Kast ettiğim sadece bilek gücü. Ve benim fikrimce asla ihtiyaç yok. İlkinde yapmazsak bile 2. de derin nefes alıp yapamıcağımız bir iş yoktur. 💪
Ancak her kadının sevilmek ve sahiplenilmek hoşuna gider ve ister.
Merhaba.
Kadın ve erkek anatomik olarak yaratılıştan ötürü birbirini tamamlayan şekilde eşsiz bir planla dünyaya gelirler.
Ancak konuya cinsiyetçi bir güç yaklaşımı doğru değil. Ve neden bu kadar cinsiyetçileştiriliyor, ve birbirine muhtaç haline getirilme gibi bir bakış açısını doğru bulmuyorum. İnsanlar bireylerdir özünde. Ve 21. YY modern toplum yapısı, teknoloji ve de endüstrileşme artık tüm eski, bilinen antik dengeleri yerinden etti...
Halen tüm bunların üzerine, kadın gücü, erkek gücü diye ötekileştirmek, sadece mesnetsiz bilgiden yoksun bir anlayışı ne yazikki önümüze seriyor... Ve artık kadınlar da erkekler gibi her yerdeler. Ve mutluluk verici. Otobüs şöforluğunda tutunuz, pilotluk, doktorluk, sanayi de ustalık, helikopter motor üretim projelerine kadar...
Ve kimi bedeni güce, kimi ise mental anlamda ciddi bir düşünce muhakame gücüne ihtiyaç duyulan işler...
İhtiyaç olarak kadınlar duygusal anlamda evet duyabilirler. İnsani anlam da güven duymak üzere bir ihtiyaç duyabilirler. Bu da bir nevi kadına güç katar...
Güç sadece maddesel, değil, ruhen bir katkı olarak ta değerlendirilebilir.
.
.
.
Neşeli pazarlar... 🎈🖖🎈🤸♂️
Sağlıcakla...
.
.
.
#Neşeliadam
'' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Kadınların erkek gücüne herzaman ihtiyacı vardır diyenlerdenim ben.
Fiziksel olarak en güçsüz erkek bile en güçlü kadının gücüne bin basar yaradılış farkı ile.
Ama...
Mental olarak kadınların eline su dökemezler.
Erkekler sadece çalışıp eve bakmakla yetinirken kadınların on parmağında on marifet.
Kadınlar dışarıda çalışıp eve geldiklerinde el ense yatamıyor malesef çünkü evin düzeni de bir yandan işlemek zorunda.
Birde işin içine çocuk faktörü girdiyse koca bir sorumluluk oluyor.
Şimdi erkekler sadece fiziksel olarak güçlüyken, gücü bu denli üstün görülüyorsa
Kadınların gücü nasıl övülür bilemedim ben.
Hayır. Allah; el vermiş, ayak vermiş. Neden muhtaç olalım ki?
-Boyumuz yetmiyorsa sandalye çekeriz,
-gücümüz yetmiyorsa vazgeçer gibi yapar tekrar deneriz,
-kaldıramayacak kadar ağır bir şey varsa sürükleriz.
~her şeyin bir çözümü vardır. Allah'tan başka kimseye muhtaç değiliz 🌷
Kesinlikle çok doğru 👏👏
Teşekkür ederim 🤗
Rica ederim 🌼😘
yok. hepsine yeteriz. tek başına yetmeyen kadın blr başka kadından yardım istedin.
ben yardım ederim. her konuda elimden gelenin fazlasını yaparım
Bravo 👏👏
Cevap
45Cevap
Gücüne değil sevgisine, ilgisine ihtiyaçları var..
Kadınlar erkeklerden çok daha güçlü..
Kesinlikle 👏
Olduğu kadar olmadığı da kadar olabilir. Duruma göre değişir sister
İhtiyacın yok çünkü senin yerine erkekler yapıyor şu an. O evine gelen kargoları erkekler getiriyor. Marketten aldığın 5-10 kiloluk tozları, kolisiyle beraber erkekler sevkiyatını yapıp markete diziyor. O inekleri, koyunları erkekler kesiyor ki gidip kasaptan 1 kiloluk alıyorsun. 1 kiloyu taşırsın tabii ki. Eşyaları evine hamallar taşıyor, sen parasını veriyorsun.
Evet yok cünkü markette calıştım ürünleri ben cektim.
19 kilo damacanayı ben taşıdım eve.
Kargocu bulamadık yalanının arkasına saklandı ben taşıdım koliyi..
Hayvan kesmekmi? Onuda yaparım.
Bunların üstüne bunu söyleme söz hakkına sahibim.
Genel acıdan fikri merak ediyorum ondan sordum
Hayir bence yok kadınlarda en az erkekler kadar güçlü hatta daha zekiler buda onları daha güçlü kılar zeki insanlar güçlü olur
Kesinlikle katılıyorum 👏👏
Artık bu şekildeki ayrımcılık sözlerinden uzak durmamız gerekiyor Allah kadını ve erkeği de birbirini tamamlaması için yaratmıştır bundan dolayı bu şekilde yaklaşımları hiçbir şekilde doğru bulmuyorum Elbette erkeğin kadına ev düzeninde kendini sorumluluğunu bilmese açısından ihtiyacı vardır aynı şekilde kadının da kendisini sevecek koruyucu olacak değer verecek bir erkeğe ihtiyacı vardır eğer öyle olsaydı Allah iki cinsi de yaratmazdı
evet var
kimse kusura bakmasın ama erkekler güç anlamında üstün yaratılmışlar onlar bizlerden daha güçlü
örneklendirmem gerekirse ben 5lt bir su şişesini taşırken canım çıkıyor sanıyorum ki ellerim uyuşuyor
şimdi ben nasıl derim mesela bir erkekle aynıyım eşitim diye?
mesela kavanoz kapağını ben bıçakla havasını almadan açamazken babam tek hamlede yüzünde gram zorlanma ibaresi olmadan pıt diye açıveriyor 😀
Hayır yok bence. Erkek kadın eşit. Kadınlar +18 olduğuna askere bile gitmeli bana göre. Ama bizim kadınlar hazırcı olduğu için daha çok para yemeyi seviyorlar.
Bu yasa çıksa bunu da yapacak kadar güçlüyüm.
Hiçbir kadın başka bir kadının tribini bu denli çekemez. O yüzden erkek gücüne ve dayanıklılığına ihtiyaç vardır.
Duygu kasayim mi?
Kadınların adam gibi adama ihtiyacı var. (Gerçek olan bu)
Taşıma vs için de gerekebilir.
Birşey taşımaya katılmıyorum. Ben sadece güç olarak kast ettim.
Ancak ruhun her zaman ihtiyacı vardır adam gibi adama bu doğru.
Sahiplenilmek ve korunmak kollanma bence kadınların hoşuna gidiyor. Hani bir şeyi yapamıyacaklaarından değil de kişilik olarak yani. E biz erkekler de korumayı, sahiplenmeyi seviyoruz. Bundan doğal ne olabilir ki :)
kavanozu kendim acarim. Damacanayi kendim tasirim. Her isi ben yapabiliyorum ya.
Helal 👏👏
😍
tüm kadınların temsilcisi veya herkes sizin gibi superwoman değil ki..
10 kilo taşıyamayan kadınlar var..
Süper women değilim ama bir kadın erkekle eş değerde iş yapa bilir yük taşıya bilir buna inanıyorum.
Allah erkeği kadına göz kulak olsun, korusun diye daha güçlü yaratmıştır. Erkek biyolojik olarak kadınlardan güçlüdür. Kadınların erkek gücüne ihtiyacı vardır.
Kavanoz kapağını açan, iki sandalye taşıyan erkeğe ihtiyacım yok diye feministlik yapıyor. Kadının erkeğe ihtiyacı çok çeşitlidir ama erkeğin kadına ihtiyacı tek çeşit.
vardı...1000 yıl önce vardı artık yok (dolaylı olarak var malumunuz inşaatçıler büyük oranda erkek ama direkt olarak yok)
Damacana kaldırmak için lazım olabilir :D
Onuda taşıyorum 💪
Evet var. Fiziksel olarak güçlü olanlar erkeklerdir. Tabii ki ihtiyacımız var.
Erkege ihtiyac duymadigini kastediyorsan, annelik bir kadin icin cok buyuk eksiklik.
Kadin veya erkek her zaman birbirine ihtiyacı var. Artik şu duşunceden kurtulun lütfen
Erkeğin erke gibi; kadının da kadın gibi olması yeterli:)
Bence kadinlari asagiliyorsun. Trolsun. Guc kuvvet, akil, vb. Binlerce tanim vat ki😳🤗
Kadınların yok da, erkeklerin varmış gibi davranan kadınlara zaafı var.
kavanoz kapağını tek başınıza acabildiginiz gün tekrar konuşalım.. bu arada kavanoz kapagini elinizle acamadiysaniz kenarindan bıçak ile hava aldirmaniz acilmasi icin yeterli olacaktır.. bye
Kesinlikle yoktur lakin bir erkeğin kadına her zaman ihtiyacı vardır; karşı cinsin aksine.
Perde asarken
Yatağı çekerken ve koltukları cekerker evet
Oooo bunlar ne ki
Baska neler olabılır
Cam silme ütü çamaşır dürme yemek kahve aklına ne geliyorsa evle ilgili
Vay be bunları yapan daha gormedım
Ve bunları zevk alarak yapıyorum
Ütü hariç 🙈
Senı alan sanslı
Alan yok
Takip?
Bunların hepsini bir kadında yapa bilir. Hatta egolarını cekmeden.
Herkes yanlız yaşamayı öğrensin belji neslimiz tükenir de bir işe yararız aynen bunun anahtarı aile kavramını kaldırın kimseye ihtiyaç kalmaz
fiziksel güçten bahsediyorsan onların daha güçlü olduğu aşikar
kadının güzünden kasıt kendi ayakları üzerinde durabilmesidir erkekler yokmuş gibi yaşamak değil
ancak görüşüne saygı duyuyorum
Bence gerek var, ikisinin de görevi faeklı olmalı. Yapamaz demiyorum, yapar
erkek gücüne ihtiyacı olmayabilir ama bir iş yapmada tekniğe ihtiyacı vardır
sende pek öyle izlenim edinmedim taşı sıkıp su değil ayran bile çıkarın
Naz yapmak için ihtiyaç duyarlar 🤭
İste bu doğru 😍
Bu erkek kocamsa babamsa evet. Birlikte iş birliği güzel olur ama onun dışında tek başına yaşar bir kadın eywallahı olmaz
Hayır ihtiyacım yok zaten kaldırabiliyorum
Helal 👏👏
Erkeğin kadının aklına kadının da erkeğin gücüne ihtiyacı vardır
Bence ihtıyacımız yok erkeklerden daha güçlü kadınlarda var
Hayır yok ama yok diye de erkekleri her yerde linçlemeseniz olmaz mı 😬
Hiçbişey olmasa duygusal olarak var kim ne düşünürse düşünsğn ilahi denge aynı
Bence de gerek yoktur. 💪🏻
Yok ama onlarsizda tadı yok
Erkekler kadar olmasa da güçlü olmalılar bence
Gerek yok artik robotlar var
Kavanoz kapağı mi açtıracagiz😉
Güçlü erkek severimsss 😏