Sevdiğim kıza evlenmek istediğimi nasıl söylerim?

Herkese selam arkadaşlar ben üniversite son sınıf bir öğrencisiyim üniye başladığımdan beri arkadaş olduğum bir kız var yaşıtız aynı bölümdeyiz onu gerçekten çok seviyorum her geçen gün dahada çok sevdim gerçekten bana değer veren güler yüzlü her zaman pozitif olan biri daha önce hiç kimse ile ilişkim olmadı ben böyle sevgili muhabettini hiç sevmem dostlar gönül eğlendirmek gibi gelir bana hiç hoşlanmıyorum bu tür işlerden bu yüzden onunla evlenmek istiyorum size saçma gelebilir ama benim için önemli bu, oturup çok düşündüm kararım artık kesin ona daha sevdiğimi bile söylemedim ama ona evlenmek istediğimide söylemek istiyorum bunu nasıl söylerim ne yapmalıyım çıldıracak gibi oluyorum söylemek için planlar yaptığımda bile kalbim çok hızlı atmaya başlıyor heyecanlanıyorum ve içimi bir korku kaplıyor ya beni istemezse arkadaşı olarak gördüğü için benden uzaklaşırsa onu kaybedersem ya da şaka yaptığımı falan düşünüp dalga geçerse kızlar özellikle size soruyorum ne yapmalıyım sizin tepkiniz ne olurdu yardım edin bana.
Sevdiğim kıza evlenmek istediğimi nasıl söylerim?