Sevgilimi seviyorum ama bazen gereksiz yere kıskanç oluyor napmalıyım?

(soru azıcık uzun) Sevgilimi seviyorum ama bazen gereksiz kıskançlık yaptığını düşünüyorum mesela en yenisinden geçen günü örnek vereyim. Sevgilimle yolda yürüyorduk canım çikolata çekti yanımızda da bakkal vardı ben dedim ki canım sen şu banka otur ben çikolata alıp geliyorum o da tamam dedi bankta bir adam daha oturuyordu arkamı döndüğümde sevgilimin o adama vurduğunu gördüm yoldan geçenler de onları ayırmıştı adam da koşarak gitmişti işte. Sonra eve gelip nedenini sorduğumda o adamla konuşurken (bank bizim tarafa dönük) ben parayı yere düşürülen geri almak için eğilmişim (onun tabiriyle domalmışım) yanındaki adam da onun benim kocam olduğunu anlamadan laf söylemiş işte bana karıya bak be maşallah bu hatunsa bizim evdeki ne falan diye kocam da kıskandığı için vurmuş ama vurmasına gerek yoktu ki. Yanlış anlamayın bu adamı Kesinlikle savunmuyorum evli değilken bile kadınlara bu gözle bakman doğru değil ki evlisin ve evli bir kadına böyle demen ayrı bir doğru değil, hele hele tanımadığın adamın yanında böyle şeyler demen hiç doğru değil bunu ben de biliyorum zaten. Ama neden gidip de dövüyorsun yani fiziksel şiddeti sevmediğimi biliyorsun yani genel olarak şiddeti sevmiyorum ama fizikselini ayrı bir sevmiyorum. Direk adamın yanından kalksana yani ne diye ille de olay çıkarıp beni o kadar insan içerisinde bu duruma sokuyorsun? Dikkat çekmeyi sevmediğimi sen de çok iyi biliyorsun? Onlar kavga ederken iki yaşlı teyzenin de benim hakkımda konuştuğunu duydum. "Bir or* spu için kavga ediyor iki tane dağ gibi delikanlı adam" diyorlardı. Bu cümlenin beni o an ne kadar üzdüğünü anlayamazsınız.
Şimdi böyle deyince sevgilimi kıskanç koro maço diye tasvir etmeyin gözünüzde aslında çoğu zaman medeni saygılı efendi bir adamdır ve beni de asla kısıtlamaz ne giydiğine de hayatta karışmaz ama işte biri bana bir şey söylediğinde hatta bazen sadece baktığında bile kavga çıkarıyor işte bu huyunu sevmiyorum. Sürekli sokak ortasında rezil oluyoruz. Ne yapmalıyım?
Sevgilimi seviyorum ama bazen gereksiz yere kıskanç oluyor napmalıyım?