Köyde yaşayan birine aşığım ve ben ise şehirde yaşıyorum. Farklı şehirlerdeyiz yani. Sizce bu iş olur mu? Bazıları diyor 'Yani köyde yaşamak kolay değil iyi düşün bence, aşk karın doyurmuyor bunu ne yazık ki bekarken anlayamıyorsun' diyorlar. Sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Köy yaşamına ayak uydurabileceğini düşünüyorsan evlen ama pek ayak uydurabileceğini sanmıyorum. Başta duyguların yoğun olduğundan her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünebilirsin. Fakat duygular geri planda kalıp mantık ön plana çıkmaya başladığında bu yaptığına fazlasıyla pişman olabilirsin. Sadece duygu odaklı yapılan bir evlilik mutluluk getirmez. Uzun ömürlü bir evlilik için duygular kadar mantığında olması elzemdir. Sonuçta ortak bir hayatı paylaşacaksınız. Anlaşmazlıkların çıkmaması için mantığına da hitap eden biriyle evlenmen gerekir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKöyde yaşamak ve köycülük aynı kavramlar değiller. Köyde yaşam sürdürebilir lakin köycülük geçim kaynağı olmayabilir. Aslında asıl önemli olan kişinin kendisini ne denli geliştirmiş olduğudur. Kültür seviyesi yaşam alanı ile doğru orantılı değildir. Evet yakın çevresi ile ilişkili olabilir. Bunu onda gözlemleyebilecek en yakın kişi siz oluyorsunuz. Yaşamak tarafına geldiğimizde de bence şehirde olan yaşam stabillerinden sonra çok daha fazla huzura erişebilirsiniz. Diğer tarafta da hızla gelişen bir ülke konumundayız bir çok köy şu an köy statüsünden oldukça uzakta. Ama sizin gerçekten de değerlendirmeniz gereken konu yaşam alanınız değil, ikili ilişkinizdir. Gönüller bir olunca derler.. Milletin de efendisi derler. Saygılı, sağlıklı, huzurlu olun dilerim. Mutluluklar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin karakterini, onun karakterini, yaşantısını vs. bilmediğimiz için bu konuda kesin bir yorum yapmamız mümkün değil. Kendi kendini dinlemeli, ne yapıp yapamayacağını, köy yaşantısını sevip sevemeyeceğini, uyum sağlayıp sağlayamayacağını ölçüp tartmalısın bence. Aşk da her zaman bulunan bir şey değil tabiki o da çok önemli ama evlenip daha sonra şikayet edeceksen öncesinden bildiğin halde, aşkın da bir kıymeti kalmaz. O yüzden sen kendini değerlendirmelisin bu konuda, senin için artılarını ve eksilerini düşünerek karar ver.
02 Yorumla
Soran+1 yılAma evlenmeden bunları düşünemiyorsun ki.. insan bekarken akıl edemiyor.. benim illa bu çocukla evlenip belamı bulmam lazım çünkü kalbim bi türlü vazgeçmiyor, tam 1 yıldır seviyorum :(
Cevap sahibi+1 yılO zaman evlenip yaşayarak görmelisin ne olacağını. Belki de gayet mutlu olacaksın, alışacaksın köy hayatına. Bu ihtimal de var sonuçta. Hiçbir fikrin olmadan reddedersen bir ömür bunun pişmanlığını yaşayabilirsin bu kez bu kadar seviyorsan. Onunla evlenseydik ne olurdu, nasıl olurdu, hata mı yaptım evlenmeyerek diye düşünüp durursun.
