Erkeğine Göre Değişir Şahsen Ben Eşimi Çalıştırmaktan Yana Olmam Çünkü Bunun Bir Değil Birçok Sebebi Var Kendimce Başlıcaları Şunlardır Yarın Öbür gün Evladımız Olduğu Zaman O Çocuğun Sağlıklı Bir Birey Olabilmesi Yetişebilmesi İçin Sağlam Bjr Anne Ocağında Yetişmesi Lazım Bakıcı Tutmakla Vs Çocuk Yetiştirilmez İkinci Olarak Ben Egerki Evi Geçindirebiliyorsam Buna Zaten Gerek Kalmaz Üçüncü Olarak Sevdiğim Kişinin Çalışarak Çok Yorulmasını İstemem Daha Çok Benimle Alakadar Olmasını İsterim Eve Geldiğimde Kapıyı Çaldığımda Karşıma Eşim Çıksın İsterim Onun Bizim İçin Hazırlamış Olduğu Yemeği Yemek İsterim Ha Ancak Bu Söylediklerim Şu Çağrışımı Yapmasın Sizlere Kadınlar Evlerinde Otursun Hiç Çalışmasinlar Otursunlar Oturduğu Yerde Demiyorum Dememde Çünkü Nasılki Bir İnsanın Eşi Rahatsızlandigi Zaman Eşini Erkek Doktora Değilde Kadın Doktora Götürmek İstiyor Ve Bu Durumda Kadın Doktor Gerekiyor Bu Tarz Şeylere Asla Karşı Çıkmam Hatta Olmasından Yanayımda Ancak Önceliğim Çalışmamasindan Yana Yani Ama Egerki Çok Çalışmak İsterse Tabikide Engel Olmam Ama Yapacağı İşe Göre Değişir Bu Sefer Erkeklerle İç İçe Olan Bir İşse Karşı Çıkarım Değilse Sorun Yok
Eşine kıyamadığı gibi bir terimi çok seksist ve ayrımcı buldum doğrusu. Zaten gururunun kırılması kısmına hiç değinmiyorum. Kadınlar özgür bireylerdir ve ilişkilerine göre bir kariyer planlamazlar. Kariyer ve ilişki ayrı tutulmalıdır. Geçmişte ekonomik özgürlük olmadığı için böyle düşünülmemesi şartların getirdiği bir durummuş fakat şu an günümüzde böyle bir durum söz konusu değil. O yüzden eşine kıyamamak veya gururunun incinmesi gibi terimlerden kaçınmalı, kadınlara ayrımcılık yapmamalıyız. :)
Bu durum eşten eşe fark eder bence kesinlikle. Yani kimi saçma sapan gurur meselesi haline getirdiği için istemez çalışmasını, kimi kıskançlık meselesi yapar. Kimi de kıyamaz cidden ne gerek var ki modundadır. O sebeple genelleme yapmak istemem ama bence eşinin çalışmasına kimse müdehale etmemeli. Her insan bir bireydir bunun unutulmaması gerekiyor. Kötü bir durum olsa ortada tamam derim ama iş bu ya 😊 Keyifli geceler..
Kıyamamakla ilgili olduğunu hiç sanmıyorum. Evine bağlı olması, ev işlerini ve çocuk bakımını daha iyi yapması için olabilir. Ama bu beklediği gibi sonuçlanmayabilir. Herkes böyledir diyemem ama eşinin ondan daha üstün statüde olmasını, dışarıya açılmasını, kendi gelirinin ve bağımsızlığının olmasını istemediği, sadece kendisine bağımlı olmasını istediği için de olabilir.
Erkek eve geldiğinde kapıda sıcak bir gülümseme, bir sarılış erkeğin yorgunluğunu stresini alır. Erkekler iş tecrübesi açısından daha çok ezilme ve kötü durumlara alışıktır. Kadınlar en ufak bir olayı kafaya takar ve bunu evine yansıtır. Bir kadının çalışmasındansa evde oturup beni güzel bir şekilde karşılanmasını tercih ederim. Çocuk varsa, bakıcı/aile büyükleri anne kadar ilgilenemez, annenin evde kalması çocuklar içinde en iyi olanıdır. Kadın çalışırsa ne olur? Evi ile ilgilenemez (eşi yardım dahi etse bile hem iş hem ev işi kadını yıpratır) Çocuklar anne ve babayı fazla dinlemez, başkaları bakacağı için ebeveynlerin istediği şekilde büyümez. Bir erkek olarak diyorum ki kadına ister istemez işyerinde farklı gözle bakıyorlar. 100 erkekten 90 tanesi göz koyar, bakar, ilgilenir, yoldan çıkarmaya çalışır. Kadın karakteri tam oturmadıysa benim param senin paran diyebilir. Erkek çalışmak eve bakmakla yükümlü tutulduğu için bu konuda genel olarak böyle bir tutum içine girmez.
Erkek kadına, kıçına giydiği dona kadar alır bir kez olsun lafını sözünü yapmaz, kadın eve bir adet ekmek alsın, erkeğin başına kakar. Bu daima böyle olduğundan, kadın çalışsa da eve katkıda bulunmaz, kendi parasını yer. O sebepten mümkün mertebe erkek karının çalışmasından yana değildir, zira yeryüzünde hiçbir kadın yoktur ki eline en ufak üstünlüğe dair koz geçsin de onu kullanmmasın..
Maddi durumu iyiyse rahat etmesi için istemeyebilir ama bazıları askeri ücret alıp kadınin çalışmasını istemiyolar buna ben cahillik derim. Bana eşim olucak kişi bunu dese sen kimsin derim sonuçta babam beni okutmuş sen evde oturt diye bu yaşa kadar getirtmedi ve böyle bi konu varsa ayrılmalisin ben olsam bana durumu iyi olmadigjmiz bi dönemde yasaklasa ayrılırim adam kendi başına cirpinsin dursun banane.
Erkek vardır; kıskançlığından istemez. Erkek vardır; kıyamadığından istemez. Erkek vardır; cinsiyetçilikten istemez. Erkek vardır; gururundan istemez. Erkek vardır; karısını çalıştırır kendi yer. Erkek vardır; zengindir, gerek duymaz. Var da var yani...
Ben bu konuyu eşimin isteğine bırakıyorum Kendisi iş insanı ve idarecilikler yaptı Çocuğumuz doğduktan sonra da iş anlamında randıman alamadı bende istemiyorsa çalışmamasını destekledim Şimdi yine bir teklif aldı ve yeni işe başladı Dilediği zaman işi bırakabilir dilediği kadar çalışabilir benim için mühim olan gönlü hoş olsun ben ne destek gerekirse yanındayım tabi kızımızda
Kendi özgüven eksikliğinden kaynaklı gururuna yediremiyor herifler kadın evde heryeri silip süpürür birde cocukla ilgilenir heryeri ağrır ona laf yok kadın kendi parasını kazanmak isteyince vay efendim ben kıyamıyorum hehe
Bence ona muhtax olmasını isteyen birisir. Eskidendi o sana kıyamam sen cocuklara bak vs kafası. Şimdi ki erkeklerde o vicdan yok. Istemeyen karısının ona muhtaç olmasını istiyordur net.
kadının güçlü olmasını istemediğinden, gerektiğinde (!) kadını ekonomik açıdan terbiye etmek istediğinden, kadın üzerinde tahakküm kurmak istediğinden, kadının çalışmasını istemez.. kıyamamak mııııı.. geçelim onları...
Kıyamamak bahane, kendi parasını kendi kazanmak kadar güzel bir şey olamaz istiyordur ki onun parasına muhtaç olsun köle gibi her dediğini yapsın bu da kıyamama bahanesine sığdırılıyor tabii yerse biz yemeyiz
Karısının çalışıp kendi ayakları üzerinde durmasını istemez. Kadın her zaman kendisini muhtaç olsun ister erkekler. İşte sırf bunun için kadınların çalışması lazım ve her zaman kimsenin bilmediği bir yerde parası olması lazım.
Karısının çalışmasını istemıyorsa kıskançlıktan daha kötü güven yok gerçekten bu problem olur kıyamadığındansa gerçekten çok ıyı ama yıllar geçince buda prblem olur
Ben hoşlandığım kızın bizzat ne kadar yoruldunu gördüğüm için onun yorulmasına kalbim el vermiyor onun yoruldunu bitkin düştünü görmek beni üzüyor ondan çalışmasını istemem bir de zaten evde ev işi yaparak yoruluyor ondan istemem
En İyi Cevap