Kısaca kendimi tanıtırsam belçika ya taşınacağım vatandaşlığım var. Formasyon dersi alıyorum Doktorum. Ailevi sorunlar ile büyüdüm. Hiç beni seven birisi olmadı lise de üniversite de 2-3 kişi açıldı ama istemedim amaçları belliydi. Şu an Formasyon dersleri olmadığı için (zaten az kaldı) Türkiyedeyim fakat kendime hiç çevre veya flört bulamıyorum. Artık tükenmişlik sendromu yaşıyorum nerdeyse ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYalnızsınız tükenmişlik sendromu içerisindesiniz..
Bu durumun temel nedeni aldığınız karar olabilir mi? yani belçikaya gitme kararı sanırım bu ülkede bırakmak istediğiniz bir takım acılar ve mutsuzluğun sonucunda verilmiş bir karar diye düşündüm nedense..
Aile sorunları ile büyümeniz insanlara karşı güven problemine neden olmuş olsa gerek çünkü anne babası sorunlu olan çocukların güven problemi var belki de Belçika kaçış fikri oraya yerleşme fikri bu yüzdendir diye düşünüyorum..
Bu durumda hayatınıza birisini almanız bence doğru değil nitekim ülke değiştireceksiniz gideceğiniz ülkede bir düzen sağlamanız gerekiyor öncelikle hayatınıza birisinin burada girmesi Türkiye de yani kafa karışıklığı neden olacaktır ha siz yalnızlığınıza bir ortak gidene kadar sizi destekleyecek yalnız bırakmayacak birisi arıyorsanız ki öyle görünüyor bir arkadaş dost daha mantıklı...
Bir sevgiliden ziyade her konuda konuşabileceğiniz bir dost edinmenizi tavsiye ederim gönül ilişkileri sizin şu anki kararınızı değiştirebilir burada kalabilirsiniz ancak burada kalmak sizi de pek mutlu etmiyor gibi..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile yapımız ilişkilere bağlanma karekterimizi doğrudan etkiler. Biz bu yapıları farketmedikçe de hayat boyu bize zarar vermeye devam eder. Kendimizi kesfetmemiz, gerçek bir emektir. Ve çabalarımızın bir ürünü olarak dengeli, sağlıklı eşit ilişkiler ortaya çıkar. Durduğumuz yerde, denemediğimiz bir alanda hiç bir yönümüz gelişmez. Kurduğumuz ilişkiler her anlamda kiymetlidir. Ve bunun eksikliğini ne kadar derinden yaşadığınızı anlamak hiç zor değil.
Hiç bir şey kolay değil ama zor da değil. Öncelikle kendinize koyduğunuz engellerin nereden kaynaklandığını ve size nasıl zararlar verdiğini iyi analiz etmeniz gerekiyor. Sevgi, ilgi şevkat ve yakınlık üzerinden öylesine geçirebileceğiniz basitlikte değerler değiller. Bu gün istediğiniz de hemen gelmiyor. Kişiliğinizi karakterinizi kim oldugunuzu doğrudan ilgilendiriyor. Empati, duygu, düşünce, yaşadığınız haksızlıklar travmalar.. Anlıyormusunuz. Her şey adım adım bu noktaya geliyor. Üzerine düşmedikçe, kaçtıkça, genelleyerek çözümlemeyi alışkanlık haline dönüştürdükçe yabancılaşıyor bize her şey.
Önemli olan bunun ne kadar zarar veren bir sürece dönüşecegini kavramak. Bizler sevildigimizi, korunduğumuzu, anlaşıldığımızı hissettigimiz yerde kendimizle barışırız. Mutluluğu kendi içimizle ve içten yaşamaya ancak gördüğümüz, aldığımız bu değerlerle başlarız. Çocukluğumuzdan itibaren bir sevgi depomuz vardır dolmayı bekleyen. Sevilebilir olduğumuzu bu depomuz doldukça kabullenir ve içimizde biriken tüm güzel değerleri ancak o zaman paylaşmaya açarız. Bize zarar veren olumsuzluklardan o gün uzaklaşır, sevgi ve yakınlığa sahip değerleri o gün doğru seçmeye başlarız.
