Selam arkadaşlar! Kadınların çoğunun ideal erkek profilinde, erkeğin zeki ve güçlü olması ön plandadır. Güç derken; çoğumuzun aklına fiziksel güç gelebilir ama bence kadınlar için asıl çekici olan, manevi ve psikolojik güçtür. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bekliyorum..Güç, kadınlar için baştan çıkarıcı bir etken mi?
Evet kadınlar çevresini yönlendirebilen, ortamlarda sözü geçen, ne istediğini bilen ve bir şeyler başarmış erkeklerden etkilenirler. Bunun sebebi ise onlara sığınmak ve onları mutlu edebileceklerine daha çok inanmalarından ötürüdür ki bu da bir gerçektir. Öz güven erkek kişisinde mutlaka olması gereken bir unsurdur. Yoksa bir kadın değil bir hayatın içerisinde ezilir.
Erkek manevi ve psikolojik anlamda güçlü olmalı ki yanındaki kadının da canı mali namusu güvende olsun evladım. Bu anlamda güçlü olmayan erkek yanındaki kadını başka erkeklere yem eder. Hiçbir baba da böyle bir erkeğe kızını emanet edemez. Şimdi soyle bakalım bu güce tapmak mi oluyor yoksa güvende hissetme ihtiyacı mı oluyor?
Zengin varlıklı adamları avlamaya çalışan kadınlardan bahsetsen o zaman güce tapmak söz konusu olabilir ki bu durum kadin olmakla ilgili değildir. Elinden gelse cinsiyet değiştirip böyle adamlara kadınlık yapmak isteyecek birçok erkek var.
Erkekler şuna tapar, kadınlar şuna tapar gibi önermeleri pek doğru bulmuyorum. Her insanın hayatta aradığı, arzuladığı ya da hayattan beklentisi farklıdır bana göre.
Ha gene olarak konuşacak olursak manevi olarak güçlü olan , güçlü karaktere sahip olan insan zaten güneş gibidir. Cinsiyet farketmeksizin her insan güçlü bireyleri sever diye düşünüyorum.
Ay ayy! Sanki erkekler bedene değil, karaktere bakıyor. Görende tapmaya yer arıyoz sanar. Kadınlar kendini her anlamda taşıyabilecek 'adam' arar. Hem bedenini hem de manevi ağırlığını. Yani insanı insan yapan değerlerin sağladığı gücü arıyoruz. Fiziksel gücü değil. Sonuçta ayıda da güç var..
Her kadın öyle değil maalesef, bazıları bad boy seviyor. Gücün de hangi anlamda olduğu önemli duygusal güç ise ben de öyle birini severim ama fiziksel güç beni etkilemekte yeterli değil maalesef, bu kadar kolay kanmak da saçma buna...
Evet ama tapmak değil. Dışarı çıktığımda arkamda durup beni koruyacak bir erkek isterim. Yarımakıllıların ağzına bakıp beni darlayan değil beni savunan yanımda duran kişiliği güçlü birini isterim açıkçası..
Hayır güce tapmam. Baştan çıkarıcı olabilir ama boks maçı izlerken birinin yendiğini görmek yerine, tartışma masasında gücünü sergileyen erkeği daha azdırıcı buluyorum.
Yani biraz öyle sanırım Kadın kendinden güçlü kişilere. Ve onu yönlendiren erkekleri seviyor sanırsam. Yönlendirmek der iken. Hani bazı konularda.. fikirleri ile destek olması gibi...
Kadınlar kendine dünyanın en güzel kadınıymış gibi davranan erkekleri sever. Gittiği ortamlarda onu unutmayan, etrafta sanki sadece onu görüyormuşcasına bakan erkekleri. Para ve güç bir insan için, kadın erkek farketmez, çok önemli. Ama onlar bile her zaman işe yaramıyor