E hani vitrinde felan değil?
Sizce bir kadının gücü erkeğe yeter mi?
E hani vitrinde felan değil?
Yahu gerçekten çok abes paylaşımlar yapılıyor. ''Bakıınnnn kadınnnn erkeğğiii dövdüüü demek kkiii kadddınlaarddaaa dövebiliyorrr''.
Dostum bu olmayacak bir şey değil. Eğitimi almış bir kadın hayatı boyunca hiç yumruk atmamış bir adamı öldüresiye dövebilir. Keza yine daha yetenekli bir dövüşçü ise kadın, bir erkeği dövebilir. Bunda abartılacak bir şey yok. Biz anatomik olarak insan yapısına baktığımızda bariz bir şekilde erkeğin bir kadına oranla özellikle kas yapısı da incelendiğinde daha kuvvetli olduğunu görebilmekteyiz.
Bunu dedim diye hiç mi güçlü kadın yok? Tabii ki de var. Fakat aynı kiloya sahip tamamen aynı fiziksel özelliklere sahip bir kadın mı güçlüdür erkek mi sorusuna verilecek cevabı zihinsel bir özrümüz yoksa hepimiz biliriz. Buradan acındırma veya ''Ovvv kadınlara güçsüz mü dedin fışşş'' gibi saçma argümanların arkasına sığınmaya gerek yoktur.
Bu birazda hormonlarla alakalı erkeklerde testosteron hormonu fazla olduğu için fiziksel olarak daha kaslı ve güçlü oluyor, kadınlarda östrojen hormonu olduğu için daha narin vücut yapıları oluyor tekniği bilen kadınlarda kendini savunmasını bilir, fakat bu hormon gerçeğini değiştiremez.
Erkekler kadınlardan çok daha fazla testosteron hormonu salgıladıkları için bizden daha gucluler, bunu bilim söylüyor. Ama biz kadınlar sık sık spor yaparsak testosteron seviyemiz erkeklerin testosteron seviyesine yaklaşabilir haklısın. Videoya gelince.. bence videodaki erkeğe gücü yetmiyormuş gibi yapmasi için para verdiler kiza karşı tüm gücünü kullanma diye tembihlediler. Kurgu yani..
Cevap
7Cevap
Attığın videoda erkek ortalama sıradan bir erkek iken kadın profesyonel boksör, farkında mısın? Ben de feministim ama bu kadar abartmaya da gerek yok erkekler kadınlardan daha güçlü bunu 7-8 yaşındaki çocuk bile bilir. Ortalama bir kadının ortalama bir erkeğe asla gücü yetmez, her gün günde 9-10 saat en ağır sporları yapacaz da anca o zaman erkeklerle eşit güçte olabiliriz. İnsan 2 saat spor yaptıktan sonra yorgunluktan ölüyor, sırf erkeklerle eşit güçte veya daha güçlü olmak icin günde 10 saat spor yapacaksan buyur yap seni tutan yok
Milyonlarca yıl önce ilk insanlarda avcılık işiyle genelde erkekler ilgilendiği için erkeklerin kas yapısı daha çok gelişti. Kadınlar evin içinde, daha dogrusu magaranin içinde bebekleriyle/çocuklarıyla ilgilenirken erkekler av işleriyle ilgileniyordu ilk cağlarda. Bu böyle devam etti, dolayısıyla zamanla erkekler daha guclu oldu. Feministligin b*kunu çıkarmayın
Video'da güç unsuru bir şey yok, teknik var. Bir de Adam kolay savruluyor, yani bir dümen döndüğü belli oluyor.
Nasıl bir dümen? Kurgu mu yani
Denesinler, kapissinlar bizde cekirdek alak izleyek..!
( KADINA VE MİNİK DOSTLARIMIZA YANİ HAYVANLARA ŞİDDETE HAYIR ! ) Ayrıca ( KADIN İLE ERKEK HER ZAMAN EŞİTTİR ! )
Dediğine katılmıyorum.
Birçok şey dedim, hangi dediğime katılmıyorsun? Ve neden?
Yetmez
Neden yetmesin? Videodaki kadının nasıl yetti?
Adam bilerek dayak yedi bence. Hemde bunda güç yok ki. Kadın hızlı olmasıyla kazanmış. Bir güreş yapsınlar bak kim yeniyor.
Bir kadının gücü emin ol erkeğe yeter.
Sana bir çakarım 5 kardeşi, duvara resmin çıkar
Kurgu video.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?