Haberleri izlemenin faydaları 😃 Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşin sürekli olarak akşamları iş çıkışından sonra annesinin evine gitmesini boşanma sebebi saydı. “Bir süredir geçimsizlik yaşayan çift Aile Mahkemesi’ne müracaat ederek karşılıklı boşanma davası açtı. Aile Mahkemesi; erkeği ağır, kadını hafif kusurlu kabul ederek her iki tarafın davasının kabulü ile boşanmalarına karar verdi. Davacı-karşı davalı erkek istinaf kanun yoluna başvurdu. Bölge Adliye Mahkemesi, iki tarafı da eşit kusurlu saydı. Erkeğin, ‘sürekli akşamları iş çıkışından sonra annesinin evine giderek bu durumu alışkanlık haline getirmek, evin ihtiyaçlarını gidermeyerek birlik görevlerini yerine getirmemek ve evi terk etmek’ hareketleri kusur sayıldı. Kadının ise ilk derece mahkemesince kusur olarak kendisine yüklenen ve istinaf başvurusunda bulunmadığından kendisi bakımından kesinleşen ‘evin anahtarlarını değiştirmek, eşinin eşyalarını toplayarak çöpe atmak’ şeklindeki davranışları kusur sayıldı. Kararı iki taraf avukatı da temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi.”
Her akşam anne evine gitmek boşanma sebebi sayılıyormuş, neler düşünüyorsunuz?
bunu koca bir ülkenin bekarlar sürüsüne mi söylüyorsunuz millet evlenemiyor ki :) evlenip anasının babasının evine gidip hanımı yahut kocası ile kavga etsin.
arkadaş evlenmek çok para, beyaz eşyası, oturma grubu, yemek takımı, perdesi, halısı, yatak odası derken masraf katlanıyor ha katlanıyor.
üstüne bir de ekleniyor isteme, çiçek, çikolata, nişan, kına, düğün, fotoğraf, araba, gelinlik damatlık gel de çık işin içinden
ev kirası da cabası, borç içinde kim evlenecek ki bir de anneye gidince sorun olup boşanabilsin
evli olan bir insan tabi ki önce kendi evine karşı sorumludur buna denecek laf yok ama çok aptalca bişey ki sırf anne evine gidiyor fdiye bu mantıktan dolayı bşanmak ta neyin nesi yani yeni yemin ediyorum ve bunu yapan erkektir emin olabilirsin kadın yapınca hiçbişey söylenmiyor bizim mahallede 5 tane buna benzer örnek var kızlar hep anne evinde kalır genelde eşleri çok sıkıntı etmez
erkek veya kadın diye ayırmayalım ev işlerini aksatıpta gidiyorsa o ayrı mesela ama sırf her akşam annesine uğruyor diye bu zihniyetle yaklaşan biri aile kavramını bilmiyor demektir
Yine bir kaynana_gelin mağduru bey 😂 Ne var yani annesinede her akşam uğrasın. Anne benim için çok kutsal varlık ve eşimin annesini ihmal etmemesi gurur nedenim olurdu
😅 kadın dünden razı sanki “ evin anahtarlarını değiştirmek, eşinin eşyalarını toplayarak çöpe atmak” hahah aksiyon yok insanlar heyecan yaratıyor kendine
Dediğiniz gibi sürekli annesi evine gitmesi, evin eskilerin yerine getirmesi kusur sayılması mantıklı olmuş. Fakat annesinin evine gidebilir. Sorun sadece evinin, eşinin de olduğunu unutması diye düşünüyorum. Benim eşimde hergun uğrar. Ama evini eksik bırakmaz. He bıraksa bende sorun yaparım.
Bence haklı bir gerekçe, Evlilik birliğini temelden sarsan bir hareket sonuçta, Ben eşlerin her ne kadar birbirlerine kırgın bile olsalar aynı evde hatta aynı yatakta yatmaları taraftarıyım bu aradaki dargınlığın daha kısa sürmesine sebep olacaktır, Son olarak eşlerine ufak sebeplerden uzun süre küsenlere şunu söylemek istiyorum o anın bile kıymetini bilin çünkü küsüp nazlanacak kimsesi olmayanlar da var
Yani her akşamda gidilmez tabiki Zorunlu bir hal durum yok ise Mesela benim babam vefat ettiği için Anneminde yaşı olduğu için gitmek zorundayım ama kalmıyorum evim ayrı Sadece bişeye ihtiyacı var mı? Kontrol amaclı yani İnsan evinide düşünücek Eşinide yuvasınıda aksatmıyacak
Anneci erkek benden uzak olsun buz gibi oluyorum. Memede bebek bile annesinden bağımsız hareket ediyor 30 yaşındaki adam anne anne sktr git annenle yat o zaman
Bunu kadınlar çok yapıyor. Evlenmeden önce artık aile olacağız hep birlikte olacağız diyorlar evlendikten sonra ise anne evinden çıkmıyorlar. Doğru bir karar.
hayırlı evlat olmakta suç olmuş dünyaya bak yarın o kadın anne olacak evladı evine bile gelmeyecek telefonla 10 dakika yalandan arayacak kapatacak yüzüne özgürlük vs adına aile diye bir kavram bırakmadılar madem senle evlendi hayatının tapusunu mu aldın hayatındaki herkesi silecek bir tek sen mi olacaksın her gün işe de gidiyor işe de gitmesin o zaman o da kusur sayılsın kafaya bak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Doğru bir karar kesinlikle kaynanalar dert olmuş artık çocuklarına kocalarda artık bir eşinin olduğunu bir aile olduğunu hatırlayarak ona göre davranmalı analarının sözünden çıkmayacaklarsa evlenmeyin ne diye kadının hayatını mahvediyorsunuz ya salakları
Bence haklı bir neden… Erkek ya da kadın her ikisi içinde geçerli… Bir insan her akşam annesinin evine gidecekse niye evleniyor… Hiç evlenmesin daha iyi… Orda da yeni kurulmuş bir aile bir yuva var…
Aile kurma düşüncesi yer etmemiş insanlar evlenmemeli. Kimse anne ve babayı at demiyor kesinlikle ancak böylesi de iki tarafa eziyet. Seni doğuran anne ve baba ayrı Senin kurduğun veya kuracak olduğun ayrı. Bu iki ayırdımı iyi yapmak lazım.
Hiç kimse beni anneme gitmeme engel olamaz herkes Bir tarafa Annem bi tarafa Bana Eş dost çok Ama annem gibisi yok Asla ve Asla Anne günahını almayın size tavsiyem İstisnalar hariç
İyi ki haber izlemiyorum bu ne ya anne bu anne tabi gidilir hatta eşinle git kaynana da git hatta bizi bu dünyaya getiren insana bir uğramayı mı kusur saymışlar ya ilerde bayramlaşma yasakları da gelir
Türkiye de ki gerçek gündeme göz yuman ama saçma sapan ve haber değeri olmayan konuları gündeme getiren show haber komedi gibi 😄Ayrıca her akşam değil ama annemle yakınsam hafta da iki üç gün giderdim galiba.
Şu ülkedeki anne-kaynana terörü bitmeli artık. Bazı evliliklerin bitme sebebi olur kendileri ve hayatı evlatlarına zindan ediyorlar. Boşayan için gayet haklı bir sebep.
Her geçen gün saçmasapan şeyler çıkıyor ortaya bu ayrılmaya bahane aramaktır ee nasıl olacak insanımız böyle basit ve aptalca şeyler varken nasıl evlenecek geçim derdini mi düşünecek yoksa evliliğini nasıl sürdürebileceğini mi yazık çok yazık
Ne olmuş, annesinin yanına gidip bir ihtiyacı var mı diye sormuşsa, bundan boşanma sebebi mi olur? Anadan doğmayı da yasaklasınlar. Bundan sonra ağaç kavuğundan çıksın herkes.
Kişinin artık kendisinin bir aile kurduğu, görev ve sorumluluklarininin bilincinde bir birey olarak yükümlülüklerini ihmal etmemesi gerektiği, annesi ile görüşmesine engel olmasa da bu eylemin kendi ailesini ihmal boyutuna ulaşmamasi gerektiği, ayrıca eşine ayırması gereken özel zamanları yok sayamayacagi gibi hususlar birlikte degerlendirildiginde verilen örneğin boşanma sebebi sayılması normaldir
Çok yaşlı bakıma muhtaç olur eyv ondan önce ben giderim o zman gerekirse yanıma alırım ama keyfine her gün gidiyorsa kalsın annesinin yanında dönmesin eve
Karar doğru çünkü anasından ayrılamayacaktıysa evlenmeyeymiş Kendi ailesinin beklentileri var sorumlulukları var imza atmış söz vermiş ama kandırmış gibi bir durum oluşmuş
Bence değil benim gözümde anne çok farklı evlenmek demek anneni gözardı et demek değil aksine annesine değer vermiyen bir erkek eşinede değer vermez...
kesinlikle doğru madem anne evinden ayrılmak istemiyorsun hiç evlenmeseydin. annesi de her gün kendi annesinin evine gitse gidecek bir ev olmayacak değil mi?
Boşanma sebebi değilde boşanmak için bir neden sunmuşlar gibi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evli bir kadın tabii ki de anne evine gidecek ama madem her gece anne evinden beri gelmeyecek o zaman ne diye evleniyor? Bu, sonradan mızıkçılık yapıp ayrılacağı bir evcilik oyunu değil, ömür boyu sürecek bir evlilikten bahsediyoruz. Keşke her şeyin cılkını çıkarmasalar
Annesinin evine gidiyor die boşanma davası aşan eşi zaten sg deyin olsun bitsin kendi ailseine koşa koşa gidiyor karşı tarafın kine minik adımlarla aile lan bu aile
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
dayım her gün gidiyofu bi de anneannem onu doldurup yolluyodu😡 gidemez tabi ki her gün.
Oh iyi olmuş artık ölene kadar anasının dizinin dibinde otursun dursun. Anası da oğlunun turşusunu kurar, öyle geçinir giderler. Böyleleri evlenmemeli. Anlamıyorum bu kaynanalar oğullarını o kadar çok seviyor, kimseyle paylaşamıyorlarsa neden evlendiriyorlar?