Bir dönem aldatılan kadınlar için çok sık söylenen klasik bir cümle vardı. "Sen de kadın olsaydın da kocanı elinde tutsaydın, gözü dışarı kaymasaydı." denirdi, hala deniyor olabilir. Aksi konuşulmadıysa, sadakat demirbaş listesinde yer alır. Bir sebepten ilişki istenmeyen yöne gittiyse de karşılıklı olarak konuşulup bitirilir. Sanki aldatma bilinç kaybı sonrası yaşanan bir durummuş gibi bir anda oldu diye savunulmasına zaten uyuzum. Hele bir de şiddet kurbanlarına sen dayağı hak etmişsindir demeye benzeyen "aldatıldıysan hak etmişsindir" algısına daha da sinir oluyorum. Karşı taraf da aldatıyor, ya da ne bileyim kötü davranıyor olsa bile bunun çözümü aldatmak değil ayrılmaktır. İnsan kimi seveceğini seçemez ama aldatmak bir seçimdir. Madem yaptınız bir halt, bahane bulmayı bırakıp yaptığınızın arkasında durun. Aldatan kadın da olsa erkek de olsa haksızdır, bunun bahanesi yok gözümde.
aldatılan neden suçlu oluyor pardon ! zaten aldatanda azıcık karakter olsa önce ayrılır sonra başkasını tercih eder ama aldatan o kadar şerefsizdir ki seni de kaybetmek istemez ama diğerleri ile de eğlenmek ister böyle adi köpektir işte !
Aldatılan neden suçlu olsun? Git beni aldat diye icazet mi veriyor karşı tarafa. Aldatanı ne zaman haklı çıkartmaya çalışır olduk. Buna göre hırsız da kendine göre suçsuz, yolsuzluk yapan da, adam öldüren de..
Bu direk karar verilcek durum değildir. ikilinin iliskiye gösterdikleri sadakatın muakemesi yapılmasi gerekir. Mesela iliskinin zedelenmesinin sebebi ekonomik sikintidan kaynakli bir periodla devam eden kin ve nefrete dönüşmüş kavgalarmı yoksa ekonomiyi bahane ederek kadının cinsel iliski yöntemi ile kocasından intikam almakmi. ya da erkek tarafından evdeki kadın beni tatmin etmiyor cinsel hayatım var ama mastürbasyon dan daha fazla zevk alıyorum düşüncesinden yola cikarak baska kadında aynı a... ı farklı oldugunu zannederek iliskiye girmekmi. ya da kadının kocasi göbeklidir ve pozisyonlar yeterli gelmiyordur kadının daha doyumlu bir iliski yasama hevesi ile kocasını aldatmasımıdır bunların hepsi önemli faktörler direk olarak kadın haklı ya da erkek haklı diyemeyiz çünkü icgüdüselmi yoksa hırs mı bilemeyiz
Hmm 🤔🤔 zorlayıcı bir soru bence Aldatılan da değil aldatan da değil biri iyi niyeti su istimal ediyor diğeri de neden ona 40 yıllık gibi güveniyor çok garip bir konu ben gidiyorum bay
Bence aldatılan herkes yakalayamasada aldatıldığını bilir ve hisseder çünkü kendindeki eksikliği bilir kendisinin yapmadığını başkasıyla yapar diye illa düşünür...
Aldatılan saf olduğu için suçlu sayılan görüşüne katılmıyorum aldatan suçludur. Aldaticaksan karşı tarafla ilişkini noktala bu ihanetin aynısını aldatan ta görebilir. Bu aslında ihtimal değil ileride keisnlikle oda aldatılır
İlişkiler sadakat üzerine kurulduğu için aldatılan dünyanın en kötü insanı olsa bile bence temelde aldatan suçludur. Sonuçta ikili ilişkilerde insanlar herhangi biriyle yaşamadıkları şeyleri yaşıyorlar. Aldatan daima suçludur.
Mesela kişi gerekli ilgiyi göstermezse partnerinin gözü başkalarına kayabilir ki bu sadece bir örnek. Tabi aldatanı hiçbir şekilde haklı bulmuyorum aldatmak yerine çözüm arayabilir çözümü yoksa ayrılabilir ama her iki tarafın da his ve düşüncelerini bilmek lazım direk yargılamak yanlış olur.