Açıkçası gönül yaşa, renge, dile ya da bunun gibi faktörlere bakmıyor. Ben sapyoseksüel bir insanım ve partnerimin her anlamda olgun bir insan olması tercihim. Bazı insanlar 30 yaşında olmasına rağmen hala çocuk gibidir, sorumluluk sahibi değildir, bilgiden, tecrübeden yoksundur ama bir bakarsınız 26 yaşında ki insan bunların aksidir. Kendimden örnek vermem gerekirse, ilk sevgilimle aram da 11 yaş vardı ve ben onun olgun bir insan olduğunu sanmıştım fakat tanıdıkça böyle olmadığını anladım ve artık onu kaldıramıyordum. Diğer sevgilimle 9 yaş vardı aramda ve kendisi gerçekten çok nezih ve olgun biriydi. Yeri gelirdi eğlenirdik yeri gelirdi iki arkadaş gibi sohbette ederdik. Şu an da kendi yaşımda biriyle sevgiliyim ve anlaşıyoruz tabi ki dediğim kadar olgun değil fakat insan güvenebildikten, anlaşabildikten ve ortak bir payda da buluşabildikten sonra gayet tabi anlaşabiliyor. Başta da dediğim gibi kriterleriniz olabilir, sapyoseksüel olabilirsiniz ama gönül severken buna bakıp sevmiyor. Üzülmemek adına işte ileride gönlünüzü değil mantığınızı dinlemeye başlıyorsunuz ömrünüzü birleştireceğiniz insanı seçerken çünkü gönül yanılır, kanar ama mantık asla. Sonuç olarak olgun ve zeki biri ise evet, evlenirim.
Kendimden büyük birinin hayatı görüşlerini çekici buluyorum, yaşım gereği mi bilmiyorum ama büyük kişiler bana yaşıtlarımdan ve küçük kişilerden daha yakın geliyor.
Evlendiğim kişinin yaşından yanı sıra her şeye evet diyen değil de daha dobra olmasını isterim. Her konuyu tartışabileceğim bir birey.
Yaş durumuna pek takılmıyorum. Benden büyük veya küçük olabilir. önemli olan aramızda ki o sıcak bağ. eğer ki iletişim sorunumuz yoksa büyük bile olsa birlikte evlenirim. Beni anlayan, benle vakit geçirirken bana mutluluk veren birinin yaşına bakmam. :)
Eskiden beri genel bir kanı vardır.. erkek kadından büyük olmalıdır ama tabiki bu şart değildir. Bunun dışında kim kimi severse onla evlenir bu ülkedeki insanların ne düşünüdüğünün bir önemi yok , insanlar çoğunlukla birbirinin mutluluğunda mutlu olmazlar.. ona buna sorma o nediyor bu nediyor deme kendin düşün ve karını ver. Tabiki ailenin görüşünüde işin içine kat..
Kız erkekten küçük erkek büyük olmalı çoknaşırı olmadıktan sonra sorun yok Kız için evlilik yaşı en az 20 erkek için 35 olmalı çünkü kozlsr eekeklere göre fizihselnruhssl zihinsel ve kşilik olarak daha büyük ve olgundur🙂😉
Kızlar erkeklere göre olgun ve akıllıdır mutlu evliliklere bakıyorum cogunda erkek büyük yaş bir yana anlaşmak kafa uyumuda sevgi saygıda önemli karşılıklı he 35 yok bir yaş değil ki insanlar artık 30 lu yaşlarda evleniyor özellikle de erkekler
Sen snlamıyorsun diyorum ki senden küçük ve taşıtların çocuk ergen gibidşr en başta anlaşır gibi olsanda sonradan büyük sorunlar çıkar git 35 yaşla evlen demiyorum ama evleneceğin erkek zihinsel ve fiziksel olarak olgun olmalı bir ilişkili kaldıracak kafada yapıda olmalı
O senin düşüncen sana öylesi den gelmiş ona bakarsan önceden kızlar daha olgundu şimdiki kızların kimide lay lom gününü gün etme günlük ilişkiler heyecanlar derdinde ergence
Kendimden 2 3 yas büyuk isterim zaten en fazla bu kadar olmali kendimden de 2 3 yas küçuk isterim fazlasi normal degil aski biliyorlarmis gibi kalkip yasin onemi yok diyorlar sonra ebelerininkini goruyorlar ama aybi seyi demektwn de geri kalmiyorlar beyin yok almiyor algilamiyor normal yani
eski sevgilimle aramda 6 yaş fark vardı normalde 4ten fazla olmaz demiştim ama nüfusa yanlış geçmiş doğum tarihi bende 3 yıl sonra öğrenmiştim xd o da yaş muhabbeti açıldığı zaman demişti
Böyle sorulara hep temkinli yaklaşırım ne olacağımız belli değil ama kendimden küçük veya yaşıt olsun istemem en az 3 yaş en fazla 9 yaş olsun 9 dan fazla fark olsun da istemem yani yaş önemli bence
Takılırım kendimden 20 yaş büyük ya da küçük biriyle evlenmem 15 de olabilir ben her zaman bunu dert ederim beraber gençlik günlerini geçirip yaşlanmak varken eşimin olgun olması beni rahatsız ederdi
@denizseyyahı Benden yaşça büyük insanların kahrını çekemem , ister istemez bir beklentiye girer olgun olmasını isterim ama erkeklerde olgunluk denen şey yok kaç yaşına gelmiş olursa olsun çocuk gibiler. Burada bile mesaj atanların çoğu 30 yaşını asmis , soğudum istemem. Ciddi efendi artık yaşını başını almış sevdiğine sahip çıkar diye beklerken hepsinin gözü dışarda buna tahammül edemiyorum ama yaşı küçük biri böyle yapsa " daha yaşı oturmamis tecrübesi yok zamanla öğrenir" diyerek tolere edebilirim. Ayrıca yaşı küçükle kendimi genç isterim otekiyle yaşlı hissederim , hiç gerek yok kendimden büyük birine hele de 10 yaş 15 yaş büyük biriyle.. ne yapayım kırış kırış birini
Bu düşünce senin yaşadıklarına karşına çıkanlarla ilgili düşünce ve genel de senin dediğn gibi değil git çok büyük biriyle evlen demiyorum ama ruh kafa zihniyet uyumu önemli bide kişilik önemli