Sevgilim var ama başkasından hoşlandığımı düşünüyorum ne yapmalıyım lütfen detayları okuyup yardım edin?

Benim 2 senelik çok güzel bir ilişkim var. İlk tanıştığımızdan bu yana birbirimizi çok sevdik ailem istememesine ve ayrılmamı söylemesine rağmen ilişkimi haberleri olmadan yürüttüm. O kadar çok seviyordum ki arkadaşlarımı bile boşluyordum sürekli onunla vakit geçirmek istiyordum. Ama normal bir ilişkimiz yoktu birbirimizi çok kıskanır her alanda kısıtlardık arkadaş çevresinden eve gitme saatine kadar her şeyimize karışırdık. Bu ilk başlarda çok güzel gibi görünse de bizi çok yıprattığını düşünüyorum. Ben birden bire hiçbir şey yokken soğudum ondan davranışlarım bi anda değişti hiç konuşmak bile istemiyordum, yazmıyor aramıyordum. Bunu çözmeye çalıştık olmadı bende ayrıldım. Daha sonra pişman oldum ve burada da sormuştum hatta yazmalı mıyım diye. Yorumlardan bir tanesi uzun ilişkilerde alışkanlık çok fazla oluyor 2 hafta bekle eğer hala istiyorsan o zaman yaz demişti. Bu cümleyi pek dikkate almamıştım ve yazmıştım. Konuştuk barıştık tek fark artık birbirimizi kısıtlamıyorduk nasıl istersek öyle yapıyorduk her neyse tekrar aynı şeyleri yaşamaya başladım yeniden soğudum. Ben yanlış bişey hiçbir zaman yapmadım onu aldatmadım. Ama birden başkasından hoşlanmaya başladığımı düşündüm kendimi uzak tutmaya çalıştım benim sevgilim var onu seviyorum diye geçiriyordum içimden. Sonra sevgilim askere gitti her zaman ki gibi konuşuyoruz her akşam arıyorum ama bişeyler eksik eskiden hissettiklerim yok gibi. Hoşlandığımı düşündüğüm çocuğun hiçbir şeyden haberi yok yüz yüze tanıdığım birisi de değil sosyal medya üzerinden nadiren sohbet ettiğim birisi. Her davranışı, konuşması, ses tonu, komikliği yüzümü güldürmeyi başarıyor ama bu da kafamı karıştırıyor mutsuz oluyorum. Yanlış anlamayın aldatma gibi bir durum yok onunla tamamen arkadaşça konuşuyoruz hiçbir bağ yok ama ben yine de üzülüyorum bir yanım da seni çok seven insandan ayrılma diyor. Zaten ayrılma kararı alsamda o askerdeyken asla ona bu kötülüğü yapmam gelince konuşurum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizce alışkanlık mı?
Sevgilim var ama başkasından hoşlandığımı düşünüyorum ne yapmalıyım lütfen detayları okuyup yardım edin?