Evlilikten bekletin ne?

Çoğunun sevgi, saygı, sadakat, karakteli bi duruş, merhamet-sefkat, karsılıklı fikir alışverişi yapabilmek vs. gibi cümleler kuracağını tahmin edebiliyorum. Fakat evlenmeye bu düşünceler çerçevesinde bakarak mı karar vermek gerekiyo? Bence hayır. Tabiki bunları da bekleyebiliriz ama ilk beklentimiz romantizim ve erotizim olmalı.

Neden peki? Çünkü biz anne baba değil eş seçiyoruz kendimize. Karşımdaki insan benden aciz miki ya da bana muhtaç miki ona karşı merhamet duygularıyla yaklasıyım. ya da ben muhtaçmıyım ki bana şefkat beslesin. Bi kadından/erkekten öncelik olarak ne bekledigimize karar vermeliyiz. Evimde ebeveyn mi istiyorum yoksa gerçek bir kadın/erkek mi istiyorum. Romantizim ve erotizim olduğu yerde inanin eşler birbirlerinin çoğu kusur gibi görünen taraflarını hoş görebiliyo. O gün hazirlanmayan kahvaltı, dağınık olan ev , geç kalınan akşam yemekleri göze batmaz oluyo. Kimsenin anne/babası gibi gördüğü kişiden özel beklentisi olmaz.

Şimdi karar verin! Hayatınızı paylaşacağınız kişi size anne/babanız gibi mi olmalı yoksa yetişkin kadın -erkeğin beklentileri doğrultusunda hareket eden bireyler gibi mi olmalı?

Evlilikten tam olarak bekletin ne?
Evlilikten bekletin ne?
Evlilikten bekletin ne?