Bir ilişki bittince sürekli kendimize sorular sorarız "neden" ayrıldık, neden böyle oldu Benim suçum ne? Gibi. Fakat unuttuğumuz bir nokta vardır. İlişki tek başına yaşanmaz. İlişkiyi var eden güzel anılarımız nasıl bir tane değilse, bitiren sebepte tek olmaz. Bir sürü sebebin topluca birleşmesidir bitiş.
İlişki bitince neden? sorusunu sürekli sorup, Cevabın içinden çıkamayanlar kendinizi hırpalamayın çünkü hiç bir şey tek taraflı değildi... Biten ilişki ardından neden soruları ile kendini hırpalar mısın?
Bu zamana kadar daha hiç ayrılma şerefine nail olamadım. :D Konuşmayı sonlandırdığım oldu ama ciddi bir ilişkide hiçbir zaman neden, niye diye falan sormadım. Giden kişinin mücadelesi yoksa sevgisi bitmiş demektir ya da hiç sevememiş demektir. Onun dışında söyleyeceği her kelime ise o kişinin bahanesidir. Duysam da bir şey değişmeyeceği için sormam bile.
Biten bir şey için beynimi yormam. Bitmesi gerekliymiş ve bitmiş bu kadar.
Kendini sevmediğin ve hak görmediğin hiçbir şey sana evren tarafından sunulmaz. "Belki de seni sevmeyen birinin elleri ile sevilmemeyi tadıyordun.. ya da Çantasında çikolata olmayan veya olduğu hâlde vermeyi bilmeyen birinden ısrarla çikolata istiyordun! sadece kendini gerçek manada sevdiğin an yüreğinde sevgi olan ve paylaşmayı bilen insanlarla karşılaşacaksın. Bitenlerle meşgul olmaya hiç gerek yok.
İlişki bittiğinde kişiye düşen tek görev sanırım kendisiyle konuşmak oluyor. Artık kendi gölgeni dahi dert ortağı yapmaya meyilli hale geliyorsun nede olsa. Bir küçük anımı anlatmam gerekirse buna dair : Bir ilişkimde sabah gayet iyi akşam gayet iyi... Gece adamın aklına flörtöz olduğu gelmiş olacak ki, ayrılalım ben gördüğüm her güzeli sevmek, bakmak, bir sana bağlı kalmak istemem demişti. O gece vicdanen rahat uyudum ve sorulara boğmadım kendimi :)
İlişki devam ederken, bütün soruları sorarım ve çözümü için uğraşır, bütün gücümle çözümün bir parçası olmaya çabalarım, kompleks gurur ve bencillik yapmam yine de bitmişse kafamda zerre kadar soru işareti kalmaz ve kendimi suçlamam. @lotus-patra
Erkek ya da kadın olsun biten ilişkiler yüzünden boş yere kendilerini üzüyorlar. Halbuki böyle yapmalarının hiçbir gerekli açıklaması yoktur. Çünkü bir ilişki eğer ki bitmişse bu ilişkide suçlu bir taraf, haksız, haklı bir taraf yoktur. Demek ki ilişkinin bitmesi gerekiyormuş. İnsanlar biten ilişki ardından gözyaşı dökmek, kendini suçlamak yerine gülümseyip hayatına devam etseler sorun olmaz.
Evet, bu "neden?" sorularını daima kendime sordum. Yaptığım hatalar vardı ve vicdanım rahatlamak zorundaydı. Tabi ki ilişkiler tek taraflı değildir. Karşı tarafın hataları da dahil bu sorulara.
Son tahlilde, uyumu yakalayamamış, hatalar silsilesi ile biten bir ilişki. Ama sorgulamak şart.
Sorudan bağımsız, güzel bir akşam dilerim hanımefendi 😃
Eğrisi ve doğrusunu konuşur ederim karşı taraf ile elimden geleni yaparım olmuyorsa biter benim de gururum var ayrıca seven insan sevdiğine karşı koyamaz ne olursa olsun affedici olur aşk böyle bir şey kaldı ki naz ego vb yapıyorsa alsın bi tarafına soksun egosunu tepe tepe kullansın.
Hayır, ben bunu atlatana kadar kendime onunla ya da ilişkiyle ilgili sorular sormam. Sürekli hatırlamak unutmaya engel olur. O yüzden düşüncelerimden uzak tutmaya çalışırım. Neden kendime eziyet edeyim ki. Nasıl olsa birkaç güne kendimi daha iyi hissedebileceğim.
İlk başta hataları kendimde ararım ancak bazı noktalarda tıkanıklık varsa zararı başkasına vermektense kendime veririm düşünerek. Tabi cevapsız soruları sorgulamam bunun cevabı karşı taraftadır. Bir tarafın yanlışı açık bariz yoksa suçlu olan iki taraftır.
Bence bunun erkekle veya kadınla alakası yok, kadın erkek ayrımcılığından nefret ederim ve nasıl erkek hata yapabiliyorsa kadın da yapabilir. Bu yüzden hatanın kimde olduğunu anlayıp düşünmek daha mantıklı.
Allah'a sığın kardeşim.. Yaraların varsa da zamanla iyileşir yeter ki ye's (ümitsizlik) bataklığına düşme. Güzel ve iyi düşünerek bunları çek hayatına ✨
Kendi kendime neşter vurmaktan darmadağın bile olurum. 2 senemi aldı hala zaman zaman durup dalıyorum, hatalarımı sorgulamak yerine NEDEN olmadı dedim şimdide olsa NASIL olurdu diyoeum
Ayrılık başa geldiğinde sordum kendime, kimisinin cevabını aldım, kimisininkini alamadım. Soruların cevabı olmasa da olur bazen, her şey olması gerektiği gibi
Hiç sevgilim olmadı 35 yaşındayım. Lanet olsun ne boş bir hayat yaşadım diye kendime kızıyorum evet. Ama bu benle değil tipimle alakalı. Daha doğrusu tipsizliğimle.