aşk öyle değil ki yarımken tamamlanmak gibi zaten onu senin için diğer insanlardan özel kılanda farklılıklar görmendir arkadaşlar mıknatısta bile artı eksiyi çeker zıt kutup olması lazım.. bazı rahatsız olduğu şeyleri törpülerim ama değişemem istesem değişicem desemde değişemem çünkü insanlar değişmez bende dahil! hiç değişmedim zaten kim size değişeceğini söylüyorsa yalan söylüyordur insanlar maskeleriyle dolaşır ve karşısındakinin istediği kalıba girmeye çalışır o onu istesin diye ama sonra işler değişir daha fazla rol yapamaz ve değiştin sen dersiniz aslında değişmedi o hep öyleydi insanların özü hep sabittir..
Malesef alıyorum. Normalde asla kimse için değişmem veya kendim yapmayacağım hareketler yapmam ama işin içine sevgili girince karşı tarafı daha çok düşünüyorum. Üzülmesin diye kırıldığım çoğu şeyi söylemiyorum. Ama hata mı derseniz büyük bir hata. Karşındakini ne kadar seversen sev hata yapmadığın sürece ona zarar vermediğin sürece kendin gibi davranmalısın. Aksi takdirde kendinden soğumaya başlıyorsun. Kendine yabancılaşıyorsun. Seni kabul edecekse böyle etsin. Etmeyecekse de kaybedersin onu ama en azından kendine olan saygını kazanırsın. Seni istediği gibi olduğunda sevecekse hiç sevmesin daha iyi.
Sevgilim üzülmesin diye elimden geleni yaparım. Bu onun her dediğini yapacağımı göstermez, ya da her şeyi sineye çekeceğim demek değil. İnsan, sevdiğinin elbette incinip, üzülmesine dayanamaz. Bunun içinde elimden geldiğince ve makul sebeplerse de üzmemeye gayret gösterip, onun dediklerini yaparım. O bana, bende ona göre şekil almalıyız.
Çoğunluğun hayır diyeceği bu sorunun gerçek anlamda anlaşıldığını sanmıyorum. İnsan sevdiğine göre şekil alabilir bence. Onunla aynı şarkıyı dinlemek mutlu edebilir, aynı filmi izleyebilmek, birlikte olduğun zamanlar aynı lezzeti tadmak ve birlikte yürürken yorulduğunu unutmak. Çok fazla yüzeysel bakılıyor olaylara bence.
Hayır tabikide neysem oyum yapmacık olmak olmadığım biri gibi görünmek onun için konuşma şeklimi giyim tarzımı gibi şeyleri asla değiştirmem doğal özelliğim nasılsa öyle kalırım...
Bazıları yok olamaz öyle şey dese de hepimizin bal gibi iyi bildiği bir şey var: Bizim için önemli olan birinin daha da mutlu olması adına yapıyoruz bunları. Çünkü onun mutluluğu bize de mutluluk ve motivasyon kaynağı sağlıyor.
İlişkide uyum, orta yolu bulma çabası ve anlayış çok önemlidir. Kendi karakterimden ödün vermeyecek düzeyde vazgeçebildiğim kadar vazgeçer ve uyum sağlamaya çalışırım.
Bunun için karşı tarafın da aynı şekilde davranmasını da beklemiyorum diyemem :)
belirli konularda evet.. ki olması gereken bence bu. misal ben açık giyinen biriyim ve karşı tarafın ailesi muhafazakar bi aileyse onlarla görüşürken giyimime bi tık dikkat ederim.. bunun gibi böyle ufak şeyler yapılabilir.. ama siyasi görüş ya da hayat tarzı değişimi gibi keskin dönüşler yaşayamam. Tabii bazı ufak fedakarlıklar ondan da beklerim..
Zor zamanında elbette yanında olurum mutlu olsun diye çabalarım. Amaaa😀 Bunu kullanıp beni yönetmeye çalışırsa orda çatışma başlar. Su değiliz girdiğimiz kabın şeklini alalım dimi yani😀
@evrenaksoy06 hayır çok sevdiğim, aşık olduğum biri oldu ama aynı zamanda kendime olan saygım da devam etti. Keşke kadınlar olarak gereksiz fedakarlık yapmasak.
Bir ilişki olabilmesi için iki tarafında birbirne anahtar kilit uyumu biçiminde olmalıdır tek taraflı olamaz iki taraflı zaten zaman içinde birbirinizin yarısi oluyirsunuz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Anlayışlı olabilirim ancak aileme veya benim normlarıma ters gelecek karakteristik şeyler yapmam.
Asla çünkü herkes kendi olmalıdır. En başta partnerini sen olduğun için beğenmiştir ondan dolayı sevgili olunmuştur. Sonradan sevgiliye göre huy değiştirirsen onu kaybedersin
kendimden ödün vermeden onun istediği sekilde olabilirim ama tabiki sınırına kadar ki zaten bir insan benden dahasını istiyorsa seviyor değil, karakterimi değiştirmek istiyordur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Alırım… bu benim için şekil almak şekil değiştirmek gibi değil de bir nevi fedakarlık demek oluyor