Merhablar ben yeni evlendim sayılır 7 yıllık ilişkimiz vardı babası beni istemedi bizde kaçarak evlendik ilk başta kendisi istemeye geldi ailesi gelmeyğnce babam aileni ikna et oyle gel dedi o kadar sprun yaşadıkki babası tam bir şerefsiz adam sürekli eşini çocukları dövüyordu eşim yanımıza aldı baktık bir ay durdular geri gittiker ne olacak bilmiyorum kusur döngü içindeyim benim ailem düğün olsun diyor hiç bişeyimşz de olmuyor bende susuyorum katlanıyorum zamanında biz ilşkye girmiştik ben kzlık zrı için para istemiştim ayyrılınca spnra6babasına demiş babası da bunu biz nikahlandoktan sonra yüzümüze vurdu babamı aradı ya karını getir skcem ya da parayı dedi yazık babam parayı verdi sussun diye ayrıca o kadar kötü şeyler yaşadıkki ben bıktım boşanma davası açtım ama pişman oldum yanına geldim her şey düzeldi benim de düğünüm olsun istiyorum adam beni aradı annesigil burdayken sen nerdesin memlekettemisin yoksa oğlumun yanında mı diye bende memleketyeyim dedim korkumdan yoksa gelip oldurecekti bizi ben napcam bilmiyorum eşime destek olmaya çalışıyorum maddi anlamda düğün yapsak yaparız ama ailesi olmaz bu sefer de babasını aradı babam her şeye rağmen adam hala aynı onlsr boşanır olmaz falan diyor bizimki de bişey diyemiyor çok fazia aile terbiyesi görmüş ne olursa olsun babasına öf diye bile demiyor çokk dayak yemiş zamanında bende bişey diyemiyorum ama böyle geçinip gidiyoruz şu an. Tek derdim araları iyi olssun bozulması güzrl bi yuvam olsun depresyon haplarıyla ayakta duruyorum bipolar bozukluk çıktı bilmiyorum çıkmazdayıö sanki gelinlik giymeyi o kadar çok istiyorum ki yakınlarım evlenince çok zoruma gidiyor 😥😥
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 697 cevap paylaştı. burada bir psikiyatris varken yorum yapmak ne kadar dogru olur. bielemiyorum. öncelikle saygı deger hocamdan özür dilerim. çok zaman kültür degerleri her şeyin önüne geçiyor. şu içinde bulundugumuz site çok şeyler veriyor aslında. keşke yapılan yanlışları gençlerimz ve ebeveynlerimiz görebilse. 7 yıl gibi uzun bir süre gayri resmi bir ilişki yaşamışsınız. yanlışları üst üste yıgmışsınız. ancak burada en büyük yanlış aile büyüklerinde. kızlık zarı toplum içinde hala büyük bir yara larak duruyor. ortada resmi bir nikah yoksa birlikte yaşanan cinsel ilişkiler her zaman sorun oluyor. ekonomik anlamda ailelerinizden bagımsız yaşayabilme imkanınız varsa ailelerinizden bir müddet uzak kalmanızda fayda var. en azından size müdahale edemiyecekleri kadar uzak durun. kızlık zarı parası diye diye birşey yok. bu parayı kızlık zarını tekrar diktirmek istediysen yapacagın evlilikte bu bir hiledir. ançak resmi ya da imam nikahı kıydırdısanız mihir parası isteyebilirsin. bununda evlenmeden önce ortaya konması gerek. 7 yıllık bir evlilikten sonra düğün istemekte ayrı bir yanlış. yapacagın tek şey eşin kabul ediyorsa o ortamdan uzaklaşın. eşin ailesinin sözünden çıkamıyorsa o evlilikten sana hayır gelmez. hemen ayrıl. kendi ailen sahip çıkmıyorsa kendine ait bir maaşın varsa kendiailenden ayrı yaşamaya bak. ekonomik özgürlüğün yoksa yapacagın tek şey kadın sıgınma evlerine müracat etmen gerek inşallah bütün bu badreleri iyi bir şekilde atlatırsınız.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
18Cevap
Bu nasıl hayat
Bunlar nasıp düşünce
Nerden başylayacağımı anlamadım
Kocan olacak adam nasıl bişey büyümemişmi hala
Çocuk yokken ayrıl gitsin
Ve ayrıca senin abin kardeşin yok mu
Adam babana ağır küfür ediyor baban ses etmiyor bir oğlu olsaydı keşke salardı içlerine
Dikdatör kaynatan pasif bir oğlan yetiştirmiş
Ve sen bunu 7 yıl boyunca görememişsin oda ayrı bir şaşkınlık
Örf adet diyorsun da bunlar örf adet değil bu bir zulüm dür
Ülekimin hiç bir yerinde böyle örf adet yok
Bu cahilliktir
Çocuklarına eziyet etmek başka insanalra tehdit hakaret etmek ve gelin/damat dışlamak vurmak küfüretmek dengesizliktir ve buna göz yummak ayrı bir aptallık
Senin kocandan bir cacık olmaz bırak onu yoldan geçen biri ile evlen daha fazla değer görürsün10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. "Kızlık zarı için para istedim" den sonrasına odaklanamadım vallahi. Çok iğrenç bir şey ya, bedel ödetir gibi. Bu mantıkla düşünüyorsan madem şunu söylemek isterim, yaparken tek adam yapmadı herhalde sende yapmayacaktın kızım (!) Bir birey olarak yaptıklarından sorumlusun. İki kişi yaptığınız bir eylemin bedelini sırf cinsiyetten ötürü tek tarafa ödetemezsin.
10 YorumlaKardeşim boşan gitsin. Senin tek hatan kızlık için para istemen olmuş. İster evlilik öncesi ilişkiye gir ister girme kim ne yapmış olursa olsun bu şekilde muamele görmeye hakkı yok. Ne demek ya parayı getirir ya da kızı... Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Sen nasıl göz yumarsin böyle bir duruma. Kendine sayginj kaybetme kardeşim. Kocan olacak adam neden bir şey dememiş. Bak ailemde rencide olmuş o kadar. Yazık günah ailene. Sana da yazık. O kocandan da bir halt olmaz soyliyim sana. Çocuk da olmadan ayrıl gitsin derim ben. Ömür boyu yuzune vururlar yoksa.
10 YorumlaHiç saglikli bir iliski degil özelliklede eşinin kizlik zari konusunu babasina demesi ne kadar ayip birşey salak mi acaba eşi herseyi anlatmamali
Sana sahip cikamiyacaksa boşan bence kayinbabanin dediklerini katmiyorum bile
Ailen sana sahip cikiyorsa boşan yoksa hayallerin içinde ukte kalip gidicek sen geri dönmüşsün bide esine Allah yardimcin olsun00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Size kötu yaklasan bir aileyle ara iyi olsun diye uğrasmak niye? Uzaklasin, telefonlari degistirin, basbasa onunuze bakin. Huzur istiyorsan bir noktada ben mi onlar mi demen lazim. Hic olmazsa ilk seneler her seyi göze alip, ailesiyle görüsmemeli bir degerin va4sa gözünde. Olaylar soguyunca ugrasirsiniz duzeltmeye. Düğün vs. de kafaya takilacak konu degil, huzur olsun yeter.
30 Yorumla - +1 yıl
aklını basına al ne bu cocuktan sana koca olur ne onun aılesınden sze aıle olur. ne demek babasına kızlık zarı olayını soylemesı onu gec ne demek ya karını sı kım ya da parayı getr. daha fazla katlanma. ne halı varsa görsün. ınan unutursun.
20 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
5 yıllık evliliğim bitmek üzere, balık baştan kokar unutma, ben düzelir diye 5 yıl bekledim sonunda soğudum sevgi filan kalmadı üstüne birine aşık oldum, sırf evliyim diye uzak durdum, şimdi boşanıyorum sırf hayatımın geri kalanını mahvetmemek ve gelecek mutlu günleri kaçırmamak için. Eşin sorunlu biri ise yalan aldatma vs varsa düşünmeden boşan derim inan düzelmiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Üzücü aldatmaktansa boşanmak iyi tabi
Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kanka çok saçma bir şey okudum kızlık için paramı istedin nE nEEEEEE
23 Yorumla- Soran+1 yıl
Arkadşaım istedi aslında durum çok farklı detaya girmek istemedim o istedi ben sonradan öğrendim benim telefonum 1 hafta ondaydı babam duydu her şeyi evden kkovmuştı falan
- Soran+1 yıl
O anki durum öyleydi işte bilmiyorum hatırlamıyorum bile baxı şeyleri o kadar çok şey yaşadım ki yazmaya bile üşendim
- +1 yıl
Gelinlik hep giyilir ama huzur her zaman bulunmaz. Hem o adamdan hem de o aileden uzaklaş.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kendi babanmi kufur etti ya esini getir ya parayi die anliyamadim
10 Yorumla- +1 yıl
Eşinin iğrenç bir ailesi var. Sizinkilerin isteği para da normal değil.
00 Yorumla - +1 yıl
Ücüzü kötü durum çaresizlik içinde olmak cok bunun cözümü var mutlaka basarabilmek
00 Yorumla - +1 yıl
İşte o yüzden mutlu değilsiniz ailenin rızası yok bu mutluluğa engel
00 Yorumla - +1 yıl
Üzüldüm haline ama eşin örf adet saçmalığıi bırakip seni koruması lazımdi pek sizin işler yürümez ama ya
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Niye yürümesin
- +1 yıl
Başta böyleyse ömür nasıl gecireceksin
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
kızını dövmeyen dizini döver diye boşuna dememişler. Beter ol
11 Yorumla- +1 yıl
Hala var mı sizin gibi zihniyetler gerçekten. Kızını dövmeyen dizini dovermis cidden pes. Allah size kız evlat cidden vermesin. Sizin gibiler haketmiyor kız evlat sahibi olmayı bu zihniyetle. tamam evlilik öncesi o şekilde ilişkiye girmesi yanlış ama herkesin günahı da kendine be kardeşim anne baba olsanız bile onun günahından siz mesul olmayacaksınız. Ayrıca evlenmek istemişler sonunda da işte. Burda kız suçlu da neden erkek değil peki yeri gelince namustan ahkam kesersiniz o hatayı eşi de yapmamış mi.
- +1 yıl
Birinizi anlamaya çalışın. Yaşadığınız sprunların kaynaklarını bulmaya odaklanın ve olayaları kökünden çözün. Ayrıca çok kısıtlamayan. Unutmayın evlilek birine katlanmak değildir. Hayatı paylaşmaktır.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Benzer durum vardı sehır degıstırdık
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Farklı şehirdeyiz zaten
- Cevap sahibi+1 yıl
Iste etkı daha az oluyor takma onları yuvana don
- Cevap sahibi+1 yıl
Bekaretı takmanız sacmsymıs o da amma cahılmıs olgunlasmamıs
- Soran+1 yıl
Şu an eşimle beraberiz zaten ssdece düğğnü babasını kafaya takıyorum
- Cevap sahibi+1 yıl
Takmamaya çalış tek yol bu gbı
- +1 yıl
Umarım herşey düzelir
10 Yorumla Inş mutlu olursun ışık göremiyorum ilişkinde
10 Yorumla- +1 yıl
Cok zor. Benzer sorunlar var dertleşmek isterim
00 Yorumla - +1 yıl
bağı güçlendir bağa takviye yap
00 Yorumla - +1 yıl
O babayi şikayet edın
00 Yorumla Simddn böyle ise zor
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Şimdiden mahvolmuşsun...
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Ssğol
- Cevap sahibi+1 yıl
Kendi ailenle aran nssıl?
- Soran+1 yıl
Şimdi iyiyiz ailemle annem de kovdu beni evdrn o yüzden de kaçtık bşrazda
- Cevap sahibi+1 yıl
Eşini avcunun içine alman şart
- Soran+1 yıl
Seviyorum severek evlendik pişman değiliz çok seviyoruz allaha şükğrler olsun hayırlısı olsun
Boşan gel
10 Yorumla- +1 yıl
İşin zor ne tatlım
00 Yorumla Nasil trol bu
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 5 aylık evliyim, çok fazla sorunlar yaşadım. Evlilik bağı nasıl korunur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Evlilik bağı yaşanan sorunlardan çok etkilenmektedir. İnsanlar evlilik içinde birbirlerine saygı gösterdikleri oranda evlilik bağı da korunabilmektedir.
Ancak aileler kimi zaman çiftlerin hayatını kötü etkilemekte onların mutlu olmasını engelleyecek davranışlar içine girmektedirler. Aynı sizin durumunuzda olduğu gibi. Aileler yanlış yapabilir ama karı kocanın birbirine arka çıkması ve aileyi evliliklerine karıştırmaması önemlidir. Böyle olmazsa her gün kavga gürültü eksik olmadığı gibi evlilik bağını sürdürmekte kolay olmayacaktır.
İnsanlar evlilik içinde sorun yaşayabilirler. Önemli olan bu sorunlara rağmen evliliği götürebilmektir. Eğer bir arada yaşamak ve mutlu olmak istiyorlarsa mutlaka ama mutlaka her iki tarafında mutlu olacağı bir ilişkinin sürmesi önemlidir. Eşlerden birinin fedakarlığı ile ya da burada olduğu gibi avuç avuç ilaç içmesiyle süren evlilik bir süre sonra yalpalamaya başlar. Önemli olan birlikte bununla baş etme konusunda işbirliği içinde olmalarıdır.