Türkiye’de yapılmış bir çalışmada kadın ve erkeklerin aldatma oranları açıklanmıştı bir ara. Tam rakamları hatırlamıyorum ama sadece evlilerde; evli erkeklerin %60’ının, evli kadınların da %45’inin evlilikleri boyunca eşlerini en az 1 defa duygusal ya da fiziksel olarak aldattıkları belirlenmişti.
Bu rakamlara evlilik+iliski dahil edildiğinde hayatları boyunca erkeklerin %75’i, kadınların ise %66’i partnerlerini en az 1 defa duygusal ya da fiziksel olarak aldatmış.
Tüm aldatma oranı toplamında erkeklerin %55-60’ı kadınların ise sadece %30’u yakalanmış ya da itiraf etmiş.
İste soruya cevap olacak nokta da burada. Bu yakalanma ya da itiraf durumunda her iki cinsin de neredeyse tamamına yakını çeşitli nedenlerden dolayı evliliğine devam ederken çok küçük bir kısmı evliliklerini bitirmiş.
Ama ne hikmetse evlilik söz konusu olmayanlarda da yine her iki cinsin de neredeyse tamamı iliskilerini sona erdirmiş.
Yani araştırmanın koyduğu sonuç su ki; öyle işkembe-i kübradan sallamakla olmuyor. Türk atasözünün dediği gibi sadece bekara karı boşamak kolay.
Çocuklarım için göz yummam asıl, karakteri bozuk birinin yapacağı davranışlar bunlar ve daha bana koca olmayı beceremeyen biri çocuklarıma da baba olamaz. Bunun bir seferliği de aynı benim gözüm de on seferliği de, arasında hiç bir fark yok. Rakamların çokluğu ya da azlığı zerre önem taşımıyor.
affetmem çünkü tamam bşr daha olmayacak demiş ama insan sürekli içinde bi şüpheyle yaşayamaz yani her bildirim sesinde ya da her bi işi olduğunda acaba yalan mı söylüyor acaba şöyle mi böyle mi derken hem kendine hem karşısındakine zarar verir insan ve ailesi boşanmış biri olarak söylüyorum evde sürekli gergin ve kavgalı bş ortamda mutsuz bir evliliğin içinde büyümektense diğer türlüsü daha güzel
Ben evli de değilim anne de değilim. Sadece düşünce olarak söylüyorum ki affetmezdim. Ama insan sadece e affettiğinin yanına durmuyor. Affetmese bile yanyana kalabiliyor, en azından aile ilişkilerinde çoçuk konu ise. Ama bana göre aldatan erkek karısına saygısızlık etmiştir, ihanet etmiş, ve çoçuğun böyle güvenin zedelendiği saygının kırıldığı bir ortam da büyümesindense ayrılıp ayrı ayrı iletişimde olması çok daha iyi bence. Ve de bir kere aldattı beni çiğneyecek bir şey yaptı hani o şeyi kopardı diye düşünürdüm ben. Bir de bir kere aldatan tekrar aldatabilir. Ama en iyisini siz bilirsiniz. Allah yardımcınız olsun
Hayır. Özellikle de başta kendim sonra çocuğum için etmem. Mutsuz olacağım, kendime saygımı günden güne sorgulayacağım bir yerde kalmam. Aile kavramını olumsuz bir şekilde benimsemesine sebep olmaktan ise birlikteliğine son vermiş ama iyi birer anne-baba olmayı başarmış, sağlam karaktere sahip bir birey yetiştirebilmiş olmamızı isterim.
Hayır elimde kanıt varsa boşanma davası alır, çocuğunla beraber yaşardım. Eğer kanıtım yoksa da affettim der her dışarı çıktığında takip eder aldatmaya yeltelendiğinde kanıt toplar. Sinirliysem gider döverdim değilsem de eve döner ağlardım. O gelene kadar -tabi bu sırada bu fotoğraflar bir zarfın içinde ve karşımda olmalı. Sanki birisi bana atmış gibi- öyle yani 🌸
kesinlikle hayır henüz evlenmedim ama ama kızımı aldatırsa 6 haftalık işkence sürecim var kızgın demirle derisini yakma bıcaklayıp kızgın demirle oraya dağlama kerpetenle tırnaklarını sökme ayaklarını ateşde yakma electro şok verme ölen kadar dayak ve en sonunda öldürmek çok iyi işkence yaa
Affetsem yarın birgün çocukta beni bırakacak bir el kızı için. Affetsem hem kişiliğimden hem hislerimden ödün vermiş olurdum. VE benden bır BEN kalirmiydi o zaman bilemiyorum. O çocuğunu VE ailesini düşünseydi yapmazdı Baba olma sıfatına layık olamadı der. Ayrılırdım VE çocuğuma BEN baba olurdum elimden geldiğince
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne yazık ki eşimin ailesinde bunu yapan birden çok insan var. Bunu yaşayanları bizzat görünce bir kez daha anlıyorsun ne kadar kötü birşey olduğunu. Hele geride kalan kadının çektiği ızdırap kelimelerle anlatılmaz. Ben eşimi başından beri uyardım o yüzden. Karnım burnumda da olsa, aradan 20-30 yıl da geçse böyle bir şey olduğunu öğrendiğim an bu evlilik biter diye.
Aldatmanın 1’i 2’si yoktur. Aldatma, aldatmadır. Bu size karşı yapılmış büyük bir hakarettir o yüzden çocuk unsurunu öne sürüp devam etme gereksinimi duymayın.
Hayir, cocuklarda olsa bosanilmali bu sefer daha kötü olur herkes acisindan mutsuz bir ailede buyuyen cocuklarin mutlu olacagini mi dusunuyorsunuz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatta şunu unutmayın aklı başında bir erkek bir kadın ile evlenirken geçmişinde bakar kadının en ufak hata varsa Yol verir .. bir erkek başka erkek tarafından koynuna girmiş kadını kabul etmesi mantık hatası
Bir daha olmiycak bile dese bu o kadar küçük bir olay değil Bir defa yapan bir daha yapar. Bir özürle geçmez bence Çocuklarım küçükse obalr için biraz daha dayanabilirdim belki