Kendimi caresiz, degersiz, huzursuz, gucsuz hicbiseyin ustesinden gelemeyen hicbiseyi basaramayan ve asla basaramayacak olan biri gibi hissediyorum. herseyden bunalmis herseyden vazgecmis gelecege dair bir dusuncesi kalmamis ne yaparsa yapsin mutlu olamayan kendini hep eksik hisseden biri oldum. kendimi surekli birileriyle kiyaslayip eksik yonlerimi buluyorum ve kendime karsi nefret besliyorum kendimi sevemiyorum cunku gitgide soyutlasiyorum hayattan. 20 yasindayim ama yasimin guzelligini yasayamiyorum hicbir sey zevk vermiyo hep uyumak gunlerce haftalarca aylarcaa bunu istiyorum. dusunmek istemiyorum cunku cok fazla dusunmekten uykuya dalamiyorum bile. herseyi dusunuyorum aklimda kotu olaylar var. bir turlu toparlanamiyorum arkadas iliskilerim bozulmaya basliyo ben boyle oldukca cunku benden sikayetciler. sabah aksam muzik dinlerim yalniz kalmak sigara icmek beni daha dibe surukleyip mahvediyo ama vazgecemiyorum. onceden hep icimden gecenleri yazardim simdi yazmak bile gelmiyo icimden hersey bitmis gibi yasayan bir oluden farksizim. onceden boyle degildim ama artik dunyam kapkaranlik gulmek gelmiyo icimden okula gitmek disari cikmak gezmek dolasmak hicbisey yapmak istemiyorum durup dururken gozlerim doluyo aglamak istiyorum aglayamadigim zamanlarda oluyo sinirleniyorum. gecen gun sinirlendigimde elimi kestim telefonu duvara firlattim kendimi kontrol edemiyorum artik. daha alingan oldum paranoyak oldum cevremde ki insanlardan bile icten ice neftet etmeye basladim bu durumlarda dua ederdim kalkip namaz kilardim ama artik dua bile edemiyorum ruhsuzlastim tuhaflastim kendimi taniyamiyorum. bugun ak mutlu ediyo yarin kara. dengesiz biri oldum herseyde kararsizlik yasiyorum duygu degisimi ve en onemlisi icimi terketmeyen huzursuzluk. icimde bedenimde hissediyorum bu huzursuzlugu. ve dahasiiii... cok kotuyum ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
+1 yılÇok üzüldüm gerçekten kendini yenilemekten başlayabilirsin ne bileyim dış görünüşünde değişiklik yap giyim tarzını değiştir, saç rengini modelini değiştir ya da kendine göre istediğin bir değişiklik yap. Arkadaşlarını dışarı çıkmaya sen teşvik et içinden gelmese bile çık dolaş zamanla alışır bu çekingenlikten kurtulursun. Herhangi bir konuda yeteneğin varsa resim, müzik ya da herhangi bir sanat dalında onları geliştirmeye çalış kurslarına git. Aktif sosyal olmayı dene arkadaşlarına karşı çok alıngan olma çok da sessiz kalma en önemlisi psikolojik destek alman lazım umarım atlatırsın
11 Yorumla
Soran+1 yılbir yetenegim yok galiba ya da var ama artık icimden onlarla ugrasmak gelmiyo. guzel siir yazarım resmim iyidir bir zamanlar baglama kursuna heves ettim sonra gecti. ben cocuksu giyinirim normalde arkadaslarım cok tepki gosterdi cocuk musun sen falan yeni kıyafetler almaya gittim kendime hicbisey yakıstırmadım alısverisi de sevmem zaten sinemayı kitap okumayı vs.. tek yaptıgım muzık dınlemek
En İyi Cevaplar
ne yaparsa yapsin mutlu olamamak harıc dıgerlerı bende de var mutlumu olmak ıstıyorsun oncelıkle dusunmıyceksn hayal kuracaksın arkadaslarnla kafede oturup lak lak edıp guleceksın şahsen ben oyle yapıyorum ıste dısarıda her yerde gulmeyı basarıyorum he moralım bozulmuyor mutsuzda olmuyorum mu oluyorm zaman zaman ama genellıkle gulerek gezer zamanım
02 Yorumla
Soran+1 yıliste bu dediklerini yapmam icin once icimden gelmesi gerek
+1 yılGeçmişini şuanını yaşadıklarını yaşattıklarını yaşayamadıklarını herşeyiyle bütün kaderini kabullen ve kendi bildiğini yapmak için yola çık o zaman düzelirsin ;)
14 Yorumla
Soran+1 yılGecmisimde cok hatalarim var yani onceden normal gelen seyler Şu an cok kotu gelebiliyo. bildigin ergenlik zamanlari hatalari yani. arabesk rap dinledigimi bile hatirliyorum. bide cabuk guveniyorum herkese ailemle pek samimi olmadigimdan samimiyeti disarda aradim kotu niyetli insanlari taniyinca da bakis acim degisti gecmisi atamiyorum gelecege de bakamiyorum
- +1 yıl
bence ikisini birden dene ikisinide at şuanını yaşa bak bir söz verdı şuanımızı çalan en büyük iki hırsız geçmişim keşkeleri geleceğin endişeleridir diye hayat şuandan ibaret ne gerisi ne ilerisi şu an ne yaşıyorsan osun hepsi bu biraz basit düşün daha çabuk kavrarsın zaten kafan dolu sağlıklı düşünemediğinen kaynaklı birazda..
Soran+1 yılevet kafada bir suru dusunce karmakarısık ben bu durumu atlatabilecegime de inanmıyorum umudum yok. umutsuzluk cok buyuk gunah ama yok yani
- +1 yıl
zamana bırak biraz o zaman :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
11Cevap
yenii şeylere farklı ortamlara yonelmeli seni huzursuzlua sevk eden şeylerden uzaklasmaya calısmalı ve hayatın pozitif yonlerinden bakmayı denemelisin
12 Yorumla
Soran+1 yılbeni huzursuz eden seylerden uzaklasırsam cevremde insan kalmaz ki
Anneme günde kaç defa "boku yemişim ben" dediğimi tahmin edemezsin. 24 yaşındayım ve her geçen sene herşey daha kötüye gidiyor sanki.
165 Yorumla
Soran+1 yılBende senden farkli degilim en ufak seyden etkilenir oldum
Soran+1 yılOyle demeyelim de tuhaf bisey iste. ilk liseye basladigim zamanlar 6 yasinda ki cocuk kadar saf iyi niyetliydim hala oyle oldugumu soylerler ama alkol aldim sigaraya basladim erkek arkadas edindim giyinisim degisti Şu an eskisine gore toparlandim fakat psikolojikmen yikik durumdayim iste anlattigim gibi. ben normal biri olmak istiyorum gezip eglenen kendini seven gelecegi icin biseyler yapabilen ama yok olmuyo
- +1 yıl
valla ben senden daha kötü durumdayım. lise 2de alkole esrara falan başladım 3. sınıfın sonuna doğru okulu terk ettim gitmedim sonra herşey iyice kötüye gitmeye başladı. tek tesellim annem. sevgilimden ayrılalı 2 3 ay oldu. geleceğimi falan düşünmeyi bıraktım sadece canımı sıkan herşeyi unutmak için çaba harcıyorum.
Soran+1 yılsenin durumun daha kotu ama erkek olsam ben daha fazlasını yapardım aynı sen gibi. Şu an psikolojik yardım mı almalıyız sence
Soran+1 yıltesekkur ederımm evet birilerinin kendin gibi oldugunu bilmek mutlu ediyo. bende ilac kullanmayı dusunuyorum
Soran+1 yılpsikiyatri bana ne onerır bılmıyorum kı recetesizde alamam
Soran+1 yılama hicbiseyin bagımlısı olmakta istemiyorum ki ilacları bir ay kullansam bagımlı olur muyum
- +1 yıl
bu konuları konuşmak bile üzüyor şu an beni:( insan sevdiği herşeyin bağımlısı oluyor. ben ilk kullandığım zamanlar hiç sevmemiştim. şimdi arada sırada kullanıyorum bugün sabah içilen hapı içtim gece yatarken içtiğimi içmedim mesela. yinede yasal reçeteli ilaçlar bunlar çok zararlı şeyler değildir heralde eczanede sattıklarına göre :)
Soran+1 yılben agrı kesici bile icmem agır bı agrı cekmedigim surece o yuzden tedirginim biraz sadece :)
- +1 yıl
bende ağrı kesicilerden nefret ediyorum hiç içmem başım ağrısın sıkıntı yok. anneme bile içirtmiyorum ağrı kesicileri. ama senin de bu ilaçlara başlamanı hiç istemem. insanı ruh gibi yapıyor libidoyu sıfıra indiriyor unutkanlık yapıyor mide bulantısı falan çok yan etkisi var. istemem yani kullanmanı :)
Soran+1 yılhadi ya zaten yeterince unutkanım son zamanlarda, cuzdanımı kac kez bir yerlerde unuttum dalgınım sigara paketini hergün kaybediyorum daha fazlasını da dusunemıyorum :) ama kullancam ilacları mecburen
- +1 yıl
ben kendimi bile unutuyorum :) eskiden unutmak için içerdim artık hafızamı seviyorum ama şimdide o beni sevmiyor. gerçekten ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan bir dene sevmezsen kullanmazsın ama pek beklediğin gibi etki etmeyebilir yani insanı alıp bir anda mutlu falan yapmıyor hormonal dengeyi sağlıyor eğer bozukluk varsa yani
Soran+1 yılKesin o da vardır bende. Ama ben bir anda mutlu eder sanmıştım sevinmiştim :) uykum düzene girsin o da yeterli. Seni takip ettim konuşmak istediğinde falan yazabilirsin
Soran+1 yılBen denedim bende atamadım maalesef. İlaç kullandiginda sana tuhaf bakan oluyo bu bundan da korkuyorum
Soran+1 yılNasıl sorunlarla savaşmak yerine kaçmak çözüm değilmi ilaçlar. Sen neden kullaniyosun ki senin sebebin ne
- +1 yıl
gece içtiğim tamam işe yarıyor melek gibi uyutuyor ama gündüz olanından bende birşey anlamıyorum zaten gündüz olanı kullanmıyorum bugün can sıkıntısına bir tane içtim. benim kullanacak başka birşeyim kalmadığı için kullanıyorum :) daha detaya girsek neler çıkar benden tahmin edemezsin :( eski hap bağımlısıyım.
Soran+1 yılEski hap bağımlısı ne ki?
Soran+1 yılBu doktor tavsiyesi mi neden zararlı biseyi önermiş kafa yapiyosa. Ama keşke bana da verse leylaaa gibi dolaşırım
- +1 yıl
doktor tavsiyesi değil bu torbacı tavsiyesi :) aşırı bağımlılık yapıcı birşey bir kere içince bir daha çok zor bırakıyorsun kullandığın zaman çok mutlusun ama ertesi günler cehennem gibi geçiyor. asla tavsiye etmiyorum. ben ergenken bir boşluğa düştüm başladım böyle saçma sapan şeylere işte. Allaha şükür kurtuldum
Soran+1 yılAnladım sen farklı biseyden bahsediyosunn ilaç değil. İyi ki kurtulmussun ve iyi ki bu sebepten başına bişey gelmemiş her insan hata yapar yol ikiye ayrılınca doğruyu değilde yanlısı seçebilir önemli olan bir da o hataya düşmemek geçmiş gitmiş o günler ne güzel
Soran+1 yılHer insan hata yapar onları dusunupte üzülme sakin. Yani bide ben yapabilsemmm bunu fena olmaz da.. benim öyle çok hatam yokta ufak şeylere bile takılıyorum küçük şeylerle mutlu olan küçük şeylerle de üzülen biriyim maalesef
- +1 yıl
üzülmüyorum sende üzülme. detaycı olmak kötü birşey değil aslında tabi bahsettiğimiz küçük detayların güzel şeyler olması şartıyla :) ama yinede küçük şeylerle mutlu olmanı sevdim bende detaylarda takılıp kalıyorum canım sıkılınca halıdaki bazı desenlere basmadan deli gibi dönerim :)
Soran+1 yılOnu bende yapardım evdeyken :) su an yurdumuzda halı bile yok evden getircem artık :)) senin uykun yok mu
Soran+1 yılBenim de yok Ama uyumak istiyorum deniyorum olmuyo. bir sigara yapalım en iyisi
Soran+1 yılOkuldaa :) sen hangi ildesin
Soran+1 yılBen yazın istanbuldaydim uni mi okuyosunn
Soran+1 yılBen daha üniversite 1im olsun bunda da vardır bir hayır benim abimdee lise mezunu değil babam lar falan çok üstüne gidiyo okulu bıraktığı için o da pişman ama yapacak bişey yok bir şekilde iş güç sahibi oldu. Sende elinden geleni yap olursa olur
Soran+1 yılYorumda bilgi vermesem iyi olur mesaj atınca konuşuruz :)
Soran+1 yıl:) Aynen siliniyorsa silerim soruyu alacağımı aldım zaten de biz neden mesaj atamiyoruz ki
Soran+1 yılBelki de.. hayatt ışte çok tuhaf. Benim neden uykum gelmiyo sabah uyanıp ders çalışmam lazım ama çok sıkıldım sınav haftası günde iki sinav. Bu arada sabah oldu zaten :)
Soran+1 yılSenle alakası yok yine uyuyamazdim ki zaten
Soran+1 yılBirazdan uyumaya caliscam senn
Soran+1 yılTamam öğleden sonra uyanirim zaten de yorumdan çok saçma oluyo :) soruyu da silemiyorum
Soran+1 yılBaktım 48 saat sonra siliniyormus. Yok ben yazıp yazıp sonra silerim bu psikolojik şeyleri sürekli görünce tuhaf oluyorum ondan silmek istedim
Soran+1 yılYok söylemeyim burdan :)
Soran+1 yılO ne demek
Soran+1 yılBu mesaj atma seysii ne zaman gelir ki
Soran+1 yılAynen su an yok başka hesabım da yok olsa ordan ulasirdim ama maalesef :)
Soran+1 yılAdımın ne önemi var :) neyse ben uyumaya calisiyim saat 7 olmuş. Uyandigimda yazarım yine sohbetin için teşekkür ederim Allaha emanetttttt
Yardım almalısın. Başka yolu yok. Tek başına üstesinden gelemezsin. Tedavi olman gerekiyor.
15 Yorumla
Soran+1 yılbunu bende dusunuyorum artık ama kendim atlatamam mı ki
- +1 yıl
Hayır. Bazen bir cümle bile bakış açını değiştiriyor çünkü. Uzmanlar bizim göremediğimiz yönden ele alıyor sorunlarımızı. Örneğin biz duygularımızla hareket ediyoruz çoğu zaman ama mantığımızla etmemiz gerekse, nedenleriyle bize yol gösteriyorlar. Gerek konuşarak, gerekse ilaç tedavisiyle daha mantıklı ve neşeli olman sağlanıyor. Ve bunu tek başına yapman zor.
Soran+1 yılbende en kısa zamanda gideyim en iyisi belki faydasını gorebilirim
Soran+1 yıltesekkur ederıımm
Kişilik & Karakter konusunda 682 cevap paylaştı. Aynı düşüncelerdeyiz. Geçmişin ile barışık ol ve onu kabullen. Olanlar olaylar hepsi gelip geçici. Geleceğine yönlen.
11 Yorumla
Soran+1 yılgelecege yonelemiyorum uni. okuyorum ne dısarı cıkıp gezmek eglenmek geliyo icimden ne ders calısmak
+1 yılKendini sevdiğin bir şeye ada. Bunu yaparken kendine kafanın uyduğu insanla tanış. İnternet ortamından telefondan vesaireden uzak durmaya çalış.
17 Yorumla
Soran+1 yılzaten ks dısından hesabım yok telefonuda sadece muzık dınlemek ıcın kullanırım. neyi sevdigimi bilmiyorum
- +1 yıl
bunu keşfetmek senin elinde. sonlar başlangıçtır. mutlaka birşeyleri yapmak sana keyif veriyordur. bunu bulursun. sadece bu karamsar kafadan kurtulman lazım.
Soran+1 yılbu karamsar halimden kurtulursam hersey yoluna girecek ama yapamıyorum
- +1 yıl
yapmak istemiyosun
Soran+1 yılbilmiyorum acıdan haz almaya mı basladım ne oldu anlamıyorum. ya da kurtulabilecegime inanmıyorum
- +1 yıl
Bunun nedeni vardır mutlaka. o nedenleri sil at hayatından. hiçbirşeye bu kadar sinirlenmeye içine kapanmaya değmez. anın tadını çıkart ve hicbir seyi fazla "Düşünme"
Soran+1 yıltesekkur ederım dınledıgın ıcın dediklerini yapmaya calıscam
+1 yılhiç boşa tükenme o bu zamanda gençlerin modası sonrası panik atak ilaçlar bir iki sene sonra birşey kalmaz..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTukenmislik sendromunu burda hangi yorumda gordun sen :D
01 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım
Psikolojik yardım almalısın
14 Yorumla
Soran+1 yılGercekten buna ihtiyacim var mı
Soran+1 yılPsikiyatri sart diyosun yani. gideyim o zaman en yakin zamanda insallah bir faydasi olur
Düzelmişsindir umarım çünkü ben de şu an bu anlattıkların var :(
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12b cevap paylaştı. Bence bir sevgili bul. Mesela ben..
02 Yorumla
Soran+1 yılCiddi biseyden bahsediyorum
+1 yılVitesi boşa al tekrar gaza yüklen
02 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani anlamadim
- +1 yıl
İyice dibe vur sonra tekrar yükselmeye çalış
+1 yılbende senin gibiyim
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl atlatmayı dusunuyosun
- +1 yıl
şu an bilmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yardım etsin.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım