Ailesi yüzünden ayrıldım. Yanlış mı yaptım?

1 senelik sevgilimden ailesi yüzünden ayrıldım. O kadar iğrenç şeyler duyuyordum ki ailesi hakkında, gözüm çok korktu, aralarında mutlu olamayacağıma inandım. Tam 4 tane evli ablası var, kendisi ailenin en küçüğü ve tek erkeği. Her zaman ablalarının kontrolü altında yaşamış, hep onlar her işini halletmiş onun için. Asla sorumluluk sahibi değil, ilk problemimizde hemen ablalarına veya bunların eşlerine koşuyor. Ama ben bağımsız yaşamak istiyorum. Üstelik çok çirkef bir aile olduğunu duydum, hiç biri okumamış, sadece koca parası yiyen kızlar diye anlatılıyor. Çok pata küte yaşıyorlarmış, çok dedikoducu ve küfürlü konuşan insanlarmış. Ama benim ailem çok farklı. Hepimiz okuduk, hepimiz kendi ayakları üzerinde duran insanlarız, ve kültürlüyüz de. Bu halimden de çok memnunum. Onların içine girmek istemiyorum desem çok mu kibirli olurum? Bana evlenme teklifi edecekmiş yakında. Edemeden ayrılmış olduk. İnanın çok seviyorum onu, ama göz göre göre ateşe yürümek gibi geldi bana onunla evlenmek. Çok ezilicem aralarında, ve o bana hiç sahip çıkmayacak gibi hissediyorum. Ablaları onun için çok önemli, ben çok sevse de... Ailemi de böyle bir aileyle yüz göz etmek istemiyorum. Yanlış mı düşünüyorum, insan sevdiği için bunları göze alır mı? Çok özlüyorum onu, dayanabilecek miyim sevdiğimden ayrı kalmaya?
Ailesi yüzünden ayrıldım. Yanlış mı yaptım?