Bu arada suçu açık ve net. Kendisi aranıyor ve sizden yardım istedi. Onu her halükarda savunur ve saklar mısınız?

Bu arada suçu açık ve net. Kendisi aranıyor ve sizden yardım istedi. Onu her halükarda savunur ve saklar mısınız?
Ülkedeki adalet sistemi malum. Eşim bir şey yapmışsa en son çare olarak yapmak zorunda kalmıştır da yapmıştır. Korurum da saklarım da birlikte ceza çekeriz de. Diğer türlü bencilce bir suç işlediyse böyle bi insan artık eşim olamayacağı için gerek kalmaz
Zor bir soru 👏 işlediği suçta haklılık payı varsa elimden geleni yaparım her ne pahasına olursa olsun korurum onu fakat bu suçu bile istiye yaptıysa onunla konuşur cezası neyse çekmesini isterim bu süreçte asla onu yanlız bırakmayacağımı ve hep onun yanında olacağımı onu çok sevdiğimi ona hissettirirdim. çok zor bir durum rabbim kimseyi böyle bir şeyle sınamasın.
Yüz kızartıcı bir suç ise önce ben ihbar ederim kim olursa olsun. İşlediği suça göre durum değişir. Kaza olmuş kavgaya karışmış kendini korurken bir suç işlemişse düşünürüm fakat ben suçlu saklamam gereken ceza neyse kim olursa olsun cezasını çekmeli.
Bu çok zor bir soru. Yani sevdiğin insan sonuçta. Ancak ortada açık ve net bir suç varsa cezasını çekmeli. Yoksa adalet diye boşuna bağırmış olmaz mıyız? Tabii bunu onunla uygun bir dille konuşup ikna etmeye çalışarak yaparım.
Cevap
34Cevap
Korurum diyenler neyin kafasını yaşıyor.😃
Katilse eğer mış miş gibi yapar ilk fırsatta ispitlerim. Değil sevgilim öz çocuğum olsa korumam böyle bir durumda.
Suçu ne peki? Ona bağlı.
Herkes kaçırıyor artık ondan bir şey olmaz 😂
Evet korurum
Saklarım. En fazla bir kızın saçını başını yolar, bizde yarimizi koruruz.
🤭🤭😄😄
Tabii ki korurum. İyi günde kötü günde diyoruz sonuçta.
İşlediği suça bağlı. Kendi canını malını veya namusunu korumak adına nefsi müdafaa altında bir şey yapmışsa korurum. Başkasının canına malına namusuna haksız yere zarar vermişse kusura bakmasın eski eşim olur artık.
Suçun altındaki nedene odaklanır niyetini öğrenmeye çalışırım. Çoçuk öldürmek vesaire bir suç işlenmişse eğer ben o kişiyi koruyamam kırmızı çizgim.. Vicdan yoksunu, Zalim insanların hayatımda yeri yok..
Suça bağlı. Eger adam öldürüp parçalara ayirmissa tabiki korumam, eğer trafik cezasını odememisse ya da bir evrakta sahtecilik yapmışsa hadi susarım
Ne suç işlediğine bağlı bu, taciz, hırsızlık, dolandırıcılık, varsa kusura bakmasın yanında olamam hatta şikayet bile ederim.
Saklamam
Özellikle can aldıysa, birine zarar verdiyse hiç yapmam. Hem de yardım ve yataklıktan ben de giderim.
Bunun nasıl bir suç olduğuna bağlı. Masum birinin canına kıydıysa, zarar verdiyse korumam ihbar ederim. Ama bir şekilde hata yaptıysa korurum.
Bu konuda gelebileceği en son kişi ben olmalıyım öğrendiğim an gözünün yaşına bakmadan gerekeni yaparımm 🤣
Büyük konuşmuyorum sadece fikrim. Bi kere bu suça göre değişir bende ama özellikle de tecavüz ve türü cinsel sapıklıksa suçu daha beni unutsun derdim ama diğer suçlarda evet, sevdiğim adamı sonuna kadar korumaya meyilli biriyim...
Cinayetse, sakin olması için bir iki gün saklarım, kaçmasın diye, sonra kendi ayaklarıyla polise gitmesine ikna ederim. Gitmezse saklamam.
Ne pahasına olursa olsun korurum. Gerekirse suçumu üstüme bile alırım.
Korurum ama bir çözüm yolu bulurum kimseyi mağdur etmem
Kadınlarla sır paylaşılmaz diye bilirdim, yorumları okuyunca, emin oldum
Hayır. Ben bu yüzden meslek seçimimde kısıtladım kendimi
Kim ne yazmış olursa olsun bu durumu yaşamayan kimse ne yapacağını bilemez.
Hayır savunmam sucluysa çekmek zorunda cezasını maalesef ben bile koruyamam onu
Evet korurum benim sevgilim kesin parasal bir suç işler
Suça bağlı.. Sanirim çocuğum dışında pek hoşgörülü olmam.
Saklayarak koruyacağımı düşünmüyorum ona daha çok zarar verebilir.
Bilemiyorum.. tutupta ben ihbar etmem ama savunmazdim da
Mesela akrabalarını belirli sebebten öldurdüyse korurdum ya da kendimi korurdum😅
Cok Seviyor isem ona elimden geleni yapmak isterdim 😇
Sevgilim olmadı henüz elime kadın eli değmedi
Korumam. Göz yumulursa sürekli alışkanlık haline gelir. Adaletten asla kaçmam.
Zor bi soru ama ben adaletten yanayım. İhbar ederim ne kadar çok seviyorsam bile.
Saklamam. Hatta ihbar edrm ona da solerm bunu bana güvenerek mi işledi o suçu banane
Hayır tabii ki adı üstünde suç işlemiş, niye koruyayım? Herkes gibi cezasını çeker. Bunun sevmekle falan alakası yok, ailemden biri bile olsa korumam. Saçma bir soru. Korurum diyenler de potansiyel suçludur, haberleri olsun.
Hayır, korumam. Değil sevgilim babam da olsa adaleti tutarım.
Deli taklidi yaparım 😄
Ne yapsa yapsin korurum. sanki Şu an devletin için de bile neler var. Umrumda olmaz ya beraber ya hiç
Gene çeşitli filmler izlenip, özenilmiş.. Sorudan bunu anlıyorum..
korumam , halt yemeden önce düşünseydi cezasını çeksin
Ben muhteşem bir suç ortağıyım desem yeterli olur sanırım
Hayır korumam suçlu bir insanı koruyup savunamam her kim olursa olsun.
Bonnie ve Clyde filmini bilir misin?
Hemen teslim ederim
Karşı cins olması kafi 😄
Cinayeti saklamak kendisi bir cinayettir başımı belaya salmam
Masum birine zarar vermişse onu affedeceğimi zannetmiyorum
Sevdiğimde birisini ne suç işlerse işlesin sevmeye devam ediyorum o yüzden evet korurum
Dinen baban, annen bile olsa onun suçunu kabul etmelisin korumamalısın
Tabi korurum küçüğümü djshsgd
Zor bi soru cinayetse saklamam ihbar ederim kuçuk bi suçsa saklayabilirim
Hayır, suçlu korunmaz. Korumam da, götürür polise teslim ederim.
Korurum evet kıyamam ona
Yok saklamam , terk de etmem
suç ne olduğunu bilmem gerek
Hayır neyse bedeli suçu ödesin
Kesinlikle savunur ve saklarım
Bazı suçlar hariç tabi o düşündüğüm suçları işlerse ne hali varsa görsün
Doğru yolu gösteririm.
Asla korumam neyse suçu ödesin bedelini
Benim eşim yapmaz öyle şeyler😄
Adalet yerini bulmalı. Korumam😲
Korumam cezası neyse çeksin
Suçluysa kralını tanımam.