+1 yılÖncelikle çevrendekilerin yorumlarına kafanı takmaman gerektiğini söyleyebilirim. Sadece bu konuda değil genel olarak insanlar yorum yaparlar, kesinlikle takmamalısın. Önemli olan senin ne düşündüğün. Köyde yaşanmaz diye bir durum tabii ki yok. Fakat sen şehir hayatını seven, köy yaşamından haz etmeyen biriysen çok çok sevdiğin biri olsa bile orada yaşayabilir misin? Bunları ölçüp tartman lazım bu şekilde kendin için en iyi kararı verebilirsin. :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
21Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. aşk karın doyurmuyorsan kasıt nedir burada? köyde yaşayan sevgilin seni aç mı bırakacakmış? elleri cebinde boş gezenin boş kalfası mı? köylerde yaşayan evli barklı çoluk çocuk sahibi onca insan insan değil mi? dedelerimiz ninelerimiz köylerde yaşadı. onlar insan değil mi? benim köylerden gelen onca arkadaşım var.. anne babaları yıllardır mutlu mesut evli insanlar.. bilakis köyler, şehirlerden daha sakin ve huzurludur.. eşinin bir işi varsa , çiftçi veya her hangi başka bir iş.. evine ekmek getiriyorsa, seni seviyor ve değer veriyorsa, sen de aynı şekildeysen, eh başınızı sokacak bir de eviniz varsa, kime ne.. sadece dizilerdeki holding patronu takım elbiseli adamları erkek sanan insanların laflarına takılma.. şehirlerde yaşayıp çalışan insanların da yarısından fazlası günde 10 saat 12 saat çalışıp asgari, ücret alıyor.. ne farkı var? takılma diğer insanların laflarına..
14 Yorumla
Soran+1 yılYa benim kuzenim kendisini başta çok seven biriyle evlendi. Bu çocuk köyde yaşayan biriydi. Kuzenim için resmen ayılıp bayılıyordu. Göremediği zamanlar ağlıyordu. Evlendikten sonra ise çok değişmeye başladı. Kuzenime karnında bebeği varken şiddet bile uyguluyordu hatta parasızlıktan kuzenimin telefonunu bile satmıştı. Kuzenim ise şu an boşanma aşamasında ve bana diyor ki 'Asla ama asla fakir biriyle evlenme, hele köyde yaşayan birisiyle hiç evlenme. Her şey evleninceye kadar, evlendikten sonra değişiyorlar. Aşk meşk kalmıyor' diyor bana. Annem de tercih yaparken kuzenimin bu durumunu göz önünde bulundurmamı ve ona göre tercih yapmamı istiyor pişman olmamam için. Sence ne yapayım ama seviyorum :(
Soran+1 yılÇok haklısın ama köyde yaşadığı için insanların yanında eksisi oluyor malesef :(
- +1 yıl
bu ülkenin % 35 i köyde yaşıyor. en az yüzde 50 si de köylerden geliyor. belki yüzde 85 inin de köylerde yakın akrabaları yaşıyor. bilmiyorum belki onunla konuşursun daima köyde mi yaşayacaksınız şehre mi taşınacaksınız ileride vs gibi . bir kızın şehirden köye gelin gitmesi de kolay değildirlaf aramızda. bu da bir gerçek. veya ailen ne diyor bu duruma sevgilin bu durumu düşünmüyor mu veya. bize konuşmak kolay tabi. köyde yaşamaya alışabilecek misin bir de. köy yeri şehir gibi rahat değildir. süslenip çıkarsın laf olur vs vs. bunlar da var. bu konuyu sevgilinle aranızda halletmeniz daha doğru bence. o ne düşünüyor. sen ne istiyorsun gibi. ama sırf köyde yaşıyor diye de sevgiliyiterk etmeyi doğru bulmuyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılKöyde yaşıyor diye açmi yaşıyor
Senin maddi durumun ile onun maddi durumu arasında fark mi var neden böyle söyleniyor. Köyde yaşayan insanlar şehirde yaşayan insanlardan daha iyi yaşıyor benim gördüklerim öyle en azından.
Arada kültür farkı varsa evet zor olabilir.
Sevginin karın doyurmadigini çocuklar bile öğrendi artık bu sözü söylemek çok anlamlı değil. Ama şöyle birşey var herkesin alıştığı bir yaşam tarzı var ne kadar sevince göz görmesede birşeyleri zaman gösteriyor gerçekleri.00 Yorumla
+1 yılŞimdi çok iyi sartlara sahip bir köyse köy evi modern olarak yapildiysa orada yasanir simdi nasil bir yerde yasiyor tam olarak ne is yapiyor bilemiyorum
Gidip gözlem yapman gerek sanirim bu baglamda10 YorumlaBirbirinizi tanıdıktan ve anlaştıktan sonra köyü bırak marsta bile yaşarım. O karın doyurmuyor diyenleri boşver. Onların önüne ağrı dağı kadar para koysak neden everest kadar değil der :) Yüzü güzele kırk günde doyarsın, huyu güzele kırk yılda doyamazsın. Karakterine bak. Fiziksel olarak da uygunsa gerisini boşver. Hayatın zorluğunu beraber sırtlayabilmek önemli. Karşındaki kişi de bu inanç varsa tamamdır
04 Yorumla
Soran+1 yılAma diyorlar 'Şehirden bi kızın köye gelin gittiği hiç görülmemiş, sen deli misin ya saçma sapan duygularına kapılma, mantığınla düşün, geleceğini düşün' falan diyorlar
- +1 yıl
Sen kendine güveniyor musun? Yani ben köyde de yaşarım diyorsan problem yok. Kendini tanıman önemli. O insanlar kendilerine göre yorumluyor. Evlenecek ve bu hayatı yaşayacak olan sensin. Ben şahsen sevdiğim insan için çadırda bile yaşarım. Hayatı paylaşıp yavaş yavaş da olsa ileride daha iyisi olur. Ayrıca köyler eskisi gibi çok ta kötü değil. Oradaki insanlar da eski köylüler gibi değil. Sana bunu söyleyenler 40 sene önceki filmlerde kalmış :) Ayrıca köyden köye de çok fark var.
Soran+1 yılYaşarım tabi ama ne kadar sevsem de şüphelerim oluyor.. 'Acaba o sevdiğim kişi bütün bu çekeceğim sıkıntılara değer mi' diye
+1 yılŞehirden kalkıp köye gitmek zor olur. Ayrıca hangi bölgede bir köy? İç Anadolu falansa hiç içine girme. Köyler, cehalet yuvası. İçinden çıktığım için iyi biliyorum. Köy romantizmine kanma sakın.
01 Yorumla
Soran+1 yılAma sevdiğim biri var 1 yıldır seviyorum ve asla vazgeçemiyorum.. o kadar ingiltere'den kısmetim geldi reddettim..
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılYani sehirde huzur yok ama koyde var sehirde birinin altinda calisman gerek ama koyde kendi isini yapiyorsun sehirde bir suru kafa yoran insan var ama koyde altina git salvari yaylana cik eglen
10 Yorumla Evlilik merakı gözünü kör etmesin yavrum, hayatın anlamı evlenebilmek değil.
Boş işler peşinde koşma, realiteye yönel..11 Yorumla
Soran+1 yılAma seviyorum onu :(
Köye gitmek istemem çünkğ okulum bitince çalışmayı planlıyorum ama o yanıma gelebilir isterse tamam aşk falan önemli de biraz da mantıklı olmak lazım evlilikte
00 Yorumla
+1 yılŞehir hayatına, imkânlara alışmış olan biri hele bir kadın, köy hayatına adapte olamaz, dedikleri çok doğru, insan aşıkken gözü görmüyor ama evlenince anlıyor ki her mevsim bahar değil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. Köydeki adam cahil görmemis olur , saman balya nohut mu konuscan , ne hayat bilgisi olur ne tatil yapmayi eglenmeyi bilir , hayat mi gecer onla ,,
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı. Köy şartları ağır olabilir ama bu illa köyde yaşayıp gideceğiniz anlamına gelmiyor belki şehirde bir iş bulur orada yaşıya bilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşver yaa köyde kadın yaşamı çok zor deli olmak lazım şehirden köye gitmek için bir kadın için konuşuyorum
15 Yorumla
Soran+1 yılAma 1 yıldır seviyorum onu ve sırf ona olan bağlılığım için ingiltere'den gelen bi kısmeti reddettim
Cevap sahibi+1 yılYapamazsın insanın gönlünün kime kayacağı belli olmuyor gönlümüzün her kaydığıyla evlenecek değiliz evlilik sadece aşkla olmuyor iki gün sonra çocukların olacak köy okulunda mı okusun istiyorsun lise bile yoktur
Soran+1 yılÇok haklısın ama gönül bu söz dinlemiyor :( evlanip belamı bulmam lazım illa :(
Cevap sahibi+1 yılCanım gençliğini heba etme erkek bulunur bugün o yarın başkası emin ol öyle
Gizli Üye(18-24)+1 yılKöyde yaşayan biriyle şehirde yaşayan birinde asla uyum görmedim. Yaşantı çok farklı bir kere senin hiç takmadığın bir durumu herhangi bir sebepten ötürü (örn: elalem ne der) takabilir. Ayrıca hayattan beklentileri farklı vs.. yani uyum yokki bırakın köyde yaşayanla evlenmeyi köyden göçüp şehirde yaşayanlarla dahi evlenilmez.
00 Yorumla
+1 yılAşk diye bir şey yok böyle bir saçmalığa inanan hulk'un gerçek olduğuna da inanır.
10 YorumlaKirsaldan kente geçmek bu kadar zor olmamali kfjfkgmgn
00 Yorumla
+1 yılSevgi önemli tabiki ama gerçekçi olmak lazım kafa yapılarıniz uyuyor mu mesela? Evlenince işler değişiyor çünkü fedakarlık yapar onun olduğu yere gidersin bir tartışmada yapmasaydin gelmeseydin der
06 Yorumla
Soran+1 yılOf o da var tabi... Diyorlar 'Çabuk yıpranırsın, ben köyde yaşadığım halde keşke şehirli bi kısmet gelse de beni alsa kurtulsam diye dua ediyorum' diyor bazı kızlar
- +1 yıl
Bana kalırsa iş isten geçtikten sonra pişman olacağını şimdi bitir daha iyi o da seni sevse bile çevre faktörü çok yıpratır laf dedikodu benim tüm tanıdıklarım kaçtı geldi köyden
Soran+1 yılGönül bu söz dinlemiyor ki.. 1 yıldır seviyorum ve hatta ingiltere gibi bi kısmeti reddettim
- +1 yıl
Yani benimde çok sevdiğim uğruna neler neler yaptığım kişi oldu hatalarını gözüm görmüyordu sevgiden ayrıldığımız da 1 yıl kendime gelemedim şu an iyiki bitmiş o hataya dusmemisim diyorum
- +1 yıl
Kim ne derse boş tabi aşıksan yine kendi bildiğini yapacaksın
Soran+1 yılAynen yaşayıp belamı bulmam lazım illa :(
Gizli Üye(25-29)+1 yılO şehre taşınsin çok seviyorsa sen niye gidecekmissin ki
10 YorumlaGönüller bir olursa neden olmayasın ama birinizin fedakar olması lazım ya şehir de ya da köyde yaşamanız gerekecek
04 Yorumla
Soran+1 yılDiyorlar 'Olmaz bence yan yana baya komik olursunuz çünkü sen şehirli olduğun için doğal olarak ondan daha üstün durursun hem kültür hem bakım açısından, ayrıca bir sürü dedikoduya maruz kalırsın ama sevdiğin kişi bütün bu çekeceğin çileye değiyorsa boşver gitsin
- +1 yıl
Ya şöyle açıkçası köylü diye hani cahil olunmuyor belki okumuş etmisligi vardır, genel kültür bilgisi vardır , olgun bir insandır belki şehirli olup da okumamış veya genel kültürü olmayan olgun olmayan insanlar da vardır elbet o kişiyle sen evleneceksin elalem degil kimsenin ne dedigini takmamaya calis insanlarin agzi torba degil ki buzesin agzi olan konusur onemli olan bunlari kafaya takip agzinizin tadi bozulmamais huzurunuzun kacmamasi ama yinede eğer kabul ederse ki böyle böyle derler sen buna katlanabilir misin diye sorman lazım bence
Soran+1 yılDiyorlar 'İyi bi insan olsa bile doğacak çocuklarının geleceği ne olacak peki? Onları köy okullarında mı okutmayı düşünüyorsun? Hatta doğru dürüst okul bile yoktur' diyorlar. Bide ingiltere gibi bi kısmeti reddettim
- +1 yıl
O zaman şehire falan taşınırsınız belki eşin evlenince iş bulmak zorun da yani köyde de bulamayacağı için şehire taşınmak isteyebilir onun görüşünü almalısın sevdiğini söylemesen de şimdilik test et yani analiz et sohbet etmeye basla biraz daha zaman gecince evlenmek istiyor mu evlenince nerde yasamak isterdin gibi sorular sormaya başla biraz da gırgır yap anlamasin neden sorduğunu dalga geçermiş gibi değil tabi de orayı ayarlarsin iste sen sonra birbirinizi taniyabilceginiz seyler sor belki istemediğin bir davranış veya başka bir sey olabilir
+1 yılorta yolu bulunur. takılma bunlara.
12 Yorumla
Soran+1 yılAma ya pişman olursam diye düşünmüyor değilim bazen
- +1 yıl
pişman olacağını düşünüyorsan yeterince sevmiyorsun gibi. bu yüzden pişman olabilirsin. hem köyde yaşamak zorunda değilsiniz.
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. o iş olmaz hiç uğraşma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Köyde yaşamak çok zor harbi
00 Yorumla
+1 yılAynı durumdayız yazsana bana dertleşiriz :)
00 Yorumla
+1 yılİyi bi insansa gerçekten kap çocuğu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılKöy hayatını yaşamadıysan bilmiyorsan yapamazsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılAkraba ziyaretine köye gelmişliğim var onun dışında şehirde yaşıyorum.. ama aşk insana her şeyi yaptırmaz mı
- +1 yıl
Hayır yaptırmaz başlarda sana öyle gelir. Şehirde yaşayacaksanız olabilir ama köyde yapamazsın belki ilgini çekmiş hoşuna gitmiş olabilir köy hayatı ama bu geçicidir
Gizli Üye(30-35)+1 yılKöyden kızla evlendim ama boşandım
02 Yorumla
Soran+1 yılBende köyden birini seciyorum:(
Cevap sahibi+1 yılBenim köylü olmasıyla ilgili değil, şahsı ile ilgili sıkıntılarım vardı.
+1 yılgidilmez köye.
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki seviyorum ama :( sırf onu sevdiğim için İngiltere'den gelen bi kısmeti reddettim
- +1 yıl
İngiltere'den kısmetim gelse bavulumu almadan giderim. Her an vazgeçebilir diye. Bazen çok saçma ve aşırı duygusal seçimler yapıyosunuz girlsler
Soran+1 yılYok bu sağlam biri akrabalar önerdi yani arada büyükler var. Çocuğun küçüklüğünü biliyorlar. Teyzemin yanında büyümüş
Aşk İlişkileri konusunda 993 cevap paylaştı. Evlen ne olmuş
015 Yorumla
Soran+1 yılDiyorlar 'Deli misin sen şehirli bi kızın köye gelin gittiği nerde görülmüş, ayrıca köy hayatı hiç kolay değil, cehalet çok yaygın, öyle aşk romantizm gibi hayallere kapılıyorsan onlar sadece hayal olarak kalır, sürekli dedikodulara maruz kalırsın, her bir hareletin eleştirilir ayrıca imkanlar kısıtlı olur , çabuk yıpranırsın' diyorlar
Soran+1 yılSeviyorum ama şüphelerim var. Ya pişman olursam diye düşünüyorum sürekli
Soran+1 yılTamam da ben kova burcuyum deli gibi aşıkken bile şüphe duyarım kendimden 😄
Soran+1 yılPeki senve şehirden köye gelin gitmek klur mu yani çoğu insan olumsuz olacağını söylüyor. Şehirli olan erkek olsa olabilir diyorlar ama şehirli bi kızın köye gelin gitmesini ilk defa görüyorlarmış.. biri diyor 'doğmamış çocuklarını düşün.. onları köy okullarında mı okutacaksın.. orda doğru dürüst okul bile yoktur hatta' diyorlar..
Soran+1 yılAdıyaman'ın köyleri nasıldır sence
Soran+1 yılEmin misin hepsi aynı mı :D
Soran+1 yılNerden biliyorsun :D
Soran+1 yılİyi etmişsin 😂
Şehire taşının
01 Yorumla
Soran+1 yılAdamın işi gücü ordadır şehirde ne yapsın ki :( zaten çoğu kişi bana deli misin falan diyor şehirden köye gidip hayatını karartma diyorlar :(
+1 yılHaklılar
00 Yorumla
+1 yılYaşanmaz.
Ben yapamam00 YorumlaKöy zor ya
00 Yorumla
+1 yılzor bir durum..
00 YorumlaDoğru diyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılAma seviyorum 1 yıldır :( ingiltere gibi bi kısmeti reddettim bide
Gizli Üye(25-29)+1 yılAda masalı izle
00 Yorumlaevet
00 Yorumla