- +1 yıl
Merhabalar.. Öncelikle başınız sağ olsun.. Eşinizin yanında olmak istemenizi anlıyorum ve bu çok güzel bir hareket.. Ben de 15 yaşında babasını kaybeden biri olarak şu kadarını söyleyebilirim ki bu tarz birinci dereceden yakınların kayıplarında insanlar tarifi ve tamiri kısa sürede geçekleşmeyecek acılar yaşıyor.. Sizin yerinizde olsam doğal akışına bırakırdım süreci.. Çünkü siz ne kadar üzerine giderseniz o an belki de tam tersi bunalacaktır.. Biraz yalnız kalmak isteyebilir ya da kendini ve acısını yaşamak isteyebilir.. Biraz müsaade edin kendisine ama ilginizi ve sevginizi göstermekten çekinmeyin.. Zaman bu tarz olaylarda en büyük ilaç oluyor..
#smellsmoke00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bir sey yapmak zorunda degilsin. Üzüntüsünü yaşasın rahatça. Ağlasın falan. Sarilsan yeter. Ben de babami kaybettim aniden. Inan kim ne dese bomboş geliyor. Camiden babamin ölüm ilani verilirken duymiyim diye pencereyi kapatan vardı. Evet kendince iyi bir sey yapmak istedi ama o an sinirlenmistim. Acımı yasamam engelleniyodu sanki. Toparlan depresif moddan çık diye bir seyler anlatanlar olur genelde. O sirada sen ne anlarsin sana soylemesi kolay tabi diye düşünür anne babasini kaybeden.. Ben bazi söylenenleri dinlemedim duymadim bile. Icimdeki sesler daha onemliydi. Babami düşündüm hep. Insanlar zaten mecbur hissettikleri icin boş laflar ediyodu, laf salatası. Iyi niyetle yapildigini biliyorum ama acı tazeyken ilk 3-4 gün böyle geliyo insana.
O yüzden çocuğunu ortaya atip hayat devam ediyo kendini toparla muhabbetlerine girme bence. Üzüntü ertelenmez, o an yaşanmalıdır. Sonra zaten kendi kendini toplar ve devam eder.
Sen sadece onun ne hissettigini, ne istedigini anla ve hayatini kolaylastir yeter. Etrafındaki insanlarin onu yormasina izin verme mesela. Bu her seyden iyi gelir ona.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Bence o tarz bir insan bir süre acısını yaşamak ister. Kabullenemez. Çok üstüne gitmeyin ama yalnız da bırakmayın. "Ağlama", "üzülme" gibi kelimeleri kullanmamanızı tavsiye ederim
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Yani yormamaya calisiyorum sevdigi yemekleri yapiyorum 1 tane evladimiz var onu da yaninda uzak tutsam mi? yoksa motive mi eder basini sisirir
- +1 yıl
Her ne olursa olsun hayatın devam ettiğini eşinize onu üzmeden bunu anlatmanız gerekir.
Onu çeşitli aktivitelere davet edebilirsiniz.
Sürekli davet edin hadi gel yürüyüş yapalım ws ws. diye elbet kabul edecektir, bir süre sonra.
Ayıptır söylemesi gece yakınlaşmayı deneyebilirsiniz, tahrik etmeyi. Erkekler ne olursa olsun karşı koyamayıp yaptığı tek şeydir belkide, bir sınırdan sonra :)
Hiç bir erkekte şaşmaz. Umarım yardımcı olmusumdur.00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 14,9b cevap paylaştı. Bişey yapma... Acısını yaşamasına izin ver.
Bir gün siz de öleceksiniz ve evladınız bu acıyı yaşayacak. Önemli olan evlat acısı yaşamamak. Sırası gelen hayırlısıyla gitmeli.00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,3b cevap paylaştı. Kalp krizini tetikleyen ne olabilir ki stres mi aşı mı tansiyon mu durduk yere bir ani ölümler daha zor oluyor Allah rahmet eylesin
00 Yorumla- +1 yıl
Yanında ol işte. Moral ver sarıl. İşlerine yardımcı olmaya çalış onu yorma
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasil yaklasmaliyim evladimizimi kullansam yani mutlu etmek icin?
- +1 yıl
Kendin niye yaklaşmıyon evlat ne alaka. ayrı falan mısınız
- Soran+1 yıl
Hayir yaninda oldugunu hissettiriyorum sonucta evlat moralini duzeltmez mi? ayri degilim onu motive etmek icin fikir bulmaya calisiyorum.
- +1 yıl
Evladı yanında değil mi zaten
- Soran+1 yıl
Onu yanina cok gondermiyorum ben odasinda ilgileniyorum kafasi sismesin diye
Risale-i Nur'dan bazı parçaları oku. İyi gelir. Ciddi söylüyorum.
00 Yorumla- +1 yıl
Ona yapacagin en büyük iyilik fazla üzerine gitmemek olur, bırak acısını yasasin
00 Yorumla Allah rahmet eğlesin mekanı cennet olsun eşinizin elini sımsıkı tutun onunla beraber ağlayın hayatın böyle olduğu gerçeğiyle yüzleşmiş allah size uzun ömür versin
00 Yorumla- +1 yıl
Peki kayınvaliden öldükten sonra esinle beraber oldunuzmu hic
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne alaka
- +1 yıl
Teselli vermek için dedim yaptınız mı hic bence onu mutlu etmek için yapmalısın
- Soran+1 yıl
Sen erkeksin
- +1 yıl
Erkeklikle ne alaka soru sordum sen teselli vermek istemiyor musun sana tavsiye veriyorum işte
- +1 yıl
Sizin cinsel hayatınız kötü galiba
- +1 yıl
Soruma cevap versene bi
- +1 yıl
Başınız sağolsun sizinlemi yaşıyordu ve ne zaman öldü
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Yok ayrı yasiyordu 2 gun evvel vefat etti
- +1 yıl
Toprağa gömdünüzmü peki ve eşinle aranız nasıl ne kadar oldu evleneli
- +1 yıl
Cevap versene ona göre tavsiye verecem
- +1 yıl
Evleneli ne kadar oldu diye sordum
- +1 yıl
Neyse ozaman yorum yapma alakasız bulduysan
- +1 yıl
Edemezsin maalesef... Yanında ol bişey isterse ikiletme.
00 Yorumla - +1 yıl
Ölümlü dünya ölenle ölünmez napacak mumyamı yapacak
00 Yorumla Yokluğunu hissettirme sürekli yanında olmaya çalış moral ver
00 YorumlaYaninda olman yeter bence, yanındayım vok iyi biriydi gibi şeyler diyebilirsin
00 YorumlaAllah rahmet eylesin içinde negeciyorsa onuyap
00 Yorumlayanında olduğunu hissettir.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Sürekli onun yanında ol
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Eşinizin annesini kaybetmesine üzüldüm. Başınız sağ olsun. Ebeveyn kaybı atlatılması zaman alan zor bir yas süreci gerektirir. Sizin sevgili eşinize bu süreçte destek olmak istemenizi de anlıyor ve tebrik ediyorum. Eş olmak iyi günde kötü günde bir birinin yanında olmak demek tabi ki. Fakat bazı acılar var ne yaparsanız yapın geçmez ve geçmesi için sadece süre gerekir. Tıpkı acı biber yediğimiz gibi.
Buz gibi su, ayran içsek, yoğurt, domates gibi şeyler de yesek geçmez. Sadece beklemek lazımdır. Yakınların kaybında hissedilen acı da böyledir. Bir yas süreci geçirmek gereklidir. Ve hatta bu yas sürecinin de yaşanması o acının hissedilmesi şarttır. Bastırılan yas acıları daha sonra basit bir kayıpta diyelim bir çiçeğin ölümünde vs. daha şiddetli bir şekilde ortaya çıkar ve bizi şaşırtır.
“Ne var bunda niye bu kadar tepki gösteriyorum” derken buluruz kendimizi. Yas tutmayı böyle kısaca izah ettikten sonra gelelim nasıl destek olunacağına. Yukarıda da söylediğim gibi siz ne yaparsanız yapın acı geçmeyecek. Sadece yalnız olmadığını yanında olduğunu bilmek yeterli olacaktır. Hatta hiç konuşmaya bile gerek yok. Kendisi paylaşmak isterse dinlersiniz o ayrı. Fakat siz
Sadece yanında olduğunuzu, acısını anladığınızı farkettirin yeterli. Dokunmak, yanında oturmak, sevdiği yemekleri yapmak, birlikte yürüyüşlere gitmek, zaman zaman güzel hatıraları yad etmek fakat o istemedikçe de vefat hakkında konuşmamak işe yarayacaktır.
Kolaylıklar dilerim. Tekrar başınız sağ olsun.
Muhteşem bir yorum... Çok samimi bir yaklaşım
Çok teşekkür ederim zarif mesajınız için.💐
🤗😊