Benim durumum değil ama olsun
Bence de çok erken
Baya da yorum gelmiş☺️
EVLENEN BEN DEĞİLİM
YANLIŞLIKŞA ‘M’ harfi koymuşum
Garip bir durum değil. Benim arkadaşlarımın da çoğu lise biter bitmez evlendi bazılarının çocukları bile olmuştur belki. Bence erken yaşta evlenip çocuk sahibi olmak çok güzel bir şey. Çocukla arkadaş gibi büyüyorsun ve yaşın daha erken olduğu için çocuğa bakacak gücün oluyor. Yaş ilerledikçe çocuk insana ağır gelmeye başlıyor. Şimdi ki aklım olsa bende lise bittikten sonra evlenir üniversiteyi öyle okumak isterdim.
Arkadaşlarım 18 de evlendi hepsi çok mutlu çocuklu ben 24 oldum daha 2 3 belkit 4 yıl daha evlenemem insanlar yaş ilerledikçe çok seçici oluyor 30 dan sonra evlensem ne yazar en güzel yıllarımda eşimle gezip eğlenemedikten sonra yaşı fazla olan insanlarıda gördüm çevremde ot niyetine yaşam onun yerine hiç evlenme. Hem zina bu yaş aralığında yaygın günaha bulaşmadan helalinle evlenmek en iyisi.
@Deepsiz knk
Olabilir. Ama garip bir durum olduğu da aşikar. Erkekleri bilemem lakin kadınların hormonları 12-25 yaş aralığında seyrelmekte ve adet düzensizliklerinden tut diğer hormon sorunları oluşabilmekte.
Kısacası demek istediğim daha vücudum yerine oturmadan ben kucağıma iki çocuk oturtmak istemem.
Erken bir yaş evlenip iki çocuk sahibi olmak için. Bu yüzden şaşırıyorlardır. Senin tercihlerin. Yaşadığın hayatı kendin yönlendiriyorsan, bunu kendin istediysen ve mutluysan kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Ömür boyu sürer inşallah aile saadetin. 😊
Cevap
140Cevap
Muhtemelen 18 yaşında evlenmiştir. Garip mi? Değil çünkü kanunen 18 yaşındaki bir birey olgundur ve evlenebilir. Ama günümüz şartlarına bakacak olursak eğitim ve meslek engeli aşıldığında evlenmek için yaşların 27-28'lere kadar uzadığını görüyoruz. Birçok insan artık 25 yaşında üstünde evlendiği için genç yaşta evliliklere şaşırıyor olabilirler. Oysa genç yaşta evlenmek kötü bir şey değil aksine iyidir. Çünkü erken yaşta sorumluluklarının bilincine varıyorsun ve yuva kurmak, çocuk sahibi olmak insanı mutlu eder. Ayrıca düzenli bir cinsel yaşamın da oluyor. Bence maddi manevi hazır olanlar olabildiğince erken yaşta evlensinler. :)
Erken yaşta evlilği önererek aydınlattn 😆
@Crazybabyyyy ''Maddi ve manevi hazır olan'' kimselerin genç yaşta evlilik yapmalarının daha iyi olacağını söylüyorum. 20 yaşındaki birisinin evlenmesinde ne gibi sakınca olabilir ki? Bu kadar eksiyi anlamadım :/
20 yaşında evlenmek sağlklı değildir sakınca bu olur
@Crazybabyyyy O göreceli bir kavram. Olgun biriyse gayet de evlenebilir. Ben 28-30 yaşından önce evlenmem asla ama o yaşlarda evlenip çok da güzel aileye sahip insanlar var. Ha 20 yaşında evlenmişler ha 25 yaşında, farkı yok.
Farkı çok abicim siz göremyorsunuz göreceli kavram diyede bastrmayın
@Crazybabyyyy Kişilerin olgunluk seviyelerine bağlı. Anayasada 18 yaş sınırken bunu tartışmak kimseye düşmez.
@Crazybabyyy ama iş cinsel ilişki olsa gayette 18 yaşından önce yapabilir değil mi?
@s_xmoneyfeelingdie Kendi ağzndan bana ait olmayan fikri mi sunuyorsun ablacım
@Crazybabyyyy sadece tahmin ablacım tahminn
@s_xmoneyfeelingdie Tahmin yaparken abartmayın emi ablacım
@s_xmoneyfeelingdie iki insan tartıştığında konuyada girlmez (3. şahıs) bunuda anlayn ablacıım 😅
@Crazybabyyyy 20 yaşında evlenmek sakıncalı değildir olgunlukta kişiden kişiye değişir yetiştirmeyle yaşanmışlıkla alakalı ne kadar geç evlenirsen zinaya karışma olasılığın o kadar yükselir
Bence garip insanlar biraz yaslarinin degerini bilmeli hayati anlamaya calismali yangindan mal kacirircasina acele etmek anlamsiz kac yasinda tanisip, ne kadar suredir birbirini taniyip, evlenmeye karar verilmis? cok erken yaslar ergenlik sonrasi yaslarin aldigi kararlar nekadar dogru olabilir? birde 2 cocuk eyvah keske bi olacakmi yuruyecekmi bu evliligin sorumlulugunu tasiyabilecekmiyiz diye baksalardi erken yas evliliklerin cok fazla kismi husranla bitiyor ve olanlar cocuklara oluyor maalesef hayirlisi diyelim madem
Tabi ki şaşarlar, çok mu hoş yaptığın şey. 19 yaş altı hamilelik risklerini araştır bir istersen. Ebeveynlerinlerin nasıl izin verdi bu ne sorumsuzluk ya! Vücut daha tam oturmuş olmuyor, bebeğe de kendine de yeterli gelmiyor.
Nenelerimiz 15-16 yaşlarında doğurdu diyecek olanlar, keşke doğurmasaymışlar sizi erken gebelik olduğu için beyniniz yeterli gelişmemiş zaten. Sana bir şey olabilirdi, kalıcı hasarlar olabilirdi, ölebilirdin ya da bebeğin de aynıları olabilirdi.
Benim bir komşum var kızını 16, oğlunu 17 yaşında doğurmuş. Kızında zeka geriliği var, oğlunda bu sene epilepsi çıktı daha 14 yaşında.(akraba evliği değil) Umarım böyle bir şeyle karşılaşmazsın.
Ya acaba soruyu cevaplarken detay kısmını ve güncellemeleri okumuyor musunuz?
Dediğim kişinin kendim olmadığını ifade ettim
Bana göre de erken dedim
Dikkatli okuyun
19 yaş altı doğumlar adolesan gebeliği denir ve risklidir. Adolesan gebeliklerde beslenme yetersizliği, gebelikte beklenenden daha az kilo alımı, gebelik hipertansiyonu, preeklampsi, abortus, anemi gibi birçoğu sorunların daha fazla görülür. Preterm doğum, gelişme geriliği, preeklamsi en sık karşılaşılan obstetrik sorunlardır... tabi ki de annenin ve bebeğin dopumda ölüm riski daha fazladır.
Neden bu riskleri aldın ki, ailen buna nasıl izin verdi? Gayet şaşırılcak bir şey, ailenin sorumsuzluğuna şaşardım bende.
yok canım ne garibi az bile 3-4 çocuk doğurmalı . deli misiniz abi bir kadın ekonomik özgürlüğünü almadan kendi kendine yetemeden evlenemez kusura bakmayın. ha okuyamaz belki kazanamadı veya iş bulamadı onu bilemem. ama bir altın bileziği olacak kolunda. dertleri ney bu yaşta evleniyorlar anlamıyorum ki. 30 lu yaşların 20nin sonlarının suyu mu çıktı. bir hayatı gençliğinizi iyi kötü yaşayın. 18 yaşında kanuna göre olgun oluyoruz gerçkten değil.
Ülkemizde evlenip çocuk yapma yaşı kadınlarda ortalama 23-26 yaş arası fakat 20 yaş biraz daha genç bir yaş çocuksu bir yaş sayılabilir bazı kişilerin gözünde ve de tabi ki 2 tane çocuk yapmak için 18 yaşında falan evlenmesi lazım bu kisinin olay buyken ve daha ergenlik/çocukluktan yeni çıkmışken coğu kişinin gözünde garip bir durumdur.
Fakat benim görüşüm 18 yaşını doldurmuş birisi aklı başındadır ne yapıp ne edeceğini artık biliyordur bence garip değil.
Bence en doğrusunu yapmışsın kuzum bana çok garip gelirdi ama bence en doğrusu erken evlilik kendine güvenmişsin ki yapabileceğine inanmışsin ki evlenmişsin bunda şaşıracak bir şey yok.. insan istediği yaşta evlenir olgunlaşmak yaşla olmaz beyni geliştirmekle ve hayatı doğru yaşamakla bütün sorumluluğu gerçekten yapabilmekle meydana gelir sen bunu başardın tebrik ediyorum 👏
Sana katılmıyorum erken evlenenleri "kendine guvenen" olarak nitelemişsin. Bazıları ilerisini düşünmeden hareket ediyor. Günümüzde erken evlenen çoğu insan zor bir hayat yaşıyor cok fazla eziliyor. Bazıları da bir baltaya sap olamayınca o yolu seçiyor
Kaç yaşına girersen gir ezileceksn sabir edeceksin bu dünya çocukluğunda sıkıntı çekmiyor büyüdükten sonrada çekiyor sececegn kişinin iyi olup olmadığını bilemezsin eğer kaderinse çekersin buyuyupte aklkm basimda bu doğru kişidir diyemiyorsn herşeye ragmen sabir ediyosn bu istisna tabi herkes böyle olmaz eğer gittiğin yerde huzur varsa huzurdur birde insanın kendi elinde insan Çok konuşup söz dinlemezse hem başını ağırtir hemde başına bela alır imtihandayız bizler kişiyi kusurlarıyla da sevebilmeli şimdi sana sorarım çok mu kusursuzsn hayır
Erken evlklij iyi bir şey tabiki kişi kendini ne zman hazır hissediyorsa o zman evlenmeli ama yaş gecicince evlilikten tat alamıyorsn yoruluyor insan ama erken yaşta da evlenip pişman olan var tabiki kişiye göre değişir
Bu yüzden kişiye bağlı hemen olumsuz yorum yapman gerekmez kiz kendine güvenmiş evlenmiş afferim ona tebrik ediyorum herkes başaramaz
Kendini hazır hissetmen için 40 50 yaşını beklersen sapın kuruması mümkün sonuçta cinsellik önemli 😊
ALLAH CELLE CELALÜHÜ hakkımızda hayırlı olanı versin istediğimiz kişiyi bile
Hayırlı ramazanlar
Benim düşünceme göre bir kadin 20 yaşin altinda evlenmemeli. Ideal olan 22-27
Erkek için ise 24-28. Ben bunun doğru oldugunu düşünüyorum. Insanlarin ilk başta kendi hayatlarini rayina koymasi lazim. Erken evlenen kadinlarin büyük bir kismi genelde bir işi ve iyi bir eğitimi olmayan ve ileride şiddet görse dahi kendi ayaklari uzerinde duramayacagini düşünüp boyun eğen kişilerdir. Ben kadinin da okuyup bir meslek sahibi olmasindan ve kendi ayaklari üzerinde durabilmesinden yanayim.
Herkesin düşüncesi kendinedir ayaklarının üstünde dursa okusa bile seçeceği kişi kaderidir.. okul okumakla meslekle şiddetin ne alakası var? Profösör olan okul okuyan şiddet görmüyor mu? Herşeyi mesleğe bağlamayın Allahın verdiği kaderi değiştiremezsn
Baya bi saçmaladın yani kendi ayaklarının üstünde durmak farklıdır evlenmek farklı artık evlendin mi koca karı çocuk bir aile oluyor onlarla ilgileniyorsun meslek olup çalışıpta kocayı köşeye fırlatmiyorsun ve her mesleği olan çalışmak zorunda değil
Bir insanin okuması ayaklar üstünde durmasi tabiki güzel bisey ama bu kaderi degistirmez
Herkes kendi yolunu çizer herkesin iradesi aklı var şuana kadar erken evlenenlerin hepsi sabırla bu zamana gelmiş örnek birer insanlardır bu devirlerde de insanlar korkuyor herşeyi mesleğe bağlıyor bende okudum attım köşeye duruyor ne önemi var okumak aklı çalıştırmaya yetmiyor cesaret özgüven inanç okuldan daha önemli ama tabiki insan kendi parasini kazanmak isterse o kisinin bileceği is
Benim kadinin okumasindan kastim: Bir gun istemedigi bir durum olunca ona katlanmak zorunda kalmasin. Kendine güvensin kendine yeni bir hayat kurabilsin. Bu da bir meslek sahibi olabilmekle ilgili. Ben kendi düşüncemi söylüyorum. Eskiden kadınlar erken evlenirlerdi çünkü o zamanın düzeni, hayat koşullari bunu gerektirirdi. Fakat şuanda bence önce kendine iyi bir hayat yaratacaksin bir baskasindan ummayacaksin. Herşeyi de inanca bağlamayin. Ben de inançlı biriyim. Kaderde var deyip bir şeyleri boş vermeyin. Sonuçta kaderde irade durumu da var. Allah insanlara Cuzi iradeyi vermiş. Herşey kaderde var fakat yaptiklarinin tüm sorumluluğu sendedir.
Insanin kaderi kendi çabasına bağlıdır
Ben sadece düşüncelerimi ifade ettim. Eğer gelecek, kariyer yönünden kendine güvenmeyen bir yapidaysa o kişi, evlenmesi kendine bir hayat kurmasi da doğaldır. Yorumlarimla birilerinin moralini bozduysam özür diliyorum sadece düşüncelerimi ifade ettim. Herkese sağlik, huzurlu hayatlar dilerim. Iyi ramazanlar
Yok moralim bozulmadı konuşmak iyi geldi tam aksine
Olabilir tabi tercih meselesi ama ben erken buluyorum daha kişiliğin tam oturmamışken hayata direk atılmayı. Bende 26 yaşında evlendim ama şu an tekrar o güne dönüp seçme şansım olsaydı sanırım 30 35 yaşına kadar bekar kalmayı tercih ederdim 🙏🏼 Burada önemli olan senin ne istediğin ve memnun olup olmaman.
Herkesin kendi tercihi sonuçta Haa erken anne olmuş haa geç. Bizim millet her konuda saçma sapan yorum yapıyor. Erken evlenirsin daha yaşın kaç geç evlenirsin Evde kalmış yani diyeceğim o ki hiç birşey Zaman işi değil Nasip işi. Evdeki hesap çarşıya uymaz misali
Bu devirde çok garip gerçekten. 25 yaşından önce evlenenleri görünce şaşırıyorum. 20 yaşında 2 çocuk demek 18 yaşında evlenmiş demek ve esas garip olan bu yani olamaz demiyorum kanun seni yetişkin sayıyor o yaşta ama bence evlenmeden önce gelecekle ilgili planları ve hayalleri iyice gözden geçirmek gerekir diye düşünüyorum
Toplum yapımıza bakınca 18 yaşında bi kızın sevgilisiyle gezmesi ayıp ve garip ama evlenmesi değil.
Bana göre garip bir mevzu kız erkek fark etmeksizin herkes okumalı en azından denemeli denemeli ki hem kendi hem ülkesi gelişmeli o yüzden o yaştaki birinin yeri iki üç veya beş çocuğunun yanı değil amfiler, sınıflar olmalı
👍🏽Süper yorum
🌸
Elbette çok genç bir yaş evlilik güzel bir şey ama o kadar ağır bir sorumluluğu bu yaşta genç kardeşlerimizin almasını istemem gönül ister ki okusunlar kimseye muhtaç olmasınlar ama evlenmek isteyen bir insanı da kınayarak yargılamak saçma umarım mutlu olursun
Bence gayet doğal ve olağan bir şey dinimiz büluğ çağına gelmiş kız (yani adet olmaya başlamış) ve erkeklere (yani sperm üretip boşalabilen) her ikisine de evliliği emrediyor ki ben bu konuda geç kaldım ama olsun boşandım... yani tekliflere açığım 😂😂😂 şaka bu kısmı tabi.. ben de evlenecek kişiyi arıyorum misal bu sefer bana evlenme teklifi edebilecek bir bayan arıyorum artık 😂😂😂
Garip değil çok daha iyi hatta çünkü dinimiz açısından erken evlenmek daha iyi bi hadis var peygamber efendimiz (asm) evlenmek dinin yarısını tamamlamak demek veya tamamlamaktır tam böylemi bilmiyomda ama buna benzer bi hadis var ve tabi erken evlenmek daha iyi hem genç olan kişi günahada düşmemiş olur veya düşme tehlikesinden kurtulmuş olur
Güncellemeyi okumayıp bu yorumu görenler güncellemeyi okuyun
İnsanlar hep bir pişmanlık içinde
Erken evlense bir kulp.
Geç evlense bir kulp🤷♂️
Hayatınıza etki edemeyecek insanların düşünceleri çok da önemli değil...
İyisiyle kötüsüyle herkes kendi hayatını yaşıyor...
Herkese bir kulp 👏👏
Valla benim arkadas 26 yasinda 18 yasinda bi kizla sevgili oldular ayni evde 1 sene yasadilar Şu an kiz 19 yasinda eli kulaginda dogum yakin...
Bu dedigim Turkiyede degil bu arada avrupada... arkadasim turk kiz iskandinav...
Yani normal... avrupali kizlarin cogu 20 sinde ilk cocugunu aliyor kucagina...
@AaBaCaDd 👏🏽👏🏽Ayakta alkışlıyorum
18 yaşına basmış her bireyin ( düşünceleri oldunlaşmış kimseler) kanuni açıdan evlenme yetkisi bukunmaktadır. Artık yetişkin bir bireysiniz. Bence bu bir sorun teşkil etmiyor. Bu yaşda evliliği uygun bulmayanların şaşırması normal çünki kendileri için bu erken bir evlilik yaşı. Kimilerine göreyse normaldır. Siz bu konulara taılmayın. Eşinizle kendinizi tamalanmış hiss ediyorsanı diğerlerinin ne düşündüğ değil sizin mutluluğunuz önemlidir.
Bu kişinin tercihine bağlı ama 20 yaş bence hala çocuktur. Ne elinde mesleği vardır ne karakteri oturmuştur. erkek eline bakmaya razı gelmeyi tercih etmiş diye düşünüyorum. bırak 2 çocuğu evlenmek için bile erken. yaş 20 yani ne bu acele peşinşzden atlı mı kovalıyor. ayrıca erken yaşta evlenenlerin çabuk yıpranıp, sıkıldığını düşünüyorum.
Şaşırmaları normal ama tepki göstermeye hakları yok. Ben de soruyu okuyunca şaşırdım. Evlilik hayatına erken yaşta atılmış olman doğru ya da yanlış diyemeyiz. Bu senin tercihin, bu senin hayatın. Mutluysan kimseye laf düşmez.
Olabilir 25 yaşında 2 cocuk sahibi olanda var Sonucta sorumluluk meselesi
Tabi kedi gibi yapıp sokaga salmasınlar
İnsan olmayı ögretemiyecekseniz seks yaparken kontrol hapı ve kılıf kullanın
sonra hırzısı ile şerefsizi ile oyosbusu ile biz ugrasıyoruz
Olabilir olamaz diye bir kanun yok tabii ki herkesin kendi düşüncesi kendi kararı ama ben yapamazdım çünkü 20 yaşındaki bir insan daha olgunlaşmamış tır yani Bilemiyorum bu zor ama senin hayatın senin kararların kimse bir şey diyemez
Şu zamanda herkes evlilik fikrini ikinci plana atıp ilk plana eğitim ve kariyer koruduğu için garip gelebilir bana da garip geldi mesela
benim annem de 20 yaşında evlenmiş ama onun zamanı ile bu zamanı kıyaslamak ta aptallık olur
Bana göre evlilik 25+ yaşlarda yapılmalı. Bunun eğitimi, kariyeri, işi var. 18 yaşında evlenenlere tek gayesi evlenmekmiş gözüyle bakılıyor genelde ve bence haklılar yani o yaşta evlenmek niye? Niye bu kadar acele ediliyor anlamıyorum.
Aslinda garip değil. Garip olan yeni nesil. Öyle bir algı yönetimi altındalar ki neredeyse 25 yaş altında evlenmeyi bile sapıklık olarak görecekler.
Sizin durum gayet normal ve sağlıklı. En saglikli bebek yapacak dönemde bunu yapmışsınız.
25 yaş altı daha çocuk resmen
@the_vampire_diaries Neye göre? Regl başladığında doğa sana artık dogurabilirsin der.. Çocuk olma durumu ise yaştan çok farkli şekilde görülmeli.
Kimisi 30 yaşında bile çocuktur, kimisi ise 16-17 yaşında olgun bir insandır.
Bu işler hukukta yazdigi gibi olmaz. En azından benim için olmaz.
11 yaşında regl olan kizlar var ne yani evlensinler mi
@KK_KKKK_KK Evlenmesinler.. Ama psikolojileri de buna hazırsa kendi rizalari fa oldugunda 18 den önce evlenebilmeliler.
Buna sapiklik diyorsanız söyleyeyim dedeleriniz nineleriniz hep o 18 den evvel evlenirdi. Siz akillisiniz ama onlar sapik mi oluyor bu durumda?
Valla benim dedelerim 18-17 gibi evlendi 18 ve 17 arasında bir fark yok ama sen işin içine regl olunca dogurabilir demek deyince 11 yaşında evlenmeli diyen dinciler gibi geliyor kulağa
@KK_KKKK_KK Regl , doganin verdigi bir dogurma onayidir. Ama tabi ben kendi kızım olursa bu onayi vermem. Fakat 18 yaş yasal sınır da gerektiğinde aşılır. Benim için 15-16 yaşın altı olmamalı. Sonrası ise yaştan bağımsız olarak psikolojik olarak hazır olmayla alakalıdır.
Regl ile evlenmenin alakası yok. Ne olursa olsun 25 altı çocuktur ve evlenilmesini doğru bulmuyorum kendimce.
18 yasinda ewlenmek ayri 20 yasinda cocuk sahibi ayri bi beyinsizlik ve kudurmusluk. ornegidir. yazik
Katılıyorum, çünkü o yaşlardan hepimiz geçtik. 17-18 yaşında peşpeşe iki çocuk doğuranlar şunu bilsin ki bir çocuk 10 yıl demektir iki çocuk peşpeşe 12 yıl. 18+12 eder mi sana 30. En güzel yılların çocuk bakmakla geçer. Erkeğin kullanıp posanı çıkardığı yıllar ve erkekler genç eşlerinden de bıkıp aldatıyorlar. Siz zannediyor musunuz o adam 5 yıl sonra sadece karısıyla olacak. Başka kadınlara da gidecek. Maalesef giden hayatı olur. Hayalleri olur. 30 yaşından sonra meslek falan edinilmez. Çocukların okulları ilerler. Hiç bir yere kımıldanmaz. Geçmiş ola.
Erken yaşta olan evlilikleri doğru bulmuyorum kişi kendini her yönden geliştirip henüz hayatı tanımamışken başka bir hayata etki etmesi, çocuk yetiştirmeye çalışması anlamsız.
Garip bi yani çok normal bence , bu devirde 15 16 yaşındaki ergen dediklerimiz kaç erkeği birlikte idare ediyor. Bunu yapabilecek akla iradeye güce sahiplerse evlenmelerine de bi mani yoktur bence
Olabilir eskiden 18 yaşına gelince çocukları evlendiriyorlarmış.. ya da ilk görüşte aşk da olabilir liseden sonra hemen evlenip çoluğa çocuğa karışanlar da pek az sayılmaz..
Mutluysan kafana takma. Herşeyi görüp yaşadıysan sıra çocuk yapmaya gelmişse ne mutlu sana çocukları büyüttükten sonra da yine hayatına kaldığı yerden devam edersin her yaşın özellikleri vardır
Yani 18 yasında evlense hemen hamile kalsa dogursa 3 ay sonra tekrar hamile kalsa toplam 2 sene yapar. 20 yaşında 2 çocuk sahibi olmuş olur ayrıca birde ikiz olma ihtimali düsünüldügünde mümkün yani.
Oha ben 20 yaşımdayım da daha şu hayatta hiçbir şey yapmamış gibi hissediyorum. Gezilecek çok yer, yapılacak çok saçma hareketler varken hemen büyüyesim de gelmiyor açıkçası. 18’inde kendi isteğiyle bu hayatı kurmuşsa ama kendisine mutluluklar dilerim
Senin tercihin ama okumak varken erken evlenmek niye? Çoğunluk bunu soruyordur eminim. Ev hanımı olmayı ve kocana bağlı olmayı seçtiysen tamam söz düşmez.
Okuyanlar iş buluyor sanki
insan 18 yaşında evli de olabilir 40 yaşında bekar da. 15 inde okulu bırakabilir 50 yaşında okula başlayabilir mesele bizim ne istediğimiz hayata nasıl baktığımız
Bana göre garip... Henüz daha çok şey yaşayacağımı, özgürlüğümü bırakmak istemediğim zamanlar... Ve evlilik gibi bir sorumluluk, düşlemediğim vakitlerdi.
Mutlu iseniz, güzel birşey...
Eğer çocuklar ikizse belki. Ama ayrı ayrı 2 çocuk doğurmak 20 yasina kadar... 17 de falan evlenmis olmasi lazim bu da cok garipppp.
Bu arada bana göre 20 yaşında bekar olunmali. 23-28 arasi iyidir kadinin evlilik yaşı olarak.
Erken bence. Ama kisi kendisi bilir aileler zorlamadigi sürece. Ama duyduğum anda şaşırırım. "ciddi misin? " diye sorarim
Bana erken yasta ustune buyuk sorumluluklar almis cok sıkıcı bir hayat olarak geliyor yasanmamis bir hayat bence
20 yaşında 2 çocuk he.. yak yak yak
https://www.youtube.com/embed/L2efu1LihrsGarip değil en doğrusu ve doğalı. 30 dan sonra evlenin diyenler sizi saf dışı bırakıyor haberiniz olsun. Evde kalkıyorsunuz. Erken kalkan yol alır
Evlenemesin ya da düzgüm biriyle evlenmesin diye
Güzel yürekli bir insana denk gelirsen bence en büyük marifet. Hayat yalnız çok zor. Yoldaş olmadan olmuyor. Temel ihtiyaçlardan bahsetmiyorum bile cinsellik gibi...
Garip bir durum değil fakat bu kadar genç yaşta evliliğin 2 de çocuğun sorumluluğunu yüklenmek zor olmadımı merak etmiyor değilim.
Bu durumdan mutluysan kimse bişey diyemez
16 17 gibi yaşlarda anne olmadı isen normal karşılarım.
18 yaş altı evliliklere karşıyım
Toplum olarak çocuk gelinleri sevmiyoruz yavrum, daha kendi kıçını yıkamayı öğrenememiş veledin çocuk yapması baştan sona fiyasko.
Bence kimseyi ilgilendir mez ben şaşırmadımda çünkü 16 yaş bile evlenen leri görmüşüm gönül sevmişse ne yapsın
Bende 21 de evlendim 22 de anneydim ama sen bendende erken evlenmişsin. Senin kararın ve genç anne olucaksın. Herkes kendi hayatına baksın
Evlisin burda ne geziyon
Sanane? Seni gezmediğim kesin. Sen kimsin ki? Ne boksunda bana hesap soruyosun! sanamı düşmüş benim burda ne gezdiğimi sormak
Ne kızdın kocan yatıyo sen burda gexiyon bide kızıyon
Kocamın yattığını nerden bilion? Ayrıca yatsa bile bu seni ne ilgilendirir? Bana karışma hakkını kendinde nasıl buluyosun? Nesin sen ya 🤣 sıçtığım bok olamazsın. O burnun diom.. benim hayatım yerine yüzüne daha çok yakışır hadi yallah
Sert severmiş nicke bak mk bide gelmiş hesap soruyo sütten çıkmış ak kaşık😂 kendine bakmaz elalemin karısına kızına karışır Allahın yobazı
Neden buladar kızdınnkıi
Bana hesap sormaya kalktığın için 😉 kocamın sormadığı hesabı hiç tanımadığım, uzaktan yakından alakam olmayan hiç ama hiçkimse soramaz!
Kaç yıllık evlisşn
6 yıllık?
Severek mi evlendin görücü usulü mü
Severek
Eşin kaç yaşında
33 de sorgu meleği kesildin ha
Kızgınlığını alıyorum
Sinir den yanıyorsun şu an baksana
Anladım
Ev kadınımısın çalışıyormusun
Uyuyorum hadi iyi geceler Allah rahatlık versin
Tatlı rüyalar yarın görüşürüz
Burdamısın
Yok normal ya ssonucta herkes evliliğe kendini ne zaman hazır hissederse. Bununla yaslada çok alakası yok demekki o olgunluktasın
Daha insanın karakterinin oturmamış olması gelisimini tamamlamamis olması bakımından bir de üstüne çocuk sahibi olmak sakıncalı. Evlenmek neyse de bir çocuğun sorumluluğunu almak zor.. büyük sorumluluk. O yüzden pek normal gelmiyor bana
Evlenmenin ve aşkın yaşı olmaz. İyi anlamda dedim tabiki. Yani 18 yaşından sonra, okuyup bir işe girdikten sonra.
Mevzu ne, anlamadım ki. Gayet tabii, mümkün. Doğal, normal, sıradan. Garipsenecek bir durum söz konusu değil ki.
Yani bebek dogurmanin neresi eglenceli geldi de evlendin onu amlayamam ben tam tersi bir insanim bence komsu cocugunu sevecek yaşta anne olmuşun...
Yani yasal olarak olabilecek en erken yaş. Reşit olur olmaz evlenip üstüne peşpeşe 2 çocuk yapsan zaten 20 yaşına geliyorsun.
En iyisini yapmışsın bebeğem. Anneleri babaları da o yaşlarda evlendi ama şimdiki müptezel gençlikten çocuk olsa sakat olur. Sen bakma onlara
Garip değil kendi tercihin ama kendim çocukken çocuk bakmazdım, hayatım boyunca isteyeceğim tercih edeceğim bir yaşam türü değil
Normal bir durum benim ilkokula giderken aynı sınıfta okuduğum kız arkadaşım 16 yaşında evlendi daha yeni kuzenimde evlendi 16 yaşında
Reşit olmadan evlilik yasak 17 yaşında bile anne babanın imzasi gereklidir
Biraz değişik ama normal benim arkadaşımda 21 yaşında 2 çocuğu var senin gibi birde büyük çocuğu 3.5 yaşında sen düşün
Bugün kafamı kurcalayan sorulardan biri oldu bu aslında. Erken evlenmek bir tercih meselesidir, olabilir. Fakat ben 21 yaşında olmama rağmen kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum, bazen çocuk ruhlu olduğumu hissettiğim zaman bile oluyor.
Evlilik dışı yapsaydın emin ol kimse şaşırmazdı. evli olunca insanlar ayipliyor insanlar artık çok tuhaflastı
Evet garip, o yaşlarda evlilik olur mu hiç.
20 yaşında hayatının en güzel hayatını yaşayacağın yıllarda evde çocuk bakıyorsun. :)
2 çocuklu olmak için çocuk yaşta karar vermiş demek evet bu da garip.
Bana göre en güzeli 40 yasına gelince çocukar 20 yasına gelmiş olacak süper valla
erken evlenmişsin. kanunen uygun. senin hayatının farklı sıralaması vardır. :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?