Yani veririm, ki kendisi şifreyi bilir zaten. Bunun 2 sebebi var, birincisi ben utanacağım bir şey yapmam yaptığım şeyden de utanmam. O yüzden saklayacak bir şeyim yoktur. Ve sevgilim de telefonumu karıştırma ihtiyacı duymaz. Bu ilk sebeptir, ikinci sebebe gelirsek ben biri ile ilişki yaşarken onunla çok gezer dolaşırım. Ve bir gün olurda kaza yaparız ya da bir şey olur. Kız arkadaşımın telefonu bozulup benim ki çalışıyordur. Ambulanstır polistir akrabadır birilerini arayacakken şifreyi bilmeyip açamayacak mı? Ekran şifresini koymamın tek sebebi cebimde telefon kendi kendine açılıp birilerini aramasın diye
Telefonumda şifre yoktur ki. Sadece iki ya da üç uygulama da bir şifre var onu da benimle beraber herkes biliyor zaten, sevgilimde bilse sorun olmazdı. Galeri de mal mal fotoğraflarımız oluyor bazen onu görürse dalga geçebilir. Onun dışında herhangi sakınacağım bir durum yok diye tahmin ediyorum. Mesajlar temiz, insta temiz, KS temiz.
Ne münasebet? Ne isterim ne de veririm. Sormak bile büyük saygısızlık ve ayıptır. Kendisi vermek isterse verir ya da vermek istersem veririm ama telefon kişisel bir cihazdır. Kişiden başkasının izinsiz dokunması bile büyük bir ayıptır. Bu bir nezaket kuralıdır.
İstememek gerekir. İsterse de ne için istediği çok önemli. ilişkide karşılıklı güven esastır. Şifre isteme ya da verme eğer güvenmemekten ya da kontrol içinse hoş bi durum olmaz. Zaten eğer yalan ve güvensizlik üzerine kurulu bi ilişkiyse yürümez çok fazla.
Benimkini vermem, onun telefonu şifresi bile olsa alıp bakmam. Güven kalpten gelir, görerek, inceleyerek takip ederek gelen şeyin adı güven değildir. Bunun adı geçici şüphe giderimidir ve hep yeni şüpheleri davet eder.
İhtiyaç olmaz. Çünkü işi olmaz. Çocuk muyuz bu yaştan sonra. Ayrıca özgüvensizlik.. Benim gibi bir kadınla beraber olup da bir haltlar çeviriyorsa hala gerzeğin önde gidenidir. Kafa yapım bu.
O benim şifremi bilir bende onun şifresini bilirim. Ama bir güne bir gün ne o benim telefonuma bakmıştır ne de ben onun. Sonuçta ne kadar sevgili de olsak herkesin kendine göre özel alanları olmalı.
İstemesine gerek kalmaz, benin telefonum ve bilgisayarım boştur. Filmden, makaleden, araştırmalar ve belgesellerden başka bir şey olmaz. Boş odanın anahtarını istemiş gibi olur, vereyim de boşa istersin.
O kişi sevgilim konumuna gelebilmişse, demek ki sınırlarını biliyordur. Ben şifremi paylaşırım, o durması gereken yeri bilir. Benim açımdan bir sorun yok.
İlişkimiz eğer ciddiyse veririm onun da vermesini isterim ben alıp paranoyak gibi mesajlarını aramalarını kurcalamam onun da kurcalamasından hoşlanmam ama bence şifre vermek bir güven belirtisi
Telefonumda şifre zaten yok. Saklayacak bir şeyim vukuatım yok ne de olsa.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevgilime telefonumun şifresini verecek olsam zaten şifre koymam? Bireyselliğin bu derece önemsizleştirilmesinden hoşlanmam. Güvenmekle alakasız olarak kişisel sınırların korunması gerektiğini düşünürüm ve hiçbir koşulda ben de onun telefonuna bakmak istemem zaten. Büyük çağdışılık zannımca.