Vazgeçmeyen yürekler kaldı mı? ya da vazgeçin gitsin mi?
Vazgeçenler havai, vazgeçmeyeler takıntılı mı?
Vazgeçenler havalı, Vazgeçmeyenler Sevdalı mı?
Kolay vazgeçerim
Vazgeçmem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Vazgeçmeyen yürekler kaldı mı? ya da vazgeçin gitsin mi?
Vazgeçenler havai, vazgeçmeyeler takıntılı mı?
Vazgeçenler havalı, Vazgeçmeyenler Sevdalı mı?
Neden vaz geçeceğime göre değişir.. vaz geçmem gerekiyorsa vaz geçerim.. sevgimi hak etmeyen birisi olursa..
ama bunun dışında vaz geçmem
Vaz geçiyorsan hiç sevmedi derler yürekle sevmeyi bilmemişsindir …. Derler….
Vazgeçmezsen takıntılı inatçı hırslı derler …
Vazgeçmek, bırakmak olmuyorsa ya da bir engel çıktıysa pes etmek hep kolaydı. Bu dönemsel bir şey değil. Vazgeçmek, pes etmek yok benim lügatımda.
Vazgeçmemek gerekiyor. Dikenli yollar Gül’ ün haberciyse, diken var diye gül’ den vazgeçmemek gerekiyor.
Cevap
3Cevap
Bana göre oldukça kolay. Olmayacak bir şey için ne zaman ne de emek harcamaya değmez. Yerinde vazgeçişleri olmalı insanın. .
Ozaman yürekten sevmeyen biri olmuşsun derlerse?
Gerçek sevgi senlik değil yüzeysel sevgi derlerse?
(Yanlış anlama bu paradoksu çözümlemek amacım)
Sana narsist egoist derlerse
Gerçek sevgi ve mutluluk imkansız senin için derlerse !
( yanlış anlama paradoksu ortaya koymak için )
Tamam da bu dediklerin ezber cümleler önce ben herkesin tavsiyesi derlerse
( beğeni için teşekkürler, çözümleme irdeleme için teşekkürler, bu sondu 😄🌷)
Çok kolay ben kendimden bile şaşırıyorum. O yanım beni ürkütüyor açıkçası
Önce kendim kendim dersen Sevda denizine atlayamazsın !
Vazgeçmek kolay olur ozaman sjsnsns😄
( kişisel gelişim tartışması içeriği 🌷)
Belki hep fedakarlık yapan ben oldum. Bazen bencillik iyidir ya. Ayrıca bu soğukta kim denize atlar ki
Ben atlarım
Geçme namert köprüsünden birak seller alsın seni demişler
Bazen köprüden geçmek yerine atlarsın
Aşka hazırım diyorsun yani. İyiymiş
Aşka hazır değilim aşkla işim yok… yüreğim var diyorum … Sevda için yürek doğru orası … yüreği yakacakta kişi lazım …
Allah doğru kişi ile karşılaştırsın ne deyim
Doğru kişi olmaya odaklanılmalı bence
Kime göre neye göre.
Doğru doğrudur
Her kişi kendine göre doğruları vardır.
Hayır doğru doğru dur
Her kişinin kendine göre yanlışları vardır
Mutlak bir doğru yoktur hep %5 yanılma payı vardır.
Yanlış demen da tartışılır aslında.
Birinin doğrularına uyumak için geç olmadı mı Azizim?
Yıllardır bekliyorum olan bir şey yok. İnanmayın böyle inançlara
Neden olmuyor? Neden? Depremler yeryüzü titriyor neden kalpler titremiyor b
Şimdi nasıl bir şey olduğuna balı eyer çok istedğim bir şey ise asla vaz geçmem ama çokta istememdgim bir şey ise bırakırım çokta urasmam🙂🙂
Önceden kolay değildi de insanlar çok yordu
Genelde mücadele ederim.
Sen çok mücadelecisin bu çok güzel
Kolylaştırmya uğraşıyrz :D
Haha vazgeçmek mi lazım…. Ozaman ne biçim sevmek bu?
Aşıksam seviyorsam zor
Kolay, basit
Ozaman yüzeysel mi sevmiş oluyorsun
Tabi ki.
Yürekten sevmek? Nerde?
Sevgim, ruhuma zarar verdiği an vazgeçmek durumundayım. Bana emanet olan bu cana ihanet edemem.
Hem şöyle de düşünüyorum. Doğru olanın içindeysen neden vazgeçmek zorunda kalasın ki? Aşk bi' nebze yanlışlıklar ile anılsa da sevginin en doğru duygular ile bir bütün olduğunu sanıyorum. Sevgi daha aklı başında bir duygu bütünüyle ortaya çıkmaz mı? O halde niçin doğru ve gerçek olan bir duygu için vazgeçilsin?
Vazgeçebiliyorsan alık değilsindir, Unutablliyorsan aşık değilsindir, aç kalmıyorsan , uykusuz kalmıyorsan , rüyalarına giremiyorsa sen aşık değilsindir.
Yani vazgeçmemek çok önemli bence , bir arkadaşım Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş yapıyor müstakbel eşi öğretmen ve mesleğini kaybetmesin diye. Bizim şirket Ankara ya açılıyor orada devam. Edecek.
Herkes demiş ne gerek var. Vazgeç demiş.
Bu ne gerek var diyip herkes sevdasında vazgeçiyor ki o da sevda olmuyor
Aç kalmak, uykusuz kalmak bunlar çaresiz bir şekilde sevme biçimi. Herkesin böyle sevmesini bekleyemeyiz değil mi? Aşkı acı verici bir durum olarak görmek mantığı yok ediyor.
Arkadaşın seçim yapmış. Ruhuna iyi gelenin müstakbel eşi olduğuna kanaat getirmiş. Vazgeçtiği hayat onsuz yaşadığı hayat olmuş. Hayatını gelecekteki eşi olmadan tatsız buluyor olmalı ki ondan geçmemiş, düzen kurduğu hayatından vazgeçmiş.
Bahsettiğim vazgeçiş olmayacak bir aşkın peşinde sürüklenmekti. Bir insanın sana iyi gelmeyeceğini bile bile onun peşinden sürüklenir misin? Cevabının hayır olacağını biliyorum. Sonuç olarak başa dönüyorum. Çıkmaza girdiğin an gerçekten bir çıkış olmadığında vazgeçmek sağlıklı olandır.
Ben katılıyorum bunlarda gerçek aşk insana zarar vermez verirse insanlar verir. Kıskançlıktan yanlış iletişimden.
Dün dikkatimi çeken şey aslında senin dediğinle alakalı Ama şunu kaçırıyorsun arkadaşım da diyor ki :
Ona aynı senin dediğin minvalde, gerek yok , bu sağlıklı değil taşınmak ne alaka? Mutlu olamazsın. Bu kadar fedakarlık herkes almanaya gelmek isterken türkiyeye yerleşmen aptallık ve bunu erkek olarak yapman sağlıksız bir durum demişler. Olmicak iş demişler: Türkiye bilmiyorsun, farklı yetiştiniz falanlar…
Bu kadar almanyada kız varken, zorlama demişler 😅
Ama şimdi vazgeçmeyince şansla oluşan şirket olayından sonra ki orada patron gibi olacak. Herkes helal olsun diyormuş…
Şirket yokken ortada buna canım, takıntılı, sağlıksız mutsuzluğa mahkum diyenler şimdi yürekli, adam, mert, mutluluk diyor.
Bence vazgeçen sevmemiştir be ona kanaat ettim.
Evet ama o insanlar maddiyatın ağzına almıyor.
Benim dikkatimi o çekiyor. Yani şunu demişler … neden zorluyorsun … neden zoru seçiyorsun…. Sağlıklı bir duygu değil bu … ne gerek var … adam takıntılı görüp vazgeçmemesi sağlıklısın diyenler
Sonra tam tersi yürekli sevda demesi …
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?