Bu dengeyi en baştan kazanamayan ve iliskilerinde zarar gören insanlar kendilerine, kendi değer algı bicimleri üzerine çalışmak zorundadırlar. Sevmeyi yeniden öğrenmek için. Önce kendilerini sevebilme becerilerini gelistirebilmek zorundadırlar. Değer algılarınızın, beklentilerinizin, sevgi biçiminizin, yaralarınızın ve kaygılarınızın üzerinde çalışmadan sizi anlayabilecek bir insanı siz anlayamazsınız. Bulduğunuz degerlerle ne yapacağını bilemeyen çocuklar gibi bazen savurganlikla harcarsınız. O yüzden kendinize dönüp bakmak zorundasınız.
Mesleğiniz başkalarını kurtarıcak evet. Ama mesleğiniz size, sizin kendi içinize zaman ayırarak yapacağınız bir yolculuğun, kendinize gösterdiginiz çabanın ve emeğin getireceği güzellikleri vermeyecek. Bunu siz başaracaksiniz.
Bu gün, bu noktada olmakta çıkmakta kendi sorumluluğumuzdadır. Kendi duygusal degerlerinin ve sorumlulukların bilincinde olan insanlar ilişkilerinde, kuracaği bağlar ve biriktirecegi değerlerde ne kendilerine, ne de başkalarına vurdum duymaz davranmaz. Biz kimseye nasıl yapması gerektiğinin recetesini veremeyiz. İyi insanları hayatınıza seçmekte, onları görmezden gelmeye yönelmekte sizin sorumluluğunuzdur. İlişkiler herkesin kendi sorumluluğudur. Dileyen üstlenir dileyen kendisini tekrar etmenin girisimlerini hayatı boyu defalarca yineler.
Ben ve benim gibi yüzlerce insan bu gün bu anda ve buradalar. Çözümler üretmek için herkes birbirleriyle seferber. Bu çabayı nasıl değerlendireceğiniz; yasamak, gelistirmek, paylaşmak ve çoğaltmak istediğiniz değerlere bağlıdır. Bunu biz size söyleyemeyiz. Siz yapmak istediğinizin yolunda adım atarak başlarsınız her şeye her zaman. Bazen sadece bunu farkedebilmek bile insanların yıllarını alan bir kazançtır.50 Yorumla
Merhaba!
Yalnızlık günümüzün adeta modern insan sorunsalı haline geldi. Bir çok insan sizin durumunuzda ve insanların birbirine özellikle de karşı cinse güveni olmadığı için yalnızlık tercih edilir oldu. Ama ailevi sorunlardan ve tükenmişlik sendromundan da bahsediyorsunuz. Bu tablo açıkçası kendi başınıza üstesinden gelebileceğiniz bir durum gibi görünmüyor. Psikolojik destek almanızı öneririm..00 Yorumla
Her şeyi akışına bırakmanı tavsiye ederim. Kendini yalnız kalacağım, beni seven kimse karşıma çıkmayacak diye sürekli şartlar isen tükenmişlik sendromundan asla kurtulamazsın Her şeyden önce hayata ve insanlara karşı olan bakış açını değiştirmelisin. İnsanların olumsuz yönleri olduğu kadar olumlu yönleri de var ve herkesin karakteri birbirinden farklı. İllaki karşı istediğin gibi çıkacak. Genç, kültürlü, kariyerinde iyi bir yere gelmiş bir kadını kimse yalnız bırakmak istemez. Azıcık kendine öz güvenin olsun. Senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
49Cevap
+1 yılMerhaba,
Bir süre sonra gideceğin için bence bunu şu an için dert etme ve yeni bir hayat olarak gör gitmeyi. Orada yeni bir sosyal çevre edineceksin ve orada talep ettiğin ilişkiyiye yönelm2n daha sağlıklı bence.
O yüzden şimdi ki zamanını flim izlemek müzik dinlemek ve bişeyler karalamak için harca azıcık iyilik yap kendine ve yazın tadını çıkar git bir dondurma al limonlu böğürtlenli ve at kafandan bunları.
Yeni bir ülke ve yeni bir yaşam düşle, hayatını yeniden şekillendir.20 YorumlaEğer huzurlu iseniz yaşamaya olduğunuz şekilde devam edin. Evlenmiş olmak için aşık olmadığınız bir insandan, başınızda dır dır söylenen bir kocadan, sanki 28 yılı siz tek başınıza yaşayarak geçirmemişsiniz gibi sizin otunuza bokunuza karışan, her şeyinizi eleştiren adamlardan uzak durun. Toplumun kadına dayattığı görevi kabullenmek zorunda değilsiniz, önemli olan iç huzurunuz, mutlu olup olmadığınızdır. Ama ki eğer huzurlu değilseniz, bebek görünce iç geçiriyor, evli çiftlere imrenerek bakıyorsanız işte o zaman bunu değiştirmek için bir adım atmanız gerekir. Bunun için hiç bir zaman geç kalmadınız. Unutmayın insanlar ilişkilerinden ayrıldığı gibi evliliklerinden de boşanır. Hiç bir çift göründüğü kadar mutlu değildir. Mutlu olmanız dileğiyle.💞
11 Yorumla
Soran+1 yıleskiden huzurluydum ama benim ki daha başka beni hiç seven yok
+1 yılÜzücü, karşına çıkanları da güvensizlik duygusuna silersin. Bu durumda çoğu şey sana zevkten vermiyordur artık ve sıkılgan olduğu kadar aksiliklerinde bundandır. Söyleyeceklerim bu kadar belki bir yerde seni anlayan birisi çıkar. Daha fazla yapman gereken şeyler var ama burada bunu yazmak uzun olur. Sağlığın önemli kendine iyi bak :)
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim hanimefendi hazretleri :) size hayatınıza anlamlandiracak yeni ufuklar açacak insanlar çıkarması için oturup kısmetini bekleyen penceresine sari papatya koyup mesaj veren kişilerden olmayın onlar eskilerde kaldı:) kendi şansını ve hayatını kendin yaratacaksin simdi nasıl falan da dersin sen :)
Soran+1 yılMaalesef nasıl diyeceğim
- +1 yıl
Mesaj atabilirsin zamanım var yardim edeyim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılpsikolojik destek yardım alabilirsin. bir de benim takip ettiğim bir yaşam koçunun instagram sayfası var. harika paylaşımlar ve canlı yayınlar yapıyor dahası seanslar da yapıyor. çok etkili olduğunu düşünüyorum. belki biraz yardım eder. o sayfaya göz atmanı tavsiye ederim ama sorunun daha derin ve daha büyükse bence psikolojik destek almak şart.
her şey önce kendini sevmek ve kendine değer vermekle başlıyor lütfen bunu unutma :) sen çok değerlisin, biriciksin💚
https://instagram.com/pozitifgelisimm?utm_medium=copy_link10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşlarımdan gözlemlediğim tıp kazanana kadar lisede aşırı asosyal okuyorlae be sosyal becerileri eksilerde oluyor, günlük soru çözme ile kafayı yemiş halde oluyorlar, sonra Üniye geçince rahatlıyorum bir tık ama o da uzun sürmüyor ve çok yoğun ders çalışıyorlar. Kimisi kapalı kutu gibi asosyal kalmaya devam ediyor kimisi sevgili falan yapıp biraz açılıyor en azından birlikte ders çalışacak sevgilileri oluyor sjsjjs meslek yasami da zorlu ve çetin bir yol bu sebepten ilk bocalıyorlar kimisi amanın diyip evleniyor, kimisi egolu oluyor ama çok yalnız insan istiyor aslında. Kimisi de bazi şeyleri aşmış ve sosyal becerilerini geliştirmiş oluyor her şey daha ferah okuyor maddi manevi. Saydığım 3. kategoriye girmen için biraz çaba gerekli
12 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye de Erkek doktorlar genellikle hemşireler ile kaynaşıyor eğer sen ufak bir belirti verirsen doktorlara da yanaşıyorlar. Ama ben çok utangaçım
Cevap sahibi+1 yılHm anladım ya utangaçlık yenilebilir gayet. Bir de haklısın biraz bazi yönlerden ac kalmış oluyorlar hem sevgililik hem cinsellik anlamında o sebepten bazıları için statü hic fark etmiyor ev kızıyla bile oluyorlar
Valla ben de ailevi sorunlarla büyüdüm ben de mühendisim benim de oldu kız arkadaşlarım ama birkaç senedir uygun birine denk gelmedim. Tükenmişlik sendromu kadar olmasa da ben de sıkıldım bu durumdan artık. Ama saldım yani bir arayışım yok samimi gelmiyor artık insanlar.
10 Yorumla
+1 yıl21 yaşında Psikoloji öğrencisi olarak bu sorunu yaşadığım için kendime şaşırıyordum, ama gerçekten çok can sıkıcı ve insanı içten içe öldüren bir durum yalnızlık. Umarım yakın zamanda biri girer hayatına
20 Yorumla
+1 yılBuradaki insanların bir çoğu yalnız yorumları okuyorsundur zaten.
Bu kötü bir şey değil hayat bu ne olacağını kim bilebilir. Bende ailevi sorunlar ile büyüdüm. Kendi yalnızlığımda çok sefer boğuldum, ama yarın hayatını değiştirecek birinin çıkıp çıkmayacağını bilemezsin.
Bakarsın 1 gün sonra herşey değişmiş,
Bu kadar düşünerek yıpratma kendini.
Canına yazık.
İnsanlar çok garip.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 336 cevap paylaştı. Şimdi önce neden bulamadığının sebebini bilmemiz lazım,
sosyalleşmiyo olabilir misin? Öyleyse neden sosyalleşmiyosun?
özgüven eksikliği mi yaşıyosun?
insanlarla tanışmak zor mu geliyo sana?
veya “yoo tanışırım ama amaaan kim uğraşcak” gibi düşünerek özgüvensizliğie kılıf mı buluyosun?
bunları cevaplayalım gerisini çözeriz 👍🏻02 Yorumla
Soran+1 yılŞahsen ergenlik dönemim okuldan eve evden okulaydı. Ailem para vermezdi üniversite de böyle olunca hiç sosyalleşemedim hem çekindim hem de imkanım yoktu şu anda alışkanlık yaptığı için sosyal ortamlara girmiyorum.
- +1 yıl
Anladım, mutluluğu da mutsuzluğu da paylaşamamak seni bitiriyo
Bence insanlarla beraber olmak için hobi kurslarına gidebilirsin
Bi hobim yok deme, beklentisiz ol ve git başla sadece
Mesela fotoğrafçılık ne biliym veya bi müzik aleti için kurs veya yoga grupları vs vs
Bu gibi yerlerde gidip insanlarla içli dışlı olmazsın ama yardımlaşırsın tanışırsın konuşursun
İyi gelir
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeni mutlu edicek birşeylerle uğraş dans kursları spor gibi aktiveteler bulabilirsin.
Buralarda çevrende olur istersen00 Yorumla
+1 yılYeni insanlarla tanışmayı dene tanışabilirz istersen öyle bir sendroma girmeme gerek yok çoğu insanın flörtü falan yok illa olmak zorunda değil yanlızken mutlu olmaya çalış mutlu olmak için birine ihtiyacın yok anladığım kadarıyla da başarılı birisin birine çok da ihtiyacın yok
00 YorumlaDoktorsun ve kontrolcüsün. Bu duyguyu iyi biliyorum. Rahatla ve hayatı akışına bırak. Dostlar edin ve sosyalleş. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.
10 Yorumla
+1 yılSoyledigin sartlar icin canini vercek insanlar varken bunlara sahipken mutsuz olmanin altinda psijolojik sorunlar olmali flort bulman zor olmaz bence aradigini bulamiyorsun sana ozel birini ariyorsun diyr dusunuyorummm
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÜzülme ve dert etme, flört sevgili bunlar çoğu zaman sorun getiriyor insana ve insan o zaman daha çabuk ve daha hızlı tükeniyor. Şimdi kendini yaşa , bakarsın hiç beklemedigin an , hayatını adayacagin insan yanında belirmiş.
00 Yorumla Aynı durumdayız ailevi sorunlar her yerde karşıma çıktı bir türlü o geçmişim yüzünden kimse anlamıyor seni dürüst olup anlatıyorsun ama sonuç yine kaybeden sen oluyorsun..
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle
+1 yılDoktor 28 yaşından sonra hayata başlıyor zaten. Rahat olun yakında işler yoluna girer.
10 Yorumla
+1 yılBana bu yaşlarda geldi bu ağır his. Sana aşırı erken gelmiş üzüldüm
10 YorumlaTürkiye'de yalnızsan, Belçikada daha çok yalnız kalacaksın. orda sosyallik daha az diyebiliriz. Burda bir işe gir. çok kişinin çalıştığı bir yerde çalışırsan çevre edinirsin.
ya da kurslara git00 Yorumla
+1 yılBende çok uzun süredir yalnız ve mutsuz ama olgun, tecrübeli, sadık, arzulu ve doyumsuz erkeğim. Saygı ve sevgi olmaza olmazımdır. Hayatımda olmanızı çok isterdim!!!
00 Yorumla
+1 yılBence bu sorunun yani arkadaş edinememenin üzerine düşmeden yurt dışına çıkmamalısın, bunu burada atlatıp, örneğin trekking gibi taekwando gibi sosyal faliyetler ile sosyal çevre yakalayıp, orada da çekingen tavrını kırıp, belki biraz cesaret edip sen insanların niteliğine takılmadan günlerini daha sosyal geçirmek adına bir yerlere davet edip, bu döngüden kurtarabilirsin. İyi şanslar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılKendine güvenini kazanmalısın cevrendeki insanları secip timiz cevre yapıp gerisini cöpe atarak başla asla arkana geçmişe bakma hayatta koşarken hedefine geriye bakmak hem üzer hem yavaşlatır semi
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 561 cevap paylaştı. sen doktorsun bu konuda ki sorunda belli çözümde asosyal bir kişiliğin var ve bunu aşmak için sosyal alanlara açılman gerekiyor. Yani sosyalleşmen gerekiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Vatandaşlığın varsa orada bakarlar birazda kendi gayretin gerekli
01 Yorumla
Soran+1 yılVatandaşlığım var. Ama beni vatandaşlık için severlerse bu mantık ilişkisi olmuyor mu? Ben öyle istemiyorum gerçekten sevilmek istiyorum
+1 yılBenzer şeyleri bende yaşadım çok şükür atlattım arkadaşça sohbet edebiliriz bu konu üzerine isterseniz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılyahu insanlar korana nedeni ile tedirgin herşeyi kendine yorma milletin cebinde parası içinde güveni kalmadı
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. ne yap alanına yoğunlaş iyi bir doktor ol.
patch adams gibi ol. bu daha büyük bir amaç. yalnız da olmazsın00 YorumlaBendede var uğraş bulmamiz lazim su telefonlari birakmamiz lazım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBen evliyim yoksa senlen dünyanın neresinde olursa olsun yaşardım yanlız da birakmazdim seni
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılBende 29 yaşındayım tükenmişlik sendromu mu al benden de o kadar...
00 Yorumla Bak sana bi tavsiye veriyim, spor yap kafanı dağıtırsın özgüvenin yerine gelir çevrende olur çevrende olmak isteyende😉
10 Yorumla
+1 yılÖnce kendine evcil bir hayvan al. Zamanla o içinde ki hisleri ve duyguları değiştirir sonrasında biraz daha aktif olmaya çalış yeni arkadaşlıklar ve yeni ortamlar ( mekan ) bul. Gerisi zaten yavaş yavaş gelir..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu durum bende de var odamdan başka yaşam alanım yok 😔😔 gerçekten o kadar zor bir durum ki cebinde tomar tomar para olsa seni mutlu etmiyor 😔
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇevrende soran begenen, aracı olmak isteyen de mi yok
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce cesaretini toplayıp kendine gel. Bunun yolunu kendin bilirsin bence, herkes aynı şeyle motive olamaz ki?
Sonra ilişki işlerine bakabilirsin.00 Yorumla
+1 yılVay be Avrupa'daki erkeklere bak kıza yüz vermemişlee depresyona girmiş mkBizde dişi sineğe halllenen olduğu sürece kızlarımız depresyona girmes mk
04 Yorumla
Soran+1 yılHiç güleceğim yoktu😂😂
- +1 yıl
Erkek Yorumlarına bak hep yavşamaaa seziyorum gizliden sana
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Ezik hepsi
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktor sunuz bu neyin tükrn mişliği asgari ücreti vasıfsız insanların ağzının kokusunu çekip sile geçin dirmiyorsunuz asıl tükenmiş insan görenek istiyorsan asgari ücrete ailesine bakan insanlara bak sizinki şimarıklık.
07 Yorumla
Soran+1 yılMaddi olarak bir şey yaşamıyorum dedim zaten. Lafı başka yerlerden anlamayın duygusal olarak yaşıyorum.
Cevap sahibi+1 yılBende onu diyorum sizinki raahatlıktan şımarıklıktan önce insan olmayı deneyin sonra belki ruhsal sıkıntılarınızda gider
Soran+1 yılŞımarıklık değil. Utangaçlık çekingenlik asosyallik duygularımı nasıl yenebilirim diyorum. Ayrıca herşey maddiyat değil.
Cevap sahibi+1 yılYahu okumuş doktor olmuş biri asosyal ya da utangaç ola bilirmi Allah aşkına amaliyats giricem ay utandım ı diyorsunuz ozman sallmasyon doktor sunuz dürüst olun biraz.
Soran+1 yılİnsanlar ile tanışmak (flört olarak) çekingenim ayrıca öyle bir çekingenliğim yok. Tıp fakültesini kendim isteyerekte yazmadım
Cevap sahibi+1 yılDoktor olan sizsiniz, bunun tedavilerini en iyi siz biliyorsunuz ve burda, sorma gereği duyuyor sunuz açık olun yads relaşx
Soran+1 yılDoktorum. Psikolog değilim ayrıca pratisyenim. İnsan vücudu hakkında bilgim var
Gizli Üye(30-35)+1 yılvayy bizde bulamıyoruz. Ama ciddiysen görüşebiliriz.
00 Yorumla
+1 yılBence belçikaya git biran önce çünkü burda birşey yok ve bu konuda çok hakklısın herkesin amacı belli
00 Yorumlaaynı sıkıntıları bende yaşıyorum hatta bende daha kötüsü oldu çok sevdiğim işimi de kaybettim hayırlısı bence kendine bi gaye edin
00 Yorumla
+1 yılHerşeyin bir zamanı var.. aynı sorunu bende yaşıyorum
00 YorumlaBeni de götür kız ben sana ayarlarım birini 😂
12 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılİnsanlarla iletişim kurmakta mı sorun yaşıyorsunuz
06 Yorumla
Soran+1 yılBiraz
- +1 yıl
Peki iletişiminizde ne tür eksiklikler sizin flört olarak arkadaş olarak bağ kurmanıza engel oluyor?
Soran+1 yılReddedilme korkusu ve utangaçlık yani birine yakın arkadaşlık/flört olarak yaklaşamıyorum
- +1 yıl
Hmm utangaçlığınız sadece ikili ilişkilerde mi yoksa aile ilişkilerinde iş arkadaşı ilişkilerinde de aynı sorunu yaşadığını hissediyor musun?
Soran+1 yılİkili ilişkilerde
- +1 yıl
Reddedilme korkusu ve utangaçlığınızı aşmak için gerçek hayatta tecrübe etmek gerekir. Geçmişte yaşadığınız aile ve yakın çevrede kötü iletişim, yönünden deneyimler ileriki yaşlarda karşımıza çıkıyor. Çünkü biz hep taşıyoruz bunu içimizde. Küçükken korkutulmak sürekli reddedilmek azarlanmak, aşağılanmak, hor görülmek bunlar hepsi kötü tecrübeler ne yazıkki.
Fakat şimdi bu durumu tecrübe ederek insanlarla iletişime geçerek yenebilirsiniz.
Kedi al
10 YorumlaBelçika gelirsen görüşelim çok yakınım sana
00 Yorumla
+1 yılValla o sendeom kolay kolay geçmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de yaşıyordum geçen şubata kadar sonra biri girdi hayatıma her şey o kadar değişti ki
00 Yorumlabende yalnızım 😥😥😥
00 Yorumla
+1 yılBuyur tanışalım arkadaş olalım yanlız kalma 🌸
00 YorumlaYaşım aynı olsa seninle direkt alırdım
00 YorumlaBeni al ikimizde kurtulalım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenide Belçika ya gotursene
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenide belçikaya götürsene
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArkadas çevren var mi
02 Yorumla
Soran+1 yılyok
Cevap sahibi+1 yılYurtdışına çıkınca açılırsın özguvenli ol.
Benim de yurtdisina çıkma imkanımın olmasını isterdim. Sen bu şansı iyi değerlendir.
+1 yılSen görücü bekle
02 Yorumla
Soran+1 yılGörücüye karşıyım
- +1 yıl
Senin başka çaren yok
+1 yılİzdivaç sitesi mi burası
10 Yorumla
+1 yılyaz bana o zman :D
00 Yorumla
+1 yılCiddi söylüyorum yardımcı olabilirim istersen.
00 YorumlaBende yalnizim
00 Yorumla
+1 yılBelcikada taşıyacaksın daha ne istiyorsun
00 Yorumlaorda mısın
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 28 yaşındayım ama yalnızım, tükenmişlik sendromu yaşıyorum ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler