neden kadınınızın size ekonomik olarak bağlı olmasıyla egonuzu tatmin etmek yerine, kadınınızın ayaklarının üstünde durabilmesiyle tatmin etmiyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılDusuncen fazla genelleme içeriyor. Dedigin tipte erkekler olabilecegi gibi adam gibi adam olanlarda var. Is yasami zordur ve bircogu acik konusalim kadinin fitratina uygun degildir.
Allah yarattigi kulu bildigi icinde calisma evi gecindirme isini erkege vermistir. Allah yarattigi kadin cinsiyetini bilerek bu gorevi vermemis. Istese kadina da verirdi ama burada sebepler var bence. Buralari kacirmamak lazim.
Erkek sevdigi evlendigi kadina kiyamiyor olabilir. Sabahin korunde ve sogugunda yola cikacak, milletin agiz kokusunu cekecek, belki arada karsi cinsten taciz görecek, milletin simarikliklarini cekecek, patronun egosunu cekecek...
bazi erkekler benim kazancim yeterde artar. Esim yipranmasin, evi gecindirme ve esimin cocuklarimin rizki benim uzerime, benim karsilamam daha uygun diye dusunebiliyorlar. Ev hanimi olup erkek tarafından cok rahat ettirilen kadinlarda var.
Benim cevremde de var. Cocuklarina cok guzel annelik ediyorlar, cocuklar anneden mahrum kalmiyor, kadin cogu istedigi seyi yapabiliyor, alabiliyor, kurslara gidiyor, tekrar bolum okuyani var ya da esinin destegiyle ilk kez üni okuyani var. Kadinin ekonomik ozgurlugu evlilikte ozgur oldugu anlamina gelmiyor ve bunu cogunuz anlamiyorsunuz.
Benim 2 tanidigim kadin var. Biri staj yaptigim yerdeydi digeri komsum. Bu iki kadinin maasini kocasi alıyormuş. Kocadan harclik alıyorlarmış. Evlilikte paranin olmasi ozgur oldugun anlamin gelmiyor. Ehline denk gelmek iyisine denk gelmek onemli. Kimi para kazanmasanda sana bu konuda hic sıkıntı yasatmaz. Kimi kazansanda ekonomik siddet vs uygular. Kimi kazancin senindir, ben dokunmayayim der. Kimi o parayi elinden alir. burada iyi insana denk gelmek onemli.
Evlilik sadece para degildir bir butundur. Bazi erkeklerinde kadinin calismamak istememesi kendisine bagimli kalmasini istediginden oldugunu dusunmuyorum. Vardir böylesi ama yipranmasin, kadin daha narin bir varlik, ben kazanayim o rahat etsin, cocuklarimiz perisan olmasin vs diyenlerde var. Gunumuzde kadina cok is imkani var. Istese gidip calisir para kazanir kendilerine belli bir noktada hayat kurabilirler.
Bazi mesleklerde erkek bile o gucuyle zorlaniyor meslek hayatinda. Kaldi ki kadin nasil zorlanmasin?
Erkekleri boyle baski altinda birakmayi hos bulmuyorum. Kadinin calisip calismama tercihi de kendisine kalmis. Buna toplumda zorlayamaz, erkekte zorlayamaz. Tercih etmeyebilirler, edebilirler.
Parmaklarin hepsi bir olmadigi gibi her kadinda ayni degil. Sen zorlanmazsin baska kadin zorlanir calisma hayatinda. Her kadinin dogumu bile ayni olmuyor, yasami, yapisi, yaratilisi nasil ayni olsun? Kimi daha direnclidir kimi daha narin. Bu erkeklerde de boyledir.
Kimi firt diye cikariyor cocugu bir avazda. Kimi saatlerce sanci cekiyor. Bazi kadinlarda yapi geregi, yaratilis geregi daha narin, daha hassas olabiliyor. Aylik dongulerini daha agir gecirenler olabiliyor. Bu tarz durumlara karsilik kadinlari da calis diye zorlamanin dogru olmadigini dusunuyorum. Kadinlara niye zulmedelim peki bu durumda?
Kimi kadina calismak agir gelir kimine gelmez, iş calismak ona iyi gelir boyle motive olur, boyle iyi hisseder. Kimi kadinda evde, cocuklariyla motive olur.
