Gizli Üye(36-45)6 ayVallahi ben anlamıyorum geçen gün baktım 1+1 bile olsa 1+0 gayet uygun kiraya evler var, ağız tadı huzur olsun kafi başını sokacak bir yer. Sizin için demiyorum ama nasıl bir beklentiye giriliyor evlenirken anlamıyorum. Altınlar, bilezikler. Bende evlilik aşamasındayım ve buzdolabımı çamaşır makinemi ocak ve fırınımı yeni almıştım 2 yıl önce ve almamıza gerek yok dedim, hatta evlenip parça parça alırız diğer eşyaları dedim. Şimdi beklentiler o kadar çok ki maşallah kirayaçıkmayı bırakın evlenmek bile zor. Benim bildiğim durum zorsa şartlar da yoksa sade şık bir nikah elbisesi ile nikah kıyılır, duruma göre uyguna eşyalar alınır, alınamıyor ise parça parça alınır, gerekirse iki kişi çalışılır. Ekonomi aşırı zor evet ama zorluğu bahane edip de işi daha da zorlaştırmak kimse kusura bakmasın ama bizim insanımız bunu çok iyi yapıyor beklentileri ayyuka çıkararak. Ticari bir anlaşma yapıyorlar sanki mübarek. Taşlı şatafatlı kınalar nişanlar elbiseler. Ben bunu g... güsüzlük olarak adlandırıyorum. Öyle insanları nikahına alan adamlara da gram acımıyorum yardır yardır öde. Sonra doğru kız kalmadı, sevecek insan kalmadı. B.. kun içinde çiçek ararsan şikayet etmeye kimsenin hakkı yok orada çiçek bahçeleri dururken. İnsanlar kaos seviyor, trawmatik tipler, acı çektiren, sürekli isteyen zora sokan kadınları çekici buluyor yazık
1724 Yorumla- 6 ay
Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirmişsiniz teşekkür ederim yorumunuzu beğendim
- 6 ay
Öyle kızları nasıl seviyorlar ben de anlamıyorum hiç mi akılları fikirleri yok bak tamam senin vardır mesela kendine göre bir eş istersin tabii ki de hakkındır ama kendileri yok kendi babalarından görmediklerini 20 yaşındaki çocuktan bekliyorlar bunlar ne biçim aileler ya ne biçim ailelerin kızları hiç mi yetiştirememişler veya öyle yetiştirmişler
Cevap sahibi6 ay@Geologicalengineer ben bunlara yiyici motor timi diyorum. Bazı kadınlar vardır bedenini halka açık nikahsız satar, bu kadınlar ise nikah adı altında ticari sözleşme yaparak kendilerini satılığa çıkarıyorlar. Başlık parası bunlara göre yobazlıktır ama boşanma ihtimalinde erkeğin verme zorunluluğu olan mihir i evlenmeden almak bilmem kaç gram altın isteyip video çekerler. Bir b... ka da benzeseler ellerinden bir iş gelse içim yanmaz. Çok şükür hem kariyerim hem ev işim hepsinde on parmağımda on marifet ama asla nişanlımdan böyle beklentilerim olmadı. Sabah eşlerini işe uğurlayıp öpücük vermekten acizler popo.. larını devirip tiktok da fink atıp kocişim de kocişim de sahte mutluluk saçarlar. Ben böyle kadınlar ile evlenen kimseye acımıyorum. Evlerinde açlıktan ağızları kokan kızlar, babalarından harçlık almadan hayatlarını idame ettirmekten aciz kadınlar maalesef erkeklere kök söktürüyor yapmak zorunda, almak zorunda diyor. Müstehaktır kabul edenlere
- 6 ay
Harikasın ama bu gerçek kadınların da kıymeti biliniyor değil, umarım seninki BİR ÖMÜR SENİ ÜZMEZ de değerini bilir. Mutluluklar
- 6 ay
Aynen öyle Yoo doğru söylüyosunuz bir boka da benzeseler anlarım güzel de değiller yani senin dediğin gibi bir işe yaramazlar ellerinden bir at gelmez Allah’a şükür benim de mesleğim var kariyerim var üniversite mezunuyum bütün gün TikTokta yayın açarlar ben daha TikTok’u ne olduğunu bile bilmiyorum bu yaşıma kadar indirmedim bile
- 6 ay
Her dediğine katılıyorum ama başlık parası almak doğru değil kadını satmak gibi bir şey hiç gerek yok paragözlük ve görgüsüzlük
Cevap sahibi6 ay@Hayatgercek umuyorum hak eden herkes için hak ettiklerini almasını diliyorum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Cevap sahibi6 ay@Savas_Melegi İşte bunu mihiri bahane edip ortada boşanma yokken evlenir evlenmek mehiri almak da yanlış. Mehir kadının boşanma halinde ilk 6 ay dışarı çıkmaması durumunda geçimini sağlaması için erkeğin vermesi zorunlu olan bir gerekçedir ama şimdi kadınlar başlığa karşı olanlar mehir i hemen evlenir evlenmez talep ediyorlar vermek zorunda diyorlar :) Krizi fırsata çevirmek fırsatçılık anlayacağınız.
