Kavgada maalesef mutlu olan taraf olmuyor.. Yani kavga kavgadır neticede ve ne kadar haklı ya da haksız olduğunun bir önemi kalmadan her iki tarafta gerilir.. Bana göre kavga değil tartışma olmalı ikili ilişkilerde.. Haklı olmak da Önemli değil.. Sadece önemli olan bence ne kadar sinirli olunursa olsun iki tarafın da birbirini anlamasıdır işin sonunda.. Keyifli günler..
Bir kavganın kazananı ya da kaybedeni olmaz. her iki tarafta kaybeder. hakli oldugum zamanlarda bile susarım sakinlesince konuşurum. küçücük yanlış anlamalar yuzunden çığ gibi buyuyen kavgalara ne gerek var. mutlu olsun herkes
kavgada mutlu olunmaz. haklı olduğum halde bunu inkar ediyorsa sinirlenirim ve açıklama da yaparım. bu haklı olma çabasında olduğum anlamına gelmez. hatasını fark etmesini isterim sadece.
üstat bana küçükken kazanamayacağım şeylerle savaşmamam gerektiğini öğrettiler. bundan mütevellit bir kadınla kavga ya da tartışmaya girersen haklıysan da haksız olursun mutluysan da mutsuz o sebeble ben o kavgada olmam. kalp kırınca vicdan azabı çekmem ama yinede girmem
Kavgada önceliğim anlaşmak karşılıklı ilişkilerde kişi haklıysa önecellikle karşısındakiyle bu durumu anlaşılacak şekilde tartışmalı mutlu olucam diye sorundan kaçmamalı insan. Kaçtığın her adım aradaki ilişkide bir adım uzaklaşmaya benzer. Bu durumda kişi anlaşmayı ilişkisinde kaçmak yerine kullanıp haklı olduğu durumda ilişkiye zarar vermeden belirtmeli.
Sevgilim benle kavga etmek istediği zaman alırım karşıma oturturum. "Güzelim neye alındın bana bı tane tane anlat bakayım" derim. Anlatır. "Haklısın bitanem buna kırılmış olman normal ama ben de şuna sinirlendim, sen de söyle yapmasan olur mu" derim.
O kadar pişmanım ki benim amacım hep haklı cıkmaktı, sırf haklı çıkmak için durduk yere tartışma çıkardığımı hatırlıyorum, sonunda soğudu benden şimdi boşanmak üzereyiz