Kimi kadin dini gorevlerini yerine getirmek icinde calismayi tercih etmeyebilir. Var benim boyle tanidigim. Kadin namazlarim, ibadetlerim calisma hayatiyla cakisiyor. Calisinca namazlarimi kaçırıyorum, is verenler buna pek saygi duymuyor, erkeklerde de cok bir araya gelmek zorunda kaliyorum diyerek calismayan da var. Bu dunyada her sey dunyalik degil bazilari icin. Her sey para da degil bazilari icin. Yeter ki anlayisla karsilayalim. Neden çalışmıyor, calisacak diye baski kurmaya gerek yok, bu bence hadsizligi de giriyor.
Erkekte calismayan kadin isteyebilir. Bu konuda da baski kurmaya gerek yok. Karisi calismayan ama ailesine bebekler gibi bakan erkeklerde var. Bunu tercih eden, imaninin yarisini tamamladigi, Allah'tan emanet olarak aldigi kadini yipratmak istemeyen, disarda elaleme hizmet ettirmek istemeyende olabilir.
Birakinda insanlar kendine uygun olani, mutlu oldugu seyi secsin. Kadinlarin nasil calisma hakki varsa calismama hakki da var. Erkeklerin nasil calisan kadin isteme hakki varsa, calismayan isteme hakki da var.
Ulkece cok sınırlar koyuyorsunuz bazi seylere. Yeni tabular olusturmaya gerek yok. Sonra yıkılması zor oluyor. Kimse bir seylere zorunda degil. Tek bir ömrümüz var. Bir daha gelmeyecegiz bu dunyaya. Birakin insanlar nasil rahat ediyorsa, nasil mutluysa öyle yasasin, oyle kararlar versin.
Bu dunyada da, oteki dunyada da herkes kendinden sorumlu Kendi tercihlerinden, kendi yaptiklarindan ya yapmadiklarindan sorumlu. Sizler bir yere giderken arkanizdan koyun sürüsü almayi hedeflemeyin. Herkes kendi kisisel durumundan ve kararlarindan sorumlu. Sana gore boyledir, baskasina gore boyledir. Sen erkekleri ocu görürsün nefret edersin, parasini yemek hosuna gitmez, baskasi da helali görür, Allah bana izin vermis kime ne der.
Dusuncen cok genelleme ve biraz baski içeriyor. Ailesine bebek gibi davranan, imkan saglayan erkeklerin hakkini da yedirmek istemem.
Modern erkegi karisini calistiriyor diye iyi goruyorsunuz ama bu erkeklerde hem kadinin parasini yiyor, hem hizmetini. Kadin hem evde hem disarda calisiyor. Kadindan maksimum verim aliyor. Etinden sutunden her turlu faydalaniyorlar kadinin. Erkegin kendisi daha da rahat ediyor. Hem para kazanan, hem diger isleri yapan bir kadinin kocasindan görecegi fayda ne?
Hicbir kadin erkegin bedava işçisi degildir. Bu durumda erkek destek olmali diyorsunuz ama turk erkeklerinin kaci ev islerine, cocuk bakimina destek oluyor buna da bakmak lazim. Evlilikte konu sadece para degildir.
27 Yorumla- 1 yıl
Parmaklarına sağlık 👏🏻👏🏻👏🏻
Soran1 yıldediğim tipteki adamların var olmasıyla adam gibi adam olanların var olmaması hakkında bir iddiada bulunmadım zaten tepkim tamamen o tipteki adamlara zaten. nerenizden anlıyorsunuz soruyu da sanki öyle adamların var olmadığı düşünülüyormuş gibi seksen satırlık paragraf yazıyorsunuz. algı yaratmayın
Cevap sahibi1 yılAlgi yaratan sensin. Karinizi calistirmiyorsunuz diye oldukca genel bir ifade kullanan sensin.
Detayda dersin ki boyle olmayan erkeklerde var ama olanlar icin soyluyorum dersin. Ama sorun ve detayin fazlasiyla genellik iceriyor. Ve haliyle buna gore yorum aliyorsun.
Ve detayin sanki zorunlulukta iceriyor. her erkek calisan kadin istemeli, kadinin calismasiyla, ayaklari uzerinde durmasiyla tatmin olmalisiniz , kadin calisacak ve bundan kesinlikle gurur duymalisiniz gibi bir ifade de iceriyor detayin.
Herkes boyle olmak zorundaymis, bununla gurur duymak zorundaymis gibi bir ifade bu da.
Ben de buna karsilik yorumumda kimi erkek kadinin var olmasiyla, ev hanımı olmasiyla da gurur duyar anlaminda bu tarz konulari sorun etmeyen erkekler oldugunu, sevgisini vs bunlarla belirlemedigini, ailesine yeten, onlari basta maddiyat olmak uzere bircok konuda destekleyen, kadinini mutlu eden erkeklerimizinde var oldugunu belirttim sizin aksinize.
Bende buna karşılık cok genelleme yaptığını ve insanlarin neyi ne yapacagi konusunda algi yaratmamaniz, insanlari kendi haline birakmanizin uygun oldugunu yorumumda soyledim.
Cevap sahibi1 yılBen gayet sorunuza ve detayiniza gore cevap verdim. Soruyu nasil soracaginizi, hangi ifadeleri kullanacaginizi bilmiyorsaniz bu yorumlara da katlanmak zorundasiniz.
Dogru duzgun derdinizi ifade edin ki ona gore yorum alin. Sonra da sanki suclu karsi tarafmis gibi, oyle anlamissiniz, bir tarafinizdan anlamissiniz gibi karsi tarafi suclamaya hakkiniz yok bu durumda.
Ben sizin kendinizi ifade ettiginiz kadar konustum. Daha net ifade etseydiniz ona gore konusurdum. iletisim eksikligini bizzat kendiniz saglayip karsidakine, saga sola laf söylemeniz dogru olmuyor hanimefendi.
Soran1 yılsorumu kimlere, hangi zihniyete, kafa yapısına sahip olanlara ithaf ettiğim apaçık ortada. zaten cevap veren çoğu erkek o zihniyetteki tiplerden olmadığını, verdiği cevaplarla gösterdiler. yani sözüm meclisten çoook dışarı. bu çalışma konusundaki gösterdiğim tepki sandığınız aksine tüm erkeklere değil, belirttiğim gibi, daha doğrusu belirtemediğim, tüm zihniyete sahip erkeklere. ki apaçık belirttiğim gayet ortada. eğer sandığınız gibi bir durum olsaydı “ya bu tüm erkekler neden karılarının çalışmasını istemiyor?” gibi genelleme içeren bir başlık atardım. algı yaratmaya çalışmanız bana komik geldi, sebepsiz yere. iletişim eksikliği dediğiniz sizin algı eksikliğiniz olmasın? aman dikkat edin. 🙏
Cevap sahibi1 yılSizli, suzlu ifadeler coguldur ve genellik bildiriyor. Detayinizdaki cumleler hep siniz, sunuz seklinde. Bazi, cogu, birkac, bazilari gibi deseydiniz daha acik ifade etmiş olurdunuz. Ben sapiksiniz desem genelleme olur. (Siz bunu yapmissiniz, bu ifadeyle ilerlemissiniz. Kastedilenler tam belli degil. Tum erkekler gibi oluyor) Ama bazi erkekler/bazilari sapik oluyor dersem belli bir kesime hitap etmis olurum. 2. cumlem farkettiyseniz kimi kastettigimi daha net belli ediyor.
Bu sekilde. iletişim kurmaniz sadece benimle diger cevrenizde, bircok konuda, işinizde de problem cikarabilir. Erkeklerin bazilari da diyorlar kadinlari anlamiyoruz, demek istediklerini net ifade etmiyorlar vs diye. Sizinki de biraz o hesap olmus.
Bende sizin karsinizdaki kisilerin daha iyi anlayabilmesi ve iletisim kopuklugu yaşamamak ya da yanlis anlamalara sebep olmamak amaciyla daha acik, net ve dogru kelimelerle sormak istediginiz, anlatmak istediginiz seyleri daha dogru bir sekilde ifade edebileceginizi soyluyorum.
Benim paragraflarca yazmak icin cok sebebim var ama biri anlatim cesitliligiyle anlatmak istedigimi daha net belli etmekti. Ben objektif sekilde hem bahsettigim erkekleri hemde sizin bahsettiğiniz erkekleri degerlendirdim. Anlam karisiklikligina sahip degil benim yorumum mesela.
Ama sizin sorunuzda bu anlam karisikligi, kastedilmek istenenin tam belli olmamasi var. Kapali anlatimlara gerek yok. Osym sorusu çözmüyoruz sonucta.
Gunumuzde insanlara daha acik ve net ifadelerde lazim cunku hepimizin kafasi mesgul, doluçalışıyoruz, beynimiz yoruluyor, kimimiz sinavlara hazirlaniyor oyle kafasi allak bullak oluyor.
Ben daha net acik ve genellemelerden uzak ifadelerin anlasilmada kolaylik saglayacagini dusunuyorum, bunu da size belirtiyorum. Kullanir kullanmazsiniz elbet size kalmis. Sizin sorunuz bu. Benim yorumumda bu. Cokta tartışacak bir sey yok.
Soran1 yılısrarla, iletişim sorunlarına sahip olduğumu söylemeniz, inanın bende beklediğinizin aksine hiçbir şekilde bir duygu veya başka bir şey belirtmiyor. somut bir bireyin, sorduğum bir soruya ithafen kişiliğim hakkında bir kanıya varması veyahut, tahminlerde bulunması beni zerre ilgilendirmiyor. iletişimim hakkında ciddi anlamda yanılıyorsunuz, ve yanıldığınızı bilmem size değil bana bir şeyler kazandırıyor. bir soru üzerine bu denli ciddi kanılara varmanız, beni epey bir garipsetti, açıkçası. genelleme yapma diyip, kabul etmeseniz de “tüm kitleye değil” “belli bir kitleye” sorduğum sorudan, iletişim sorunlarım olduğunu çıkarmanız da çelişkili. benim iletişim sorunum varsa sizin de çelişki sorununuz var. kendinizle çelişiyorsunuz. lütfen insanlarla ilgili kafanıza göre bir çıkarım yapmak yerine, kendinizle ilgili çıkarımlar yapın. bu sizin için daha yararlı olacaktır.
En İyi Cevaplar
1 yılMaddi durum varsa ve eve geldiğinde konforlu yaşam istiyorsa istemez. Bazı erkeklerde de kompleks durumundan. Kendisinden ekonomik anlamda daha güçlü bir kadın istemez. Çünkü kadının ekonomik gücünden destek alıp karşısında daha çok söz sahibi olması erkeği ürkütür. Bunların yanında ataerkil toplum modeli etkilidir. Ailesindeki kadın fertler calısmadıysa eşinden de aynısını bekler.
Kadın çalışmak isterse çalışır tabiki💜
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla erkeklere muhtaç değilseniz neden evlenirken uzun boylu kaslı erkek arıyorsunuz. Sebep olarakta; "Erkek uzun boylu olacak, kadını koruyup kollayacak, kadına güven verecek, çocuk doğuruyoruz, hayvanlar aleminde bile dişiler en iri erkeklere gidiyor... v. b" diyorsunuz. Madem erkeklere muhtaç değilsiniz o zaman kendinizide koruyabilmeniz gerekir.
Konuya gelirsek normalde kadınların çalışmasına karşı değilim. Ama nasıl ve ne kadar çalışacağı önemlidir. Keza çalıştığı süre eve ve çocuğa vakit ayırmasına mani olmamalı. Çünkü çocuğun psikolojik gelişiminde anne babadan daha etkilidir. Aslında sadece kadın için değil erkek içinde aynısı geçerli. Erkeğinde çalışma süresi eve, karısına ve çocuğuna vakit ayırabileceği süreye mani olmamalı. Sonuçta çocuk annesi kadar babası ile de vakit geçirmeli. Yani genel manada çalışma süresi kısaltılmalı ve ebeveynler çocuklara ve eve vakit ayırabilmeli.
00 Yorumla
1 yılKadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını isterim ve desteklerim. Ama eğer ben yeterince kazanıyorsam ve çocuk varsa tabi ki eşimin evde olmasını isterim eşim de kabul ederse. Ha ama eşim daha iyi hissedecekse daha rahat olacaksa çalışmasında bence sakınca yok. Bu ego tatmini falan değil, çocuğu düşünmek eşini düşünmek.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Genç arkadaşım,
Bu konuyu ele alırken, toplumsal normlar ve bireysel beklentiler arasındaki dengeyi anlamak oldukça önemli. Bazı erkekler, geleneksel cinsiyet rollerine bağlı olarak, kadının evde kalmasını ve ekonomik anlamda kendisine bağlı olmasını isteyebilirler. Bu, tarih boyunca şekillenen rollerin bir yansıması olabilir. Ancak, modern toplumda iki insanın da bağımsız ve güçlü olmasının önemini kabul etmek gerekiyor.
Bir kadının çalışarak kendi ayakları üzerinde durması, sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda kişisel ve profesyonel gelişimi açısından da oldukça değerlidir. Bu durum, kadının kendine olan güvenini artırır ve ailenin geneli için daha sağlıklı bir dinamik oluşturur.
Cesaretlendirici bir yaklaşım benimseyerek, karşındaki insanın potansiyelini keşfetmesine ve geliştirmesine destek olmak, ilişkilerde daha sağlam temellere dayanan bir bağlılık oluşturur. İlişkilerde her iki tarafın da birbirine eşit ve destekleyici olması, uzun vadede daha sürdürülebilir ve mutlu bir ilişki sağlar.
Sevgiler,
Bilgin00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
27Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılçünkü cahildir.. ben eşimi destekler kendi ayaklarının üzerinde durmasını isterdim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBazı erkekler, eşlerini diğer erkeklerin gözünden uzak tutmayı bir koruma içgüdüsü olarak görürler. Başka bir bakış açısıyla, bu tutum, eşlerinin gereksiz yere yorulmasını veya zorlanmasını istememekten kaynaklanabilir. Erkekler, eşlerinin sadece kendilerine ait bir alan içinde huzurlu ve rahat hissetmesini sağlayarak onların mutluluğunu korumaya çalışabilirler. Bu tutum, her ne kadar farklı nedenlere dayanıyor olsa da, temelde sevgi ve sahiplenme duygusundan geliyor. Ama tabiki rakı kafa yapısı ile düşünenler de var kadın dışarda çalışamaz erkeklerle aynı ortam bulunamaz kafasında olanlar da var tabiki.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl*bu kafa yapısı
Soran1 yılhaklısınız tabi ki ama ben “kadın kısmı çalışmaz evde oturur” zihniyetli hanzolara ithafen sorum.
Cevap sahibi1 yılEn sonda dediğim gibi eski kafalı insanların düşünce yapısı bu kadın dışarda çalışması yanlış geliyor çünkü namus kavramı ortaya çıkıyor. Erkeklerin içinde namusunu koruyamassın , güçsüzsün gibi düşünceler. Klasik cahil kafa yapısı
Neden kendi ayakları üzerinde durulma olayını sadece maddiyata bağlarsınız? Şahsım adına konuşacağım ben eşime bakmak onun ihtiyaçlarını karşılamak zorundayım ve zorunda olunan şeyin egosu olmaz.. neden çalışmasını istemem çünkü sabahın bilmem kaçında kalkıp akşamın bilmem kaçına kadar yorulup yıpranmasını istemem yesin içsin gezsin benim param zaten onun parası aşkın sevginin değerin arasına şu parayı sokmaktan vazgeçin para araçtır amaç değildir ve son olarak parayı ego olarak gören görgüsüz insanlardır.
30 YorumlaSabahın 8 inden akşamın 8 ine kadar üç kuruş için tonla insanın tantanasını çekeceğiniz işlerde çalışıpta ekonomik özgürlükten bahsedeceksiniz eğer olmayın ekonomik özgür. Erkeğin görevi karısına bakmaktır. Çalışıp çalışmamak ise tabiki kadının tercihi ama çalışan kadın olmakla köleleşen kadın olmanın farkını bir kavrayın önce.
22 Yorumla
Soran1 yılemin ol bir erkeğin üstümde hakimiyet kurmasının yerine sabahın 8inden akşamın 8ine kadar üç kuruş için tonla insanın tantanasını çekerim. bünyem dayanıklıdır, genelleme yapma. ayrıca sen bak kocana, ayaklarını yıkayıp suyunu da iç. ben ekonomik özgürlüğüme kavuşmayı tercih ediyorum. tercih meselesidir bu.
1 yılKadının çalışması sorun yok sorun şu ki erkekler biraz sapıklık peşindeler. O yüzden pek istemezler ama çalışan kadınların ayaklarını taş değdirmesin yarabbim onlara güç kuvvet versin kimseye muhtaç olmamayı biliyorlar
42 Yorumla
Soran1 yılbence erkeklerin sahipleniciliğini çok iyi anlıyorum, sonuçta hayatını birleştirdiği kadından söz ediyoruz. hangisinin ağır basmasının kadınına iyi geleceği bariz belli. ona hangisi iyi gelecekse o konu üzerinde durmayı tercih etmeli bence. ettiğiniz dua için bir kadın olarak teşekkür ediyorum. çok incesiniz. amin cümlemizin.
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim eşlerine destekçi olan kadınlar mutlu olmayı hak etmeli bu dünyada
Gizli Üye(30-35)1 yılEgomu bir kadın üstünden tatmin etmeme gerek yok önce orada anlaşalım. Ben karımı kendi işyerim dışında bir yerde çalıştırmazdım çünkü mevcut çalışma hayatının çok büyük bir kısmı kadın doğasına aykırıdır ve bir nevi onlara eziyet gibidir. Ayrıca kadın erkek çalışma ortamlarını da karım için uygun görmem. Doktor, hakim savcı veya atanmış öğretmen gibi saygın bir mesleği varsa şayet ona da engel olmazdım.
48 Yorumla
Soran1 yılegonuzu tabi ki, hepimiz gibi, herhangi bir canlı üzerinden tatmin etmenize gerek yoktur. eğer olsaydı zaten zavallı bir konuma sahip olurduk. ve belirttiğiniz kadının, “sıradan” bir kadın olduğunu değil, hayatınızı birleştirdiğiniz kadın olduğunu lanse ettim. eğer size sıradan geliyorsa zaten hayatınızda olması saçma gelirdi değil mi? ülkemizde, hatta dünyada, kadın olmanın zorlukları ve eksileri, iş hayatımızda da kendini gösteriyor. çalışma hayatı doğamıza aykırı mı bilmem ama erkeklere göre aykırı olabilir , size katılıyorum. haklı olarak sahipleniciliğinizi, korumacılığınızı da anlıyorum. genel olarak bu tutum neredeyse tüm erkeklerde mevcut. mevcutta olmalı diye düşünüyorum. bazı meslekler tabi ki diğer mesleklere göre saygındır, fakat meslek meslektir, bir mesleğin saygın olup olmamasına baksaydık zaten, dünyada sadece saydığınız meslekler var olurdu.
Cevap sahibi1 yılBenim durumum bu. Benim maddi sorunum yok. Ben karımı üç beş kuruşa sağda solda çalıştırmam. Çok çalışmak isterse kendi işyerimde çalışır. Gitsin alışveriş yapsın, arkadaşlarıyla sosyalleşsin, çocuklarıyla alakadar olsun. Çalışmasına gerek yok. Tabi herkesin şartları başkadır bilemem. Ekonomik zorluk varsa mecbur çalışır karı koca ona bir itirazım olmaz.
Soran1 yılsorumu, hayatında maddi açıdan yana hiçbir zaman zorluk çekmeyen bir yakınımın “benim karım kimsenin emrinde çalışamaz.” sözüne itimat ederek sormuştum. tam da üstüne bastınız. peki bu düşünceyi neye bağlardınız? merak ettim açıkçası.
Cevap sahibi1 yılBen düşüncemi ve sebebini gayet net izah ettim tekrarlamayı sevmem.
Soran1 yılkonuya bile “egoist” bir edayla girmenizden anlamalıydım zaten. her neyse hırçın bir diyalog kurmuş olsanı teşekkür ediyorum, değerli düşüncelerinizi paylaştığınız için.
Cevap sahibi1 yılNe hırçınlığı fikirlerimi paylaştım altüstü😃
Soran1 yılparagrafa, “hiçbir kadınla egonuzu tatmin etmenize gerek olmadığını” dile getirerek başlamışsınız, ama konuyu siz ve sizin gibilere ithaf etmediğim apaçık ortada. sizin aksinize, az önce bahsettiğim yakınım gibi, egosunu karılarının maddi açıdan kendilerine bağlı olmaları üzerinden tatmin eden kocalara ithafen yazdım. sizin gibi bilinçli bir bireye ithaf etmedim, aman yanlış anlaşılmasın.
Cevap sahibi1 yıl@sevda_mı_hayal_mi Ne demek. Ben olanı söyledim😌
1 yılBende tamda senin dediğin gibi biriyim ve sana hak veriyorum.
12 Yorumla
Soran1 yılumarım sizin gibi kadınına değer veren erkekler çoğalır 🙏
- 1 yıl
İnşallah kuzum
Gizli Üye(18-24)1 yılYok erkeklerin işine geliyor. Sen kendi ayakların üzerinde duruyorsun birde evde tek basina iş yapıyorsun ortak hesap açıyorsun oraya yatiriyorsun parayı adam senin paranı kullanırken sana ev işinde yardım etmiyor. Calismani isteyen erkek paranı yer. Keşke bana denk gelse çalıştırmayan erkek. Ben çalışmak istemem çünkü kadın hep işte hem evde çalışıyor. Bırakın da erkekler sorumluluk alsın evi gecindirsin. Kadın para kazanmak zorunda değil erkek kadına bakmak zorunda.
00 Yorumla
1 yılBazen çalışmaması daha iyidir. Bazen de çalışması daha mantıklı. Maaşını çocuk bakıcısına vermek durumunda kalacaksa çalışmasa da olur. Uzun vadede çocuklar büyüyünce çalışıyor olması da avantajdır tabii.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yıl-İş yerindeki ortama güvenmez.
-Tek başına çalışsa bile kendi yağında kavrulacak durumdadır.
-Kadının erkekten fazla kazanacağını düşünür.
-Kadının ev işlerine vakit ayırması için çalıştırmaz.00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 347 cevap paylaştı. O erkekler herkesi kendi gibi düşünendir. Konu burada para pul değil, kıskançlık bile diyemiyorum ona tamamen kendi kafasında yaşadıklarının dışa vurumudur
00 YorumlaBana bağımlı. olsun gidemesin der, aşırı kiskanctir istemez, kadının özgüvenli olmasını istemez. Çok da sağlıklı bir yaklaşım. degilir vesselam kadına bırakılmalıdır bu tercih..
00 Yorumla
1 yılErkek bu kız beni aldatır diyorsa evlenmesin. Hem evleneceksin hem kadına köle gibi davranacaksın, güvenmiyorsan evlenme
02 Yorumla
Soran1 yılbu kölelik tek taraflı mı sence?
- 1 yıl
İki taraf için de geçerli. Güvenmediğin insansa başka biriyle konuşacaksın veya ilişkide aradığın şeyi yeniden sorgulayacaksin
Sorun para değil, sorun çalıştığı ortam. Erkeklerin arasında çalışması gerekiyorsa bu beni rahatsız eder ama çok isterse yapacak bir şey yok çalışabilir.
00 Yorumla
1 yılOrtam kötü karım iyi olsa bile
O tür erkeklerle muhatap olmasını istemem
12 Yorumla
Soran1 yılkarınız bu düşüncenizi elbet ki kişisel algılar. ona karşı olan güveninizi gözden geçirir. ihtimaller üzerine düşünmek yerine ona olan güveninizin tam olduğunu bu gibi düşünce durumlarında kendinize hatırlatmalısınız.
- 1 yıl
Guvenmesem evlenmem zaten
Muhtaç olmadıkça
Fabrikalar vb. Yerlerde calistirmam
- Kıyamıyordur (bu iyi ihtimal)
- Kompleksi vardır karısı eline baksın istiyordur (bu da kötü ihtimal)
00 YorumlaKarısının gelişmesini ve çevre yapmasını istemez çünkü. Muhtaç kalsın ister🙄 en sinir olduğum insan tipi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yıldışarı da bu kadar tacizci mobbingci varken eşimin çalışmasını istemem
para için çalışmasın, değmez00 Yorumla çalışsın abi öyle g…ötü yayıp yatmak yok para kazansın ev ekonomisine destek olsun
04 Yorumla
Soran1 yılbazılarının kıskançlığını anlarım da sizinki tamamen çıkar meselesi.
Soran1 yıliyi yönden bakacak olursak, bu ekonomide çalışamaz diyerek, köstek olmuyorsunuz kadına. bu da iyi bir şey
- Eğitim & Kariyer konusunda 433 cevap paylaştı.
1 yılayakları üzerinde durayım derken erkeklerin kucağı üzerinde durma riskini almak istemiyor olabilirler.
00 Yorumla Bence kıskançlıktan ve kendine ekonomik olarak bağlamak için.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 301 cevap paylaştı. Onu sevdiği için olabilir mi 🤔🤔başkası olsa sende çalış der
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek kendini güçsüz hissetmek istemez ona ne kötülük yaparsan yap erkekliğini ayaklar altına alma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEğer kazandığı maaş iyiyse amenna istemesin ama hem asgari ücret vs kazanıp hem de bu devirde eşim çalışmasın demek tam bir ütopik
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSaçmalik böyle düşünen insanlarla anlaşamam.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAksine bazı erkekler çalışan kadın istiyor odleri kopuyor evde oturup benim paramı yer diye
00 YorumlaEgo değil kadının yeri evidir kadın evde koca işte. Evin işi ayrıca daha zordur
02 Yorumla
Soran1 yılyaradılış gereği ve islam dini kuralları gereği dediğiniz doğru olabilir, fakat islama göre yaşansaydı dışarıda bir tane kadın bile bulamazdınız. yerinin ev olup olmaması bence kadının bileceği iş. ve “ev hanımlığı”nın aşağılandığı ve dünyanın en basit işi olarak görüldüğü, hatta bir meslek olarak bile sayılmadığı bir toplumda yaşıyoruz, maalesef.
1 yılKimi yediremez kimi de ego tatmin eder kimi kıskanır vs vs 😅
02 Yorumla
Soran1 yılçoğu bence kıskanç görünümlü egoist
- 1 yıl
Öylede denilebilir tabi
Gizli Üye(36-45)1 yılMesele para değil
Karısının el işinde çalışmasını istememesi
Birde erkek ortamında bulunmasını istememesi00 Yorumla
1 yılGüvenmiyordur ya da evde ve onun üzerinde üstünlük sağlamak istiyordur
00 YorumlaBu devirde parası çoktur. Başka açıklaması olamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMesele o değil kadın çalıştığında diğer erkekler onu keser onla arkadaş olur kimse karısına birinin yürümesini istemez
01 Yorumla
Soran1 yılsahipleniciliğinizi anlarım ama yine de bence bu kadının ayakları üstünde durmak istemesi için fazla yüzeysel bir düşünce.
İş yerinde millete oral çekebilir
010 Yorumla
Soran1 yılherkesi kendiniz gibi sanarsanız işiniz zor
Soran1 yılmizah anlayışınız böyleyse bir daha yapmayın bence.
Soran1 yıltitriyor ekran başında kuduruk herif, soruma “adam akıllı” bir cevap vermeyecekseniz ikileyin lütfen, çünkü daha komik bir duruma düşüyorsunuz.
Soran1 yılher şeyi oranızdan anlamanız gayet normal, umurunuzda olup olmadığı konusunda bir iddiada bulunmadım. tabi bazı nedenlerden dolayı ekranı bulanık görmeniz normal. sizi izlediğiniz p*rno videolardan alıkoyduğum için özür dilerim, beyninize oksijen gitmemesinin nedeni bu olmalı. tam da üstüne sorumu görmeniz çok aksilik olmuş.
Soran1 yılsanırım 6. hisleriniz de başka hisleriniz gibi kuvvetli. aşkımı tam da ilan etmeyi düşünüyordum ben de.
1 yılÇünkü öz guvensizler
00 YorumlaAldatılmaktan korkar
00 Yorumla
1 yılAldatmasın diye
00 YorumlaBen şahsen çalışmasına bişey demem
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence dogru bir karar
00 Yorumla
1 yılGeri kafalılık işte
01 Yorumla
Soran1 yılgeri kafalı görünümlü narsist diye düşünüyorum ben. kadının ona muhtaç olması ona güç kazandırıyor. bazı erkekler güç eksikliğini kadınından gideriyor maalesef.
Özgüvensizdir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılYobaz olduğu için
00 Yorumla
1 yılKadın daha çok maaş alır diye korkusu 😃
00 Yorumla
1 yılSaçmalık bu arada
00 YorumlaBilmiyorum
00 YorumlaKendilerine güvenmiyorlar da ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılVar mı mesleğin
00 Yorumla
1 yılTüm erkeklermi?
04 Yorumla
Soran1 yılgenelleme yapmadım var bazıları öyle, çok yakından tanıdığım.
- 1 yıl
Eşimin ayakları üzerinde durması içim paspası olurum ayakları altına
Soran1 yılsizin gibilerin çoğalması dileğiyle 🙏🙏
- 1 yıl
Teşekkürler umarım
1 yılKıskançlık tan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende istemiyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz