Tabiki de ikram ederim. Hatta kahveyi değil suyu tuzlu yapmayı düşünüyorum ya da tuz dışında isot da koyabilirim kahvesine... Gelenektir bu maksat evlenecek kız bazen yemekleri kötü yapsa da usanmadan damadın yemesini, içmesini işaret eder. Gönderideki olay çok saçma. Kızı çok sevmiyormuş, ana kuzusuymuş demekki çocuk...
Anladım, biz de böyle oluyor kahvenin hikayesi. Zaten beğenmediğimiz, hoş olmayan, kızın istemediği birine kız verilmez bizim ailede. Uğraşıp kahve yapmaya, tuz koymaya da gerek yok.
Biz de kahveyi dibek kahvesiyle karıştırırız ya da daha güzel bir tarifimiz var baya güzel bir kahve içmiş olur damat bey 😀 Bu da zarif bir hareket olur bence
Çok iyi yapmış helal olsun Yahu her saçma şeyi yapmak zorunda değilsiniz Tuzlu kahve normalde seni istemiyorum demek için yapılır Yettiniz artık bi kız olarak ben bile dayanamıyorum bu eziyete Bence bunu bütün erkekler desteklesin ve izin vermesin yaparsa aynen böyle bıraksın gitsin
Tuzlu yapmam (hem utanirim hemde hoşuma gitmiyor) o günün stresinden heycanindan kafamı toparliyabilirsem Mırra yapabilirim. Ama büyük ihtimalle kahve yaparım genelde herkes beğenir kahvemi daha yolun başında acı tarafimi göstermiyim😅
Salak salak orta çağ gelenekleri. Tarafların birbirini tanımadığı, sadece kız isteme faslında gördüğü dönemde, erkeğin sabrını ölçmek için yapılırdı. Günümüzde taraflar birbirini, ilk kez istemede görmüyorlar. Haliyle tuzlu kahve saçmalığını devam ettirmek isteyen düşük zekalı kadınlar, terk edilmeyi hak ediyorlar..
Yani ben tuzlu kahve olayini genel olarak sacma buluyorum ama 10 kere değil sonucta 1 kere yaşanacak olay o yüzden bence gülünüp gecilebilinir tepkiye veya iyy icmem demelere gerek yok evlenince zaten hep tatlısı içilecek ya da içilmeyede bilinir garantisi yok
Görseldeki damat evlilik olgunluğuna erişememiş. Böyle rest çekmelerle ilişki kurulmaz yürümez de. Ben de ballı yapacağım dediğim halde tuzlu yaptırdılar. Ohh çok güzel diye diye içti :D
İsteme oldu babam tamam dedi sonra onu ayrı odaya çağırdılar işte yengeleri vs vardı. Tuzlu kahveyi götürdüm çaprazına da oturdum içti. Sonra yüzüğü taktı parmağıma :)
Bence çok saçma tuzlu kahve nedir ya bizim milletimiz bir şeyi de abartmadan yapsa olmaz mı yani (Ayrıca o tuzlu kahve olayı da eskiden gelin, istemeye gelen kişiyi istemiyorsa tuzlu kahve yaparak istemediğini belli ediyormuş bu olayın asıl amacı bu.)