+1 yılHayır asla inanmıyorum sorudan anladığım şey şu iki tarafta birbirini sevmiyorsa bir evlilik yürü en azından bir şekilde ilerleyebilmesi için evliliği bir tarafın bir tarafı sevmesi gerek sevmese bile saygı duyması gerek gerçi şöyle bir şey var zaten mesela bir ilişki yürüse bile o ilişkinin yürümesi ve aslında sürekli birilerini fedakarlık yapmasıdır yeri geldiğinde erkeğin ya da yeri geldiğinde kadını.
Şunu açık ve net şekilde söyleyebilirim soruyu kendimi uyarıyorum ben karşı tarafı sevmiyorum karşı taraf beni sevmiyor bir ilişki içerisine girebilir miyiz düşünüyorum hayır şöyle de bir şey var neden bir ilişki içerisine girelim ki sevmiyoruz neden yapalım bunu gerek yok yani benim hayata kastm yok hiç olmazsa bir tarafın bir tarafın saygı duyması gerek bir ilişkinin gerçekten zorlu bile olsa yürüyebilmesi için aksi taktirde o bir ilişki değildir sadece eziyet gerçekten gerek yok hayat gerçekten çok kısa seven gitsin sevdiğine sevdiğini söylesin bugün varız yarın yokuz her şey için çok geç olabilir belki de birkaç dakika sonra…10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılDuygular ikiye ayrılır. Pozitif duygular ve negatif duygular olarak. Birine karşı pozitif duygular beslemek sevgi ve aşk olarak geri dönüş sağlar. Negatif duygular ise nefret ve saygısızlığı beraberinde getirir. Ama her ikisini de hissetmeme seçeneği de vardır. Burada akıl duyguları yönetir ve ılımlı düşünceler ile karşı tarafı tanıma, onunla yakınlaşma, ilerleme ve sonunda evlilik boyutuna gidecek kadar kararlar almayı sağlar. Mantık evliliği burada devreye girer. Akıllı insanlar akıllı insanlarla evlenir. Saçma sapan duygusal girdaplarda bulunmak yerine gerçek duyguların olduğu ve akli yetilerin güçlü, kuvvetli olduğu bir birliktelik yaşarlar. İki kişinin birbirine aynı şekilde yaklaşması da beraberliği beraberinde getirir. Akılcı yaklaşım ve duygusalcı yaklaşım. İkisi de evlendirir. Duygu evlilikleri daha ateşli, tutkulu, bol aşklı olsa da aşk ve diğer hisler kaybolduğunda partnerler arasında bir kopukluk meydana gelebilir. Mantık evliliğinde ise bunun olma olasılığı çok düşüktür. Akılcı ve analitik düşünen insanlar zaten bunların hepsini hesaplamışlardır. Yine de duygusuz sayılmazlar. Sadece duygularıyla hareket eden çift olmazlar o kadar.
Ben karşılıklı sevgiden yanayım. Her zaman sevginin gücünün daha üstün olduğunu düşünmüşümdür. Şimdi ise sevginin yanında yüksek akıl ve mantık eklediğimizde tadından yenmeyecek bir ilişkinin tohumlarının atılacağını düşünüyorum. Sonsuz mutluluk için gerekli olan bütün argümanları bir araya getirip evlenmek fikri beni cezbediyor. Aşk, akıl, zeka, delilik, çılgınlık, duruluk, durgunluk, hareket. Her kavramın tadına baka baka ilerlemek ve her zaman keşif edilecek bir dünyayı keşfetmek gibisi yok.
Bir evliliğin başarılı olabilmesi için iki tarafında ruhlarını birbirlerine sonsuza kadar teslim etmesi gerekir. Arzular teslimiyete dönüşür teslimiyet ise bize dönüşür...46 Yorumla- +1 yıl
Beni seçen ellerine krem sürecem hep yumuşak kalacak 🤣
- +1 yıl
Sjsdhsh
- +1 yıl
Sonrada o yumuşak ellerle yanaklarımı okşuyacan 😋😜🤣
- +1 yıl
Ali'nin sihirli lambası 🫖😂
- +1 yıl
Lambama dokun dile benden ne dilersen 🤣🤣
- +1 yıl
🤦♀️😂
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Şarkılara bir bakalım. Hiçbirinde akıl, mantık gibi bir durumdan bahsetmemiş. Hepsi kalp, yürek diye anlatıyor. Mantıkla hiçbir evlilik mutlu sürmez. Ne zaman yüreğin çarpar, için içine sığmıyorsa işte o zaman kalpten aşık olur insan. Ancak mantıkla aşık olanın aşık olduğu nokta;
- Para
- Mevki, meslek
- Daha önce aşk konusunda tecrübesi yoksa
Bu tip durumlar da mantık devreye girer. Daha önce aşık olmayan da maalesef bu gruba giriyor çünkü o grupta bende varım. 😅
O yüzden kalpten seveceğim günü bekliyorum.20 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, inanmıyorum. Duygular olmadan bırak evliliği, sevgililiğiin dahi yürüyeceğine inanmıyorum.
