Görüşlerden gördüğünüz üzere hala ırkçı leş bir tayfa var
Umarım toparlarım bir an önce 😥
Birak peşini ayrıl
Unut herşeyi kendi hayatına bak yoluna devam et Olmuyor sana zorlama ayrıl kurtar kendini
Üzme tatlı canını kıymetini bil unut gitsinZor durum herşeyin çözümü vardır Üzme tatlı canını sen dünyalar güzeli güzel kızsın en yolunda dosdoğru yürü de
Peşinden gelmeyenler utansın,
Değişme hiç kimse için,
Seni olduğun gibi sevmeyenler utansın.
Elinden gelenin en iyisini yap
Yüreğinden kavra bütün sevdiklerini,
Sonrasını hiç düşünme arkadaş,
Bırak kıymetini bilmeyenler utansın dünyalar güzeli güzel hanım efendi kızsın zamanla unutursun hepimiz insanız müslümaniz ırkçılık kötü birşey dır başkaları için üzme kendini
Doğulu insanlarla olan ikili ilişkilerimde cins fark etmeksizin genelde sorun yaşadım, yaşamaya da devam ediyorum, bu bende bir önyargı oluştursa da insan olarak saygım var herkese.
Sizi de öyle görmüş, öyle sevmiş birinin bunca zaman sonrasında kalkıp bunu size reva görmesi, terbiyesizliktir.
O açıdan '' sonrasında olmasındansa şimdi olmasına şükürler olsun '' bakış açısıyla bakmanızı öneririm.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Neden sorun yaşıyorsunuz peki
Sen niye buna katlanmak zorundasın ki? Bu senin elinde olan bişey değil. Bide sırf bu sebepten ötürü terk edilmek bi kayıp değil ki kurtuluştır bu zihniyetteki insanla ne yapabilirsin ki şükür et önüne bak bende kürdüm beğenen beğensin beğenmeyen sktr olup gitsin
Bende bu ülkedenim ister kabul et ister etme beni terk edebilirsin mutluluğunu sapır saçma işler için geri plana atabilirsin ama ben buyum deseydin bu arada 1 sene de nasıl hiç öğrenmedi yavrum hiç mi belli etmedin
Biliyordu en başından saçma şekilde ön yargısı olan tipti sonra bana ısındı sevdi şimdi de gitti
Kendisi kaybeder yavrum hayatına bak. Kimse senin bu ülkeden olmadığını bu milletten olmadığını söyleyemez önce tanırken de böyleydin şimdide böylesin bence ayrılmak için bahane olarak kullanmış olabilir. Sevmek sevilmek seninde hakkın değerini bilmiyosa kendi bilir üzülme kürt olmayı sen seçmedin mesela en azından seven insan sorun etmez ki bu milletin içindeysen ayrıştırma da yapılmaz
Cevap
44Cevap
Sen bunun için dua et.. Karşında insan olsa insanlığına bakardı.. Şartlanmış beyni ile zaten sana iyi gelmezdi.. Düşünsene 1 yıl sevdiği bir kişiyi ona hiç bir zararı olmayan bir mesele ile bırakıyor..
Allah kurtarmış..
Ben kürt değilim.. Bu ülkenin insanından bıkma.. İnsan olmayanından bık.
En çok koyanı da elinden hiç bir şey gelmemesi bu gibi şeylerde, öylece kalakalmak, kalbin acıyor ama ilacı yok, bi şekilde umursamamaya çalış, emin ol herkes önyargılı değil o kadar ve bir avuç ta olsa yeter de artar, gerisini salla. Bir de bi ihtimal başka birşeyler de olabilir ve onu bahane olarak öne sürmüştür, ama hiç önemi yok, üzüldüğüne değmeyecek birisi olduğunu belirtmiş sana zaten.
Temelin bi fıkrası vardı, amerikada otobüs şöförü oluyo, arkada beyazlarla siyahiler yer kavgası yapıyo, temel sinirleniyor çekiyo el frenini, inun bakayum hepinüz aşağu diyo, herkes indikten sonra, benum içun siyah beyaz ayrımu yoktur, benum içun hepinuz yeşilsunuz, şimdu kardeş kardeş binun diyo, binerken yolculara sesleniyor, koyu yeşiller arkaya geçsun
hep karşımızdakini suclarız, toplumu suclarız ama kendimize bakmayız. madem bastan belliydi duruşu neden onunla oldun? ben bi sünni olarak alevi kızla evleniyorum yakında. onun da ailesi istemedi ama razı oldular. ama senin ailesi değil bizzat kendisi karşıymış.
