Sevgilimi aşırı derecede kıskanıyorum?

Arkadaşlar 5 yıllık bir ilişkim var. Onu çok seviyorum. Ama farklı şehirlerde üniversite okuyoruz. Okuduğu bölümde erkek az. Neredeyse 4te 3'ü kız. Sevgilim çok esprili komik bir insan. Arkadaş çevresi de çok geniş. İş yerinden kız arkadaşları var. Hatta çoğunun sevgilisi de var ama samimi davranıyorlar. İş yerinde beraber fotoğraf falan çekiniyorlar. Ve ben bu kıskançlıklar yüzünden ayrıldım 1 sene ayrı kaldık bu dönemde bu kızlarla gezdi tozdu ama hiç sevgilisi olmamış. Arkadaşları beni aradı dön artık diye. Herkese beni anlatıyormuş. Ama Kıskançlık duygusu beni perişan ediyor. Biz ayrıyken kafeden iki kız ve bir erkek arkadaşıyla beraber memleketine gitmiş orada gezdirmiş onları falan. İçim çok huzursuz. Sevgilisi olan kızlar dahi yanına yaklaşmasın istiyorum. İnanılmaz derecede kıskanıyorum. Ben sadece seni seviyorum hepsine seni anlatıyorum tanışmak istiyorlar diyor ama yok. İçim içimi yiyor telefonda konuşurken etraftan seslerini duyunca falan. Hareketleri cıvık kızların. El şakaları resimlerde omzuna elini koymalar falan. bir huylandım ondan, bana hiçbiri farklı gözle bakamaz falan dedi ama yok, geçmiyor içimdeki bu sıkıntı. Ne yapacağım ben abartıyor muyum sizce?
Sevgilimi aşırı derecede kıskanıyorum?