Sevgi olmadan bir insan bir insana ne kadar katlanabilir? Ya da ona dokunup, iyi ki evlenmişim diyebilir ki? Kalpleri birbirine ısındıran Allah'tır. Eğer ki; birine karşı bir şey hissetmeden sevgili oluyorsam, yahut evleniyorsam hem kendimi hem de karşımdakini yakarım. Her şeyin bir başı olduğu gibi, evliliğin de, sevgililiğin de başı sevgiden geçer. Yapı taşı diyebiliriz.12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler canım ❣
- +1 yıl
Rica ederim🌺
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı. İnanmıyorum evlilik bu kadar basit değil çünkü
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 42,9b cevap paylaştı.
+1 yılHer ne olursa olsun arada aşk ve uyum olmalı gadası. Diğer türlü bir yerden sonra sorunlar başlar.
10 Yorumla
+1 yılAslında iki kişinin de mantıklı düşünmesi lazım. yok illa ben kır çiçekli böcekli yeşil çam filmleri gibi aşk yaşayacağım derse yolu bahtı açık olsun diyorum saçma sapan aşk diye bir şey çıktı kimin kime aşık olduğu belli değil bu devir de. Yani biraz olgun evliliği ciddi algılayan ikimizin de birbirimize saygısı ve sadakati bu kadar 3 şeyi aklında bulunsa zaten sorun olmayacaktır mutlu yaşa git. Ama paraya yakışıklılık güzellik karizma ona buna da tapan vardır Yani kısacası gerçek aşk ne para dinler ne güzellik bence gerçek aşk insanın içindedir zaten güzel bakan güzel düşünür diye bir söz de vardır.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAslında evliliklerde duygu gelip geçicidir. Mühim olan o duygulardan sonra kalan veya yürütülmekte olan evlilik kurumunu ayakta tutabilmektir.
Öyle magazinlerde görünen 20 senelik aşkı, 50sene süren aşk gibi saçma sapan şeylere aldanılmaması gerekiyor.
Bu olgunluğa ve bu bilince sahip kişilerle evlilik yürütülmesi tarafıyım.
Benim buradada anlatmaya çalıştığım, duygusal evre bittiğinde taraflar kutsal anne ya da kutsal baba modunada geçsin demek değil.
Tensel temaslar seks ve sevişmeler elbette eksik olmamalı ama, yok işte artık hislerim bittiği için seks yapamıyorum diyipte eşler ittirilmemeli.
Evet duygular günün birinde biter ama sizin yanınızda herşeye rağmen her türlü sorunlarınıza göğüs geren sorumluluk sahibi dağ gibi erkek ve melek gibi bir kadın var.
Nebiliym keşke herkes bu denli birşeylerin farkında olsa ama herkes menfaat üzerine ilişki kuruyor.10 Yorumla
+1 yılMantık evliliği bana bir sözleşmeyi andırıyor. Sınırları belirliyor.
Sen sensin, Ben benim diyor bana göre...
Bu ilişki de sevgi, ne kadar masum sizce ya da ne kadar gerçekçi...
Seni seviyorum demek, ne kadar masum sizce ya da ne kadar gerçekçi...
Akşam eve gelişlerin, onu sevdiğin için mi? yoksa nefsi arzuların için mi?
O ya da sen, birbirinizi sevdiğinize inanacak mısınız?
Sadık kalacak mısınız?
Vefa gösterecek misiniz?
Belki de mezarına bile gitmeyeceksiniz.
Ha Mantık evliliği, ha yasak ilişki ne farkı var.
Arada imza var ama GÖNÜL BAĞI yok, Ruh yok...10 Yorumla
+1 yılBeni sevmeyen bana karşı duyguları olmayan bir insanla bir ömür değil bir saniye geçirmem. Mantık evliliğine saygı duyuyorum böyle yaşayan birçok insan var.
Sevgi olması lazım. Çocuğu, aileyi, işi herşeyi boş ver benim sevdiğim insan bana değer vermeli, vaktini ayırmalı, gerekirse saatlerce sohbet ederiz, güleriz, içeriz. Ben onun kalbine dokunurum fakat sevgi olmayan mantık evliliği gibi görülen birçok ilişki var. Fakat sevginin olmadığı yerde ben mantık görmüyorum. Bir kere bu insanın kendine saygısızlığı mantık adı altında sevilmediği yerde durmak.
Biraz uzun oldu iyi geceler 😄10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılaşk ta pek mantık yoktur. mantıklı hareket et ama kalbinin sesini de dinle.
aşk ta insan genelde sevdiğiyle birlikte olmak ister ama bu olmayınca
genelde ya kendini seven birisiyle olmak ister. öyle mutlu olamadım bari böyle mutlu olayım der.
ama ben olsam birisiyle evlenmek için ona karşı bişeyler hissetmem lazım. çünkü insan sevdiğiyle birlikte olmak ister ama bir de şöyle durum var evlendikten sonra ona karşı duyduğular zamanla bir heves gibi geçebilir. yani aşk ta ne mantık var ne de bir garanti.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. sevgi zaman içinde oluşup gelişebilir.. ki adı üstünde sevgi.. sıfırdan başlayıp , paylaşımlarla birlikte büyüyen bir şey.. yalnız , daha en baştan hiç olmazsa iki kişinin birbirinin gözüne sevimli gelmesi gerektiğini düşünüyorum..
20 Yorumla
+1 yılOysa herkes öldürür sevdiğini. Kulak verin bu dediklerime! Kimi bir bakışıyla yapar bunu, Kimi dalkavukça sözlerle, Korkaklar öpücük ile öldürür. Yürekliler kılıç darbeleriyle, Kimi gençken öldürür sevdiğini, Kimi yaşlı iken. Şehvetli ellerle boğar kimi, Kimi altından ellerle. Merhametli kişi bıçak kullanır. Çünkü bıçakla ölen çabuk soğur. Kimi yeterince sevmez, Kimi fazla sever, Kimi satar kimi de satın alır. Kimi gözyaşı döker öldürürken, Kimi kılı kıpırdamadan. Çünkü herkes öldürür sevdiğini. Ama herkes öldürdü diye ölmez
00 Yorumla
+1 yılAnlayışsızlığın aşkı yıkabileceğini, anlayışın ise olmayan bir aşkı meydana getirebileceğini düşünüyorum. Önemli olan şey ise delicesine aşık olmak değildir. Anlamak, önem vermek ve bunu karşıdakine hissettirmektir. Bunlar olmadıkça aşk, rüzgarda savrulan yapraklar gibi ilk sonbaharda uçup gidecektir.
40 YorumlaMantığımın evlenecek kadar uyuştuğu birine duygusal olarak ısınmamam imkansıza yakın sanırım.
Nasıl ki sadece aşk üzerine kurulan bir ilişki uzun sürmez, sadece mantık üzerine yapılan evlilik de başarılı olmaz. Denge önemli. Fakat biraz da çiftlerin beklentilerine bağlı olan bir şey.40 Yorumla
+1 yılAşık olacağım kişide tabiki mantık ararım.. Aşk gelip geçici bir şey. Genel çerçeveye baktığımızda evliliği ayakta tutanın saygı, hoşgörü, anlayış olduğunu görüyoruz. Aşık adam size karşı öyledir mantıklı adam herkese karşı. İkisinin de ortası olmalı. Ne aşkından gözü kör olanı isterim, ne de karşımda bilgelik taslayan akıl küpünü . Kalbim ısınacak, aklım alacak.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMantik evliliği de olsa duygu his yoksa o evlilik yürümez. Maddiyat bir yere kadar evliliği yürütmeyi sağlıyor. Fakat insan doğası gereği sevmek sevilmek karşılıklı hisler duygular ile birbirini hissetmek ister. His duygu yoksa dokunuşlar eziyet haline gelir ve mutsuz bir evliliği ne para ne de başka hiç bir şey kurtaramaz.
20 Yorumla Evet bu mümkün...
İlla ki her evlilik aşk evliliği olacak diye bir kaide yok..
Çiftler yeter ki evliliğin sorumluluğunu alsınlar, birbirlerine bağlansınlar, gereğini yapsınlar..
Ama başlangıç itibariyle pamuk ipliğine bağlıysa bir evlilik kurumu, aşk evliliği olsa bile yürümez..
Gün gelir gözler aşk meşk görmez ve soluklar adliye koridorlarında alınır..10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Eski evlilikler görücü usulüydü ve uzun ömürlüydü. Dedelerimiz babalarımız aşkla sevgiyle mi evlendiler de evlilikleri bu kadar sağlıklıydı. Ben severek veya aşık olarak yapılan evliliklerin uzun ömürlü olduğunu hiç görmedim. gören bilen varsa bana da anlatsın.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bence buna kimse net bir cevap veremez vermememelide.. mesela benim cevremde mantık evliliği yapan kadında var erkekte bu tamamen kişilerin şansı ve karşılaştığı kişiyle alakalı birine sorsan huzurlu diğeri pişman.. huzur getirir ya da getirmez diyemem
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Sevmediğin birisi ile aynı yatakta yatmak, dokunmak itici gelir.
20 Yorumla
+1 yılMantık evliliği daima karşı olduğum bir şeydir , duygu olmadan evlilik asla ayak da duramaz.
10 YorumlaBaşta öyle görünür ama zamanla insan başka şeyler arar. Duygu illa ki olmalı. Mantığına yattı, maddi durumu iyi olan biriyle evlendin ama beğenmiyorsan ne olacak? Zamanla beğenebilir mi insan ya da sevebilir mi? Başta o duygu olmalı kesinlikle. 😑
10 YorumlaMantık evliliği diyet gibidir. Bir şeyleri uygulamaya çalışırsın. Yani monotonluktan ibaret olur. Gel gelelim ki hayatın verebileceği bütün duyguları alamazsın. Diyette her yemeği yiyemediğin gibi. Bir şeylerin eksik kalması gibidir.
10 Yorumla
+1 yılYavaş yavaş tanırayarak gelişebilir. Sonuçta sevgililikte de kimse ilk görüşte pat diye birini canını verecek kadar uğrunda her şeyi tek kalemde silecek kadar sevmiyor.
20 YorumlaMantıkla aşkın senkronize olması lazım benim biriyle evlenebilmem için.. Ama hep birinden biri eksik oldu şimdiye kadar...
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Mantık evlilikleri daha uzun süreli ve sağlıklı oluyor. Duygular sonradan da olabilir sonuçta bir hayat paylaşılıyor ama saygı varsa gerçekten yürür.
30 Yorumla
+1 yılbu soruyu 50 yıl sonra sor yapay zeka gelişince. evlenmenin pek manası kalmayacaktır.. işte mantık onu söyler..
neyseki biz kalbimizle hareket ederiz.. birine yer verdik. sadece sahibi odurr10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı. Eskiden tanişma mi vardı görücü usulü evlenip bir ömür mutlu olmuş babalarımız dedelerimiz var biz neden olmayalım teknolojo çağındayız diye onların evladı torunları değilmiyiz isterisek başarırız
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılGetiren örnekleri çevremde var insanlar zamanla birbirlerine alışıyorlar sanırım huyları bile aynı oluyor
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Hayır saygı, güven ve özveriye dayalı sevgi yoksa ve evliliğin mayası cinsellik yürümüyorsa evlilik olmaz.. Kadın ölümlerinin baş nedeni..
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Zannetmiyorum efendim.. Mantık ne kadar önemli ise duyguda o kadar önemlidir.. İkiside birbirini tamamlar bence..
20 Yorumlaaçıkçası yaşım ilerledikçe bu mantık evliliği işine sıcak bakmaya başladım. Bunun yerine birlikte yaşamak da daha mantıklı gerçi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSevince ne oluyorki sevdikte ne oldu sanki sevgi yoksa daha mutlu olunabilir bence mantık ilişkisi ile
10 Yorumla
+1 yılSevip evlenenlerin bile çoğunun sonu mutsuzluk ayrılık artık, diğer türlüsüne hiç şans vermiyorum bu devirde.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılHisler olmadan olmuyor. Görüyorum, bunu diyen tüm tanıdıklarım boşandı, boşanıyor, boşanmak üzereler.
10 Yorumla
+1 yılBen bu tarz saçma sapan şeylere inanmam ve inanmaktan da aşırı derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılmantigi asktan daha on planda tutuyorum ama hic his yoksa huzur da olmaz bence biraz his olucak biraz da mantik
10 Yorumla Olmayacak diye bişi yok dünyada her şey mümkün bakarsın bir anda gülüşüne bakışına aşık olursun zamana bağlı ☺️
10 Yorumla
+1 yılHayır bir çok gez maddi durumum için yanaşanlar oldu ağır konuşarak uzaklaştırdım seni sen olduğun için sevmeden evlenmek ben intihardır
11 Yorumla- 1 yıl
Sevmeden , çekici bulmadan yapılan evlilik intihardır.
+1 yılEvlilik mevlilik boş iş dolar 10 lira olmuş ne evliliği
20 YorumlaElbette inanıyorum çünkü bu hayatta evlilik yapan her insan birbirini körkütük Aşık olarak evlenmiyor ama belli bir zaman sonra sevgi ve bağlılık olduğu için aşk olmadan da evlenen insanlar mutlu olmayı başarabiliyor.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. İnsanlar üzerlerine vazife çıkarıp işe burnunu sokmasa olur. Zamanla hisler şekillendirilip inşa edilebiliyor. Dışarıdan müdahaleler olmasa çok ta mükemmel hale gelebiliyor. Ama o koca burunlar işin içerisine girince...
00 Yorumla
+1 yılEvlilik duygu işi duygu olmazsa evlilik insana çile gelir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDuygudan önemli insana saygı olmazsa evlılıkler yurumuyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılGetirebilir ama eksik bişeyler olur sadece huzur yetmeyebilir.
10 Yorumla
+1 yılZamanla duygular olabilir , eğer olmazsada saygı ve güven içinde yuva kurulabilir.
10 Yorumla
+1 yılSanmıyorum…Ticarettir bu bence ya da karşılıklı akit…
10 YorumlaÇok zor olmaz duygu olmadan evlilik mi olur
Ha olabilir nasıl olur maddiyata dayalı olur10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Getirmeeeeez aşk evliliği de getirmez
Evlilik mutluluk getirmez10 Yorumla
+1 yılMantık evliliği bi süre sonra bitmeye mahkum kalır, duygular olmazsa olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRobot gibi bir evlilik yani? Olabilir iki tarafta kulaklarını her şeye tıkar. Çocuklara iyi bakılır görünüşte her şey sağlam görünür ama aslinda en iç kısmı çürüktür.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Kesinlikle.
Hatta duygu olan evliliklere göre daha uzun ömürlü olur bence10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılAşk bitse de, saygı, hoşgörü ve cinsel istek varsa, devam edebilir.
10 Yorumla ben inanmıyorum. aşk sevgi saygı güven sadakat tutku olmadan evlilik olmaz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılDusunmuyorum o yuzden asik oldugum adamla evlenecegim❤️
10 Yorumla
+1 yılSevgi olmazsa hayır para olmalı evet ama sevgi de olmalı şart
10 Yorumla
+1 yılEskiden evliliği ayakta tutan daha doğrusu tutmak zorunda kalan aile bağı ve büyüklerin baskısı. Artık devir değişti ve yeni çağda aşksız sevgisiz evlilikler 1 gün bile sürmez.
00 Yorumla
+1 yılKadınların çoğu mantık evliliği yapıyor zaten hangi kadın ameleyle evleniyor bu devirde ama erkek kadınlar konusunda mantık düşünmez sevmezse yanında duramaz kadının sürekli kavga çıkarıp aldatır kadın ise adamın parası varsa çoğu şeyi görmezden gelebilir
00 YorumlaEvliliği 3 şey ayakta tutar sevgi, saygı ve çocuk... çocukları şu dönemde pek takmiyorlar eskiden bir ailede Sevgi bitse bile çocuklarım için katlaniyorum deyimi vardı o kalmadı su anda geriye kalan 2 seçenekten biri bittimi evlilik bitiyor maalesef
10 Yorumla
+1 yılMantık evliliği huzur getirmez malmıyım ben elalemin parasını yicem okurum çalışırım meslek sahibi olueum kendi paramı kazanıp emeğimle harcarım aşk evliliği yaparım bundan iyisi şam da kayısı
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılİnanmıyorum, duygusuz bir evlilik ev arkadaşıyla yaşamak gibidir benim gözümde.
21 Yorumla- +1 yıl
Evlilik de zaten ev arkadaşlığı aslında. Sadece işin içinde seks ve çocuklar oluyor.
Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı. İnanmıyorum, evlilikten ziyade ev arkadaşlığı gibi bir şey sankiiii
10 Yorumla
+1 yılMaddi imkanlar sağlanmışsa zaman içerisinde olabilir
10 Yorumla- Devamını Gör (105)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler