Bunu düşünen erkeklere soruyorum özellikle onca sene boşuna mı okuyoruz ben bunu kabul etmezdim :/
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 572 cevap paylaştı. Şimdi şahsen eşimin çalışmasını ister miyim istemez miyim bilmem. Fakat karşı çıkmam. Şöyle bir durum var. Erkek evin direğidir denilerek büyütülmüş toplumun çocuğu kendinin en büyük görevi olarak ailesini koruyup kollamak ve ailesine bakmak için elinden geleni yapmaya çalışır. Ben karımın çalışmayıp da gezip tozmasını isterdim mesela. Karım benden alışveriş için 500 lira istediğinde 1000 lira verip iyisini al demek isterdim. Karım bunlara gerek yok dediği zaman yav hatun saçmalama ben senin babanın elinden aldım en iyisini vermek isterim sana demek isterim. Eve geldiğimde işten yorgun bir hatun olacağına işten yorgun geleni ağırlayacak bir hatun olsun isterim. Ben kazandığımı büyük bir ihtimal karıma veririm. Bu arada hayatımı paylaştığım kadın bana neredeyse her gün yemek yapmayacaksa evlilik pek de hoş değil. Yine kadın evde otursun ev işini yapsın demiyorum. Hatun ben evi temizlemeyi sevmiyorum dediğinde gider temizlikçi tutarım. Fakat bu fikirlerin hiç birini evleneceğim kadınla paylaşmayı düşünmüyorum :) Hatun bana bulaşıklara yardım et dediğinde işten yorgun dönmüş of çekerek yardım etmek isterim. Bu yüzden kadının çalışmasını istemem. Onca yıl okul okumuş artık uzun süre dinlensin hayatını yaşasın :)
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence;
-calisma karari kadina ait olmali
-her iki durumdada kadinin belli bir maas/aldigi para olmali (tum oara erkekte olmayacak yani)
-eger calisiyorsa ozaman eve temizlikci alinmali
-eger tmzlkc alinamiyorsa ozaman kesinlikle ev isleri esit bolusulmeli
-kisaca tum sorumluluk duzenli ve esit bolusulmeli, eger biri disarida daha fazla calisiyorsa ozman ona gire daha az is verilir vs planlama iyi yapilmali
-cocuk olduktan sonra bence kadin ise devam edip etmeme kararini isterse alabilmeli
Eger bunlar olmuyorsa ozmn sikintilar ve kavgalar baslar ve huzur bozulur, sonra ayrilmalar vsvs00 Yorumla
Haklılar yani :/ Kadın çarşıda esnaf, dairede amir olunca öncelikleri değişti. Ninnilerle fatihler büyüten anne gitti, yerine fatihlerle kariyer yarışına giren kadın geldi. Yarıştı, kazandı, ödüller aldı fakat kazanırken kaybetti. Çocuğunu, eşini yitirdi. Baba sabah ailenin nafakasını temin edebilmek için gidecek, o da geride ev mesaisine başlayacak, çocukların programını yürütecekti.
Ne var ki ikiside birlikte ayrıldı evden. İkisi birlikte kazandı. Ikisi de dışarıda olunca erkek aksam eve dönüş heyecanını yitirdi. Oysa her gidenin yüreğinde geriye dönme arzusu olsun diye onu geride bekleyen bir kadın olmalıydı. En derin uçurumlardan erkeği çekip eve alan bir kadın...10 Yorumla
buna izin veren sizsiniz ataerkil bir aile yapısını sürdürmesseniz bu böyle olmaz
33 Yorumla
Soran+1 yıl''Ben bunu kabul etmezdim''
detayları iyice okumadan soruya atlamasak? :D
Soran+1 yılhahahahaha :D
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
87Cevap
+1 yılBenim kardeşim 3 yaşından beri evde tek başına büyüdü. Ben o zamanlar 7. sınıftaydım. Maddi durumumuz kötüydü. Annemin de çalışması gerekiyordu. Bir gün kardeşim, annem sabah işe giderken annemin önüne atılmış ve ayaklarını tutarak "ne olur annecim gitme, herkes annesiyle gezmeye gidiyor ben tek başıma ağlıyorum, gitme beraber gezelim, oyun oynayalım, parka gidelim" demiş hemde hıçkıra hıçkıra ağlayarak. Tabi anne sonuçta dayanabilir mi. Birbirlerine sarılıp ağlamışlar. Annem bunu bana seneler sonra anlattı. Ben de ağladım. Buna yürek mi dayanır. Eğer bayanlar da çalışırsa çocukların hali ne olacak. Çocuklarınızın psikolojisini bir düşünün. Bir anne çocuğunu kendi büyütmeli, ne bakıcı ne de bir başkası.
20 Yorumlabence bu olay şöyle kadının ekonomik özgürlüğü demek erkeğin elini güçsüzleştiren bir şey o yüzden bir erkek bana göre eşinin çalışmasını istemez bu birinci neden ikinci neden kıskançlık dan dolayı en büyük üçüncü neden ise yetiştiği aile ortamı baba dan ana dan ne gördüyse onu yapmaya çalışır ama parantez açayım bir kadının ekonomik özgürlüğü yoksa o kadın özgür değildir bana göre.
50 YorumlaDiğer konusunda 6,6b cevap paylaştı. Eş çalışmalı çünkü benim maaşım hayal edilen hayatı gerçekleştirmez. Maddi olarakta çalışmalı zaten şartlar malum aksini düşünen birinin muhtemelen geliri yüksek olmalı, hem az gelirli hemde çalışmasını istemiyorsa kesin birgün patlak verir boşanma olayları gerçekleşir
10 YorumlaÇünkü iş hayatını çok yakından görüp tanıyan bir insan olduğumdan eşimin oralarda telef olmasını istemem. Ne gerek var o kadar yorulsun? He çalışmak isterse tabiki çalışamazsın diyemem ama istedikten sonra ben çalışır, para kazanır, evimizi geçindiririm. Onun daha rahat edebilmesini istiyorum. Bu yüzden.
20 Yorumla- Diğer konusunda 756 cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle ben maddi açıdan sıkıntımız yoksa çalıştırmam hem eşimi yormak istemem. bir kere çocuklarına bakması gerek. Çocuk anne sevgisinden uzak kalmamalı. Hergün bakıcıda veya babannesinde anaannesinde büyür anne çalışırsa. Ve eşim çalışırsa evde temizlik yapacak insan olmıcak yemek yapcak ütü yapcak adam gibi biri olmaz. Eşim derse yok yorgunum falan filan sıkıntı. Ve son olarak ben kıskanırımds biraz istemem
00 Yorumla
+1 yılSizin nasıl prensibleriniz kurallarınız var erkeklerde de bazı kurallar var bir erkeğin kendine erkek diyebilmesi için evine tek başına yetebilmesi gerek ama bu tabudan da eser kalmadı şimdi çünkü bir eve gelen tek maaş sadece evin acil gelir giderlerine harcanıp suyunu çekiyor bu yüzden bu devirde kadının da çalışması eskisi kadar ters görülmüyor
00 YorumlaDiğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. hemncinslerimizi tanıyoruz çünkü, ben eşimin mesleği varsa çalışmasını isterim ama ayak işi temizlik vs yaptırtmam.
51 Yorumla- +1 yıl
Herhalde yani kim ister ki bunu?
+1 yılbenim eşim çalışsın çamaşıra çocuğa bulaşığa ben bakarım :D :D :D
21 Yorumla
Soran+1 yıltamam :D
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle düşünen erkekler acizdir kadınların kendi ayaklarinin üzerinde durmasını kaldiramazlar kendileri tek olacaklar illa ki ama devir değişti kadınlar gözünü açtı ... soylari tükensin o cahillerin.
30 Yorumla Eğer Üniversite okumuşsa ve kariyer yapmak istiyorsa ona kalmış bir şey ama şunu söylerim, Ben senin çalışmanı istemem, ev işine bakmanı isterim eve ben bakarım o problem değil fakat eğer ben bunca sene boşuna mı okudum o bölümü kariyer yapmak istiyorum dersen o zaman kendi kararın, ama eğer çalışmak istemiyorsan çalışma, tamamen sana kalmış bir şey derim.
Karar tamamen ona kalmış diyebilirim.00 Yorumla
+1 yılBenim annem babam benim için ömür boyu çalışıyorsa. Elin erkeği de karışmasın bir zahmet.
Ben çalışabilirim. Lakin beni düşünüp, korumak içinse çalışacağ yere ancak karisabilir. Buna saygı duyarım sonuçta erkeğin doğasında var korumak.10 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBana göre gene çalışmamalı ama kendisi bilir ama eve gelince yorgun olmasın :) üzülürüm ben ha diyorsaki illa çalışıcam eve kapatamam öyle bir hakkım yok çalışabilir kendi parasını kazanabilir, kazandığı parayla alışveriş makyaj malzemesi falan alabilir kendine harcasın
00 Yorumla evimin kadını cocuklarımın anası olacak. işin sakası bır yana. eve geldiim zaman guler bır yuz gormek ısterım yorulmus deıl :D
zaten benım işim ona hızmet etmek. onun işi ise aileyı korumak. herkes ısını bılmelı. ama dersınkı karsımısın. hayır karsı deılım. kadınlarımız her ıse el atmazsa olmaz :D00 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. iş demek yorulmak demektir eve gelince erkek adam eşi çalışsa bile kendiyle ilgilenmesini ister belki çocukca bir istek ama böyleyiz üstelik eşimizin çalışmasını istezsek bu onu korumak daha rahat yaşatmak istediğimiz içindir art niyetli bir istek değildir bu
00 Yorumla
+1 yılKim istemez , ben istiyorum
kendi parasını kendi emeğiyle kazanmayan, ya da emeksiz kazanılan para kolay harcanır10 Yorumla
+1 yılIstedigi kadar istemesinler ben yinede çalışırım.
Tabi milletin işini değil bir mesleğim olursa :)20 YorumlaDiğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. çalışmasına karşı değilim ama eve yorgun gelip ev işleri çocuk vs ile gerektiği kadar ilgilenememe durumuna karşıyım ha bu saydıklarıma ben yardım etmez miyim elbet ederim ama kadın eli değince başka olur evi bundan mahrum bırakmamak lazım ;)
00 Yorumlaçalıştığı işe bağlı olara ben izin veririm, hatta çalışsın isterm ama uygun iş bulmak mesele
20 YorumlaKafasına göre takılsın, çalışsın çalışmasın amuda kalksın. Konu paraysa, ben zaten para veririm değişen birşey olmaz.
10 YorumlaÇalışıcak ben öyle birşey demedim. Ben çalışırken evde oturamaz. Anca hamileyken ve emekliyken oturabilir. Ama ona temizlikçilik vs vs yaptırmam. Kimse onu kullanamaz.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü dışarda bir sürü yavsak p**evenk var o yüzden.
42 Yorumla- +1 yıl
Genelleme yapma herkes aynı değil
- +1 yıl
Bir sürü dedim herkes demedim farkindaysan hem sen neden üstüne alindin bakim ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaddi bir ihtiyaç yoksa ne gerek var? Eve ben zaten yorgun gelicem, o da yorgun gelirse huzuru nerede bulucaz. Halbuki çalışmasa eve geldiğimde yorgunluğumu alıcak bir eşim olsa ne güzel olur. Boşuna okumuyorsunuz elbet, çocuğu asıl yetiştirecek olanlar sizlersiniz.
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece maddiyat için mi çalışılır? Bütün gün evde dört duvar arasında oturmak çok mu keyifli sence
Cevap sahibi+1 yılSadece çalışmak mı var aklında? Gidersin spor yaparsın, ziyaretler yaparsın, gezersin arkadaşlarınla.
+1 yılÇünkü ısrar ediyorsunuz ve bu bizde ters etki bırakıyor sanki biz siz çalışmazsanız eve bakamayız gibi yani ne olur otursanız evinizde kocanızın parasını yeseniz?
00 YorumlaÇalışmak istiyorsa tabii ki çalışsın daha da rahat yaşarız keyfi bilir sonuçta ortak yaşam beraber kazanır beraber yeriz :D
10 YorumlaÇalışırsa eve yorgun gelecek kocasına vakit ayıramayacak sırf bu yüzden boşanmalar oluyor.. kareşim boşanmanın eşiğinde bu yüzden.
20 YorumlaBen eşimin arzu ettiği şeyi yapmasından yanayım...
Çalışmasını istemeyenleri ben de anlamam.10 Yorumla- Diğer konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen benim gibi onun da çalışmasını isterim. Bu sayede hem yapacak ve sevdiği bir işi olur, hem de maddi yönden katkı sağlayarak birlikte daha rahat ederiz.
00 Yorumla
+1 yılben isterim çalışmasını
evde kendi kendini yiyicegine
çalışşın hem ev ekonomisine aktkı
hemde yaşam standartımızı yükseltir:)00 Yorumla
+1 yılyoo artk çoğu çalışmanı bekler. malum maddi durum sıkıntılı
10 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kıskançlık dürtüsü + Evin reisi olma Dürtüsü + Güç gösterisi + Eşinin satatüsünü Minimum düzeyde tutma isteği
10 YorumlaYa ne biliyim eşi çalışan heriflerin hepsi sabah işe poğaça ile geliyorlar sıkıntı :D
02 Yorumla
Soran+1 yılsiz eş değil hizmetçi mi arıyosunuz yani hem ne var yarım saat erken kalkıp kahvaltı hazırlamakta , o arkadaşının eşleri üşengeçtir :D
- Diğer konusunda 799 cevap paylaştı.
+1 yılzaten kabul edilmemesi gereken bir durum sonra seni terkettiğinde hiçbir sosyal güvencen olmayacak o mu bakacak sana hiç sanmıyorum kadınlar çalışmalı ve sosyal güvencesine sahip çıkmalı
00 Yorumla şahsen ben tam tersini düşünüyorum benim eşim çalışmalı
10 Yorumla- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılOkumuşsa mesleği varsa çalıştırırım gerekirse dükkan açarım
Ama okumamışsa elin oğlunun kapısında gezmesine gerek yok00 Yorumla - Diğer konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılpara kazanan karının yanında ezik hissetme gibi gereksiz bir huyları var çünkü
00 Yorumla
+1 yılSevmek bunu gerektirir çalişsa bile görmek ister nerede nasil çalişiyor = )
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Çocuklar kreşte kaynana evinde falan rezil oluyor keza ev işi yemek bulaşık hiç bana göre değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtme zaten. Onca sene okumus biri olarak oyle ilkel yaratiklarla evlenmeyi de akil edersin dogal olarak.
04 Yorumla
Soran+1 yılgönül b*ka konmaz inşallah diyeyim.
Cevap sahibi+1 yılBiraz da senin elinde. Gonul senin gonlun, eger b*ka konarsa geri alacak guc de yine sende.
Soran+1 yılHaklisin :)
Cevap sahibi+1 yılTesekkur ederim bu arada yeni baktim inanilmaz guzelmissin. Kendine yazik etme bu guzelligi hak etmeyen birine sakin gitme :)
- Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk olursa güzelce çocuğuyla ilgilensin, kendiyle ilgilensin... yemesi icmesi gezmesi tozmasi benden. keyfi bilir. çalışmasıni istemem dememde. çalışmam derse canin nasil isterse yavrum derim :)
00 Yorumla - Diğer konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılben isterim çalışsın evde sıkılıp sosyal medyaya takılmasın :)
10 Yorumla Diğer konusunda 951 cevap paylaştı. eğer kazandığım yeterli ise istemem kıymetlimin çalışmasını
yok ben genede çalışıcam derse kabul etmem yemek yapmamasını
kabul etmem cocuklara bakmamasını10 YorumlaBen yorulmasını istemem diye kabul etmiyorum ama istiyorsa da birşey demem evde canı sıkılmasın en azından
10 YorumlaParanoyak oldukları için
Herkesi kendileri gibi sandıkları için
Güven sorunu
Kıskançlık
Aklıma başka bir neden gelmedi.10 Yorumla
+1 yılbence net saçmalık. hem kadın evde durduğu için sıkılmış olcak, akşam onun başının etini yicek konuşmak için hem de eve daha az para girmiş olcak.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle ben olsam kıskanırım izin vermem hem iyi para kazaniyorsam o para için eşimi neden calistirayim ki keyfine baksın : ))
10 Yorumla
+1 yılben çalısmak istemiyorum yatakta calıscam kocam baksın bana😋
02 Yorumla
Soran+1 yıliyi halt edersin.
- +1 yıl
canm sabaha kadar sevıssek ben nasıl kalkıp sabah ıse gideyim olmaz benim yerim evim☺️
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eskidendi o. valla eşşek gibi çalştırırım çocuk olana kadar :-D
00 YorumlaBaşka erkeklerden kıskandığı için ve ona bakmak ve sorumluluk sahibi olduğunu göstermek için.
00 YorumlaÇalışamaz/ çalışmamalı
Çocuklarıma bakıcı tutup çalışmaya gidiyosa çocuk sahibi olmanın ne anlamı kaldı?00 YorumlaDiğer konusunda 980 cevap paylaştı. sen erkek olsaydın eşinin başkasının hizmetini yapmasını istermiy din okuduysa başka tabi...
02 Yorumla
Soran+1 yılben anestezi okuyorum milletin acısını dindirmek neden hizmetçilik olsun? Allah akıl fikir versin yahu.
+1 yıleş sadece kocasının yanında çalışabilir buna izin var öbür türlü bekarsa onu bilemem
00 Yorumlasen muhabbet kuşunun kediyle tartışmasına izin verirmiydin?
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. maymun gozunu acmasın
20 YorumlaOtoritesinin yıkılmasından korktukları için.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEtrafta cok serefsiz oldugundan.
Ve kadin ayrica erkek gibi odunsu duygulara sabip degildir, evli de olsa cok cabul hisleri etkilenebilir.00 YorumlaYobaz oldukları için.
10 YorumlaDiğer konusunda 436 cevap paylaştı. Bence boşuna okuyorsunuz, hamile kalınca zaten çalışmıyorsunuz. Boşuna üniversiteleri işgal ediyorsunuz, o kadar işsiz erkek varken. Çoğunuz bitirmiyor bile okulu, bitirenler de mesleğini yapmıyor. Kadının yeri evidir.
07 Yorumla
Soran+1 yılÜstüne kusmak istiyorum , Allah senin gibi koca vermesin gerisi hallolur ya.
- +1 yıl
Çok cahilsin keşke ölsen.
- +1 yıl
Ergenlikten çıkalı oldu ya.
- +1 yıl
Cümlemde ne yazım yanlışlığı, nede noktalama işareti yanlışı var. Cümlemde bir eksiklik göremedim ;)
+1 yılBen calismasindan yanayim. malum sartlar ortada
10 YorumlaOkumuş iyi bir mesleği varsa neden olmasın ama hem okumamış hem de çalışmak istiyorsa o iş yaş.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim eşim isterse çalışa bilir tamamen kendi tercihine kalmış bir durum :)
00 Yorumla- Devamını Gör (59)
Devamını Gör(104)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt