"Bu devirde kimse Sultan değil Hükümdar değil Vezirgan değil, bu kadar güvenme hiç kendine kimse Şah değil Padişah değil"
https://youtu.be/yUaZEHcd1QI

Hayır düşünmüyorum gerekli olduğunu. Bu biraz insanın aile yapısına da bakar. Nikahsız bir çiftin bir arada yaşamasına ülkemizde çoğu ailenin sıcak bakmayacağı aşikar. Ben bir de şu taraftan bakıyorum bu olaya evlilik büyük bir adım ilişkide uzun süre beraber yaşayıp yani bir nevi karı koca hayatı sürüp sadece gelinlik damatlık giyip imza atmaya gitmek olmamalı. Yeni bir yol çizmek gibi olsun isterim. Sevdiğimiz insanla evleneceğiz ve ondan sonra hep bir arada olacağız gecemiz gündüzümüz beraber geçecek hayatı paylaşacağız o atılan büyük adımdan sonra. Bu daha cazip ve heyecanlı kılıyor gözümde evliliği. Bir arada yaşıyorken o imzayı ha atmışsın ha atmamışsın pek bir şey farketmiyor gibi. Benim tercihim olmaz.
Birşey diyeceğim peki 1 kişi ile evleneceğiz ve doğru biri olmasını istiyoruz, biri oldu ayrı evdesin herşeyi yaşa bir bakmışsın yürümüyor ayrıl bu döngü evleneceğin doğru kişiyi bulana kadar devam mı edecek?
Özel olarak ne kalacak, ya da diyelim o kişi oldu mis hoş herşey yaşandı bitti sırf düğün için mi gelinlik damatlık giyinecek?
Evliliğin tadı nerede kaldı.
Madem o şekilde bas nikahı en azından günaha girilmez.
Bana ters bir durum hayatta ne olunacağı bilinmez erkekleri geçtim öncelikle hemcinslerim olarak hayatın bize neler getireceğini bilemeyiz, insanin içinde varsa ayrı evde de aynı evde de fark etmez elbette bir kötü şeyi çıkar ya da kimse dört dörtlük değildir 1 sene iyi olur 2 sene olur bir bakmışsın ilerlemiyor. önemli olan bittikten sonrski yaşam. Okumak herşeyden önce gelmeli gün geliyor 20 senelik Babamı tanıyamazken ayrı evle 3 5 ayda kimseyi tam tanıyamaz ne olduğunu çıkaramazsın.
Aradığım yorum.
Mantığıyla hareket insanın hali başka oluyor
Tamamiyle saçma buluyorum. Bunu bahane edip türlü naneleri yemeye yol açmak gibi görüyorum. Kendini deneme tahtası olarak gören kişilerin yapacağı iştir. Normal bir insan olduğunu düşünen birisi kendisinden rahatsızlık duyulacağını bile düşünmez bence.
İnsanlar çeşitli saçmalıklara normal gözü ile baktığı için, kendisine gelen kişininde sevmediği şeyleri var mı yok mu diye şüphe etmesi tabiki normal. Ama bunun çözümü onunla aynı ortamda yaşamak değil. İletişim diye bir şey var. Sorarsın ve cevap verir. Yalan ya da doğru olduğunu evlilikten sonra anlarsın. Yalancı ise boşanırsın, değilse devam edersin.
Bu o anki duygularına engel olmak yerine kolay yoldan ulaşabilmesi için paravan sebeptir.
bu fikre katılmıyorum. çağımızda maalesef sorarsın ve cevap verir diye bir şey yok. Türlü türlü yalanlar ve ihanetler volta atılıyor. hayatındaki insana tabii ki güvenirsin, sözleri senin için senettir ama ne olursa olsun her konuda doğru söyleyeceğini bilemezsin. büyük ya da küçük yalanlar söylenir mutlaka bu konuda hayatındakini kaybetmemek için.
ayrıca anlaşamazlarsa boşanırlar demişsiniz. fakat boşanmanın hukuki açıdan ülkemizde pek de söylediğiniz kadar kolay ve hızlı ilerlemediğini biliyorsunuzdur. Ayrıca boşanan kadınlara hoş gözle maalesef bakılmadığını da. Ayrıca "nane yemek"ten kastınız cinsellik vb şeylerse bunları yapmak için aynı evde yaşamanıza gerek yok, yapan her türlü yapar uygun ortamı sağlayıp. hem insanların kendi özel hayatlarında yaşadıkları şeyler ne sizi ne beni ilgilendirir. elbette kendi açınızdan desteklemiyor, tercih etmiyor olabilirsiniz ben saygı duyarım. Ama yine de saçmalık vb şeyler söyleyip desteklemediğiniz fikre saldırmanız hoş değil.
Saldırmak değil uyarmak. Ben müslüman bir bireyim, dinimde emri bil maruf neyhi anil münker yani iyiliği emredip kötülükten men etmem gerektiği söyleniyor. Bu yüzden bende bunu yapıyorum. Bu dediklerim zaten İslam'a inanan bireylerin anlayacağı şeyler, inanmayan ya da kendi hayatım, kendi günahlarım diyen bireylerin katılacağı düşünceler değil tabi ki.
Bana insanların tam manasıyla doğru, dürüst olmadığını, sevdiği kişiyi hayatında tutmak adına "küçük" yalanlar söyleyebileceğini söylemişsin.
Seven insan yalan konuşmaz. Yalan yalandır, küçüğü büyüğü beyazı pembesi denir mi? Sevgi yoksa çıkarlar devreye girer, orası ayrı.
İlk dediğin "sorarsın ve cevap verir diye bir şey yok" ne demek? Sevgi çağa göre değişen bir şey mi? Sevgi hep aynıdır, değişmez.
Erkek olsun kadın olsun yalancı ise bu onun karaktersizliğidir. Ben evlenmeden aynı evde yaşamasınlar dediğim gibi yalancılık etmesinler de diyorum. Ama uyup uymamaları beni alakadar etmez ki? Bende bir insanım. Boşanmalar uzun sürüyor diye deneme tahtası gibi 1-2 sene onunla,3-4 sene bununla,5-6 ay öbürüyle mi yaşayacak? Bu hiç uygun bir davranış değil. Zaten evlendiklerinde onca özel şeyi önceden yaşadıkları için evliliğin asıl manasını anlayamıyorlar. Çünkü zaten asıl olayların birçoğunu yaşadıkları için arada tezatlık oluyor. Sevgi az olunca sönüp gidiyor bağ.
Boşanan kadınlara hoş gözle bakılmaması da yanlış. Bunu burada belirtmedim sadece. "Nane" derken evet cinselliği kastettim. Burada aynı ev dediği için bununla alakalı olanı yazdım, bende biliyorum daha kolay yollarını. Dediğim gibi bunlar müslümanlar için alakası olan şeyler. Müslümanın müslüman üzerinde hakkı vardır. Bilmemeniz olabilir, inanmıyorsanız araştırabilirsiniz.
Teşekkür ederim
Evli 1 erkek olarak söyleyeceğim 3 şey avr 11 kesinlikle aynı evde 1 süre yaşanmalı, 2 mutlaka birlikte tatile çıkılmalı, 3 bundan sonrasında evlilik kararı verilmişse erkek spermiyogram ve kadın yumurtalık testi yaptırmalı.
Cevap
54Cevap
Bunun olabilmesi için erkekler önce bi "benim evime gelen daha kimlerin evine gitmiştir" "benimle sevişen daha kimlerle sevişmiştir" kafasından çıkmalı önce.
Aynı evde yaşayıp evlenebilen kaç kişi var?
Erkek ya sıkılmıştır her şeyi tükettikleri için ya da basit gördüğü için sadece takılmıştır..
Kızın aile bireyleri damat adayını onaylarsa uygulanabilir.
Gereklidir ama UZAK durulması gereklidir. Aksi halde evlililiğin bir amacı, bir tadı kalmayacağı kanaatindeyim. Doğru bulmuyorum bunu. Kim kiminle yaşarsa yaşasın eleştirmem. Ama kendimin, eşimin ya da evladımın böyle Amrrikanvari bir hayat sürmesine rıza göstermem.
Genel de açıklamandaki gibi düşünen insanların/kızların sonu hüsranla bitiyor. Çok çok nadir evlilikler oluyor. Bence çok yanlış bir şey şahsım adına onaylamıyorum ve ben ilişkide uyarımı bile yapmışlığım vardır. Sonumuz evlilik olana kadar benimle birlikte olma gibisinden.
Ama aynı evi paylaşmak isteyenlere saygı duyarım✂️
Şarkı güzelmiş 👌
Gereklilik olduğunu düşünenlerden değilim, insan birbirini tanımak için illa aynı evde yaşamak gerekmiyor. Bunu bir şeyler yaşamak için sadece bir bahane olarak görüyorum.
Hayır düşünmüyorum bu evliligin heyacanını yok eder o kisiden tanıstıktan sonra bilmem belki 1 sene iliskiniz oldu diyelim sen onu bu sürede tanıyamadıysan sana samimiyetini , gerceklerini yansıtamadıysa simülasyonun ne geregi var sonuç olarak ayrılacaksınız mutsuz olucaksınız onun icin maceraya gerek yok
Yorumlarda bir kişi herşeyi evlilikten önce yaşayıp evliliği anlamsız bırakmamak lazım demiş karaktere göre ne yaşayıp ne yaşamayacağımız değişir işimiz varsa faturaları ödemekte ev temizliği market yemek gibi durumlarda sorun çıkmıyorsa evlilik güzel geçecektir ancak bunu öğrenebilmek için 5-6 ay en az aynı evde yaşamak gerekiyor
Bu bir gereklilik mi tartışılır. Her insanın aile yapısı, yetiştirilme tarzı ve ilişkisinde sahip olduğu dinamikler farklıdır. Örneğin, ben evlensem bile biriyle aynı evde yaşama konusunda çekimserim. Evimde sürekli birinin olma fikri hoşuma gitmiyor. :D
Evet yaşanırsa çiftler birbirini daha iyi tanıyabilir. Ama hayır yaşanmazsa da çiftler muhakkak ayrılır diye bir şey yok.
İnsanlar neden evlilik sonrası “bu adam/ kadın değişti bir sürü huyu varmış bilmediğim “ diyip boşanma durumuna geliyorlar ya da mutsuz evliliklere tahammül ediyorlar. Çünkü bir insanı yaşamadan tanıyamazsın gerçekten!! Kimse aksini iddia edemez bu yüzden evet beraber yaşamak bir sürw için gerekliliktir
Bakın bu olaya şöyle örnek vereceğim: Can ciğer kuzu sarması olduğum 10 yıllık arkadaşımla 1 ay aynı evde yaşadık ve o ayın sonunda arkadaşıma olan bağlılığım sarsıldı. Dışarıda gözüktüğü gibi temiz, bakımlı, düzenli olmadığını gördüm. Hiçbir işe el atmadığını sürekli bir şeylere engel olduğunu gördüm. Bu yaşanan örneği şimdi soruya uyarlayıp düşünebilirsiniz
Bence de bir gereklilik. Ha bu sevgiliyken olur sözlüyken olur nişanlıyken olur orası çiftin kararıdır ama gerekli kesinlikle. Bu sayede beraber aynı evde yaşayabiliyorlar mı, aynı ev içinde birbirlerine tahammül edebiliyorlar mı, birbirlerinden sıkılıyorlar mı gibi sorulara cevap bulabilirler bence. Çünkü aynı evde yaşamak bambaşka bir seviye direkt sevgililiğe benzemez bence.
Turkiyede asla boyle birsey yasanmamali. Abazalarin sayisi dusunulurse (!) bunu kizi kullanip atma mantigiyla yaparlar.. Mantiklari bu malesef cogunun.. yurtdisinda farkli, zaten evlilik yok, insanlar ayni evde yasiyor, ancak yaslaninca miras paylasiminda sorun olmasin diye evleniyorlar
Ben de ordakinin aynisi ile aciklayanlardan biriyim.
Yalniz mesela beraberlik dusundugum birinin eski sevgilisiyle-sevgilileriyle bir donem ayni evi paylastigi dusuncesi cok rahatsiz ediyo. bu da bi celiski.
Erkek için avantaj bence..
Evlenmenin zorluğunu şimdiden görüyorsun, faturalar, borçlar, taksitler, kiralar. Şimdiden evlilik provası yapıyorsun. Evlenince hazır oluyorsun bazı sorumluluklara önceden..
Hayır, evlilik öncesi kimseyle aynı evi bir daha paylaşmam. Karşı cins bir arkadaşımla ortak ev tutmak zorunda olduğum zamanları hatırladım. İyi bir fikir değil.
Bu konuda tam tersi düşüncesindeyim bana doğru gelmiyor açıkçası yaşamak.
Gereklilik değil, flört ve sevgililik zamanında karşıdaki kişiyi yeterince tanıyıp doğru hareket edilebilir. Aynı evde yaşamak uygun değil
Evet evlenmeden önce bir denenmeli aynı evde yaşanmalı ama türkiye şartlarında biraz zor aile karışabilir sonra elalem ne der diyenler olcaktır
yani aynı evde bi kalalımda şunun içini dısını önünü arkasını bi bileyim diyolar hemi :D mantıklı tabi
Eğer evlilik olacaksa öncesinde mutlaka birlikte yaşanmalı. Aynı evden yaşamadan evlilik kararı almak deli cesareti gerektirir.
Hayır böyle bir gereklilik yok ama evlenmeden önce çiftlerin birbirlerini yeterince tanımalarının şart olduğunu düşünüyorum
Saçma ozaman insanlar niye söz ve nişan yapıyorki her aile kabul etmez
uzun süre değil yoksa evlilikte yaşanacak bişi kalmıyor
yaşanmalı soğuyacaksak evlenmeden soğuyalım boşuna masraf olmasın
Bunun cevabı herkese göre değişir. Ben olumlu bakarım ama bir başkası bakmaz.
Aslinda bu konu cok derin bir konu... bir yanim evet diyor bir yanim hayir... evlendikten sonra kotu suprizlerle karsilasabiliyorsun
Gerekli değil. Bir insanı tanımam için aynı evde yaşamam gerekmiyor.
Tanıma ve alışma süreci bakımından aslında iyi olur da hoş karşılanmaz.
Evet, çünkü daha iyi tanıma fırsatı bulursunuz. Ya evlenmelik ya da ayrılmalık.
Aynı evde kalınırsa çok feci şeyler olabilir. Ateşle barut sonuçta. 😂
Birlikte yaşamayı bilemem ama birçok şeyin paylaşılması ve bilinmesi gerek.
Hiç sanmıyorum. Tercihim, evlenmeye son 1 ay kala 2-3 kez kalmayı yeterli buluyorum.
Bence de yaşanmalı ama Türkiye de örf ve adetler buna pek müsait değil
Evet evlilik öncesi sevgilim ile karı koca gibi yaşamak isterim aynı evde teçrübe olur yani
2 yıldır aynı evde yaşıyoruz , hiç gereği yok kalkışmayın.
Çok iyi anlaşıp aynı ev içinde 1 hafta kalamayan insanlar gördüm denenmeli kesinlikle
Kesinlikle
Kızın midesiz bir ailesi varsa kabul eder ve olabilir yani
Sevgiliyle eve çıkan kız alınmaz
Çıkmam. O kızı ciddiye alamam ki. Anne babasını bırakıp gelen kız bana neler yapmaz
Düşünmüyorum öyle bir dünya yok.
Ya tatile gidersin kalırsın da artık çoğu geç zorunluluk olarak görmeye başladı, çok saçma gelmiyor. O kadar gereği olduğunu düşünmüyorum ben...
Hee bu cahil türk aile toplumu da bunu destekler ztn😂👍
Gereklilik mi dersen hayır, yaşayan yaşar ama ona bir lafım yok.
Bence ciddiyete gittiyse Yaşanmalı yaa. Ama ülkemiz bu durumda çok Geri kafalı
Senin gelecekteki eşinin geçmişte kadınlarla böyle free ve amerikavari bi hayat sürmüş olması zoruna gitmez mi? Bu mu geri kafalılık?
Temiz insanlar temiz insanlara denk gelir ben yaptıysam banada öyle biri gelir
zorunluluk değil ancak yapmak baya bi ilerleyiş kazandırır ama öyle 2 3 hafta kalmakla olmaz adam akıllı iki taraf da kendini salmalı ve iki taraf da birbirini gözlemlemeli
Kafama uygun eğitimi okulu kitapları seven birisi olursa neden olmasın ki. İki gün sonra ayrılmak için mi? Hayır. Belki de ömür boyu yaşarız. Ömür dediğin nedir ki?
Gerekli değil ama yaşanırsa en azından gerçek yüzü belli olur o açıdan daha iyi olabilir
Aslında aynı evde bir süre yaşamak iyi olur ama belli olmaz, bakarsın şeytan doldurur...
Hayır doğru kişiyi bulana kadar kaç kişiyle aynı evde yaşamış olucaz o yüzden gerek yok..
Bence çok gereksiz bir durum. Evlenince yaşanacak şeyleri önceden yaşamak evliliğe birşey bırakmaz.
tabiki şimdiki evlenmeden seks yapıp performansa göre evlenip evlenmeyeceğine karar veriyorlar. Senin dünyadan haberin yok glb
şimdiki kadınlar yazacaktım
Katılıyorum. Bir insanı tanımak istiyorsan ya aynı evde yaşayacaksın ya da aynı yola çıkacaksın.
Gereklilik olarak gormek belki dogru olmaz ama bi insani en iyi bu sekilde tanirsin
Bunu yapan birbirini iyice tanıyamamıştır. Ki evlilik öncesi aynı evde kalmak naneleri yemek için bir bahanedir daha iyi tanımak vs bahane. Nişanlan öyle kal baktınız olmuyor atın nişanı bitsin.
Nikahı basarım hatuna alırım koynuma.
Aynı evde yaşamaya gerek yok bence.
Kızlar için ben bunu basitlik görürüm
Gereklilik mi bilemem ama bence çok mantıklı.
Her yetişkin insanın kendi kararı bu
Gereklilik değil ama yaşanabilir
Evet belli bir süre bence bu şart
Hayır değil. Ama yaşanmasına karşı değilim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?