İlişkisi olduğu halde, başkası ile de uzun süreli beraberlik yaşayan evlilik vaatleri veren erkeğin yaptığı etik midir?

Şimdi lütfen beni yargılamadan yorum yapın, yaklaşık 1 yıldır birlikte idik artık evlenmek istediğini söylüyordu, 4 5 aydır da cinsel birlikteliğimiz vardı. En son izne geldi görüştük birlikte olduk, bunun 1 hafta sonrası aniden evlendiğini öğrendim, ve bu kızla da yıllardır birlikteymiş ve belki de evleneceği de belliydi, nasıl anlamdın derseniz ben de çok sordum şu bi kaç gündür kendime olayın şoku ile kendimi suçladım, ama o kadar şüpheci bi insan olmama rağmen hiç açık vermedi. Bi haftadır düşünüyorum nasıl bi insan böyle yapar diye, sonunda buldum sanırım, muhafazakar aile yapısı sebebi ile belki, belki de ben herkes ile her şeyi yaşayayım ama eşim el değmemiş olsun mantığı bilemiyorum, ama bu mübah mı. Yani evet bazılarınız diyecek ki 'sen de cinsellik yaşamasaysın' ne diyebilirim ki fazla güvendim ve yaşadım ha yaşadığım şeye pişman değilim de bari bi ayrılalım vs deyip ilişkiyi bitireyim bile demeden gidip alel acele 1 haftada nişan ve nikah yapmak, ve karısına bi şekilde ulaşıp olayı anlatıp bak haberin olsun ona göre davran deyince de, eşine takıntılı bu kız beni rahat bırakmıyor diye anlatması ve sanki evliliği bozmaya çalışan benmişim gibi davranması, bu zoruma gidiyor, şimdi sorum şu; sırf evleneceği kadın el değmemiş olsun diye başka bi kadının hayalleri umutları ile oynamak mübah mı, ve bunu yapan çok kişi olduğunu da duyuyorum bu nasıl bi zihniyet yapar yani evlilikte eşine tecrübeli gitsin diye, bi kadının duyguları ile oynamak aklım almıyor bunu.. Çok uzun oldu ama düşüncelerinizi merak ediyorum ve çevrenizde böyle yapan insanlara denk geldiniz mi
İlişkisi olduğu halde, başkası ile de uzun süreli beraberlik yaşayan evlilik vaatleri veren erkeğin yaptığı etik midir?