Dinimizi çok fazla unutur olduk, üzülmekten başka elden bisey gelmiyor. Bende malesef dine çok önem vererek yaşamıyorum hayatımı eleştiri sadece yorum yapanlara degil. Ama bu kadar da herşeyi normallestirmemek lazim. Aynı evde yaşamak uygun düşmez. Her halti yapıyorsunuz zaten ama evlilik öncesi yasayalım diyip bide evliliği kirletmeyin yahu. Sürekli bi özenti avrupaya mi neye bilmiyorum. O zaman en iyisi evlenmeyi direk yaşayın. Şahsen aynı evde yaşamak bana normal gelse evlenmeyi dikkate almazdım. Karşıdakinin de çok işine gelirdi bu durum evlilik yuku olmazdı.
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Toplumumuz sağolsun maalesef belli kesimlerde bunun seçim hakkı bile mümkün değil. Yani insanlar buna evet veya hayır demeden yani önce kendi düşüncelerinden çok toplum ne der? Aa ayıplarlar. Zaten istesem de olmaz. O yüzden hayır diyim diyor. Bazıları da cidden hiç bir baskı altında olmadan hayır diyor ama bu çok çok küçük bir kısım. Dolayısıyla yani Özgür iradeyle cevap vermesi zor. Ama ortada bu olmasaydi bence evet yaşamalılar. Ama bu illa ev tutup oturmak değil. Tatile gidersin, zaman zaman birbirinde kalırsın. Yani herkes dışarıdakiyle evdeki hali aynı değil ki. İlla ki aynı evde bulunmak gerekir. Ha tabiki sürekli de aynı evde kalan olabilir. Ben normal buluyorum.
Bence doğru değil. Ne o deneme tahtası mı? Gerçekten eski dönemde ki evlilikler daha sağlam oluyormuş. şu an ki dönem de kimsenin kimseye tahammülü yok. Herkes kusursuz ilişki istiyor.
Erkek evde Adrian lima gibi kadın bekliyor. Kadınlar ise TV gördükleri erkekler gibi bekliyor. Herkesin mükemmeliyetçi beklentisi var. Çok garip çokkk...
Evlenince ayrılık olması daha kötü değil mi? Bence nişanlılık döneminde 1 sene kadar aynı evde yaşamalı cinsellik olmasa da. Sonuçta kişinin karakteri bence daha önemli. @_ΛqresiF_
Bence yaşanır ama öncesinde şu elalem neder kafasından çıkmak gerekiyor.
Şimdi ben soruyu okuduktan sonra birde yorumlara baktım. Millet demişki vay efendim işte aynı evde yaşayınca ayrılıklar oluyor ve çiftler birbirinden soğuyor vb.
Daha iyi değil mi işte mahkemesiyle avukatıyla osuyla busuyla ilgilenmeden ve senelerce adliye binalarında zaman geçirmekten bence kat kat daha iyi.
Ama bizim toplumda bir kız bir erkekle evlenmeden aynı evde yaşıyorsa bu kadına hemen bir sürü etiketler yapıştırılıyor.
Yok aga vallahi diyorum bizim türk toplumunu kandıran, rol yapan, maskeler takan yarıyor.
Şahsen bu durumda en temizi hiç evlenmemek diyorum. Neresinden bakarsak pislik dolu.
Evet yasamali boylece kim pis , pasakli , uyuz, anlayissiz kaba negatif tembel her anlamda surekli hizmet bekleyen vs vs ortaya cikar hatta belkide ayni ev icinde hic huyunu suyunu begenmeyeceginiz ortaya cikar daga az bosanma olur daha az cocuk ziyan olur. Sanki hersey seks. Buyuk resme bakmak lazim benceeee
Saçmalığa bak evlenmeden yaşıyacaksın karp koca gibi sonra olmayınca bırakacaksın zaten bu ülke de ahlak adap edep haya ar namus hic bir sey kalmadığı için oldu evlilikler bu yüzden gitmiyor kendini bilmezler evleniyor sonra da ayrılıyor sen kendini bilmedikten sonra deneme tahtası olarak kullansan ne kullanmasan ne
Aslında Normal şartlarda baktığın zaman doğru bir karar Çünkü derler ya hep Hani bir insanı en iyi nerede tanırsın ev haliyle tanırsın yani evdeki hayatını tanıdıktan sonra o insanı çok iyi bir şekilde tanıyabilirsin Bence güzel bir fırsat
Evlilik öncesi aynı evde yaşamayı mantıklı bulmuyorum. Çünkü evliliğin verdiği sorumluluklar olmadığı için bazı şeylere sabırla yaklaşmak ve birbirlerini anlamaya çalışmak yerine kapıyı çekip çıkmak daha kolaylarına gelir.
Bence yaşanlamlı çünkü sadece dışarıda kendinin iyi yanlarını gösteren birisini gerçekten tanımak imkansızdır. Kimse 3 4 ay kendini farklı biri gibi gösteremez bunu anlamanın en iyi yolu ayni evi paylaşmaktır. Sonu ayrılık oluyor diyenlere cevabım eğer ayrılık oluyorsa zaten o kişi sizin için yanlış kişidir ve bitmesi hayırlı oluyor emin olun.
Aslında normal bir şey ama Türkiye şartlarında pek mümkün değil. Normal olmasının nedeni evlenmeden önce evdeki tutumlarını hal ve hareketlerini gözlemlemiş olmaları. Evlendikten sonra çoğu şey uyuşmuyor ve o kadar düğün masrafı hatta boşanmaya kadar bile gidiyor.
Yaşamayan toplumsal algıların esiri olmuş mu sayılıyor sizin gözünüzde. Ahlaklı olan kimse böyle bişeyi yapmaz, ve yapmadığı da toplumsal algıların esiri olduğu anlamına gelmez. Denemekten bahsediyorsunuz. Ne bu mağazadan aldığın kıyafet mi deneyim olmazsa bırakayım. Ucuzluğun bu kadarı.
Herkesin fikrine öncelikle saygım sonsuz.. Fakat, bu durum benim edep, adabıma uymuyor. Benim için ancak evlilik olduğu an bir evde yaşam başlar. Henüz adı konulmamış bir ilişkide bu nişanlılık süreci de dahil olmak üzere, ayıp bir durum..
Ne gereklidir ne de gereksiz, eğer iki tarafta birbirini iyi tanıdığından eminse çokta gerekli değil ya da tam tersi ise daha da iyi tanıyabilmek için aynı evde kalmaları ne yaşayacaklarını az çok kestirebilmeleri iyi olur.
Evlenmeyi düşünüyorsam olabilir. Sevdiğim insanı sadece cinsellikten ibaret görmüyorum, onunla bir ömür birlikte yaşamaya karar vermişim demektir. Başkalarının hayatına yorum yapamam, nasıl istiyorlarsa öyle olsunlar.
@Dalgaboyu görüş atıp atıp durma hiç sevmediğim şey açıklama yapmak. Bunu anlayamayacak kapasiten yok mu iki evli insan gibiiii aynı evin içinde.. Çok değişir normal zmanda anlayamazsıınnnnnnn
İnsan dürüst olmalı hem karşısındakine hem kendisine. Bu sorunun ötesinde olmayan bir ilişki sonrası yeni bir başlangıçta partnerine dürüstçe ben senden önce başka birisiyle aynı evde yaşadım diyebilmeli. Bu cesareti gösterebilmeli sonrasında ki soruya cevap aramalı insan benim başka bir kadınla/adamla aynı evde yaşadığımı bilen birisi kabul eder mi diye.
Evlenmenin bir anlamı kalmıyor ozmn bütün hevesim gider ben kalmam
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır asla olmamalı aşk demek harama meyletmek demek değildir sevgilin senin eşin değil sadece evlenmek için o anki adayın evlenmeden böyle şeyler olursa dinen günah olmuş olur ve ateş ile barut yan yana olmuyor
Tabi hatta çocukta yapmalılar bakabiliyorlar mı onuda denemek lazım olmadı çocuğu yetiştirme yurduna verip ayrılırlar önemli olan ilişkiler zedelenmesin
Bence gereksiz bir endişe ve evlenmeden aynı evde yaşamayı da doğru bulmuyorum. Evliliğin provası olmaz bence bu evliliğe ve insan psikolojisine zarar verir.
Tek etken bu değil. Boşanma davaları patladı. Ailelerin tutumu , maddi konular , iş hayatı zorlukları , toplumun cehalet seviyesindeki yükseliş ve benzer konular daha çok etki ediyor evliliğe. Hormonların kudurtup hızlıca evlendirdiği ve birbirinin uğruna can verebilecek gençler iki yıl donra asliye hukuk mahkemesi önünde gırtlak gırtlağa giriyor. Aynı evde yaşamak ve birbirini tanımak sadece ekonomik durumu iyi, modern ailelerin oluru ile yapılırsa evet son karar için belirleyici olabilir.
Yaşanmaz evlilik öncesi herşeyi yaşarlar evlenince birbirinden çeşitli bahanelerle soğurlar sonuda çabuk biten evlilik oluyor işte.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ayni evde kalıp biraz zina mi etsinler yani? Bundan toplumsal algıların esiri olacağımdan değil zina olacağindan kaçarım ancak. Onüme gelenle de evlenmem.. Insanı tanımanın farkli yolları da var aynı evde kalmadan da çok iyi tanıyabiliriz.
bence gereksiz evli de olsanız aynı evde yaşamanın gereklerini yerine getirmeli ve kişiler birbirlerine saygılı olmalı hak tanımalı böyle olursa hiç bir sorun olmaz
Aslında sağlam temellere dayanan bir evlilik için gereklilik bu, ayakkabı bile alırken deniyoruzda 1 ömür birlikte olacaksak neden denenmesin 😉
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yaşayıp evliliğe bişe kalmıyor neticesinde boşanmalar ya da zaten aynı evde yaşıyoruz evlenmeye ne gerek var tarzında şeyler çıkıyor ortaya evlenip yaşasınlar beraber evliliğin bir anlamı olsun
Ben istemem ya, normlar yüzünden değil.. işin heyecanı kalmaz herşeyini görüyorsun. Belki herşeyi yaşıyorsun. yaşamadığın özel bir şey kalmıyor. biraz merak edeyim isterim
Birbirlerini tanıma adına olabilir ama. bizim. toplumumuza ters bence olmaz ama birbirleriyle daha fazla zaman gecirebilirler her anlam. her. manada daha iyi tanımaları adina