Biriyle görüşüyorum, eşimin çalışmasını istemem dedi. Tam da bugünlerde istediğim bir işe kabul edilme durumum var.
Kafam karışık
Kafam karışık
Eşinin çalışmasına izin vermeyen erkek başkadır.
eşinin çalışmasını istemeyen erkek başkadır.
eşinin çalışmasına izin vermeyen kişi bu ülkenin gerçeği. kanunla bile korunuyor. hatun kişi evlendikten sonra kocam çalışmama izin vermiyor dediğinde kıdem tazminatını alıyor. ama bu demek değil ki eşinin çalışmasına izin vermeyen erkek iyidir. değildir. o erkek bildiğin problemlidir.
ama eşinin çalışmasını istemeyen erkek farklı. siz de zannediyorsunuz ki yukarıdaki adamla aynı. değil. eşinin çalışmasını istemeyen ama eşinin kararlarına saygı gösteren erkeği de bildiğin mitoloji zannediyorsunuz.
bir kadının kendi isteğiyle çalışmaması, çocuğuna bakmak için çalışmaması veya bir erkeğin eşinin çalışmasının istememesi tercih meselesidir. yalnız "çalıştırmamak" deyince işin içine baskı unsuru girer. bir kadın kendisini "çalıştırmayan" eşine ekonomik olarak bağımlı kalmayı kendine yediriyorsa hayatı boyunca yaşayabileceği muhtemel aşağılanma ve özgürlüğünden mahrum bırakılma muamelesine hazırlıklı olmalıdır
Fazla kıskanç olabilir, yorulmana kıyamıyor olabilir, çalıştığı ortamı beğenmiyor başka işe evet ama o işe hayır diyebilir.. Bunlar iyi niyettir, ama şartlanamaz.
Çünkü bu eşin kendi özgür iradesidir. Çalışma evde otur ev işi yap diyemez, tam tersi çalışmak zorundasın da diyemez. O evine bakmakla yükümlüdür, sorumluluğunu bilmek zorundadır. O güveni verir, eş çalışıp eve katkı sağlayabilir, çok istenilen ortak bir mal mülk için çalışabilir.. Bunlar ortak kararlar. Sadece baskı yok. Buna hakkı yok.
Cevap
6Cevap
Çalışmak isteyince de feminen düşünceye kapılıp bu sefer de herşeyi ben yapıyorum erkek yan gelip yatıyor sadece düşüncesine kapılıyorsunuz
Benimki de istemiyo 🤦
Evdeki düzen bozulduğu için elimize para geçince değişeceğimizi düşündükleri için vs vs
arap kafası bi düşünce
kadın çalışmasın n e demek ya!
Güvenmiyor dur başka yolu yok
kendi iyinietle yaklaşmaz kandılara ondan
Eskidendi o alışır başla ise
ayrıl gitsin pişman olma
Kıskanma nedeniyle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?