Kimin duruşu arızalı ise o kıskançlığı çok yaşatır. Şahsen ben birini kiskanmaya başlarsam onun benim için doğru biri olmadığını fark ediyorum çünkü benim sevdiğim duruşunu bilmeli ve ben onu kıskanmamalıyım ne yaparsa yapsın ona nasıl gelirse gelsinler güvenebilecegim duruşu koymalı ortaya. Bir ilişkide kıskançlıklar varsa o ilişki uzun süreli yol alamaz mutlaka bir hata yapılıyor demektir. Tabi bazı insanlar kıskanmayı hastalik boyutunda yaşıyor , başını sağa çevirsen bir anlam yüklüyor. İşte bu yüzden , Öz güven ve duruş bu ikisi bir ilişkide aradığım en önemli iki kriter.
İkside bu konuda birbirlerinin eline su dökemez bence. Kadın kıskandığında erkeği bunaltır kısıtlamalar falan... Arkadaşları ile birlikte geçirilecek zamana bile karışma hakkı bulur kendinde. Erkek desen hem kadını kısıtlar hem de dışarıya karşı bir güç gösterisi bir sahiplenme gösterisi sunar. Aşırı olan karşısındakine bu denli yansıtılan şeyin adı kıskançlık değil özgüven eksikliği olarak bakıyorum ben olaya.
Kişiye göre değişiyor. Kıskançlık insanı dürtü ve normal kişiler durup dururken kıskanmaz. Her şeyin fazlası zarar olduğuna göre saçma sapan sudan sebeplere bahane sunmakta yersiz. Kadın/erkek diye ayırmıycam. Kıskançlığa hangi taraf fırsat veriyorsa o dur diyorum...
Tabiki kızlar nedeni bariz eyer sevgilin yanındaysa gözün kapalı yürümelisin aski taktirde nereye bakıyon niye o kıza baktın bi sal da belki tanıdıgım biri sanane abi seni allakadar etmez ki erkekler kolay kolay telefon karıştırmaz kızlar icin aynı şeyi söyleyemem tabi bu saydıklarımın tersi de var ama kızlar kadar cok kıskançlık yapan bi erkek görmedim
Bilmiyorum ama kıskanılmak güzel ama bunu hissettirmiceksin zaten kıskançlıktan kavga çıkmaz güvensizlikle olan durumlar kavga çıkarır cinsiyet değil kim o ilişkide sorunluysa karşı tarafı delirtir