Evlilik için neyi bekliyorsunuz ya da neden evlenmiyor sunuz?

Evlilik için neyi bekliyorsunuz ya da neden evlenmiyor sunuz?

Açıkçası Evlilikle ilgili çok karamsarım. Mevzu tabii ki de Para. Para olmadan ne bir kızı isteyebilirsin ne de bir eşya alabilirsin.
O yüzden çok zor benim için. kimsenin de gönlüne girmek istemem, ümit vermek istemem. Bir evim var. Kızım ve oğlum da var. Açıkçası benim için zor. İmkanım olmadan kimseye merhaba bile demek istemem. Yanlış olur.
aynen öyle imkan olacak kızınla oğlunla cok şekerler nazar değmesin abi
Günümüz bireysel yaşamaya daha uygun. Evlilikse kurumsal kuralları olan bir ortaklıktır ve bireysel yaşamın tadını almışlar için fazla bağlayıcı ve kısıtlayıcı.
Evlenmek isteyenlerin çoğunda, arka plana bakarsan, bireysel yaşama hedeflerine ulaşamadığı için, kendisini tamamlayacak ve destek olacak bir yoldaş arama ihtiyacı vardır. Yani evlilikler, duygusal şekilde rasyonalize edilmiş, çıkarlara uygun ortaklıklar olarak yapılır.
Hayatının önemli genişlikte bir dönemini birlikte geçirmişsindir. Hayatınız zaten doğal olarak paralel ve hatta içi içe ilerlemiştir. Çıkarların ötesinde birbirinize bağlılık oluşturan bir süre ortak anınız ve geçmişiniz vardır. O zaman evlilik düşünülebilir. Ama bu zamanda geleneksel bir gereklilikle veya tek başına mutlu olamadığı için ilk bulduğuyla evlenmek insanın kendine karşı yapacağı önemli bir hata olur. Belki 1% şanslı azınlık bu şekilde doğru ve aradığı gibi bir evlilik yapabilir. Gerisi kabullenme, itaat veya boşanma yolunda ilerler.
konuştuğum singapurlu ve hong kong lu iki kız var sadece 1 sene daha para biriktirmem ve aşı olmadığım için pandeminin resmi olarak bitmesini bekliyorum o zaman bakalım hangisi daha rasyonel bulursam onunla evleneceğim Türkiye de evlenmek gibi düşüncem hiç olmadı zaten o kadar mazoşizm eğilimli değilim burada vereceğim 300 bin lirayı gider singapura veya hong konga taşınmak için kullanırım makine mühendisiyim mekatronik yüksek lisans mezunuyum fransızca ingilizce biliyorum verdikleri para 7500 tl kendi evim olmasa kiramı karşılayamam İstanbul'da niye evleneyim bu ülke de malmıyım tabi ki değilim..
Çok istedik olmadı artık yaşa takıldık sanırım. Önümüze işimize bakıyoruz. Bu iş tiple vs ilerde alakalı değil. Olmayınca olmuyor. Yani şimdi iyi bir ailem olsaydı çoluk çocuk falan iyi olurdu. Eğlenceli olurdu. E bu yaştan sonra çoluk çocuk derken yaş kaşa gelecek. Yalnızda yaşanıyor deyip kendimizi avutuyoruz. Hayırlısı olsun ne diyelim
Cevap
43Cevap
Beni sevecek bir kadın
Eskiden de düşüncelerim aynıydı şimdi de aynı ilerde de aynı kalacak. Evlilik büyük sorumluluk bana mantıksız geliyor. Hayat bir kişiliktir iki kişilik değil. Her özel alanını paylaşmayı düşünmek zor geliyor. Yalnız kalmak istediğin anlar elbette olacak ama başınızda hep bir neoldu neoldu diyen biri olacak acayip can sıkıcı. Hele rahat bir insansanız benim gibi birinin sözünü dinlemeyi düşünmek işgence. Birde her şey aşk değil hop hadi seviyorum demeyle olmaz. Hele başlarda gelen sorun onun halasıydı anasıydı bunlarlada bir yakınlaşma yapacaksın mecbur. Düşünüp yazarken bile fobim yine başladı. Oyhhhh kabusunda kabusu.
Evlilik istememe sebepleri :
- Ailelerin baskısı huzur bırakmaması
- görüş ayrılığı ve saygı duyulmaması
- anın tadının çıkarılmaması
- Ekonomi (gerçekten evlenilecek birisiyle bunu dert etmenize gerek yok )
- zorlukların karşısında dik durulmaması
Evlilikten ve aşktan ve kadınlardan soğuduğum için evlenmek istemiyorum doğru kişi olmadığına doğru kişi olunduğuna inanıyorum
Sağlıklı bir ilişkide ne beklenir diye soruluyorsa aşşağıda para diyen beyinsiz kadınları görüyorsunuz bu yüzden canım olmayın erkekler böyle kadınlardan uzak durun
- Anlayış
- Âhlak
- dürüstlük
- saygı
- güler yüzlü olmak
- sağlıklı bir cinsel ilişki ( çok istemesi cinsellik için sevdiği anlamına gelmez bu yanılgıdan da nefret ederim )
Daha okuyorum.2 seneye mezun olucam. duzenimi oturtunca bakicaz neler olacak.
Hayırlısi
Şunun gibi garı bulunca hemen
inşallah bulursun
Okulun bitmesini, işe girmeyi, birine aşık olmayı ve uygun zaman ve şartların olmasını.
Biraz zor galiba.
sen niyet et allah yardım eder kardeşim zor diye bir şey yoktur
Hiç sevgilim olmadi aşık olmadım yaşım küçük okul daha bitmedi daha çok evlenmeye
isteklerin olur hayatında okul için inşallah
İnsallah teşekkür ederim sizin içinde iyle olur umarım
Kariyer yapacağım. Annemin yüzü babamdan çok gülmediği için maddi olarak eve katkı sağlayacağım. Sonra Zeki ve oturaklı biri çıkarsa karşıma, o zaman evleneceğim. :)
İnşallah isteklerin olur
İşim olmasını sonra para biriktirip ev almayı sonra düğün parası briktirmeyi
evi beraber ödersiniz yengede calısır
Ekonomik sorunlar olsun ve biraz daha erken olduğunu düşünüyorum benim için.
kaçtan önce evlenmezsin
30 dan önce
Hayatıma girecek doğru insanı bekliyorum. Onun dışında bir bekleyişim yok :)
İnşallah olur bir gün
Evlilik konusunu ben rafa kaldırdım, gerçekten evlilik olmaz bu devirde değer veriyorum ama verdiğim değerle acıyla kalp kırıklığıyla kalıyorum o yüzden bana göre değil.
Aynen. Bir kac gün öyle davranıyorlar ki hep seni düşünüyor hep özlüyor gibi. Sonra aniden ilgiyi konuşmayı kesiyorlar. Çelişkisiz davranan maalesef bulunmuyor. Değil evlilik güvenecek dertlesecek çıkarsız birini bulmak bile o kadar imkansız geliyor ki bana..
❤️❤️
Çünkü kimse gerçek sevgiye değer vermiyor. Dış görünüşüne, parasına, evine, barkına önem veriyor herkes o sebepten verdiğin değerin karşılığını alamıyorsun ve aynen ben de rafa kaldırdım
Evlenmem bekar rahatim velet falan da istemem cok zor evlilik sikici bi sure sobra rutin halibe gelince
nereye kadar böyle
Ölene kadar miss
peki kendinle mutluluklarrrr dilerim
Evlenmek bana göre değil ya bir erkekle bir ömür geçiremem
nereye kadar böyle sürecek ki
@bilseemki geçer geçer geçirenler nasıl geçiriyor
Önce boşanmayı. Sonra da buna uygun birini..
İstemiyorum sanki evlenenler çok mu mutlu sadece yatakta mutlular
Yoo herkes öyle değil mutlu olanlarda var kardesimm
Bilemiyorum ama ben soğuk bakıyorum halen iyi ki de evli değilim
İnş bir gün mutlu olduğum da iyi ki evliyim diyebilirim 😅ne diyim
inan herkes böyle diyor ama öyle değil be evlenenler mutlu hep arada ufak tefek olur da
Etrafimdakiler o zmn mutsuz. Aslında yani her gün güllük gülistanlik geçecek diye bir şey yok evlilikte de normal bir şey artık
Evlilik mi Ben evlilik için bir şey beklemiyorum ki benim abim evlendi adam hayatının en büyük hatasını yaptı Bir de yani gelir durumum yok ne ile evleneceksin nasıl evleneceksin
Evlilik olmazsa olmaz bir konu değil. İlla olmalı şu zamandan sonra geç olur filan diyede bir konu yok. Kimisi 20 yaşında kimisi 50 yaşında yakalar o insanı. Eğer isterse evlenir. Yoksa öyle matah bişey değil.
Uygun kız yok evin, araban, işin var mı diye soruyorlar ben senin var mı diyorum yok diyorlar ne yapacam ben evi arabası olmayan işsiz kızı
Alfjdj sen al evi arabayı
Bana göre gerek yok yapmak istediğim o kadar çok şey var ki. Bunları evliyken yapabileceğimi sanmıyorum
Hayırlısı
Çeyizlik tuvalet fırçası almadan evlenmem 😂😂😂
😅
gaggsdf
hiçbir şey beklemiyorum genelde tipsizlikten kimselere kendimi beğendiremiyorum.
tipinde bir şey yok abi onlar kaybeder eger fotodaki sensen
Evet fotoğrafdaki benim kardeşim yok bu fotodan yaşli dediler bana ne yazikki 😔
Evlenmek için daha gencim ben şxlclxdlf
kaçta evleneceksin kardeşimm
İşe girmeyi bekliyorum bir de erkek lazım
inşallah ikiside olur
Amin
Kariyerimi garantiye almayı
İnşallah alırsın hayırlısı
Düzgün insan yok ve boş yere kafa ağrıtmaya gerek yok bence tek başına yaşamak gibisi yok
Annem evlenmeme sıcak bakmıyor henüz.
Aaa neden
Ona kalsa 30 yasimdan önce evlenmemem gerekiyor.
Hadi ya hayırlısı hakkında
Amin sağol. Senin için de aynı şeyi diliyorum
Yok ben almayım teşekkür ederim
kariyer yapcam
İnşallah istediğin yerlerde olursun
Param oldugunda
inşallh olur
Atanmam lazım, para biriktirmeden nasıl evlenelim
zor bu zamanda bol bol para lazım inşallah istekklerin olur
şu an da paran yoksa evlenmek çok büyük hatadır. 10 bin getirin işinde olsa yetmez. Boş iş şu an evlilik. Ama şu an alman bir kadınla konuşuyoruz. O şekilde evlenirim. Türkiye olmuş gomeni yok
Doğru zamanı ve doğru kişiyi.. maalesef 30 gireceğim doğrudur.. acele edip pişman olmak istemiyorum açıkçası. Bence iyi düşünüp karar vermeliyiz. Çünkü geriye dönüşü yoktur. Her şey o an kararlaştırılmalıdır...
aynen öyle
Evlenmeye değer birini
inşallah bulursun
Kendime uygun denk birini bulamadim
İnşallah bulursun
Bil bakalım ne eksik :D
sugar dady
Hayır ya erkek çok :D
Ne eksikk
Adam yok ;)
beyaz atlı prensimi bekliyorum
Erkekler at gibi hatun , kizlar beyaz atli prens bekliyor. Milletçe atlara büyuk ilgimiz var.
Evlilik boş
Neden öyle düşünüyorsun kardeşim
Evlilik aşkı bitirir
Hiç bilmiyorum ki kısmet nasip
Evliyim zaten
Mutluluklar
Kariyerim daha önemli.
Uygun aday yok şu an
İnşallah olur
Bilmem. İşte budur diyebcegm birini
Günümüzde öyle bir insana denk gelmek gerçekten zor ya
@GeceMuhafızı herkes bir değil inşallah bulursun