Benim suçum ne?
zaten önyargısı olan biriydi dedin. yani bastan bunu bşiliyoken yine de onunla ilşki yasadın senin sucun da bu. diğer dediğin seyler konusunda hemfikiriz.
Kürt olduğun için kendinle gurur duymalısın güneş bile doğudan doğar herşeye rağmen sende güneş gibi her seferinde hayata bağlan seni terk eden için üzülme ırkçı biri hayatından çıkmış buna sevinmelisin
Kimse yi zorla tutmuyoruz. İstediğin zaman gidebilirsin. Türk kimliği ile Türk'ün imkanlarından yararlanırken sıkıntı olmuyor ama bazı insanlar tepki gösterince bıkıyosun oda güzel.
Sen ger*izekali mısın bu ülke benim de ülkem türk olsam da olmasam da
Türk biri bas bas ülkeden nefret ediyorum diyince yemiyor ona bir şey demek ama hadi yallah sıkma canımı
Burası Türklerin ülkesi. Türk değilsen bu ülkede sığıntısın.
Ahahah geldi bir asalak daha buyur işte
@jwooo yo ben de ona dedim tatlım ta kendisi asalak zaten
Düşünsenize bi gün , madem Türk değilsiniz verin kimlikleri , haydi güle güle :D
Sen kimsin de bizi ülkeden kovuyorsun hadsiz
Türk olman olmaman seni adam yapıyor asalak birisin değişmezsin
Yapmıyor*
@FahriEren01 senin gibiler yüzünden insanlar öldü dağa çıktı Türk düsmanı oldu. Sen kimsin ki Kürtlere bunu diyorsun hadsiz Kürtler bu vatan için canlarını verdiler senin gibi hasta insanlar için değil senin haddine değil Kürtlerin de Türkler kadar hakkı var bu vatanda
Safkan Türk zaten yüzde 5 Türkiye de anladın mı senin saf Türk olma olasılığın yok gibi bisey, Mustafa Kemal Atatürk’ün kökeni Arnavuttur anladın fasistsin madem hadi atanı da dısla Türk değil diye sacma salak konuşuyorsunuz
Bu ülkeden ne diye bıktın ayrım yapan cahildir zaten ama ülkem bayragimi vatanımı sevmeyende ne millet olursa olsun haindir böyle şeylere takılıp ülkeden bıktım demen hoş değil
Ne kadar gereksiz o.. cocugu erkekler var geri kagalilar sizi. Lan elin gavurunu koynunuza alinca iyi bir kiz kürt olunca mi kotu. Anan. Valla çok sinir oluyorum o tiplere kafalarini alip taşa vurasim geliyor belki kafalati duzgun calisir. Takma ablacim sen bu gerizekalilara sen yoluna devam et. Elbet karsina biri cikar.
seni anlıyorum benim annem yunan asılı diger terk eden olmuştu sonra 8 ay sonra geri sevgilim olmak istemişti
kafa takma o seni kaybeder üzülme asla
Sene olmuş 2021. Annem Çerkez, Babamın soyunda hem Türk var hem kürtlük var. Bir şey söyleyeyim mi? Direk sal gitsin. Bu çağda bile hala bunların konuşulması utanç verici yazıklar olsun.
Benimde bi kurt sevgilim vardi ve cok iyiydik baska sebeplerden bitti bence kurt bayanlari cok guzel oluyor ama iste kurt erkekleri korkutuyor insani cok vahsi geliyorlar bi kiz almak heleki cok zor oluyor orf ve adet olarak gelenekleri mukemmel
Her ayrılığın bir nedeni bahanesi vardır...
Sen buna neden takılıyorsun ki?
Şuna takıl; bu adam beni sevmedi ayrıldi...
Seni sevmeyeni sende sevmeyeceksin silip atacaksın.
1 yıl önce de Kürt değil miydim deseydin akk! Kürt olduğun için değildir o, senden bıkmış bahane bulmuş.
Gula çıyamın lütfen sakin ol bir Türk kızı olarak kürt kardeşlerim çoktur. Bahane aramış Allah İn ırkçısı. Utanıyorum onun gibi ırkçılık yapan herkesten. Türk vs farketmez. Irkçılık iğrenç bir şey
Gerçekten artık biktim bu ırkçı insanlardan özgüvenimi bitirdiler resmen
Yok yok üzülme dünyanın her yerinde böyle zavallı insanlar var
Olaya iyi tarafından bak, kurtulmuşsun. İnsana insan olduğu için değer verilmeli. Din dil ırk ayrımı yapmadan
gerçekten seviyor olsaydı ailem istedi diye bitirmezdi ve insan kendisi secmiyor nasil olsa baya gereksizmis sevgilin kurtulmussun ondan
Aman uzak durun öyle erkeklerden lütfen. Kafası boş, size bi şey katmayan kazandırmayan, boş boş yaşayan , mentalitesi bozuk insanlardan kaçın daima..
Böyle bir şey mi var ya kızım sen boşversene yaaa insan öncee karakterli olcak sevin sevin böyle seviyesiz bir insanı hayatından çıkardığın için ben annem Türk babam Kürt 27 sendir de evliler valla hiçte öyle olmuyo işler
Ben de senin gibiyim selam 👋🏻
Sen kendini ne hissediyorsun daha çok?
Anladım ben daha çok Türk hissediyorum kendimi sanırım anadilimiz Türkçe olduğu için
O anlamda sormuştum
1 yıl boyunca terk etmedi de şimdi niye etti, öyleyse hiç konuşmasaydı.
1 yıldır Kürt olduğunu bilmiyor muydu?
Saçma bir bahaneden ite değil bu yazdığınız
1 yıldır aklı nerdeymiş evlenmeye yakın mı terk ediyolar anlamıyorum bu zihniyeti
1 yıldır neden birlikte olmuş kürt olmasanda emin ol başka saçma bir neden bulup ayrılacaktı
O mu bahane yani bilmiyormuydu kürt olduğunu? Başka sebebi vardır. öyle sebebmi olur
Salağın birine raslamışsın. Boşver üzülme. İyiki terketmiş.
neden ülkeyi suçluyorsun ki seni terk eden şerefsizmiş sıkma canını düzelir geçer
Eğer evlilik düşünüyorsam ben de soya önem veririm ama başta biliyorsa kürt olduğunu hata etmiş
Soy derken soysuz falan mi oluyoruz biz
Soy farklı anlamında ben de kürtle ciddi düşünmem
Niye mesela anlatır mısın hani cidden merak ediyorum
Kültür gelenek farkı var dinlerimiz aynı olmasa Mozambikliler ile ne kadar yakınsak kürtlerle o kadar yakınız
Kültür gelenek dediğin töre aşiret başlık parası falan mi bunların hiçbiri mesela kürt olarak biz de yok aşırı onyargilisiniz aşırı hem de
Onlar siz Türkleştiğiniz şehirleştiğiniz için yok normalde kürtlerin örfünde olan şeyler bunlar
Abi saçmalama allah aşkına ya yıl 2021 gerçekten kafa yapınızı değiştirin
Haha bana diyene bak töre berdel aşiret bunlar siz de olan şeyler yahu
Tamam hadi uzayabilirsin gizli uyecik ancak cesaretiniz gizliden yazmak kadar başka yok
Çıktım gizliden bu gerçekleri değiştirir mi
Tamam uza cidden uğraşamam sen ve senin gibi kafalarla
Davul bile dengi dengine
ALLAHtan biz kürtler zenci değiliz kürt ve xenci olduğumuzu düşündüğümde bizi tek buldukları yerde öldürüldüler
kendini şanslı görmelisin..
böyle biriyle bir ömürde geçirebilirdin..
Sana karşı ırkçılık yalan bir insanla zaten sen yol yürüme ırkçılığın her türlüsü lanetlemistir üstünlük anca takvadadir
Kürt kızı sevdim o da sevmişti sonra sınav dedi KPSS dedi hattı kapalı ulaşamıyorum çekti gitti
Yav sektör git sallama mk su ülkedeki en batılı ve guneylilerdenim bir kişiye Kürt diye ayırmam bile
1 yıldır niye çıkıyordu. demek ki başka bir bahanesi yoktu
ben de ayrılmıştım bi kez kürt diye birinden ne var bunda
Kürt olduğunu sonradan mı öğrendin? Kürt kız sana bakmış daha ne istiyorsun
Senin gibi birine bakmış sen kör topal deme evlen bence
@meraktangelir vurdu gol olduu💜
Sen faşist birisin. Kürt Türk ırk ayrımı yapan geri kafalının önde koşan amip hücresisin. O yüzden diyorum bı zekanla kendini bi yere yamamaya bak
@meraktangelir kimle sevgili olup olmyacagımı sana mı soracam ben istemıyorum öyle birini sanane? seni niye gerdi
Sana akıl veriyorum ufaklık. Sen istemiyosun onlarda senin bu geri kafanın peşinde koşacaklar demi :)
Türk diye evlenirsin burnundan getirir sonra anlarsın. Hayırlı eşin kim olduğunu sadece Allah bilir.
Siyahın beyaza beyazında siyaha üstünlüğü yoktur üstünlük takvadadır hadisini hatırlatırm.. (inanclıysan eger)
@meraktangelir bana ırkçı deyip ''Türk diye evlenirsin burnundan getirir sonra anlarsın.'' diye yorum yapıp kendinle çelişiyosun işte bir kürt zekası
Ben Kürt değilim manisalıyım. Ama sen böyle ön yargılarınla devam edersen oksijen ısrafından ileri gidemezsin. Türk örneğini vermemin sebebi Seninde Türk olman. Bence bol bol bulmaca çöz zekan bu seviyedeyken yaşam zorlukları çekersin
:) çocuk gibi sidik mi yarıştırcaz. 2021 yılında hala ırklara göre davranan sensin. Ülkede en çok sınav bazında dereceye giren iller güney doğu ve doğu anadoluda. Sen hayatında bi derece yapamamıl halde eleştiriyosun
@meraktangelir boşver değmez laf anlatmaya türk olduğun halde bu güzel yorumları yapıyorsun ailen seni çok güzel yetiştirmiş umarım kaderin de kalbin gibi güzel olur💜🤗
@meraktangelir ''Sen hayatında bi derece yapamamıl halde eleştiriyosun'' sen benim hayatımda bir derece yapmadıgımı nerden biliyosun? boş yorum
soran kürt kıza gelirsek; ''türk olduğun halde bu güzel yorumları yapıyorsun'' sizlerde böyle yorumlar yaparak ayrım yaptığınızın farkında değilsiniz.
Senin yaptığın faşistliği tahsilli insanlar yapamaz. İnsanlığından utanır. Senin yaptığın bu ayrımcılığı senin yüzüne vurmak için Türk kelimesini kullandım. Kendiminde Türk olduğunu söyledim üstelik. Öz eleştiri yaptım yani bu seni bağlamaz. Kimse bu ülkede Türk değil diye ayrıştırılamaz. Okullardaki andıda bu yüzde kaldırdılar. Ellerine sağlık
@meraktangelir sorduğum soruyla yazdığın şeyin alakası yok cevap veremedin
verdim işte derecesi olan tahsilli biri bu kadar faşist olamaz dedim. Oradan anladım bi halt olmadığını
@meraktangelir ben kürtler ölsün mü dedim? sevgili olmam dedim suç mu bu
Ölsün desen cinateye azmettirici olursun zaten. Böyle yaparakta faşist katagorisine giriyorsun. Bunu ben demiyorum Litaratür senin gibilere faşist sıfatı yüklüyor. Kimsei sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın. Sen duymazsan onlarda sana duymaz. Huzurlu bir ortam olmaz.
@meraktangelir sevgili olmak istememek saygı duymamak değildir sevmemektir işte
Boş yapıyorsun yapma cidden lafı nasıl kiviracagini şaşırdın içinde baya baya gizli kürt nefreti var ve belli
1 yıldır bilmiyor muydu bu ne saçma ilişki anlayışı ya :D
Sonuçta kültür farkı yaratıyor gayet normal.
