmek cesaret işi bence ya ve tam çocukluktan çıkma aşamasında (18) dünyaya bir birey getirmek hem deli cesareti hem de evlilik gözüyle de yine cesaret işi yani eğer şu an mutluysan seni tebrik ederim daha da mutlu olursun umarım
21 Yorumla
+1 yılKesinlikle en iyisini yapmışsın hic garip falan degil. Gayet normal alt tarafina spiral taktirip sonra biraz hayatimi yasayim diyipde orada burada sokturup gezip sonra bide utanmadan dürüst erkek arayip da yetmezmis gibi dürüstlük taslayan kizlar utansin keske hepsi senin gibi olsa yuvana sahip cik mutlu ol boş ver milleti
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 854 cevap paylaştı. Bana da şaşırtıcı geliyor. Hele kendi 18 yaş hallerimi düşününce. Kaldı ki ergenlik çağı daha da uzadı. Evlilik gibi ciddi bir atılım yapmak için fazla erken bir yaş. Karakterin, kişiliğin henüz oturmadığı, hayat bilgisinin-sorumluluk becerisinin yeni yeni anlaşılmaya başlandığı yaşlar. Yanlış kararlar vermek, tercihlerde bulunmak da çok olağan. Bu nedenle evlenmek için erken.
00 YorumlaTakılma abartıyorlar lakin ben kızım 18 de evlensin istemem çünkü anne baba için evlat zaten küçüktürde 18 zaten küçüktür
Sen evlenmiş yuvanı kurmuşsun ne güzel evlatların genç ken sende genç olacaksın
Enerjin onlara denk olacak oysaki ben öylemi geç evlendim evlat küçük ben yaşlı00 Yorumla
+1 yılYani bence normal. Sadece bu kadar genç yaşta çocuk sahibi olmak büyük soeumluluk ister. Hemde 2 tane diyorsunuz. Bence çocuk için bu kadar acele etmeyip, gençliğinizin tadını çıkarmalıydınız. İnsanlar da böyle düşündüğü için garipsiyor olabilir. siz mutluysanız kim ne demiş pekte önemli olmamalı.
00 Yorumla
+1 yılMilletin 18 yaşında Seksi bay bayan gördüğünde ağzının suyu akarken sen sevdiginle cinsel birliktelik yaşadın helalinden. 2 dene de minnakin oldu 🔥❤️. Ne güzel takma kafana evliliğin esası gençken evlenmek elektrik ateş gençken olur tez kaynasirsiniz. Kaynak tutuncada kolay kolay ayrılmaz eşler. Yaş 30 olmuş elektrik kalmamış burunlar havada egolar tavana çıkmış cinsel istek azalmış o evlilik tez biter. Takma kafana evlenemeyenler çatlasin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu okuyunca aklıma Esra Erol'a çıkan gencecik, ekonomik özgürlüğü olmayan, çocuklarıyla ortada kalmış ve geçimini sağlayabilmek için başka adama kaçan, çocuklarını terk eden kadınlar geldi. Ama umarım siz her zaman mutlu olursunuz, olası bi durumda olan çocuklara oluyor çünkü
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim kuzenimin eside 20 yasinda ve iki cocugu var pes pese istemezdi o mesela. Normal bir yasta bile zorken 20li yaslarda öyle bir sorumluluk.. bilemiyorum hayatin tadini cikaramiyosun özgür olamiyosun ben üzülüyorum onun icin.
18 yasinda bir akadasim hamile oda istemeden.. bu yaslarda bir insan neden hayatini mahfederki20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Günümüzde evlilik yaşı 30’lara dayandı.. haliyle 21 yaşında 2. Cocuk olunca insanlar garipsiyordur. Günümüze bakıldığında hala insanlae bu yaşta eğitim gördüğü için çocuk statüsünden toplum içinde zor sıyrılıyor.
Yoksa anormal değil.20 Yorumla
+1 yılNeden peşpeşe yaptın çocukları. Bu güzel bir şey erken yaşta çocuk ama bilinçli anne baba iseniz. Ayaklarınız yere basıyorsa, çocuğa doğru eğitimi verebilecekseniz ya da doğru eğitimi vermek için öğrenmeye açsanız vs vs.
27 Yorumla- +1 yıl
Sonra da seni ben dogurdum dediklerimi yapicaksin vs vs diyorlar cocuklari mallariymis gibi bir eşyaymis gibi goruyorlar, nerdeee bilincli cocuk yapmak cocuklar ebeveynlerine borclu olmazlar ebeveynler cocuklarina borclu olurlar çünkü kendi istedikleri icin doguruyorlar cocuklar bunu istemiyor sonucta ama ebeveynlerde nerde o bilinç sanki biz onlara borcluymusuz gibi seni ben dogurdum benim sayemde oldun vs vs
Gizli Üye(25-29)+1 yılGüzelliğinin en verimli olduğu yıllarda kalkıp çocuk doğurup göğüslerini bez yapıp vücudunu folloş yapman evet canım.
seven her haliyle sever gibi saçma sapan laflar edenler olur şimdi. bunlar boş laf. erkekler o yüzden mi karılarını hep genç çıtır kızlarla aldatır sebebi bu işte yaşla beraber giden güzellik ve çocuk doğurmakla oluşan deformasyon. Gerçekler acı03 Yorumla- +1 yıl
Sadakat karakter meselesilidir. Aldatmak gibi karaktersizlikleri herkes yapmaz. Adam olan yaşına, vücuduna bakmaz evlendiği aşık olduğu kadına her zaman sadık olur. Bunu beceremeyende adam değildir boş genelleme yapmayın.
Çocuk doğurunca göğüsler bez vücut folloş olacak diye bişeyde yok. Kendine iyi bakana dikkat edene hiçbir şey olmaz. Ha olsa bile bu asla aldatma sebebi değildir kadın vücudunda deforme olacaksa çocuğu için olsun ondan zarar gelmez
Cevap sahibi+1 yıl@McCaLLs hangi hayal dünyasından yazıyorsun bilemedim de. doğumdan sonra sadece kilo ile olan sorunları halledebilirsin yani evet kilo verirsin zayıflarsın ama bu asla sıkı bir vücut ve ten getireceği anlamına gelmez. En taş vücutta tanıdığım Rus bir ünlü bile Doğumdan sonra göğüslerine silikon yaptı sebebi çünkü sarkıyor şunu bi kabul et sarkan şeyi sporla nasıl düzelteceksin. o zaman yaşlı kadınlar zayıflayınca spor yapınca vücudundadaki tüm sarkıklıklar gider genç bir kız gibi olur. böyle bir mantık olabile mi
- +1 yıl
Spor vücudu sıkılaştırdığı için göğüs sarkamasınıda epey bir düşürür ha illaki biraz sarkar ona yapabilecek bir şey yok içi süt doluyor sonuçta ağırlaşıyor. Ayrıca doğum kaynaklı vücutta çatlaklarda oluşur mesela onlarda geçmiyor diye biliyorum. Ama bu önemsiz bir detay yaşlandıkça kadının göğsü sarkar, kiloda alır, erkekte kilo alır bu düzen böyle gider zaten.
İleride eşim olan kişi doğum yaptı diye vücudu sarksada, çatlasada umrumda olmaz. Çocuğumuzu dünyaya getiriyor sonuçta keyfiye olmuyor ya. Kendini salmaması dikkat etmesi yeterli benim için beraber spor yaparız zaten.
Sırf bu yüzden bir insan aldatılacak diye bir şey yok. Bunu geç kadın hamileyken aldatan insanlar bile var hamileyken ilişki olmuyor diye bahane üretip. Bunlar karaktersiz, şerfsz insanların yapacağı şeyler her erkek öyle diye bir genelleme yok saçmalık bu
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen üstesinden geldiğini düşünüyorsan ve yine olsa yine böyle yapardim diyorsan sorun yoktur.
Simdi 21 yasindakilerin çoğu üniversitede oldugu icin senin bu yasta 2 cocuklu olman istisnai bir durum olmus. O yüzden şaşırmaları normal. Ayıplamak ayrı, şaşırmak ayrı. Zaten bunu ya da senun hayatina dair baska herhangi bir şeyi ayiplayan kimseyi takma. Hayatindaki iyi ve kötü kararlarinin sonuclarini sadece sen yasarsin, onlar degil00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Doğru kişiyi bulduktan sonra beklemenin anlamı yok bence gayet güzel yapmışsın. Maşallah çocuklarınızada
Mutluysan kimseyi takma onlar ortalıkta doğru kişiyi bulsamda evlenebilsem keşke diye gezmeye başlarlar yakında😅10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl24 yasindayim bekarim kaç senedir üniversite okuyorum bitiremedim sırf tembellikten yani bu senede kalıcam galiba hiç ders çalışmadim
Etrafımda benden küçük kızlar var.. evlendiler sonra benle yaşıt olanlar var evlendiler hatta benle yaşıt olan kızın bikaç ay önce oğlu olmuş instagramda gördüm
Bende nasıl olur yaaaa felan derdim ama şimdi demiyorum siz öyle istemissiniz evlenmissiniz mutluysanız bize ne yani sen mutluysan bende senin için mutlu olurum
Allahta mutlulugunuzu daim etsin10 YorumlaMutlu olman ve bunu kendi isteğinle yapman tabiki en önemlisi ama insanların bunu bu şekilde karşılaması da gayet normal.. Ben de bulunduğun yaşın evlilik ve iki çocuk sahibi olmak için küçük bir yaş olduğunu düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılEkonomik özgürlüğünü eline almadan evlenmeyi dogru bulmuyorum ama tabi herkesin kendi zamanı kendi hayatı kimi cabuk olgunlasıyor. Ben şimdi bile tam manasıyla hazır hissetmiyorum daha yapmam gereken seyler var
10 YorumlaSeverek evlenmişsen ve eşinle mutlu bir evliliğin varsa ne mutlu sana. Allah çocuklarını sağ salim büyütmeni nasip etsin. 21 yaşında 2 çocuğun olması hiçte garipsenecek durum değil. Bakma başkasının lafına.
00 Yorumla
+1 yılYani, neden üniversite falan okumadın ki öncesinde? Özel bir durum mu vardı acele etmen için? Çoğu insana garip gelmesi normal. Günümüz şartlarında bu yaşta evlilik artık oldukça az. Ama sen mutluysan gerisi önemsiz.
04 Yorumla- +1 yıl
Evli olması üniversite okumasına neden engel olsun ki?
- +1 yıl
@Freddy1616 Evlenmesi engel olmaz ama iki çocuk engel olabilir
- +1 yıl
Bebekliğinde evet
- +1 yıl
@Freddy1616 Her şey zamanında güzel
Hayır değil. Bazı kesimdeki İnsanların kendine koyduğu kriterler var. Onlara denk gelmiş olmalısınız. İsteyerek yuva kurmuşsunuz işte ne güzel. Yaşınızda gayet ideal bence. İnsanları takmayın, onlar herşeye şaşırırlar. kendi yaptıklarına bile.
00 Yorumla
+1 yılGenellikle erken yaşta evlenenlerin sorunları çok büyük oluyor ve ayrılıkla bu nedenle çok oluyor. Bundan dolayı da demiş olabilirler
30 Yorumla
+1 yılkudurmuş gibi , habire fırtlatmışsın :D çocuk beyinliler çocuk yaşta çocuk yapıyor, hayret. Çok fena laf çakarım ;D
30 Yorumlaooooooooo harun abi yine güzel bir hikaye ile abaza avına cıkmıssın 56 abaza 70 tane de abaziş gelmıs dhashdah
30 Yorumla
+1 yılYoo değil çok güzel bir şey kendimden biliyorum 17 yaşımda evlendim 18 de anne oldum ve iyi ki evlenmişim kendimle gurur duyuyorum💪🏻 Kendi ailemle konuşmuyorum onlar bana diyor o daha çocuk yaşıtları okula gidiyor vs. çocuk dedikleri mükemmel bi anne oldu haberleri yok yeri gelince kendi aileni bile takmayabiliyorsun sen de elalemi takma çok basit...
10 YorumlaCok iyi yaptiniz, millet ne istedigini bilmiyor,18 inde evlenirsin erken evlendin derler,25 ine gelirsin evde kaldin derler, mutluysaniz, huzurluysaniz gerisi hikaye.
10 YorumlaHayatı hızlı yaşamamanın maalesef istenmeyen sonucunu yaşıyorsun Allah çocuklara sağlık huzur mutluluk ve sabırlı bir hayat yaşatsın olan onlara oluyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBence çok güzel. Maşallah sana mutluluğun daim olsun. Minik hayat arkadaşların var bundan daha güzeli olabilir mi :)
20 Yorumla
+1 yılDün benden 1 yaş büyük olan bir kısçeyle tanıştım 3 çocuğu vardı ve çocuklardan biri 12 yaşında 🤦🏼♀️ şok oldum.
21 Yorumla- +1 yıl
Gencecik evlendiriyorlar kızları maalesef kendileri çocukken çocuk yapıyorlar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAptal ınsanlar. Ben ozur dılıyorum onlar adına. Kımse ne yasadıgını nelerle mucadele ettıgını daha dogrusu hayat hıkayenı merak etmıyorlar. Sadece sonuc odaklılar onyargılarıyla varoluyorlar yazık yanı.
10 Yorumla Millet evlilik yaşını 30 40 yapınca bu ayııpmış gibi geliyor ulan zaten bu yaşta evleneceksin asıl olan o 18 altının pedofili sayılması da deli saçması bi zırvalıktır.
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani 18 den aşağı evliliği normal mi görüyorsun
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBuradan tanıdığım bir kankam var genç evlenmiş oda kendine çok iyi de bakıyor 3 çocuğu var. Hiç yaşını da göstermiyor 11 yaşındaki kızının ablası sanıyorlar
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. benim arkadaşım evlenmek için kız istemeye gittiklerinde sanki namuslarına göz dikmiş gibi karşılandığından bahsetmişti. evlilik kavramına yabancılaştı millet.
00 Yorumla
+1 yılhiç garip değil benimde yengem 18 yaşında evlendi şimdi birisi evli çocuğu var almanyada yaşıyorlar dayım zaten doktor baya rahat geçiniyorlar annemede diyor şu kızı evlendirin diye yahu sana ne be xd
00 Yorumla
+1 yılHerkes toplumun kalıplarına alıştığı için belki de bu soruları daha çok alacaksın. Keşke herkes kabullense. Umarım evliliğin çok güzel geçer. Çocukların analı babalı büyür. Maşallah sana. 🌸🌸
00 Yorumla
+1 yılGenç evlendiğin için şaşırmışlar ama saygı duymaları lazım sonuçta siz birbirinizi sevdiyseniz ailenizin rızasını alarak evlendiyseniz onlara yorum yapmak düşmez yani annen baban izin vermiş onlar niye eleştiriyor zaten 18 yaş ve üstü artık reşit yani ailesinin rızası olmadanda evlenebilir ve kimsede bi şey diyemez
00 Yorumla21 yaşında hala flört bile çekemeyen ben böyle şeyleri duyunca şaşırıyorum 😏
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl21 yaşında bir insan ne kadar olgun olabilir. Hadi olgunsun diyelim. Evlenmek için ekonomik özgürlüğün var mıydı? Eşinin eline bakmiyorsan bir sorun yok.
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Lalefizan ne alakası var ekonomik özgürlükten bahsediyorum. Evde oturup erkeğin vereceği paraya bakmiyorsa kendi kazandığı parası varsa sorun yok
+1 yılGarip değil de aşırı cahilce , bi çocuğunu sevemeden 2. Yi yapmışsın.
33 Yorumla- +1 yıl
@LaRosédri sevmiyor dedim mi? Sırf muhalefet olmak için yorum yazmayın ya. Birinin sevgisine doyamadan 2. Yi yapmış demek istedim altı üstü
+1 yılÜlkemiz kadınları çocuk gelin vakalariyla sürekli sarsıldığı için böyle bir olay karşısında normal tepki veremezler bunu bekleyemeyiz değil mi...
11 Yorumla- +1 yıl
Cocuk gelin degil ki resitmis
+1 yılAlakası yok bence seviyorsan ve mutluysan şu an en doğru kararı vermişsin hemde erken zamanda şanslısın bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı. Garip değil bende 28 bekarım diyince şok oluyorlar 😅
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüçük yaşlarda bazen insan mantıklı düşünemiyor maalesef. Yaşıtların okuyup meslek sahibi olurken, şu an bile özgürce gençliklerini yaşıyorken sen dünyanın sorumluluğunu yüklenmissin omuzlarına. Onlar ileride evlenirken sen 3 cocuk anası, hiçbirşeyde hevesi kalmamış, yorgun ve çökmüş bir kadın olacaksın. Umarım hayat sana merhametli davranır ve mutlu olursun. ama bu seçimin için birgün pişman olacaksın bence.
20 YorumlaDeğil. Hatta harika bir şey. Eşinize ve çocuklasrınıza sıkı sıkı sarılıp yuvanızı huzurla doldurun.
20 Yorumla
+1 yılTamam da Allah sana bağışlasın çocuklarını burada ki amacın ne?
20 Yorumla
+1 yılAslında annelerimiz babalarimiza bakarsak onlarda bu yaşlarda evlenmişler ama şu an evlenme yaşı 35'e kadar çıktı birazda o yüzden galiba
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTuhaf karşılayanların kendisi tuhaf bazı insanlar erken olgunlaşıyor ben de isterdim genç yaşta baba olmak
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılALLAH bağışlasın neden garip olsun dinimizde erken evlenmek haramın önüne geçmektir aferin sana ALLAH mutlu etsin inşallah.
00 Yorumla
+1 yılBen 21 yasindayim ve hic kiz eli bile tutmadim opusmedim bile. Ve evet qarip bi durum ama yinede mutluysan sorun yok
01 Yorumla- +1 yıl
Ben 27yim bende senin gibi
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yorumların çoğu yazık demiş. Gençliğini yaşayamadın şöyle böyle. Sen mutlu isen insanları çok önemseme. Sonuçta hayat senin.
00 Yorumla- Devamını Gör (238)
Devamını Gör(283)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 21 yaşında evli ve 2 çocuğum var deyince herkes şok oluyor. Garip bir durum mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler