varsayalım sevgilinizin 2-3 yaş büyük ablaları var çok hanımefendi kızlar. Örnek alınabilecek hayatları var denebilir. okul hayatlarında biraz gecikmiş olsalar da iyi giden bir eğitim hayatları var. Ancak öğrendiniz ki 2 sene öncesine kadar ikisi de hiç böyle bir yaşam sürmüyorlarmış. resmen serseri bir yaşamları varmış, çok kötü alışkanlıkları ve arkadaş çevresi olan okul hayatları berbatmış. Babaları hasta olduğu için üzerlerinde bir otorite kurmamış kuramamış. Anneleri desen söz geçiremezmiş. 2 sene önce baba vefat edince sevgiliniz evin küçük oğlu ama tek erkek olarak aile reisliğini ilan etmiş. Bunlar kabullenmek istememişler başta ama dedikleri kadarıyla hiçir türlü güçleri yetmemiş kendilerinde 3 yaş küçük kardeşlerine, annelerinden destek alamamışlar. Güçlerini birleştirmeyi denemişler ama yine de mağlup olmuşlar. "senin bu sevgilin var ya 18 yaşında lise son öğrencisiydi biz 2 üniversiteli kız hakkından gelemedik, hatta hakkından gelmek şöyle dursun bizi hizaya soktu. Kimseye hesap vermeyen özgür kızlardık. evden okula okuldan eve giden akşam çıkmak için veya alkollü bir yere gitmek için izin istemek zorunda olan cici kızlara çevirdi bizi"... dayak attı mı hiç diye soruyorsunuz. Kaçamak cevap veriyorlar ama biri diyor ki yani kaba gücü olmasaydı mesela biz 2 abi o da küçük kız kardeşimiz olsa bize böyle boyun eğdiremezdi tabi ki diyor... ama diyor erkek de olsa yani bir an bize otorite kurarken kendisini kayırdığını, bizden çok kendisini düşündüğünü hissetsek annemizi de dinlemez polise şikayet ederdik, yani biz ona kıyamadık ama o bizi mum edip şamsana dikti resmen. Kerdeşimiz çok mert çok dürüst çocuktur ama o kadar baskındır ki teslim olabileceksen seni el üstünde baş üstünde tutar. Ama bize yaptığı şeyi eleştiriyorsan ayrıl gitsin.
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yıl25 yaşındayım böyle bir adamla asla olmam bu senaryo muhtemelen sana güzel geliyor yani ilgi çekici geliyor otoriter bir erkek ama ben böyle bir adamla yapamazdim Allahım yazdıysan Boz
030 Yorumla
Soran+1 yıl45 yaşımdayım ben :) olay başka... bizim yaşlarda olmaz zaten böyle olaylar
Cevap sahibi+1 yılAma sizin hoşunuza gitmiş gibi böyle baskıci bir adamla ömür mu geçer kızları hizaya sokmak için şiddet uygulamış biri şiddet gösteren gene gösterir şiddet nedir ya 1 kere olsun ailem bana vurması sadece babam çok garip biriydi o da öldü tabi de neyse o 1 kere vurdu o da böyle iteklemek olarak ve ben de onunla tam 1 seneye yakın konuşmadım ÇÜNKÜ VURAMAZ çünki kimse kimseye vuramaz o hasta olduktan sonra ben de ona vurabilirdim her an altına yapıyor diye ama ben vurmadim. Şiddetin her zaman açıklaması vardır ve şiddet uygulayana göre çok mantıklı da bir sebebi vardır inanin bana
Soran+1 yılha 25 mişin sen... neyse o zaman şöyle sorayım... 2 erkek tipi var. Birincisi yukarıdaki gibi bir erkek. ha öyle her şeyine d ekarışmaz ama karıştı mı konuyu kapadı mı iş biter. bunun yanında tercihe bahlı zevke göre değişecek konularda bu adam genelde senin dediğin olsun diye kendi tercihlerinden geri çekiliyor. Senin istediğin yere tatile gidiliyor, senin istediğin filme gidiliyor falan filan... Yani hayatın %90'ında sen mutlu ol diye senin dediğine uyuyor adam. ama geri kalan %10'da net şekilde doğrunun ne olduğuna dair bir fikri var ve oralarda katı oluyor... otoritesini kullanıyor... bir de B şıkkında bir adam daha var. Adam otoriter değil ama hemen her konuda tercihleri en az seninki kadar net. Tam aynı şeyi isteyebilme oranınız düşük. Geri kalan her konuda müzakere etmek zorunda kalıyorsun ve dediklerinin olma yüzdesi tüm konularda %60... Yani daha fazla taviz veriyorsun. Hangisi daha tercih edilesi sence?
Soran+1 yılevet işte mantıklı sebebi gerçekten mantıklı ise? o zaman ne yapacağız? yani kaba kuvvetini uygulamış diyelim... e kızları ablalarını "ne haliniz varsa görün" diye bırakmış ve umursamamış olması daha mı iyi sence?
Cevap sahibi+1 yılBen ilkini sırf bu şiddet mevzusundan ve ben dedim konu kapandı gibi saçma restlesmelerden dolayi istemem 2. şıkkı tercih ederim yok yani ben öyle restlere şiddete öyle ağır abilik ve çakma raconlara gelemem. 2. yi de sadece 2 secenek sundunuz diye seçiyorum ama benim aradığım kriterdeki adam genel olarak bana saygı duyan ve ben de ona saygı duyucam hep benim dediğim olsun demem çünkü o adam benim uşağım veya kölem değil. Kaldı ki bu sizin o adam yani sert olan abi sizinle evlense bile bir eli kardeslerinin üzerinde olacak ve siz muhtemelen doğrudan evliliginiz etkilenecek çocuklarınız olursa baskı ve muhtemelen şiddet uygulayacak yani ben sevmem ve hoşlanmam benim çok sevdiğim biri vardı sırf kardeşine geç kalma seni döverim dedi diye çok ciddi anlamda gözümden düşmüştü Babam bize fiziksel değil psikolojik şiddet uygulardi o yüzden de travma olabilir bende bilmiyorum babam gibi adamlar yani o sizin konuştuğunuz kişi ve türevleri olunca ben direk eyvallah diyorum yemin ederim isterse milyon dolarlar olsun vallahi gitmem o derece. Özgürlük önemli benim için. Özgürlük demek saçma sapan dağıtmak edepsizlik vs değil ki ama böyle yok vurmak yok benim dedigim dedik çaldığım düdük benim virgülüm olmaz noktam olur vs demek bana göre değil o işler
Soran+1 yılya aslında ben o ailenin annesiyim... 2 sene önce yaşandı bu olay. şiddet de evet ama çok kontrollü belki inanmayacaksınız. sigarayı çok içiyorlardı günde 2şer paketten 4 paket biterdi... oğlan aylardır nasihat ediyor uyarıyordu.. kılardan büyüğü canım rahatsız isen balkona çık. dedidiği zaman oğlan "peki o zaman bana başka seçenek bırakmadınız" dedi ve ikisini yan yana falakaya yatırdı, kulağa inanılmaz geliyor ama yaptı bunu. ben önce şaka zannettim. ama oklavayı da alıp glince. araya girdim. kızların ayaklarıyla oğlumun arasına girdim. dedim bu çözüm mü* dayakla olur mu? cevabı şöyle oldu
Soran+1 yılanne dedi... ablalarımın yaşantısı bir takım riskler barındırıyor mu? evet oğlum tabi ben de çok tasvip etmiyorum ama işte... şimdi anne bu riskler gerçekleşirse mesela kötü arkadaş çevresi sonucunda başlarına dert açarlarsa benim ne yapmam gerek? eee oğlum tabi erkek olarak müdahale edeceksin koruyacaksın... hmmm annecim peki benim bu müdahalem icanbında bana riskler doğuracak mı? Yani tabi ama ablaların sonuçta aile bireylerinin güvenliğiyle ilgili bir sorumluluğun var... tamam işte annecim her şeyi bir kenara bırak benim bu sorumluluğumu yerine getirirken hiç olmazsa kendi riskim azaltmak için bile olsa onlara sözümü dinletme hakkım doğuyor mu? doğmuyor? bu yani madem ki "ne halleri varsa görüsnler diyemiyorum" ... kem küm ettim... yani anne diyorsan ki hiçbir sorumuluğun yok her yaptıklarının sonuçlarına kendileri katlanacak o zaman çöz indir ayaklarını... valla işte "sorumluluğun yok n halleri varsa görürler diyemedim" ve aradan çekildim
Soran+1 yılkızlar ayaklarının altlarına sopayı her yediğinde içim cız etti etmesine ama bizim oğlanın söylediği de hiç öyle zayıf bir laf değildi. içinden çıkamadım. Ve dayak yerken kızların o ukala ve laf söz dinlemez hallerinde eser kalmaması da bana "acaba" dedirtti... dayak sonrası da asıl hamlesini yaptı oğlan... ablalarının ne kadar hovarda, gece orada burada gzen kötü şeyer kullanan arkadaşı varsa hepsini tek tek arattırıp "erkek kardeşim sizinle görüşmeme izin vermiyor" dedirtti... kızlar yavlardılar yakardılar, dediler böyle yapmayalım tamam görüşmeyelim ama kendimiz keselim ilişkiyi... oğlum kabul etmedi. Siz kendiniz kesemezsiniz sürekli ısrar ederler, kıramazsnız ama bunlar çok serbest ve serseri tipler kimseye hesap vermezler, şimdi erkek kardeşlerinden izinsiz kendileriyle görüşemeyen kızları isteseler bile aralarına almazlar
Cevap sahibi+1 yılAbla siz neden en başta anne oldugunuzu söylemediniz ki hayır amaç neydi bu soruyu sormakta ve siz cidden ne sormak istiyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılBu arada falakaya aynen devam ama oğlunuz ölürse vs kızlar gene zıvanadan çıkacak çünkü efendi gibi durmak içlerinde yok ☺ malesef. Korku faktörü ortadan kalkınca gene cozutacaklar
Soran+1 yılsebebine ayrıca geleceğim... dayaklarını yedikten ve o telefonları ağlaya zırlaya edip tüm o arkadaş grubuyla ilişkeri koparıldıktan sonra kızlardan biri kardeşim dedi... sen bize zulmediyorsun zorbalık yapıyorsun... nedenmiş abla dedi... ya kaba gücünle yaptırıyorsun bunları. biz erkek sen kız olsan ve biz erkek abiler olarak bu yaşamı tercih etmiş olsak bize bunu yapabilir miydin... kaba kuvvetinden hak mı alıyorsun... erkek olman sana kaba kuvet veryor ama erkek olman doğruluk timsali olmak demek değil ki sonuçta herkesin aklı var cisiyete göre değil ki
oğlanın cevabı şöyle oldu... kaba kuvvetimden hak almıyorum abla. Bu hak değil ki vazife. Bak ablacım. evet erkekler sizin gibi yaşamlara çok daha fazla sapar. Ama evet ben kız siz erkek olsaydınız ben enfazla "abi ne olur böyle yapmayın" diye yakarabilirdim. elimden bir şey gelmezdi. O zaman da sorumluşuğum uyarmaktan ibaret kalırdı.
Ama şimdi ben ne yaptım. ikinizi yan yana falakaya yatırdım. her sopadan sornra ayaklarınızı yan yana getirmenizi söyledim onu bile kuzu kuzu yaptınız. Sonra sonra ikinizi de tasvip etmediğim arkadaş gruplarınızdan tek tek kopardım. Ağlaya zırlaya itiraz ede ede ama sonunda kuzu kuzu ettiniz telefonları ve o çevreden koptunuz. Bu olya başlayalı 2 saat bile olmadan aldığımız mesafeye bakın. Ben bunları yapabilecekken yapmamış olsam sigara yüzünden veya bu tipler yüzünden başınıa gelebilecek şeylerden sorumlu olmaz mıydım?
kızlar çok bozuldu kıvkıvlandırlar kem kim ettiler ama bir şey diyemediler
Soran+1 yılbu dediğinizi de geçenlerde söyledi ablalarından biri. ona da cevabı şöyle oldu. ablacım 2 yıldır içmediğiniz sigara miktarı kişi başı 700 paket yani 14.000 dal toplam 28.000 dal eksik sigara içtiiz.28bin kere daha az sigara içtiniz. ben ölsem şimdi bu yanınıza her türlü kar. sonuçta 2 senede temizlenen akciğerleri tekrar o zamanki hale sokmak içi senelerce içmeniz gerek... Mezun olmanız çok zordu 2 sene önce ama dersleri de ele aldık zorlaya zorlaya mezun da oluyorsunuz. Diplomanızı kimse elinizden alamaz ki ben öldüm diye... yani hepsi yanınıza kar... toplamda birinizi 3 birinizi 4 kez falakaya yatırdım. kazancınız şimdiden kaybıınızdan fazla değil mi?
Cevap sahibi+1 yılValla hiç bir şeyin güzellemesi olamaz şiddet Üzgünüm yani benim gözümde bir değeri yok malesef ve dediğim gibi kızlar korktuğu için durulmuşlar falaka nedir ya yemin ederim birine aşık olsam ve bunu desem yemin ederim o an orada biter ilişkim köpek gibi de ağlarım ama devam etmem çok sevsem bile
Soran+1 yılGüzelleme demeyelim de üzerinde önyargısız tartışalım istiyorum
Soran+1 yılEvet korkudan itaat ettiler ama zaten kurallara da ceza korkusuyla itaat edilmez mi çoğu zaman? Sonuçta korkudan evet ama alınan sonuç ortada...
Cevap sahibi+1 yılŞiddet mi var cezalarda fiziki şiddet yok ve bu cezayı da devlet veriyor siz devlet değilsiniz ki o zaman ne güzel ben sizin üst kat komsunuz olayım ya da alt kat bana göre de şiddet asla olmaması gereken bir şey ve buna ceza olarak sizin üst katta gece gürültü yapayım ya da arabanızı çizeyim bu da benim kendimce ceza verme yöntemim olur mu? Olmaz. Devletten başka kimse ceza kesemez ki devlette fiziki şiddet cezası hiç kesmiyor. Herkes kendi cezasını kesse ülkede ne devlet ne hükümet kalırdı olmaz olamaz
Soran+1 yılŞimdi her xezada eğer direniş gösterirseniz kaba kubvete maruz kalırsınız. Devlet de adamı fizikten hapse koyuyor değil mi? Bizim oğlan kızları falakaya yatırmak yerine odalarına 1 hafta hapsetse o zaman kabul edilebilir sayacak mıydınız?
Tamam devlet değiliz ama kızım kanser olup gitse veya okuldan atılsa yahut Allah korusun madde bağımlısı olsa buna devletten çok üzülürüz ben de oğlum da...
Ben şimdi oğluma bu süreçte dur desem dururdu. Ama içimden gelmedi dur demek. Hele o ilk falakada içim önce cız etti ama şöyle bir şey oldu. Önce ayaklarını büzdüler parmaklarını kıvırdılar almadılar kızlar. Sonra bizimki bakın böyle olmaz sizin iyiliğiniz için yaptığım bir şeye ayakk parmağı kıvırarak engel olamazsınız bu şekilde emin olun canınız daha çok yanacak... biliyorum çok acıtıyor parmaklarınızı kıvırarak koruma sağlamak istiyorsunuz ama buna izin veremem ancak her sopdan sonra 10 saniye veririm dedi... kızlar çaresiz olduklarının farkına varıp bir sonraki sopa öncesi tabanları yan yana düz şekilde getirir oldular... 35-40 dakika önce sigaradan rahatsız olan balkona çıksın diyip kıkırdayan ukala kızlar bu hale gelmişti... bu etkinin devamını istedim ister istemez.
Beni suçluyorsunuz belki ama yani oğluma dur desen eski tas eski hamam olacaktı
.
Cevap sahibi+1 yılBilemem abla bsna yapsanız ben o evden kaçar daha da rezil ederdim sizi rezil etmek derken tehdit değil yani daha da üzerdim sizi ve annem siz olsaydınız çok üzülürdüm beni dövdü ve siz izlediniz diye ben bana baskı ve şiddet olan hiç bir yerde duramam abla duramıyorum elimde değil amacım burada sert kadın imajı çizmek değil ama yemin 3derim tahammül edemiyorum her gün her an ölüyorum gibi hissediyorum ve ben hayatımda 1 kere sigara İçmedim ailem alkol alır vs ben İçmedim tadını biliyorum tabi ama 3 senedir hiç İçmedim kendimi bildim hep yani bu içimden geldi ama bana yasak deseler ben de ters teper mesela baskı ben de iyi sonuç yaratmıyor ben dik başlıyım ama bu demek değil ki saçma biriyim. Mesela ben annemi üzmemej için yapmam çoğu şeyi sırf o üzülmesin diye bu yüzden annemden korktuğum için değil onu incitmemek için yapmam o ölse bile yapmam Kıyamam ona çünkü
Soran+1 yılben ne yapaydım? bıraksaydım da günde 2 paket içmeye devam mı etselerdi? gerçekten sen anne olsan bunu mu terscih ederdin
Cevap sahibi+1 yılTabiki Hayır ama sebebine bakardim şiddet hiç bir şeyin çözümü değil ki abla? Ve şiddet uygulayan herkesin bir bahanesi vardır mutlaka
Cevap sahibi+1 yılBen dayak yiyeceğim annem izleyecek öyle mi yemin ederim valizi toplar çeker giderim ne güzel ya evimde dayak mı yiyeceğim lütfen artık şiddet değil bunun çözümü. Taaa küçüklükten gelen bir terbiye kaldı ki ben bir dönem sigara içtim sırf özendim diye annem dedi ki sana sütümü helal etmem kizim gene bir süre birakamadim ama sonra bıraktım. Zamanla anlayacaklardi zaten
Cevap sahibi+1 yılSiz size duyulan saygıyı korku üzerine kurdurdunuz erkek kardes faktörü ya da siz olmazsaniz ne olacak inanin bana gene başlarlar bakın benim göbeğim delik mesela ve cok seviyorum bunu ama hiç bir erkek için de deldirmedim annem gördü neden söylemedin dedi ben de anne herseye Hayır diyorsun çünkü dedim yani şimdi ne oldu yaptım ama gizli yaptım hala daha takıyorum çünkü seviyorum abla çok seviyorum göbek piercingimi sizlerle tabiki farklı olucaz çünkü Genciz ve artık büyüdük bir birey olduk anlıyorum korumak istiyorsunuz ama böyle koruma olmaz işte döverek korkutarak sadece sindiriyorsunuz Velhasıl bir heves olabilir ve bence çok ciddi şeyler olmadığı şekilde tolere edilebilir keşke dövmek yerine verdiğiniz paranın nereye gittiğini sorsanız ve sigara alamazsin benim paramla deseydiniz
Soran+1 yılgöbek deliği ile sigarayı kıyaslamayın göbeği delik olsa hiç ses çıkarmazdık valla... babası laf dinletemedi, ben laf dinletemedim kardeşleri sopayla hizaya getirirken ben ona "dur" desem "tamam oğlum herhangi bir sorumluluğun yok ne halleri varsa görürler başlarına bir şey gelirse de kendileri çeker" demem gerekirdi çünkü onu demeye getirdi ablalarımı koruma yülkümlülüğüm varsa o zaman sözümü dinlemelerini sağlamak zorundayım dedi... ona oğlum hiçbir sorumluluğun yok demediğim için suçlumuyum sence? yani etki ve sorumluluğun başa baş olması zaten gerekli bir şey, ona itiraz edemedim. yani onlar kafalarına göre yaşar sen ancak sözle uyarabilirsin ama bir şey olduğunda ise her türlü riski alıp koruyacaksın dersem olmazdı. Hani dedin ya devlet ceza verir başkası ceza uygulayamaz diye. Ama insanlar aile bireylerinin korunması ve savunulması sorumluluğunu tamamen bırakamıyor ki... gerçekçi olalım biraz
Soran+1 yıltabi direnememelerinin bir de ekonomik boyutu var. Babadan kalma aile ekonomisi oğlumun kontrolüne girdi benim de iznimle. Oğluma bu konuda güvenim tam kuruşu israf etmez ve kimsenin de hakkını yemez. Kızlar bu sebeple evden filan da kaçamadılar. Alışkın oldukları bir yaşam standardı var ondan vazgeçemediler, kaldı ki kendileri çalışmaya fian kalksalar zaten o kaybetmek istemedikleri özgürlükleri çerçevesinde yapageldikleri şeyleri yapaayacaklardı.
Aslında belki polise mahkemeye gitseler aile kaynaklarının pay edilmesini kanun yoluyla sağlayabilirlerdi de ama bu konuda kendilerini cesaretlendiren olmadığı için mi yoksa erkek kardeşlerini sırf kendilerinin iyiliği için üzerlerinde otorite kurdu diye polise şikayet etmeye kıyamadıkları için mi bilemiyorum ama kanuni yoldan yürümediler.
Peki mesela siz o dönemde bizim yakın akrabamız filan olsaydınız. mesela bakıyorsunuz oğlumun niyeti çok iyi, ablalarının iyiliklerini istiyor ama bunları güzellikle kabul ettiremiyor ve dayakla ve korku yoluyla kızları yola getirmeye başlamış. Ama bunlar polise mahkemeye filan gitseler bu iş duracak herşey eskisine dönecek kızlar artık dayak da yemeyecek. ama teşvik ve cesaretlendirme eksiği var. Siz mesela kızları bu konuda teşvik eder miydiniz?
Cevap sahibi+1 yılBen karışmazdım çünkü onlar yetişkin insanlar ben suçlu olurum işin sonunda diye sessiz kalırdım ama ben kendi adıma diyorum evet giderdim ve evet kızlar dava açsa haklarını da alırlar miras hakkından bahsediyorum
Soran+1 yılKarışmazdım denecek kadar uzak olmadığınızı farz edelim mesela teyzenlerğsiniz...
Miras hakları zayi değil hakları baki ama ellerine para verilmiyor o kadar. Evet dava açsalar alırlar ama işte cesaretlendirmedim onları hiç yani gidemediler polise filan...
Benim size sorduğum yani elinizde olsa bu durumu değiştirip kızları özgür kılar mısınız? Mesela oğlumun sözünü dinleyeceği birisiniz gerçekten size saygısı büyük. Ona yapma diyorsunuz o da ama gerektiğinde benim kendi adıma da riskler alıp koruma sorumluluğum yükümlülüğüm varsa benim sözümden çıkmak gibi bir seçenekleri olmaması gerekmez mi? Diyr sorduğunda hayır kardeşim uyanırsın geçersin sonra başlatına 1 şey gelirse kendi başlarının çaresine bakarlar... sana ne yani der miydiniz?
Cevap sahibi+1 yılAblacım şöyle diyeyim lütfen beni yanlış anlamayın ama olur mu. Bu kızları şu an zapt ediyorsunuz bakın eğitim en baştan olur küçüklükten belki de insanın içinden gelecek bilemiyorum. Belki benim çocuğum çok rezil biri olacak gene bilemiyorum ama netice itibari ile bu bence küçük yaştaki eğitim ve kişinin içinden gelen bir durum olmalı. Eğer merhametli bireylerse kızlarınız onlara bakın bu tutum ve davranışlar beni uzuyor lütfen bunu yapmayın hiç mi hatırım yok diyebilirsiniz ama anladigim kadari ile siz bunu denemissinizdir de. Diyelim ki denediniz ki bence denediniz ama kızlar devam etti yapmaya peki ben bir şey sorucam baskı ile Zorba ile ya da korkutarak her geçen gün daha da büyüyen kızları ne zamana kadar tutacaksiniz? İçinde sigara içmek var mı içecek ablacım inanin. Ya da içinde bir kişiye kaçmak varsa siz onu başka birine verseniz de o gene gidecek. Evleninceye kadar bunu zapt edelim derseniz evlendikten sonra hata yapma riski artacak. Bakın ben demiyorum ki kızları salın Hayır asla bunu demiyorum tabiki çeki düzen vereceksiniz bizler hata yapabiliriz ama siz ebeveynler bize o an müdahale edeceksiniz ama ben sadece bunun mücadelesinin şiddet dayak ya da zorbalık vs olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tekrar ediyorum bana yapılsa bunlar ben de ters teper ve ben nefret ederim o kişiden. Ama bu benim başkası ne yapar bilemem
Soran+1 yılya iyi güzel söylüyorsun da hiçkimse anneliğin babalığın eğitimini almıyor. zaten böyle bir okul da yok. Herkes kendince doğru bildiğini yapmaya çalışıyor hatta bazen doğru bildiğimizi bile yapamıyoruz ve doğru bildiğimiz de o kadar doğru olmayabiliyor veya genel olarak doğru da olsa kişi özelinde doğru olmuyor...
içlerinde sigara içme isteği evet vardı belki hala vardır... geçmişte daha çok ve belki hala daha bazı kaçamakları da oluyordur. Dayakla kimsenin fikri veya isteği tümden değişmez. Ama falaka yiyeceğinizi bile bile bir yasağı göz göre göre delebilir misiniz? Hayır elbette, ama adı üzerinde kaçamak belki yaparsınız. Ama kaçamak demek fırsat bulunca demek, gizli gizli ve ancak fırsat bulunca sigara içen bir kız günde 40 dal sigara içebilir mi? Birinin ağzından sigara kokusu alsa ikisini birden falakaya yatıracağını söyledi ve bir kere dediğini yaptı da yani ihbar etmediği için yani abla dedi benim aldığım bu kokuyu sen daha önce alıp bana bildirmediysen suçun ortağısın dedi ve önce ihbar etmeyeni yatırdı falakaya ve sigara içerek buna sebebp olanın gözü önünde ceza uyguladı, sonra da sigara içeni.
Sonra ikisi de birbirlerinin önünde dahi sigara içemez oldu. yani kaçamak yapabilme imkanlarını sıfıra yakın düşürdü. Blki 2-3 dal içiyolardır günde yine ama 2 paket nereeee 2-3 dal nere
Cevap sahibi+1 yılAllahım falaka nedir ya çok garipsiniz ciddi söylüyorum devam edin aynen böyle ne diyim falaka falan diyorsunuz bir de
Soran+1 yılya ben olanı anlatıyorum. siz diyorsunuz ya bir şey değişmez hiçbi sorunuu çözmez yapan yine yapar diye. işte ona cevaben diyorum. Kaçamak tamam ama kaçamak yapmakla günde 40 sigarayı uç uca eklemek aynı şey mi? Falaka elbette ki hoş bir şey değil ama bir sebeple ve bir amaca yönelik olarak uygulandı sonuçta ve o amaca ulaşıldı büyük ölçüde. Siz o amaca ulaşılmaz demek istiyorsunuz ama en nihayetinde ilk dayağın akşamı onları olumsuzluklara sevk eden arkadaş çevreleriyle olan ilişkileri bir daha kurulamayacak şekilde yok edildi. Yaani o dayağın ertesi günü oğluma araba çarpıp ölse bile bu kızlar tekrar o çevreye giremezdi kolay kolay. Hal böyle olunca derslere odaklanmak zorunda kaldılar ve okul hayatları da düzene girdi. Dolayısıyla "aslında amaca da dayakla ulaşılamaz" teziniz pek geçerli değil. Bu çerçevede size yönelttiğim bir soru var ısrarla buna yanıt vermiyorsunuz.
falakanın bu sonuçları vereceği aşikarken bile elinizde olsa bu cezalandırmayı durudurur muydunuz? örneğin oğluma "senin ablalarını her türlü korumak ve onlar için bir takım risklere girmek gibi bir yükümlülüğün yok, uyarıp geçersin sonra kendileri bilir" der mmiydiniz? diye soruyorum ama bunlara net olarak "evet, varsınlar günde 2 paket sigara içsinler, başka şeyler de içen insanlarla takılsınlar okulları 2 sene geç bitsin ama yeter ki o sopaları yememiş olsunlar" da demiyorsunuz...
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar Ne Diyor
0
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kızlar, Sevgilinizin ablaları üzerinde sonucu olumlu ama kesin ve net bir otorite sahibi olması sizi nasıl etkiler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler