1. Evlenecek yeni adaylar için ( gelin adayı - damat adayı bakan teyzeler )
Sonsuz bir döngü sağlanmak isteniyor yani,
2. Gösteriş ve dedikodu malzemesi.
Elbette her kızın bir gelinlik hayali vardır üzerinde 4 saat duracak ama yinele giymek ister düğün şart değil bunun içinde nikah salonundada gelinliği giyebilir bir saat evlendiğin kişiye bağlı nikah salonuna çağır yakın çevreni aile büyüklerini orada takı törenini de yap nikahını da kıy hiç strese sinire girme düğün için tonlarca para harcama onların hepsi genelde borç oluyor 4 saatlik düğün için 10 yıl borç ödüyorsun geçim sıkıntısı cekiyorsun geçim sıkıntısı çektiğin için eşinle mutlu huzurlu bir hayat süremiyorsun eşinin ihtiyaçlarını doğru dürüst karşılayamıyorsun elbette kız tarafı herşeyi ister ister de yapıp yapmamak senin elinde kızı vermeyiz derlerse kaçırırım de geri vites yapma zaten seni seviyorsa kaçar gelir kendisi çocuk olduktan sonra aileler affediyor zaten hatta çocuk olmasına da gerek yok evladı sonuçta 2 3 ay konuşmaz sonra yine arar sorar yani çok büyütülecek bir şey değil herkes sevdiğine varsın kimsenin yarına senedi yok sabaha sağ çıkacağımız meçhul hayatta bu yüzden kimseyi zora koşmayın herkes aynı hayatta
Aslında söylediklerin o kadar doğru ki. O düğüne edilen masrafla kaç yoksulun karnı doyar kim bilir. Ya da evin halıları borçsuz alınır. Borç yükün azalır. Birileri gelip takı takacak diye düğün yapılıyor. O takılardan çifte ne kalıyor ki? Sade ve gösterişsiz bir nikah töreni bence de çok daha mantıklı.
Cevap
56Cevap
Salon düğünü falan asla istemem düğünsüz evlenirim daha iyi sjsj
Çocukken düğünlere gitmeyi çok severdim. Atmosferin kendisini beğendim. Büyüyünce bunun bir israf olduğunu anladım. İnsanlar evlenmek için büyük miktarlarda kredi alırlar. Bazı nankörler daha sonra boşanmaya cüret eder. Ben de öyle düşünüyorum, ama bütün bunlar ne için yapılıyor. Uzun süreli geleneklerden yararlanmak mı yoksa akrabaların önünde kendilerini rezil etmemek mi? Muhtemelen tek kızının düğününü ayarlayamadı falan derler diye..
Ben de buna karşıyım. Sadece camiye gidip evliliğinizi kayıt ettirebilirsiniz.
Güzel düşünüyorsun.
😊
Ne düğün ne nikah tüm organizasyonlara karşıyım...
Hele birde baby bilmem ne yapıyorlar alcan o balonlari neyse...
Sonrada adam borç hanım borç öde şunu öde
erkeklerde unuttu görevlerini...
evlilik sonuç borç çuvalı..
ömür boyu ödersiniz borç batağını...
Bizim kültürümüzde kızlamı evleniyorsun yoksa bütün akrabalarınlamı belli değil. Herkes karışır anne, baba, dayılar, teyzeler gibi. ya da kız istemek ne demek zaten koz istemese seninle olmazdı, onun adı tanışmak olsa daha uygun olurdu. Sonra takı istemeler, isterde ister kendi yapamadıklarını erkek tarafından isterler. 1000 ve üzeri davetli çağırmak ne demek, bazen ne gelin nede damat gelenleri tanıyor. Birde gelinlik var, hayatı boyunca bir defa giyeceği bir şey için binlerce TL harcıyorlar, damat öylemi bir kere alıyor bütün düğünlere onu giyiyor. birde gelenler salonu, orkestrayı, yemeği beğenmezler sonra ömür boyu kafalarına kakarlar. Sokaklarda konvoylar, tabi en lüks arabalarda olucak, ayranı yok içmeye gerisini siz biliyorsunuz. Evlenmeye karşı değilim, tabiki seviyorlarsa birbirlerini
Bende dugune karsiyim. Kinaya da karsiyim. Bir söz bir nikah yeter. Bana kalsa gelinlik bile giymem. Dugune verilen paraya uzuluyorum acikcasi ona verecegim parayla gider tatil yaparim krallar gibi. Gosteristen nefret ediyorum insanlarin doyumsuzluguna deliriyorum.
Çok doğru katılıyorum size. Düğün ve salona ayıracağın parayla eve mobilya, koltuk takımı vesayre alınır. Hem yıldız Kenter ne der" iki insan gerdeğe girecek o kadar masrafa ne lüzum var gösterişe" aynen katılıyorum sade bir nikah töreni yeterli.
*"Gerdeğe girecek diye" yıldız Kenter in sözü eksik gelmiş yazınca düzeltmek istedim yanlış algılanmasın diye.
Sorun yok, anladım zaten açıklama için teşekkürler. 😊👍🏻
Rica ederim 💫
🙏😊
Benim düşüncem , akrabalar eğleniyor biz 3-4 sene kahrını çekiyoruz , macbur muyuz?
şahsen nikahtan almak hem kadın hem erkek için en iyisi , ya milleti eğlendireceğime köşeye atarım 3-4 bin tl eşimle mis gibi tatil yaparım beraber eğlenmiş oluruz.
Düğün konusunda seninle aynı fikirdeyim. Fakat evlilik tek kişilik olmadığı için çiftler, ortak karar vermek zorunda. Evleneceğim kadın bana, "Evden duvakla çıkıp, düğünüme sevdiklerimi çağırmak en büyük hayalim" benzeri bir cümle kurarsa, bu isteği hakkıdr ve gücümün yettiği ölçüde bu isteğini yerine geitirmekle yükümlüyüm.
Şu yazdıklarının hepsinin altına imza atarım. Bazı insanlar deli oluyor düğün de düğün diye. Bana ise karnıma bıçak saplanmış hissi verecek bir etkinlik olur bir gün düğünle evlenirsem. Ben de hiç istemiyorum o yüzden.
Bence abzrtilmadigi sürece düğün yapmak güzeldir eşinle eğlenmis bir anın olması güzel. insanlar günlük hayatta düğün sürecinde daha çok masraf yapiyor ya arada zaman geçtiği için kimse göremiyor önemli olan sonradan malını paranı değerini bilmek israfli olmamak sonrası önemli
instagram kullanmıyorum twitter hesabımı da bunun için kullanmıyorum başımdan geçenleri ve ruh halimi tutuyorum twitterda. nişanlım yabancı. hem onun ülkesinde hem de benim ükemde düğün olacak. şahsen ben türkiyede istemiyorum onun ısrarından dolayı ikna olmuş vaziyetteyim. düğün hoş da çevren varsa arkadaş arası yapacaksan falan yani. diğer türlü akraba kişileri geriyor.
Merhaba.
Bende düğün taraftarı değilim ama ileri de olursa yol arkadaşım bunu da ona belirtirim nihayetin de insan beraber olduğu kadını, gözünden sakınır birisi sorsa söylemez milletin içinde oynamasını istemez karşılıklı, sade nikah yeterli zaten oraya gelenler de mutluluktan ziyade dedikodu malzemesi bulmaya geliyor. (İstisnanlar hariç)
Konu dışı olacak ama ; neden bu kadar ön plandasın?
Nasıl yani anlamadım şimdi?
Düğünlerden nefret ederim, gereksiz bulurum. Saçmalık.
Bilmukabele duygular.
Ben karsi degilim. Davullu zurnali dügün yapacagim. Hatta bizim oraya özgü erkek zenneler var. Onlardan bile getirmeyi dusunuyorum. Ben dugunun dugun gibi olmasindan yanayim. Masrafli olur ama o da isin tadi tuzu artik.
Düğünleri seviyorum ama bende düğün yaptığıma pişman oldum sonradan. Nikahim daha güzeldi
1. Madde ile aynı sanki. 😊
Sorun yok. 😊👍🏻
bi arkadasim cafe bistroda kendisinin ve esinin arkadaslariyla yapmisti dugunu cok sadece hos ve guzeldir... gereksiz akraba buyukleri ve coluk cocuk yoktu... superdi yani
Kesinlikle katılıyorum! Hayatım boyunca çocukluk dönemi mi aştıktan sonra bir kere zoraki düğüne gittim ve uyudum masada. Oyunlar, halaylar, amcasından çeyrek altın, palyaço, pavyon tarzı tavandaki renkli ışıklar.. hepsi gösteriş hepsi birer saçmalık! Yazarken bile bunaldım. Düğün dediğin sade ve zarif olmalı, her şeyi; düğün şekli, gelin , damat, araba.. eğer eğlenmek istiyorsan kınada yap arkadaşlarınla baş başa yeterli, insanlar düğününü neden kirletir anlamıyorum
Ilk evledigimde düğün ve kina için salon tutmustuk ama gelinlik falan kiralıydı pahalı şeyler almadim. Tasarruflu olmaya çalıştım. 2. kez evlenirsem kesinlikle sade bir nikah yeterli
dogru mantık aslında milleti doyurmak eglendırmek yerıne o parayı balaytına yurtdısına cıkarsın .
velev kı sacma türk aile yapısı mantıgı ıle kız tarafı bunu ıstemez.
Yaa düğün olmasada olur diyor bir yanım yani boşa masraf ama diğer yanım da sanki eksik kalacakmısim gibi hissettiriyor
Ekonominin böyle kötü zamanlarında boş masraflara girmemeli. 4 saat o bu oynayacağına o parayı birlikte yiyin.
Bende sade nikah isterim ama gelde bunu anlat. Halkımızın çoğu gösteriş için ne yapacağını şaşırıyor. Tik tok buna en iyi örnek
Düğünleri hiç sevmiyorum hele salondaysa tam bir felaket oluyor bari açık havada yapın az oksijen alalım
Oda masraf eve bi imam çağır yeterli nikah yapma hoca nikahı yeter sıkılınca ayrılması kolay 3 kere boş ol de bitti
Bende aynı düşünüyorum. Sade bir nikah en mükemmeli sadece başkaları için o kadar masraf yapmak ve gereksiz gösteriş benlik değil
Açıkcası evlendiğime dair bir tören olsun Ama ne kadarı kafi bilemiyorum. Ben o işi zamanında hallettim kurtuldum
Ben düğünden de nikahtan da ve bu saçmalık hakkında bir şey düşünmekten de en şiddetli biçimde nefret ediyorum nefffreeeeett nefffreeeeett ediyorummm!
ya düğün devede kulak :) eşyalar çok zor ıvırı zıvırı tıvırı kafayı yersin :) boş ver o kadar masraf yapacan zaten bir iki de göbek at üstüne :D
herkes nikah yeterli der ama evlenirken her şey bir an da değişiverir kimseye göre nikah yeterli değil bence
Aynı düşüncedeyim. İnsanlar eğlenecek diye okadar masrafa giriliyor fazla gereksiz.
Bende karşıyım düğün yapmaya para israfı zaten ekonomi yerlerde.
Tamamen düğüne karşı değilim ama gereksiz abartılı harcamalara karşıyım
Herşeyin sadesi güzeldir. Küçük salon veya lokanta tutarsın, sadece en yakınlar çağrılır, müzik çalgı olmasın, onun yerine sakin fon müziği çalabilir
Sonuçta bir kere evleniliyor o da düğün olsun tabi tercih meselesi ben sadece bı nikâh istemezim
bence düğün gerekli eşimle bi karşılıklı zeybek oynamam gerek
her kadının hayalidir gelinlik giyinmek düğün çok önemli kesinlikle
Göbek atmadan olmaz. Çiftler sevişecek diye oynamadan bırakmayız.
Kesinlikle karşıyım. Hatta en güzeli sessiz sakin kimseden habersiz nikah.
Sade nikâh yeterli. Düğün için o kadar masrafa gerek yok. Gelecek için yatırım yapılır.
Düğün lerde fazla gösteriş ne bilim abartı olmadan bir eğlence olması güzel aslında ne deolsa bir kere evleniyoz dicem de bu devirde bir kimseye yetmiyo jdhfhf
bence de boşa masraf... ona harcanan para ile neler neler alınır...
Kesinlikle öyleeee. Ben de karşıyım gereksiz masraf. Fotoğraf çekimi ve sade bir nikah en mantıklısı
Düğün gereksiz ve ego tatmini yapmak icin işi zorlaştıran bir şeydir...
Ben çok oynuyorum Ankara oyun havası da meşhurdur fakat ben de doğru bulmuyorum masraf onun yerine daha iyi şeyler yapılabilir.
Aynen öyle ama karşı taraf illede olacak derse yapcak bisey yok
Bende aynı şeyi düşünüyorum bir gece düğün için o kadar masrafa ne gerek var ki elalemin gönlü hoş olsun diye ben niye cebimden yiyeyim o paraya başka ihtiyacımızı görürüz
Önceden böyle düşünürdüm ama artık saçma geliyor bu düşünce! Sonuçta bir kez evleniliyor ve herşeyin elden geldiğince mükemmel olması gerekiyor. Ben kır düğünü yapmak istiyorum her şey sade ve hoş görünmeli.
Ben de sen gibi düşünüyorum da kral, şimdi öyle kabul edebilecek olan var mı bilmiyorum :)
10-20 kişilik bir düğün gayet güzel olur parti tadında sade
Düğün tatavasına hiç gelemiyorum bencede nikah yeterli
bence kına yemekti bilmem ne yerine sade sevdiklerimizle olan nikah töreni olsa yeterli isteyen dilerse oynasın sonra
Düğünden nefret ederim ama eğer bu saatten sonra evlenmek nasip olursa düğün yaparım onca giden altın ve paranın geri alınması şart şap şart 😆
Aşırı görkemli bir düğünüm olmalı 40 gün 40 geceee
Aman 40 günün sonunda 41. gün sabahı ölme.
Allah bilir
Neyse anladın anlamamazlıktan geldin, umarım yaşarsın. İyi geceler. 😊
😘
🙏
Bende düğün yapmak istemem belki küçük bir yerde bir kaç kişiyle eğlenirdik ama tanıyıp tanımadığımız insanları davet etmem
Düğün yapacağıma eşimle tatile çıkarım evime bir şey alırım neden milleti eğlendireyim aile içinde küçük bir kutlama yeterli
Bence de öyle boşu boşuna masraf altına girmeye gerek yok düğüne harcanan parayla çok daha iyi şeyler yapılabilir
gelin saçı sana gereksiz geliyorsa yaptırmazsın canım yaptırana laf etme gibi bir durumun söz konusu değil
Benim geleneğimde düğün yok onun yerine bütün şehire ya da gücün yettiği yere kadar yemek dağıtma vardır.
Sade bir nikah yeterli ne gerek var o karmaşaya o masrafa onun yerine Bir haftalık balayını tercih ederim
insandan insana değişir. Herkes imkanı kadar yapmalı, önemli olan insanların düşünce yapısı. Son zamanlarda bir sidik yarışına dönmüş orası doğru.
Al benden de o kadar kardeş. Ablam iki hafta sonra sadece bir gün!!! olacak düyünü için kendini aylardır helak ediyor🤮
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?