1 yılEğer günümüz erkekleri için konuşuyorsak ev işi ile uğraşmak istemediği içindir sadece. Daha kolay söz geçirmek için ev hanımı isteme devri kapandı kadınların bu devirde sigortası çok.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSebepler;
Görüldüğü üzere genelde kadının gücüne karşı bir korku var. Aldatılma, kıskanma, maddi güç olarak beni ezebilir düşüncesi oldukça hakim. Umarım bu düşüncelerden arınılacak çağ erkenden gelir.- Kazancı yüksektir, ihtiyaç duymaz ve ev sorumluluğunu eşine vermek isteyebilir.
- Kıskançtır, eşini paylaşmak istemez. Sevdiğinden ya da özgüven eksikliğinden dolayı bunu yapabilir.
- Maddi güce sahip olduğunda, çevresi de genişleyeceği için diğer erkekler tarafından daha fazla ilgi görebilir ve samimi olacağı için onu kolaylıkla terkedebilecek güce erişebilir olduğu düşüncesiyle çalışmasını istemez.
41 Yorumla
Soran1 yılDoğru
Görünüşte çocuk bakımı ev işi gibi nedenler ortaya konulsa da, asıl hedef eşitlik seviyesine gelmemektir.
Senin kazandığın kadar bende kazanıyorum, sen çalışıyorsan bende çalışıyorum benim kadar sende ev işlerinden sorumlusun gibi sözleri duymaktansa tek başına çalışırım az kazanırım ama kafam rahat olur düşünceleri bir yana, bana muhtaç olsun elime baksın ve minnet duysun zihniyeti başka bir yana önü sonu üstünlük kurma çabasından başka bir şey değildir.62 Yorumla
Soran1 yılBu düşünce bazı kadınlarda oluyor, başa kakma durumu
1 yılBen erkek olsam bende istemem maddi durumum iyiyse eğer çünkü her yer katil sapık kaynıyor kadınlara sokaklarda okuz gibi bakıyolar takip ediyorlar yani ortada hiç bir sebep yokken bi terörist ya da bi psikopat tarafından öldürülebilirsin insan hayatı çok ucuz o yüzden gerek yok evde olması daha güvenli.
63 Yorumla
Soran1 yılBak bu doğru
- 1 yıl
Her kadına mi bakıyorlar. Evli kadınla işi olmaması lazım bir erkeğin. Şerefsiz de var. ama is yerinde 30 kadın var 19 evli isim olmaz. Diğerleri ise takılmam bile.
- 1 yıl
Aynen öyle ablacım, olumlu konuşmak lazım evet ama bu ihtimalleri de göz önünde bulundurmak lazım. Namusumuz için yaşarız, benim eşim eve getireceği paradan da benim için herşeyden daha kıymetli olması lazım.
Allah c. c buyurur ki kadınları benden emanet olarak aldınız.
Kendisine risk oluşturacak bir duruma girmesini alsa istemem o yüzden uygun iş olmasa çalıştırmamak lazım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u 1 yılcahillerdir ondan. kıskançlık da olabilir
10 Yorumla
1 yılEkonomik anlamda kendisinden güçlü kadın istemez, onu rahatsız eder. Erkeğe göre ekonomik anlamda güçlü kadın daha çok söz sahibi olmasına sebep olacağından bu durum hoşnut etmez. Toplumsal anlamda da eğitim düzeyi her ne kadar artsa da ataerkil toplumuz bunun yanısıra.
30 Yorumla
1 yıl-Özgüvensiz olduğu için...
-Kadını ezebileceğini yönetebileceğini düşündüğü için...
-Güç bende istediği yere gidemez ya da yapamaz düşüncesinde olduğu için...
-Bana muhtaç olsun düşüncesi yani ben olmadan hiç gibi düşünsün düşüncesi. güç gösterisi...
-Evde otursun yemek yapsın , s*KS ihtiyacımı karşılasın, çocuk baksın, temizlik yapsın, zor zamanlarında g*tümü o toplasın düşüncesinde bir ayı olduğu için...
-Eve kapatmak isteyen bir aşırı kıskanç ruh hastası olduğu için...
Liste uzar. Aklıma gelen bunlar.
Siz siz olun böyle ayı erkekleri hayatınızda tutmayın kızlar. Yani kendi ayaklarınız üzerinde durun ve kendi paranızı kazanın. Sizi seven size değer veren zaten çalışmanıza saygı duyacak hatta destek olacaktır. Sizi aşağı çeken değil destek olan , size inanan adam gibi adamlarla birlikte olun 🙃40 Yorumla
1 yılFıtratına, tabiatına, cinsiyetine uygun olan gerek ortam gerek iş cinsi anlamında söylüyorum denk gelirse olabilir.
Ama şahsen ben eşimi namusum olarak bilirim, öyle birini Rabbim nasip etsin :) insan namusunu riske atmak istemez, eşini yabancı erkeklerin arasına koymak istemez hiç olmadı evinde olsun prensesim olsun. Evi çevirsin yönetsin okusun, araştırsın ama uygunsuz yerlerde ve uygunsuz şekillerde bulunmasın.
Şahsen ben böyle düşünüyorum, eşim çalışsa da çalışmasa da başım üstüne, ama ilişkiyi yoracak beni psikolojik olarak yoracak ve bana zarar verecek bir işte çalışmasını asla istemem
21 Yorumla- 1 yıl
Abartmıyorum değil mi?
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılTabi calissin calismali. Ama... Bide amasi var. Bi hesap yapalim senle gel. Sen karimsin. Ben depocuyum 6 bucuk isten gelirim. Sen bimde kasiyersin. Sende 10 da isten geldin. Evde yemek isitcanda yemek yiyecezde nasil birbirimizle vakit gecirecegiz? Kolr gidip ise gidip gelmek haricinde ne etkinligimiz olucak. Ha haftasonu gelcekte sen bigun izin alicanda o bigunde gezmekmi iliskimi vakitmi filmmi sinemami alisversmi yapcaz? Amaaa... Sen ogretmensin. Guzel meslek. Gelceksin 3 4 5 te yemek yapilir ben gelene kadar maks 1 saat yemek bulasik cay vb sonra birlikte zaman gecirmeye vakit kalir iste ozaman okeyim. Bilmiyorum anlatabildimmi?
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. değişik nedenler olabilir
hurafe dine uydurulmuş dine inananlar kadının çalışmasını istemez
başka bir düşünce. adam keyfine düşkündür ev işlerini paylaşmak istemez. bu nedenle karısının ev işlerini yapmasını ister ve çalışmasına izin vermez.
bazısı ekonomisi iyidir eşinin desteğine ihtiyacı yoktur. ve kadının desteğini kendisine onur meselesi yapar istemez.
değişik inanış kültür ve karakter olabilir.23 Yorumla
Soran1 yılGüzel bir yorum teşekkürler
Soran1 yılRica ederim
1 yılKadın ortamında çalışıyorsa pek sıkıntı olacağını sanmıyorum ama erkek ortamında bir kadının çalışması çok sıkıntı ya gerçekten de öyle çünkü mesela benim bulunduğum yerde atıyorum 5000 tane erkek varsa 5 tane kadın çalışan var muhatap oldukları tipleri görseniz neyseh
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Eşimin o stresi yaşamasını istemem, emir aldığı tek erkek ben olmak isterim ve eşimi görmek için elin herifinden niye izin alayım ki 🤔 maddi durumumuz kurtarıyorsa kesinlikle çalışmamalı enerjisini çocuklarımıza ve evimize aktarmalı.
25 Yorumla
Soran1 yılBen de öyle düşünürüm aslında şöyle ki devirde kötü
Soran1 yılEvet evet bir erkek olarak siz de haklısınız
Soran1 yılRica ederim
Bu geçmişten kalan bir şey maalesef. Erkekler kadınların çalışmasını ve sosyal hayatta bulunmasını istemiyor. Tabii ki bunu genelleme yaparak söylemek istemiyorum ama erkeklerin birçoğu böyle maalesef toplumsal baskının getirdiği kadın çalışmaz evde oturur ve çocuklarına bakar algısı yüzünden erkekler böyle şeyleri çok sıcak bakmıyorlar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çünkü ortam sapık kaynıyor Kadınin erkek siz kalması her zaman tehlikeli yanında eşi olmalı Kadın kendini korur fakat şeref yoksunu aşağılıklar çok var
25 Yorumla
Soran1 yılHaklısın bir şey diyemiyorum
Soran1 yılAminnn gerçekten öyle:/
Soran1 yılTebrik ederim seni👏👏👏
Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı.
Bir çok şey geliyor akla insanın
Kimileri bununla güzel bir şekilde başa çıkabilirken kimileri çıkamıyor
Olgunlukla karşılıyor veya kolaya kaçıyor21 Yorumla
Soran1 yılOlabilir
1 yılkıskançlık , şahsen geri kafalı diyebilirsiniz ama ben erkek olsaydım ben de çalıştırmazdım bu beni delirtirdi çünkü
32 Yorumla
Soran1 yılBen de 🙈
- 1 yıl
çünkü bazı iş yerlerinde ki erkek çalışanların ne olduğu belli oluyor
1 yılMaddi gücü olan kadını yeterince kullanamaz diye, sapıklarla temas etme olanağı yüksek diye, yorulmasın diye, ev işlerini paylaşmamak için.. Erkekten erkeğe değişir.
11 Yorumla
Soran1 yılGüzel görüş katılıyorum
1 yılÇünkü bazı kadınlar kazandıklarıyla övünür. Erkek bizim der ama bazıları benim der. Hayat müşterektir aslında. Karşılıklı anlayış olduğu sürece sorun olmaz diye düşünüyorum ben.
11 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum bazı kadınlar bunu koz olarak kullanıyor.
1 yılİş hayatının zorluklarını bildikleri için. Biz çalışmak istediğimiz için bisey demiyorlar ama ellerinde olsa asla çalıştırmazlar...
21 Yorumla
Soran1 yılBu da mantıklı bir görüş
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Farklı sebepleri olabiliyor. Mesela çocuk varsa çocuğa daha fazla zaman ayırabilmek veya o kişinin yorulmasını istememek gibi.
11 Yorumla
Soran1 yılOlabilir tabii
1 yılBilirlerki uzun vadeli ve bir erkek bir bayan çalışma veya yolculuk olduğunda aldatılma olasılığı çok çok fazla
12 Yorumla
Soran1 yılOlabilir
- 1 yıl
Çok oldu ben servis çekerken son kişi kızdı kaç defa soyundu yanımda
İşyerinde elimi şeyimin üstüne kapatıp geziyodum gelen giden oral seks istiyodu çünkü sohbet aldı gitti başını aynı masada çalışıyorduk
1 yıl"yemek yapsın"
"çocuklara baksın"
( ya da bâzılarıda kıskanıyor olabilir bebiş ldkskansn)13 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum sana bebiş
- 1 yıl
Oyşş 💗💗😻
Soran1 yılOyş😌😃
İşine harcayacağı zamanı ve enerjiyi eşine ve ailesine ayırması için
11 Yorumla
Soran1 yılOlabilir tabi
Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. Çok saçma bence ne isterlerse yapabilirler hatta iş bulmasında önerim bile olur
13 Yorumla
Soran1 yılHarika bir düşünce
Soran1 yılRica ederim 😌
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılMaddi gücü evi geçindirneye yetiyordur. Eşi çocuklarına baksın ister.
11 Yorumla
Soran1 yılOlabilir tabii
Eve çoluğa çocuğa baksın diye veya kıyamaz
32 Yorumla
Soran1 yılOlabilir evet
- 1 yıl
Eve karşıdan mi bakiyor?
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. - İş hayatı kadınımı degistirir beni beğenmez diye. Bana maddi manevi bağımlı olsun eşim diye istemez. Ya özguvensizdir erkek ya da aşırı baskın..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
1 yılÖzgüvensizlikten istemez. Kendisine güvenmez, kadının aklını birilerinin karıştıracağını düşünür veya kendinden güçlü olunmasını istemez.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
s 1 yılHer zaman kendisinin söz sahibi olmasını isteyip kendisine muhtac etmek icin baska bir nedeni olamaz
10 Yorumla
1 yılKıskançlığından ve ruh hastası olduğundan. Gerçek bir erkek eşinin çalışıp başarılı olmasından gurur duyar, onu her zaman destekler.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Bazi erkekler kendi yanliş düsünceleriyle alakali...
10 Yorumlaİşyerindeki ortamlardan... Geneli aldatıyor çalışan kadınların. Evde beslenmeleri yeridir...
10 Yorumla
1 yılKarısından korkuyordur, kendine güveni yoktur. Ailesi muhafazakardır, cahildir.
10 Yorumla
1 yılÇünkü bir çok bakım evi geçindirmek sorumluluk erkeğe verilmiştir
10 Yorumla
1 yılEe çünkü kadın maddi özgürlüğe ulaşırsa kendi otoritesi sarsilcak
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı.
1 yılYa kiskanctir, ya da hane rahatlıkla geciniyordur, ya da ozguvensizdir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBöyle erkekler var mi hala? Bu dediğin şey eskiden vardı. Şimdi aksine erkekler kadınların çalışmasını istiyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKim istemiyor çoğu çalışan kadın istiyor korkuyorlar çünkü para yedirmekten. İstemeyen de kıskandığı için istemiyodur sığ düşüncelidir.
10 YorumlaBen erkek olsam bende izin vermezdim çünkü etraf oe evlatları ile dolu sevdiğim kişiye eşime böyle Bi şey yapılması düşüncesi bile delirtir beni, kısacası erkekler haklı bu konu da...
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEkonomik olarak baskın olanın onlar olmasını isterler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen istemem ama hayat şartları ne yazıkkii yapacak bişey yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 1 yılGerek yoktur, yetiriyordur.
23 Yorumla
Soran1 yılEvet olabilir aynı zamanda devir kötü kıskanç da olabilir değil mi?
- 1 yıl
Olabilir, iş yerlerinde neler dönüyor neler
Soran1 yılMaalesef öyle:/
1 yılEşiniz çalışmanızı istemiyorsa boşayın gitsin. Babamda annemin çalışmasını istememiş şimdi annem çok pişman oldu keşke çalışsaydım diye.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı.
1 yılKıskanır başka gözlerden sakınır
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılErkeklik gururları diyelim
11 Yorumla
Soran1 yılOlabilir tabii
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. cahil oldukları icindir
11 Yorumla
Soran1 yılBazıları için katılıyorum
ozguven eksikliginden
16 Yorumla
Soran1 yılBak bu doğru
Soran1 yılHepsi değil
Soran1 yılMaalesef öyle oluyor.
Aile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. Eşinin kendisine bağlı kalmasını istiyorlar çünkü.
11 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum
Hayır ben isterim (eşitlikten yanayım) ama önce olması gerekir 😀
10 Yorumla
1 yılÇalışan kadının aldatma olasılığı daha yüksek de ondan..
10 YorumlaKendince erkeklik tasliyordur geri kafaliliktan baska bisey degil
10 Yorumla
1 yılOdun olduklarindan
10 Yorumla
1 yılErkeklık gururu ndan
10 Yorumla
1 yılTercih meselesi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. çalışsın abi çalışmadan olmaz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Beyinleri iyi çalışmıyordur
10 YorumlaBen özellikle istedim
10 Yorumla
1 yılayartırlar diye
23 Yorumla
Soran1 yılİlginç
- 1 yıl
evli kadınlar elden gidiyor ben görüyorum
Soran1 yılErkekler peki
1 yılKıskanır
11 Yorumla
Soran1 yılOlabilir doğru en büyük sebep bu
Gizli Üye(25-29)1 yılAldatan cok evli kadin gordum is yerlerinde