Cevap sahibi6 ay@Geologicalengineer Demekki bizim gibi mücevlerler kıyıda köşe saklı. Benimde tiktokum yok ve instagramımda 9 kişi var, tanımadığım kimseyi bile almıyorum. Şimdi kimin eli g... tünde belli değil. Bende indirmedim. Hepsi denkleri ile eş olsun biz bize sahip çıkalım aman
- 6 ay
Ama dinen erkek, evlenince mehir vermek zorunda. Kadın boşanınca 6 ay değil, 3 ay dışarı çıkmaz ve kocasının evinde iddet bekler. O sürede de dinen kocası ona bakmak zorunda. Mehir, erkeklerin kadınlara rağbetinin bir sembolü olsun diye hediye verilir. Erkek mehir vermeye mecbur yani, ama başlık parası gibi bir şey değil. Evlendiği andan itibaren mehir vermek zorunda. Hocalar hep böyle söyler. Dinen ortada boşanma yokken, mihri almak yanlış değil. Erkek evlendiği an vermek zorunda, boşanınca değil; evlenince vermesi gerekiyor. Dinen boşanmadan alması gayet doğru. Evlenir evlenmez mihri almak kadının hakkı. Allah kadınlara bu hakkı vermiş.
- 6 ay
Kadın boşandıktan sonra geçimini kendisi sağlamak zorunda değil, kocasının evinde 3 ay iddet beklerken kocası ona bakar, boşanıp iddeti bittiği zaman da babası bakar, dinen.
Cevap sahibi6 ay@Savas_Melegi İslamiyetin şartlarını hangi hocadan öğrendiniz bilmiyorum ama kadının boşandıktan sonra boşandığı kocasının evinde kalması caiz değildir bu 1. Mehir denilen şey boşandıktan sonra ilk 6 ay kadının geçimini sağlaması içindir çünkü kadını boşandıktan sonra ilk birkaç ay dışarı çıkmasını caiz görmez dinimiz. Mehir evlilikte dinen verilmesi zorunlu bir şey değildir boşanma aşamasında verilmesi zorunludur. Mehir in amacı evli iken eşe para aktarımı değil boşandığı karısının geçimini bir süre babası ile yaşayana kadar sağlaması için verilir.
- 6 ay
Evlendikten sonra ah vah edeceksin
- 6 ay
Senin öğrendiğin hocadan çok daha iyi olan gerçek hocalardan öğrendim. Kadın boşandıktan sonra 3 ay boyunca boşandığı kocasının evinde, eski kocasıyla muhatap olmadan iddet beklemek zorundadır. Daha kaç ay iddet bekleyeceğini bile bilmiyorsun, 6 ay değil 3 ay bekler. Ayetlerin tefsirinde 6 ay değil 3 ay yazar, ulema 6 ay değil 3 ay der. Kadın hayatının hiçbir döneminde geçimini kendisi sağlamak zorunda değil; boşanınca babası, babası yoksa amcası, o da yoksa dayısı bakmak zorunda, hiç kimsesi yoksa da devlet bakar. Mehir, evlilikte dinen verilmesi zorunlu olan bir şeydir; boşanma aşamasında değil, evlenince verilir. Sen kafana göre din uydurmuşsun ve buna İslam diyorsun. Ahir zaman hocaları seni kandırmış. Mahmut Efendi hazretlerinin yetiştirdiği hocalar ve başka cemaatlerin hocaları hiç de senin dediğini demiyor. Diyanet hocalarından bile bu yalanları duymadım. Devamlı hocalarla muhatap olan, sohbetlere giden birisiyim. Hocaların soru-cevap gruplarında da çok şey öğrendim.
- 6 ay
Annemin iki dedesi de alimdi. Annemin anneannesi küpe istemiş, kocası almıyormuş, kadın ısrar ettiği için sonunda almış ve hiç de boşanmamışlar. Kocası kadına evliyken vermiş ve zaten evliyken vermesi gerekir. Mehrin amacı boşandıktan sonra güvence olsun diye değildir. Kadına bakmakla mükellef olanlar olduğu için erkeğin bu amaçla mehir vermesine gerek yok. Mehir, mehr veya mihr, İslâm hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir, kadının mal varlığına dâhil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Eğer mehri nisap miktarına ulaşıyorsa, o zaman kocası ona boşanmadan mehri verdiğinde, o mehrin zekâtını da vermesi gerekir. Mehrin amacı evliyken eşe para aktarımıdır. Mehir, erkeklerin kadınlara rağbetinin bir sembolü olsun diye hediye verilir. Mehrin çeşitlerinden bile haberin yok. Mehri muaccel, dini nikah sonrası hemen ödenmesi zorunlu olan mehirdir.
- 6 ay
Sonraya bırakılan, yani boşanınca verilen mehire mehri müeccel denilir. Hatta erkek karısına mehri muaccel vermiyorsa, yani evlenince vermek zorunda olduğu mehri vermiyorsa kadının kocasının evine gitmeme ve onu cimadan men etme hakkı bile var. Mehr-i muaccel, peşin olarak evlenince ödenen mehirdir. Mehr-i müeccel ise ödenmesi sonraya bırakılan mehirdir. Kadın “Ben mehri muaccel istemiyorum, mehri müeccel istiyorum” derse, erkek o zaman boşanınca öder. Ama öyle bir şart koşmazsa, “Mehir ne istersin?” diye sorulduğunda direkt istediği mehri söylerse, o zaman mehri muaccel mehir istemiş olur ve bu da evlenince verilmesi gerekir. Ama mehri muaccel alan mehri müeccel alamaz; yani evlenince tamamını alan boşandıktan sonra alma hakkına sahip değil. Ondan bundan duyduğun yanlış bilgileri İslami bilgi gibi göstermeye çalışıyorsun Allah hidayet versin. Bunlar kitabi bilgilerdir, haberin olsun. Dini kuralları inkar eden, kafasına göre kural koyan da kafir olur, bu da kulağına küpe olsun.
- 6 ay
Sen erkek evlenince mehir vermek zorunda değil diyorsun ama Allah vermek zorunda diyor ve kadına da eğer kocan vermezse evine gitmeyebilirsin diyor. Mehir evlilikte dinen verilmesi zorunlu bir şeydir ve vermeden ölen erkek ahirete karısına borçlu gider, kıyamet günü kadın da kul hakkını kocasından ister. Ne savunduğun bile belli değil; bir süre babasıyla yaşayana kadar geçimini sağlasın diye diyorsun ama babasıyla yaşayana kadar nerede yaşayacak? Babası zaten ona bakmakla mükellef, neden babasıyla yaşayana kadar para harcamak zorunda olsun? Kocası ölen bile 6 ay beklemez, 4 ay 10 gün bekler; boşanan ise 3 ay bekler. 6 ay iddet diye bir şey yok. Bir delille kırk alimi yendim, kırk delille bir cahili yenemedim deyip susuyorum. Allah Kur’an’da “Cahilden yüz çevirin” diyor, kendi kendine konuş, senle daha muhatap olamam. Daha da bakmam yazdığın zırvalarına. Dört yorumu da kendim yazdım, hepsini aynı anda paylaştım diye birinden kopyala yapıştır yaptığımı zannedersin diye söylüyorum. Kendi yazımı kopyala yapıştır yaparak paylaştım çünkü site yorumu çok uzun olduğu için tek parça kabul etmedi, o yüzden dörde böldüm.
- 6 ay
Kadınların çoğu nikah adı altında kendisini satıyor.
Cevap sahibi6 ay@Hristiyann1Türk Valla çoğu satan kadınları bilemem ben 2 sene önce aldığım buzdolabım ve fırınım set üstü ocak var evimde, boşuna masraf yapmalayım onları almaya gerek yok ihtiyacımız olanı alır birde sade nikah yaparız diyen bir kadınım. Bilezik bile istemedim ki o hak ediyorsun alacağım dedi zorla almak istedi. satılık insanlar düşünsün bunu. Yuva kurmak geçim ehli olmaktır, istemek istemek zora sokmak değildir. maalesef nikah adı altında bunu yapan çok kadın var sabır diliyorum erkeklere
- 6 ay
Teşekkür ederim sağol canım
- 6 ay
@Geologicalengineer yaş kaç knk
- 6 ay
Sanane
En İyi Cevaplar
6 ayBence evi olup olmamasından çok adamın düzeni niyeti ve sorumluluk anlayışı önemli çünkü bu devirde çoğu genç zaten kendi başına ev alamıyor önemli olan çalışması birikim yapmaya çalışması ve ilişkiye emek vermesi evi yok diye biri elenmez ama geleceğe dair planı yoksa sorumsuzsa işte o sıkıntı yani ev değil zihniyet belirler evlilik olur mu olmaz mı
10 Yorumla
İlk defa bir nesil kendinden önce gelen nesilden daha fakir ve zor durumda. Bu tüm dünyada böyle. Sebebi de önceki nesillerin temel ihtiyaçları dışında bu nesilin farklı gider kalemlerine sahip olması. Örneğin iletişim internet faturaları eskiden yoktu. Eskiden kimsenin tsblet bilgisayara ihtiyacı yoktu, cep telefonuna ihtiyacı yoktu. Artık refah seviyemiz yükselirken harcamaların barınma gibi en temel ihtiyaca yönlendirip tasarruf ile para birimtirme şansımız azaldı. Bunun sebeplerinden biri de fiyatların yüksek olup ulaşılmaz görünüp bir ev alabilmek için para biriktirme gereği duyulmamasıdır. Zira maaşlı bir iş işe bir ev parası biriktirmek çok zor. Bu nedenle eğer bir ev beklentiniz var ise bunu birlikte çalışarak da yapabilirsiniz. Neden erkeğin hazır evi olsun istiyorsunuz?
11 Yorumla- 6 ay
Uzmanlara göre sorun nüfus fazlalığı ve bilinçsiz üreticilik/tüketicilik.
6 ayYa bir şey diye diyeceğim;
- Evi olmayan erkekle evlenilir mi?
- Arabası olmayan erkekle evlenilir mi?
- Ailesi ile yaşamayan erkekle evlenilir mi?
- Her gün çiçek almayan erkekle evlenilir mi?
...
...
...
Tamam da siz bunların karşılığında ne vereceksiniz? Yani yatak performansı dışında o erkeğe ne vereceksiniz de erkek sizle evlensin? Aşk demeyin bana sevgi falan da demeyin. Sevgi dört duvar arasında, bir köprü altında bile onun yanında mutlu olmaktır. Ama böyle şartlar ile evlilik değil sadece finansal bir ev arkadaşı arıyorsunuz.26 Yorumla- 6 ay
Verecekleri hiçbir şeyleri yok, güzellikleri yok, kaliteleri yok, cilveleri yok, dişilikleri yok, saygıları yok, kocaya vakit ayırmak yok, arkadaşlarla eski aileyle daha çok vakit geçirmek, kocayı ihmal etmek, ikinci plana atmak, en ufak bir tartışmada kök aileye şikayet etmek, daha da kötüsü evi terk etmek, paspal görünmek, zayıf karakter, cimrilik yapmak çok.
- 6 ay
Var var maşallah sjdjdjf. İşte bunu diyorum. Şu jenarasyon ailesine baksın. Boğaz boğaza girseler kadın yemeği getirir kocası yarın eve bir şey lazım mı diye sorar akşam yine birlikte yatarlar. Ama bu nesilde bu yok.
- 6 ay
Yok, eskiden dediğin gibi olmuyordu alttan alan hep kadınlardı erkekler hiçbir şey olmamış gibi davranmıyordu ama o zamanki de bu zamanki de doğru değil
- 6 ay
Bana göre eskisi daha iyi
- 6 ay
@Savas_Melegi 😂
- 6 ay
😂
Yapay Zeka Cevapladı
İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşam gerçekten zorlu ve maliyetli, bunu biliyorum. Ancak hayatı birlikte sürdürmek ve evlilik demek yalnızca maddiyattan ibaret olmamalı. Sevgi, saygı ve uyum; her şeyin temeli. Evi olmaması bir erkeğin değersiz ya da kötü biri olduğunu göstermez. Kirası, kredisi, evi ya da arabası olsa bile önemli olan hayatı paylaşırken aynı hedefte buluşabilmek. Beraber bir şeyler inşa etmeyi göze alabiliyor musunuz, bunu kendine sormalısın. Ortak bir gelecek hayaliyle sabır ve destekle aşamayacağınız zorluk yok. 🌸❤️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
6 ayErkekten bişey bekleniyorsa karşılığında da bişey verebiliyor olman gerekiyor. Mesela kadının çalışıyor olması ve eve maddi destek olması gibi. Mesleğin olmadan baba evin kirada yaşıyorken evleniceğin kişiden de bunları beklemek biraz komik oluyor. (Genel konuştum bu arada)
43 Yorumla- 6 ay
erkekleri fazla yüceltiyonuz onlar hizmet etmek için var
- 6 ay
Neye dayanarak yücelttiğimi düşünüyorsun?
- 6 ay
bebek gibi erkeklere hizmet ederek aman yorulmasın aman zahmet etmesin diyerek
6 ayAynen öyle Yoo doğru söylüyosunuz doğrusu öyle yani peki ne buluyolar bu kızlarda ben anlamıyorum Bir boka da benzeseler anlarım hani güzel de değiller bir çoğu değiller abi değiller sonra senin dediğin gibi ellerinden bir iş gelmez TikTok kullancak kadar basitler ben bu yaşıma kadar hiç indirmedim bile ne olduğunu bile bilmiyorum Allaha şükür üniversite mezunuyum Mesleğim var kariyerim var
40 Yorumla
6 ayBen alamazken onun almış olmasını beklemek ona haksızlık, ikimiz de aynı ekonominin mağdurlarıyızdır sonuçta. Yani nasıl ki ben ona hizmetçi değilsem, o da bana bankamatik değil. 2 maaş yoksa ev işini çözmeden evlenmek büyük risk tabii, orası kesin.
62 Yorumla- 6 ay
aman yarabbim ağlamak istiyorum.. bu düşünce yapısına sahip nadir insanlardan olmalısın :D
- 6 ay
Öyle muhtemelen ve maalesef. Objektiflik ve empati çok hayati bir özellik aslında ama sahip olan insan sayısı çok az.
Niye olmasın adam imkanı olsa niye almasın cok abartıyorsunuz ya önce yakisikli olsun dersiniz tamam isi olsun dersiniz tamam şimdide evi olsun dersiniz sen adamlami evlencen evlemi cok saçma geliri varsa zorda birakmicaksa olur niye olmasın evlenenlerin hepsinin evimi var yok çevremde cok arkadaşım evlendi çoğu kirada ama bir sorun yok
00 Yorumla
6 ayNeden evlenilmesinki erkegin parası olsun evi olsun arabası olsun diyemi evleniyosunuz anlamadım şimdi bana tabiki hayır ama onlar olmazsa olmaz diyeceksiniz ee bu bi mantıklı aciklama degilki her erkek maddiyatı yetmeyecegi seyi almaz alamaz birlikte iki cift ev de almaya gayret gosterir araba da almaya gayret gosterir neden erkegin evi arabası olması zorunlu diyosunuz onu anlamadım
00 Yorumla
6 ayKadınlar mütevizilikten uzaklaştıkça adet kisvesi altında beklentiler arşa çıktı ve sonuç bu oturun baba evinizde ne diyelim.
:) T. C. tarihinde önceki nesilden daha zor hayat şartları var bu bu zamanda erkeklerin verdiği mücadeleyi rekabi idrak edebilecek hali olmayan prensesler gelmiş erkeklere prenses diyor.00 Yorumla
6 ayErkeğin neyi olup olmadığına bakarak çıkılan yolculuk samimiyetsizliktir
Ne annelerimiz ne babalarımız bunu düşünmedi
Ev araba maddi gelir kadın tarfından sorgulanıyor ise erkekte şunu sorar
Bu maddi kaynaklardan faydalanmak için kadın olarak sen ne sunabiliyorsun00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayBir adamın ortalama 23-24 yaşında meslek sahibi olduğunu varsayarsak, 30 yaş öncesi değil de 30 yaş sonrası evi yoksa orada bir sıkıntı vardır. Bu adamın eşine ve çocuklarına güvenli ve rahat bir hayat kurmayı düşünmemiş olma ihtimali yüksek. Bu şuurda biriyle evlenmeniz size kalmış.
240 Yorumla- 6 ay
Bu devirde ev almak kolay değil
- 6 ay
Bir karı olacak kızımn ortalama 23-24 yaşında meslek sahibi olduğunu varsayarsak, 30 yaş öncesi değil de 30 yaş sonrası evi yoksa orada bir sıkıntı vardır. Bu kari olacak kızın eşine ve çocuklarına güvenli ve rahat bir hayat kurmayı düşünmemiş olma ihtimali yüksek. Bu şuurda biriyle evlenmeniz size kalmış.
- 6 ay
@7densonra 👌👍
- 6 ay
@7densonra aynen
Cevap sahibi6 ay@7densonra benim var ama kadına para sorulmuyor, bu vazife erkeklerin. Bu gerçeği hiçbir cevabınız yok sayamaz :) Siz bu ülkede yaşamıyor musunuz?
Cevap sahibi6 ay@7densonra anladım siz bizim bildigimiz erkeklerden değilsiniz:)
Cevap sahibi6 ay@7densonra söyle seni istemeye gelsinler🤣 250 gramda mehir istiyorum de
Cevap sahibi6 ay@Savas_Melegi bir insan askeri ucretli degilse ve ailesinede bakmiyorsa ustune
7-8 yıl calisipta ev alamiyorsa o adamda sorun vardır insan biraz dusunur en kötü 1+1 olsun bir ev alır ustune koydukca degiştirir- 6 ay
yemek yapmasını bile konuşmayan evini bck götüren beceriksiz erkekler konuşmasın
- 6 ay
Asgari ücret almayanlara da maaş yetmiyor, ülkenin ekonomisi berbat, enflasyondan haberin yok herhalde. Benim çevremdeki bazı erkekler senelerdir çalışıyorlar ama maaşları 30-40 bin arası olduğu için ev alamıyorlar; ya 15-20 sene çalışması ya da miras kalması lâzım.
Sözlerin o kadar doğruysa neden gizlendin? Gizli değildin, eleştiri alınca haksız olduğun ortaya çıkınca gizlendin.
Senin zaten evin varsa, neden kocanın da evi olsun istiyorsun? Bu açgözlülük. İki tane evde yaşayacak değilsiniz ya. 1+1 evi napsın? Bekar evinde aile yaşayamaz, üstüne koyup değiştirmek de kolay değil çünkü ülke ekonomisi çok kötü, insanlara maaşları anca yetiyor. - 6 ay
@7densonra Birlikte alırız demesine gerek yok çünkü kendi evi zaten varmış, orada yaşayabilirler ama cimrilik yapıyor, evini paylaşmak istemiyor ve açgözlülük yapıyor, başka ev daha istiyor ama 7-8 sene çalışmayla kolayca alınamayacağının farkında olmayan birisi.
- 6 ay
kendi evi varsa evi olmayanı niye alsın lan içgüveysi mi alacak şimdikilerde havadan erkek olacağını sanıyor
- 6 ay
kadının parasına düşmüşünüz zavallılar
- 6 ay
@7densonra teşekkür ederim. Allah herkesi hak ettiği gibi insanlarla karşılaştırsın. Bence de anlamaz öyle yetiştirilmiş geleneksel bir kafası var o yüzden düzelmez
- 6 ay
başka halta yaramadığınız için eve ne faydanız var
- 6 ay
karısının parasına bakanda erkeğim diye dolaşmasın
- 6 ay
her haltı kadına yıkmaya çalışıyonuz ev işi yap desek topuklarsınız ama enayi mi var lan
- 6 ay
manipüle yapmaya çalışarak haklı çıkamazsın boşa çabalama
- 6 ay
hep size fayda sağlıcak her şey dimi
- 6 ay
misafirliğe gittiğiniz zaman bile yerinizden kalkmazsınız padişah gibi
- 6 ay
hep ağzınıza yemek gelsin istiyorsunuz
- 6 ay
işinize gelince eşitlik ama dimi
- 6 ay
kendi gibi olanı seçecek tabikide
- 6 ay
gidip fakir işe yaramaz birini almıcak
- 6 ay
@ConejoEstrella evinin olmaması fakir olmak demek değil Bodrum kat evi olan yalıda kirada oturandan zengin mi yani🤣
- 6 ay
sonuç olarak evi var mı var düzenler yeniler kendine göre erkekte o da yoksa fakirden de fakir demek ki
- 6 ay
haksız olduğunu kendide biliyo çünkü dkxkdkfkd
- 6 ay
@7densonra engellediğim için göremiyorum onun yazdıklarını kendi kendine konuşsun
- 6 ay
güzel yalan 😂
- 6 ay
uygulamada görünüyor
Cevap sahibi6 ay@Savas_Melegi ablacım daha gecen hafta sana benden daha iyi hayat şartı suna bilecek birini bulamazsin diyen birini red ettim etkilesim alamadigim icin☺️ bu sözlerin beni güldurdü:)) bazen 26 27 yasindaki beyefendilerde tansimak istiyorlar ama kriterlerime uymuyorlar🙈
- 6 ay
@7densonra boş ver şunları ben artık okumuyorum sen de okuma bence
Cevap sahibi6 ay@7densonra kivirdigim nedir yazdiklarim ortada söyler misin:) bir erkek 23 yasimda meslek sahibi olduysa hic bir aile. bakma yukumlulugu yoksa 7-8 yilda evini almayan 30 ve sonrasi evini alamayan adamlar kıvırır sızlanır:)) yok enflasyon yol hayat pahalı der senin gibi🤣
İki gönül bir araya gelince samanlık seyran olur canım her şey ev değil evi olan olur bakarsın iflas eder evi olmayan olur kendine villa alır böyle düşün şans biraz
20 YorumlaEvin olması kirada çok ev gezmemek adına artı bir durum. Ama asıl mesele verdiği değer, adam olması. Yoksa sarayda otursan da yüzün yine gülmez.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. Evlenilir. Çünkü bu devirde ev almak o kadar zor ki, çok zor yani
50 YorumlaEvi yoksa kiraya çıkarsanız evlenme maaşın yarısı kiraya gidecek ne yiyip. ne içeceksiniz hasta olunur gezmeye gidilir sonra alışverişi var bunun evde birşeyler bozulur tamirci parası eşya alınır taksitleri evlenirsin borçları odenir bence bulaşma 😂😂
00 YorumlaErkek de aranıyor da kadında niye aranmıyor. Kafa gelince hani eşitlik.. ve en saçma bulduğum evet geçim şartları zor ancak kendinize finansman mi arıyorsunuz hayata birlikte mücadeleye gireceksiniz
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 6 ayValla kimse kimseyi kandırmasın bu niyetle olan biri ile evlenmem ben.. evim var sonraki sorusu belli araban var mı olacak o yüzden bekar kalayım daha iyi sizde kimle nasıl tanışıyorsaniz olumlu ya da olumsuz gram umrumda degil
10 Yorumla Evi olsun arabası olsun diyorsunuz da sizin neden birikiminiz yok? Ben kadın olsam utanirdim, baba evinde bedava ye iç yat, elin oglundan medet um, parasına gözünü dik. Utanç verici
20 Yorumla
6 aySenin neyin var? Siz kadınların neyi var peki. Yikmissiniz herşeyi erkeğin üzerine kendinizi nikah adı altında mal gibi satıyorsunuz mehir isterim şu kadar altın isterim ev araba isterim. hayat kadını sizden daha uygun
00 Yorumlaİki eş ilk zamanlar kirada oturup çalışır çabalar beraber ev alırlar ileriki zamanlarda olmicak bişey değil bence
30 YorumlaKendi evini kendin al. Kimseden de bir şey bekleme. Evlilik sadece maddiyat değildir. Ayrıca, illa ev almadan evlenmem diyorsan sadece karşı taraftan çaba beklememen gerekir.
12 Yorumla- 6 ay
ev işine gelince erkeklerin bişi yaptığı yok maddiyatıda mı kadın sağlayacak vay anasını
- 6 ay
böyle enayi bulan yaşadı
6 ayÖnce karakteri önemli. Doğru adamsa evi olması şu yönden iyi olur. Çocuğumuza ev kalır çünkü çocuğun da bir hayatı var anne baba ölecek çocuk ortada kalmasın
10 YorumlaEv kiraları en az 30 bin TL bu yüzden geçinmek sıkıntı evleneceğiniz kişiye dikkat edin ya maaşı iyi geçinebileceğiniz birini bulun ya da evi olan birini bulun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayEvi geçin karşıt cins artık şampiyonlar ligi gibiler üstüne mehir, at, araba bilmem neye giriyor. 😀 Daha üst ligde oynamamış kişiler kalkıp şampiyonlar Ligi'nde oynamaya kalkıyor. 😅
00 Yorumla Önce yorumları okudum erkekler nasihat çekmiş kadınlar şartlı evet ama zorlanırsında demiş
Evlenmeyin kızlar siz Dubai şeyhlerine layıksınız boş verin 😄00 Yorumla
6 ayEvi olmadan evlenen de var. Öte yandan anne baba evinde kalarak yaşıyor çoğu. Mesela evi olanı da adam yerine koymuyorlar. Tek kriter evde değil. Boy var, daha ötesi berisi var. Uzun iş
00 Yorumla
6 ayKadın erkek eşit miyiz yoksa erkekler daha mı üstün? Neden evliliğin maddi sorumluluğu erkeklere yükleniyor bu ülkede
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayPeki benim 2 evim 1 yazlığım var bu durumda 3 tane hatun almaya hak mı kazandım?
Allah aşkına evlilik olayını neden böyle ev, araba, altın gibi maddiyata döküyorsunuz? Siz böyle yaptıkça Ali ağaoglu ve Acun gibileri harem kuruyor.
13 Yorumla- 6 ay
Hak da kazansan kadının sineye cekecegini sanmiyorum zira sen cokesli olman durumunda kadınlar buna karşı çıkabiliyo bu kadar agır yuklerin oldugu durumlardan oturu
Cevap sahibi6 ayBir kadın sırf para, ev, araba gibi maddi güce göre evlilik yapıyorsa benim gözümde kesinlikle evlenilmeyecek bir kadındır. Parası ile bir kadına sahip olan erkek canı sıkılınca başka hatunlarla birlikte oluyor çünkü biliyor ki o kadın sevgisinden dolayı değil para yüzünden onunla birlikte 👍 böyle olunca o birliktelik bir noktadan sonra zevk vermiyor ve başka birlikteliklerde zevk aranıyor.
- 6 ay
Aynen oyle 👍
6 ayEvi olanın zaten bir şeye ihtiyacı yok gibi bir ortam oluştu artık, ev fiyatlarına bakılırsa ev istemekten vazgeçin.
10 Yorumla
6 ayPrensim sercanın evi yoksa kirada otururuz önemki olan bence bu tür şeyler değil kimle evlendiğin yani sevmediğin bi insnla sarayda otursan ne olurki
10 Yorumla
6 ayEvlenilir tabi ne alakası var, farzedelim evi var bu hep olacağı anlamına gelmez ki borç var hastalık var yani önemli olan aşk evliliği şu dönemde
13 Yorumla- 6 ay
Benm evim var ama yinede Bakış açınıza hayran kaldim.
- 6 ay
Teşekkür ederim
- 6 ay
Keske Dm kutunuz acik olsa
6 ayEvlenilir düzenli ve yeterli geliri olan herkes kira ödeyebilir
20 YorumlaEv almasını beklersen ömür geçer canım evi aldığın zamana o gençlik güç kalmaz.. bu zamanda kolay mı ev almak
00 Yorumla
6 ayAdamlık mı onemli ev mi sen önce buna bi karar ver mal bugun olur yarın olmaz. garantiei yok. ama kişilik bugun ne ise yarinde odur.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
6 ayHiç bir şey hazır olmuyor. Evi olan erkekte ev arayışında olan, farklı düşüncelerde olan kadını istemez.
00 Yorumla
6 ayBi erkek olarak diyorum asla bulaşma boyle tiplere ya100 k dan fazla maaşı olsun ya da evi olsun
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 828 cevap paylaştı. evlenilir. önce şunu sormak lazım, bu devirde çoğu kişinin ev alabilecek imkanı var mı?
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 341 cevap paylaştı.
6 ayevi olmayan kadınla evleniliyorsa erkekle de evlenilir.
10 Yorumla
6 ayÇalışmaya totosu olmayan insanla evlenilmez
10 YorumlaEvlenilir. Önemli olan huzur. Geçimde varsa evlenilir
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 312 cevap paylaştı. İstanbul gibi bir yerde kirada oturmak büyük yük çok iyi bir maaşın olmalı
00 Yorumla
6 ayİstanbul'da yaşama sende ya da kendi evin olsun orada yaşayın
00 Yorumla3 tane evim var 3 tane kari alicam ehehehuhe7e
00 Yorumla
6 ayEğer sağlam bir maaşı yoksa İstanbul'da asla yaşanmaz.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 757 cevap paylaştı. Her şey para değil iç güveysi gelsin ahshfjfkf
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
6 ayBenim yok bence evlenilmez.. Kıstas bjysq hayatta ev sahibi olmiyacam ben? Yaşasın :))))
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 655 cevap paylaştı.
6 ayBu devirde 30 yaş üstü kadınla evlenilir mi?
01 Yorumla- 6 ay
Amca neden öyle diyorsun
6 ay2 havuzlu bahçeli villam var ben de evlenmiyorum parayla değil.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 386 cevap paylaştı. Sizin eviniz vr mi? Karsinizdaki kisiden hazir bekliyordunuz
00 Yorumla
6 ayMaddi zorluklar başlar
Heliki İstanbul gibi bir yerde00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayAdamın yok ama bu soruyu sorduğuna göre senin de evin yok. O zaman soruyu şöyle de sorabiliriz: Bu Devirde Evi Olmayan Kadınla Evlenilir Mi?
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayİstanbul'da yaşanmaz ordan acilen tasinmaniz başka bir şehire gitmeniz lazım orası ayrı konu zaten de. Evlenilir diyorum ben
00 Yorumla
6 ayAslında eskileri bir lafı vardı. 2 gönül 1 olunca samanlık seyran olur diye. şu an geçim sıkıntısı aşkı da sevgiyi de unutturdu. O yüzden maddiyat da önemli kızlar için. Bizim gibi İstanbul'da yaşayanlar sıkıntının ne olduğunu iyi anlar harbiden de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayBu devirde paraci kadınla ne kadar evlenirse o kadar evlenilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayHayat müşterek değil mi eşit değil miyiz evi de ortak alalım yine erkeğe yükleniliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayHayır diyesim geliyor ama ev de artık alınacak gibi değil ki, böyle sartlamayın en iyisi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayAbim evlenirken gcına alıcak donu yoktu ıbnenin şimdi 0 2024 model arabası var dünde dublex ev aldı
05 Yorumla- 6 ay
Abin yengeni el üstünde tutsun valla öyle bir kadın bulmuş
Cevap sahibi6 ayYenge ne alaka ki
- 6 ay
Abinin hiçbir şeyi yokken de onunla evlenmiş bu zamanda hangi kız böyle bir şeye evet der
Cevap sahibi6 ayHe anladım ya çalışıp isteyince her şey olur bnde çok çalıştım hayalimdeki arabayı aldım insan isteyince oluyor valla allah yardım ediyor
- 6 ay
E tabii ki de
6 ayTeyze senin evin olsun madem neden hep erkekten bekleniyor
21 Yorumla- 6 ay
erkeğin işi ne o zaman işinize gelince parayla övünmesini biliyonuz
Gizli Üye(25-29)6 ayarkadaşim nişanlandi 20 yaşinda dedim ne istediler demişler 2 yil içinde 2+1 ev alman gerekli dedim bu cocuk asgeri aliyor nasil alacak evi stresi nasil cekecek bence bir erkegin ilk başta iş sahibi olmasi gerekiyor
00 YorumlaBence ev-araba beklentileri olanlar babalarının evlerinde de görmüş olsunlar
10 YorumlaBu devirde yemek yapmasını bilmeyen evi olmayan kadınla evlenilirmi peki 🤨
128 Yorumla- 6 ay
yemeği erkek bilmek zorunda en iyi aşılar erkekten çıkıyor
- 6 ay
kadında bilmek yapmak zorunda değil o zaman yok öyle kural
- 6 ay
az ye aşçı tut
- 6 ay
evlilik düşündüğümü kim demiş 😂
- 6 ay
yemek bilmeyen erkeği de ben almam zaten napayım ne işime yarıcak
- 6 ay
kadınlarda çalışıyor bilmiyorsan madem o kadar zor çalışmak otursun evinin işine baksın
- 6 ay
o kadar kolaysa erkekler niye ev işi yapmıyor
- 6 ay
ayrıca bunuda işsiz kadın alırken erkekler düşünecekti
- 6 ay
yalaka seni
- 6 ay
asıl senin kafa basmıyor köle
- 6 ay
cesaretin varsa denesene kltakkk
- 6 ay
bcka boğarım senş
- 6 ay
konuştu veld
- 6 ay
bçağı soktum mu cehen. neme kadar yolun var kşşr
- 6 ay
git inine zırla
- 6 ay
erkek olduğunu biliyorum zaten kendini ifşa ettin mal
- 6 ay
cesaretin varsa çık o zaman karşıma
- 6 ay
yalaka
Bu devirde evi olan erkekten korkacaksın helal lokma geçmemiş olma olasılığı yüksek
15 Yorumla- 6 ay
- 6 ay
Ohhhh çok şükür
Birde terledim geçmişimi düşünüyorum haram ya da birinin hKkını yedim mi diye 🙏 - 6 ay
Amca ayağına gömdün beni helal olsun kardeşim 🤣🤣🤣
6 ayBu devirde evlenilmez. Ev mev degil mesele. Insan gibi insan yok
11 Yorumla- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler