Evet gönül mahkemesine hoş geldiniz. Sizleri biraz zorlayayım bu soruyla istedim. Hangi suçu işlediğine bağlı yazmaktansa şu suçu işlese şöyle olur, bu suçu işlese böyle olur gibi değerlendirirseniz sevinirim.
Sevgiliniz/eşiniz bir suç işlese ve size sığınsa, onu ihbar eder misiniz, tepkiniz ne olur?
Cevaplarda ihbar etmem diyenler var ya, ben şok. İş konuşmaya gelince de ülkede adalet yok diye ağlıyorlar. Daha kendileri bile adil davranmıyor. 😅 Artık hem ülke hem de siz adil değilsiniz. Ben ihbar ederdim kesinlikle. Bir suça göz yummak ve işlemek eş değer benim gözümde.
Eğer mantıklı bir açıklaması var ise, Bir ülkeyi komple öldürse bile yanında olurum, hatta dünyayı yok etse dahi.
Ama eğer mantıklı bir açıklaması yoksa o zaman da güven devreye girer. O güne kadar aramızdaki güven ne boyutlara ulaştıysa ona göre hareket ederim. Eğer güvenim tam artı tamsa nedenini umursamadan sonuna kadar birlikte ilerleriz. Yok kısa süredir tanışıyorsak veya bana hataları olduysa bardağı taşıran son damla olur bu olay da ve naş naş yol veririm :DD
Ahlaki bir suçsa yardım etmeyi bırak evime dahi almam. Birini öldürdüyse evime alır canına okurum Devlete karşı bitmiş suç işlediyse ihbar ederim ama ona çaktırmadan. Ben kadar seversem seveyim milletime ihanet edemem. Dinime aykırı birşey yaptıysa kimse birşey yapmayacağı için eve almam, eşyalarını da dışarı fırlatırım ayrıca boşanırım da. Daha fenalarında ne olur bilemem ama şunu söyleyeyim şu an mutlu anımsanan denk geldiği için bu kadar hafif cevap verdim. Sinirli olsaydım ohooooh neler yazardım siz tahmin edin ✌️
Hırsızlık yaptıysa ihbar ederim. Çünkü hırsızlık bütün kötülükler anasıdır 😂içki gibi... Birini öldürmek birinin hayatını çalmak demektir. Aynı şekilde tecavüz etmekte ruhunu çalmak demektir. Uzar gider
Eşim, dostum olmasından çok birini koruyabilmem için onun yaptığı şeye bakarım. Hapis cezasını hak ettiğini düşünüyorsam girmesi için elimden geleni yaparm ama haksız yere hapse mahkum edilmişse kaçmasına yardım ederim
Aşırı aşırı zor bı soru Allah yaşatmasın diyim oncelikle ama cezasını çekmesi gerektiğini düşünüyorum hem ihbar etmeyi düşündüm şu an hemde onu saklamayi 😁
Her suçun bir bedeli var maalesef. Her ne kadar sevdiğim birisi olsa da ihbar etmemek beni de suça ortak etmiş olur. Bu yüzden ihbar etmek en doğrusu olmalı.
Kesinlikle ederim çünkü gerçekten suç bırgun mutlaka çıkar o yüzden daha kötü seyler yaşanır en ıyı devlet korur bir insanı o yüzden tabi daha kötü bir suç ise zaten böyle insanla ne işim olur deyıp hem bırakır hemde ederim direk böyle birini teravih etiğim için kendimede kızarım tabi
büyük bir suçu yoksa ufak tefek birseyse araniyorsa falan saklamazdim gidip teslim olması için ikna ederdim kaçmak cezayı çoğaltır ve eninde sonunda bulunur büyüktür suçu varsa örneğin adam öldürmek gibi (nefsi müdafaa veya yanlışlıkla olmak şartıyla) saklardım yani suçtan suça değişir kötü işlerle uğraşan bir insansa terkederdim heralde ihbar etmezdim
Gercekten bir suc islediyse hayatimdaki kim olursa olsun cezasini cekmesini saglarim, gercekten sucluysa tabi, vunku suc baskasinin yasam hakkini bir sekilde ihlal etmektir, bu kabul edilemez.
Dediğin gibi ağır bir suçsa eger elbette ben de senin vicdanınla hesaplaşmanı isterim. Eger kasıtlı olarak yaptıysan kendin teslim ol diye uğraşırım başka bişey yapamam ama seni yine de yalnız bırakmam ❤️ eger kasıtlı yapmadıysan yani kazara olduysa teslim olduktan sonra senin mümkün olduğunca çabuk kurtulman için elimden geleni yaparım ve dediğim gibi ne olursa olsun seni bırakmam 💜💙