Neden bütün türkler avrupa seviyesinde mi
Kültür farkı ne kanka onu açıkla diyorum
Herkes medeniyet seviyesinde mi
1 yıl önce kürt değil miydin? saçma
Nasıl atlatacagimi düşünüyorum sadece
böyle salakları takmaya değmez, daha iyisiyle karşılaşırsın umarım
Sende kürt olan biriyle sevgili olan o zaman
Böyle bir zorunluluk mu var
Yoksa Türkle sevgili olduktan sonrada "Az önce biri beni kürt olduğum için sevmedi benden ayrıldı, Terk edildim resmen ühüüüüüüüğğğğ" diye de kendini acındırma diyorum ki kürt birisi ile evlen en azından o seni kendide öyle olduğu için terk etmeyecek diyorum ama konuşma şekli biraz kabaydı biliyorum. Üzgünüm bunun için. Davul dengi dengine çalar derler
Yani terkedebilir hiçbir şekilde bir yanlışını bulup terketmez demiyorum ama terk etme sebebide kürt olman değil başka bir sebepten terk eder diyorum zaten bırakmak isteyen her şekilde bırakıyor.
Kendini acındırma derken bu olayda suçlu olarak beni mi görüyorsun sırf kürt olduğum için falan? Üzgünüm ya elimde olmayan nedenlerden tekmeyi yiyip burada zirladigim için kusura bakma. Ben insan olan herkesle sevgili olacağım bu zihniyet ırkçı olmamayı öğrenecek. Duzelmesi gereken ben değilim onlar
Canım 1 yıllık bir birlikteliğimiz vardı diyorsun e kürtlükte ateistlik, Müslümanlık, Budistlik gibi sonradan olunabilecek birşey değil ki bu birlikte olduğun çocuk bilmiyormuydu bu süre zarfında kürt olduğunu? Sonradan mı aklı başına gelmiş adetlerinin uyuşmadığını, Aynı dili konuşmadığınızı? Senden soğudum eskisi kadar sevmiyorum demek yememişte kürt oluşunu bahane etmiş işte. Biri ile birlikte olamayacağın zaman umutta vermeyeceksin. Adam seni hiç hiç sevmemiş ki zaten baştan beri Sırf senin canını acıtmak için kürt oluşunu bahane olarak görmüş. Suçu sadece onda değilde birazda sende aramak lazım, Hiç erkek mükemmel bir kadını terk etmez. Demek ki onun gözüne hoş olmayacak birşey yapmışsın ki senden soğumuş. Yine de böyle birinden ayrıldığın için sevinmelisin bence bu dünyada tek erkek o değil sevecek başka birini bul ama öyle birini bul ki senden başka bir kadına gözü kayamayacak, Senden başkasını sevemeyecek, Kürt oluşunu bahane edip seni terk etmeyecek bir "Adamı" bul. Ben anlıyorum seni sen sevmekten başka hiçbir şeyi yapmadın belki yine olsa yine onu severdin ama karşı taraf sevilmekten ne anlar ki?
İyisin hoşsun ama kürtsün.
Ciddi misin
Ayyy allah kurtarmış seni knk ırkçılarla aynı havayı bile soluma
ırkçı pis-lik diyerek atlatabilirsin
Öyle ırkçı yobazlarla ilgilenme
Bir yıldır bilmiyo muydu
Kurt sevgili bul sen de
ne alaka bir pire için yorgan yakıyorsun
1 yil oncesine kadar bilmiyor muydu?
Sizden dost olmaz iyi yapmjs
Asalak m. al
Kürtler guzel sevisiyor diyorlar doğrumu
Iyiki terkedildin. Öyle zihniyetle sevgili olunmaz
1 yıl içinde niye söylemedin de sonunda soyledn
İnandırıcı değil.
Yemin ederim
Eğer harbiden doğru ise kurtulduğuna sevinmelisin.
S*ktir et
Bunu yapan insanmı boşver
Irkçılık adiliktir
Kendi kaybeder
Bahanedir o. Asıl sebep başkadır
bırak berda
saçma
Bana gel
Kürt koca bulacaksın
Yanlış tercihler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?