Güven problemi yaşamıyorsan bir ilişkiye başlamak daha kolay oluyor. Bir ilişkiyi sürdürmek her halukârda zordur. Etrafınızda bir sürü çift görebilirsiniz ancak o çiftlerin yüzde kaçı ilişkilerini sürdürebiliyor acaba? Eminim ki çok az bir kesimidir. Bir ilişkiyi sürdürebilmek emek ister. Kimse zora gelemediği için o çabayı sarf etmiyor. İlişkiler de haliyle daha kısa ömürlü oluyor...
Başlaması kolay aslında. İki tarafta birbirinden hoşlanıp sevdikten sonra. Önemli olan sürdürebilmek. Yalansız, dolansız ve tüm samimiyetle devamını getirmek önemli olan. Verilen sözlerin tutulması, merhametli olması oldukça zor. Maalesef çok az kişi bunu başarabiliyor. Bir taraf değer verirken diğerinin umrunda olmuyor bir vakit sonra.
Bence karşımdaki insana ve bir birimize bağlı olarak sürdürebilmek zor olabilir. Çünkü bi etkileşim olunca ilişki içine bazen çok çabuk geçilebiliyor. Ancak ilişkiye geçildikten sonra birbirini tanıma evresinde uyumlu ise kişiler zorluk çıkmaya biliyor ancak çekim olup karakterler biraz zıt olduğu zaman daha zor olabiliyor bence.
Sanırım benim için iki seçenekte yeterince karmaşık. Bir ilişkiye başlamak dert bu ilişkiye ilerletmek ayrı bir dert geliyor. O yüzden en iyisi otur oturduğun yerde diyorum kendime sürekli.
Başlamak daha kolay. Sürdürmek ise karşımızdaki kişiye bağlı. Kişilerin birbirine karşı saygılı ve anlayışlı bir yapıya sahip olması gerekiyor. Hayatımızda her şey dört dörtlük ilerlemiyor sonuçta, bunun için karşılıklı saygı önemli. Sonuçta hoşlantı ile başlıyor bir ilişki daha sonra yerini aşk ve sevgi alıyor, zamanla bunlarda tükeniyor geriye sadece "saygı" kalıyor.
Selam, Benim için başlamak sürdürmekten hep daha zor olmuştur. Yeni insanları hayatıma alma konusunda temkinliyim. Zaten ilk iletişimi kurmak cebir kadar zor benim için. O sebeple başlamak zor sürdürmek ise daha kolay.
Başlamak bence, çünkü güvenemiyoruz artık kimseye kolay kolay. Başladıktan sonra ilk zamanlar canım cicim sonra da alışkanlık bir şekilde sürüp gidiyor. Ama bir karşı cinsi analiz edip bir ilişkiye başlamak bana korkutucu geliyor artık. 🌸
Sürdürmek zor. Kaybetmekten korkuyorsun, üzmekten korkuyorsun,. Ortak mutluluğunuz için emek ve zaman vermeniz gerekiyor. Yine de karşınızdaki kişi buna değiyorsa sizden iyisi yok.
Benim için başlamak daha zor. İlk adımı atarak hayatıma katabilecek noktaya geldiysem karşımdaki insanı, sürdürebilmek işin güzel, tatlı kısmı tamamen.
Kesinlikle sürdürmek. Güven problemleri, acaba başladık ama bu işin sonu ne olacak sorunsalı, acaba benden sıkıldı mı, mesajıma geç cevap veriyor gibi bir sürü şey içinde boğuşmak daha zor
Bugün başlatabilmek zor görünsede sürdürmek de inanılmaz zorlaştı. Artık ilişkiler tabiri caizse b. ku çıktı. Artık lanet olsun dedim. Tek tabanca takılıyorum. Yoruyor insanlar