Tükenmişlik Sendromu Yaşıyorum. Ne Yapmalıyım?

Kendimi caresiz, degersiz, huzursuz, gucsuz hicbiseyin ustesinden gelemeyen hicbiseyi basaramayan ve asla basaramayacak olan biri gibi hissediyorum. herseyden bunalmis herseyden vazgecmis gelecege dair bir dusuncesi kalmamis ne yaparsa yapsin mutlu olamayan kendini hep eksik hisseden biri oldum. kendimi surekli birileriyle kiyaslayip eksik yonlerimi buluyorum ve kendime karsi nefret besliyorum kendimi sevemiyorum cunku gitgide soyutlasiyorum hayattan. 20 yasindayim ama yasimin guzelligini yasayamiyorum hicbir sey zevk vermiyo hep uyumak gunlerce haftalarca aylarcaa bunu istiyorum. dusunmek istemiyorum cunku cok fazla dusunmekten uykuya dalamiyorum bile. herseyi dusunuyorum aklimda kotu olaylar var. bir turlu toparlanamiyorum arkadas iliskilerim bozulmaya basliyo ben boyle oldukca cunku benden sikayetciler. sabah aksam muzik dinlerim yalniz kalmak sigara icmek beni daha dibe surukleyip mahvediyo ama vazgecemiyorum. onceden hep icimden gecenleri yazardim simdi yazmak bile gelmiyo icimden hersey bitmis gibi yasayan bir oluden farksizim. onceden boyle degildim ama artik dunyam kapkaranlik gulmek gelmiyo icimden okula gitmek disari cikmak gezmek dolasmak hicbisey yapmak istemiyorum durup dururken gozlerim doluyo aglamak istiyorum aglayamadigim zamanlarda oluyo sinirleniyorum. gecen gun sinirlendigimde elimi kestim telefonu duvara firlattim kendimi kontrol edemiyorum artik. daha alingan oldum paranoyak oldum cevremde ki insanlardan bile icten ice neftet etmeye basladim bu durumlarda dua ederdim kalkip namaz kilardim ama artik dua bile edemiyorum ruhsuzlastim tuhaflastim kendimi taniyamiyorum. bugun ak mutlu ediyo yarin kara. dengesiz biri oldum herseyde kararsizlik yasiyorum duygu degisimi ve en onemlisi icimi terketmeyen huzursuzluk. icimde bedenimde hissediyorum bu huzursuzlugu. ve dahasiiii... cok kotuyum ne yapmaliyim?
Tükenmişlik Sendromu Yaşıyorum. Ne Yapmalıyım?