Vazgeçtim diyebilmek artık yaşanan bunca şeyin bittiği ve geride kaldığını belirten bir kelime.
Eğer yaşananların çoktan bitmesi gerekiyorsa bu sözün o aşk için pek bir etkisi yoktur. Zaten bitmesi gerekendi ve bitti. Kimsenin neden bittiğine üzüleceğini sanmıyorum.
Ya bitmemesi gereken bir aşksa o. İşte asıl can alıcı nokta o değilmidir? Orada vazgeçtim demekle, aslında uzun sürecek ya da hiç bitmeyecek bir aşkın acısını başlatmış oluyor. Vazgeçtim diyenin yüreği yangın yeri ama bitecekse o aşk içi yana yana diyor işte.
Bu konuda etkili olan sondaki gerçek yüzüdür. Eğer bir insandan vazgeçmeyi düşünüyorsam en son yaptıklarını, yüzünü, çirkinliğini hatırlamak bu konuda benim vazgeçme eşiğim. Bir saniye nefesimi tutarım ve sonra bitirir uzaklaşırım herşeyden herkesten. Nefes alıp eğrisini, doğrusunu, sağını, solunu herşeyini düşünürüm neler olabileceğini hesaplarım. Kendimi toplarım. Sonra ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım. Sakinlik, sessizlik bende bu konuda çok etkili oluyor.😄
Vazgeçmek kelimesi aslında içinde çok anlam barındıran bir kelime. Bir insanı herşeyiyle silmek başka, o insandan vazgeçmek çok başka. Sanki mecbur kalmış, mecbur bırakılmış gibi. Ne yaptıysa olmamış, olduramamış... Yorulmuş... Çaresiz kalmış, çaresiz bırakılmış... Vazgeçmek kelimesi bana bunları çağrıştırıyor. Vazgeçmek benim için zor. Zamana ihtiyaç duyulan...
Oyle kolay degil. Cok sevdiysen vazgectim demek sadece sozde kalir. Bazen dil baska soyler gonul baska soyler. Gel dese gidecek olursun. Sirf karsindaki rahat olsun veya havalanmasin diye vazgectim senden dersin, dersin iste bide kalbine sor o vazgecmis mi… cogu zmn bekler oyle oldugu yerde umudu olur hep
( buaralar sair edasiyla bir seyler yaziyorum kendime inanamiyorum 😂)