5 aylık evliyim, çok fazla sorunlar yaşadım. Evlilik bağı nasıl korunur?

Merhablar ben yeni evlendim sayılır 7 yıllık ilişkimiz vardı babası beni istemedi bizde kaçarak evlendik ilk başta kendisi istemeye geldi ailesi gelmeyğnce babam aileni ikna et oyle gel dedi o kadar sprun yaşadıkki babası tam bir şerefsiz adam sürekli eşini çocukları dövüyordu eşim yanımıza aldı baktık bir ay durdular geri gittiker ne olacak bilmiyorum kusur döngü içindeyim benim ailem düğün olsun diyor hiç bişeyimşz de olmuyor bende susuyorum katlanıyorum zamanında biz ilşkye girmiştik ben kzlık zrı için para istemiştim ayyrılınca spnra6babasına demiş babası da bunu biz nikahlandoktan sonra yüzümüze vurdu babamı aradı ya karını getir skcem ya da parayı dedi yazık babam parayı verdi sussun diye ayrıca o kadar kötü şeyler yaşadıkki ben bıktım boşanma davası açtım ama pişman oldum yanına geldim her şey düzeldi benim de düğünüm olsun istiyorum adam beni aradı annesigil burdayken sen nerdesin memlekettemisin yoksa oğlumun yanında mı diye bende memleketyeyim dedim korkumdan yoksa gelip oldurecekti bizi ben napcam bilmiyorum eşime destek olmaya çalışıyorum maddi anlamda düğün yapsak yaparız ama ailesi olmaz bu sefer de babasını aradı babam her şeye rağmen adam hala aynı onlsr boşanır olmaz falan diyor bizimki de bişey diyemiyor çok fazia aile terbiyesi görmüş ne olursa olsun babasına öf diye bile demiyor çokk dayak yemiş zamanında bende bişey diyemiyorum ama böyle geçinip gidiyoruz şu an. Tek derdim araları iyi olssun bozulması güzrl bi yuvam olsun depresyon haplarıyla ayakta duruyorum bipolar bozukluk çıktı bilmiyorum çıkmazdayıö sanki gelinlik giymeyi o kadar çok istiyorum ki yakınlarım evlenince çok zoruma gidiyor 😥😥
5 aylık evliyim, çok fazla sorunlar yaşadım. Evlilik bağı nasıl korunur?