Yağmur pencereme vururken sorayım dedim. Aldatmak tabi berbat bir şey de, kadının aldatması ile erkeğin aldatması aynı şey mi sizce?
Nedense özellikle evlilikte, kadınlar ihaneti affedebiliyorlar. Yani eskiden öyleydi. Ne diyorsunuz bu konuda kim aldatırsa affedilme oranı daha yüksek?
En cok affedilen erkek. Aldatilipta affeden erkek görmedim. Direk koyar kapiya. Hazmedemez bunu. Ama kadinlar oyle degil. Kac defa affediyorlar. Kac defa ayni hikayeye inaniyorlar. Bazi kadinlarda gordum ki aldatilmak cok normal geliyor ilginc bir sekilde. Ne yapayım erkek yapiyor işte. Cinselligini yaşayıp geliyor başka duygu bagi yok. Duygu bagi olmadigi sürece benim icin sorun yok. Sadece 15 dakika zevk alacak diye yuvami dagitamam diyen kadinda var.
Bunlari kadin sagliyor aslinda. Kocamdir yapmaz, erkektir yapar, aldatilsa bile o y*ll*za kocami kaptirmam, o ap*al kadin icin yuvami dagitmam diyen var. Kadin aldatilsa bile erkegini degil de kadini suçluyor belli yerde. Yine aldatilsa ben doyuramamisim diyerek yine suçu kendinde ariyor bizim kadinlar. Erkegin suclu, karaktersiz oldugu noktaya bir turlu gelemiyor bazilari.
Kadinin affetmek icin cok bahanesi var. Ama erkegin yok. Erkek aldatilirsa cocuk var demez. Doyuramamisim kadin da gitti aldatti demez, kadındır yapar demez. Olayin ustune ortbas etmez. K*ş*r der, o**pu der koyar kapıya. Erkek suçu oturupta kadinlarin yaptigi gibi kendinde aramaz, bahanelerde uretmez.
Aldatildigini bile bile hala evli olan kadinlar var. Mecburiyeti de yok. En fazla cocugu vardir bagliligi olan. Bunu meslegi olan kadinda yapiyor. Öğretmeni, doktoru. Biliyor kocasinin aldattigini ama bozmuyor evliligi. Bu kafayi anlamıyorum cidden.
Bizim ulkede kadinin ve erkegin aldatmasi ayni degil. Erkek aldatsa hicbir sey olmaz. Affedilir ya da en fazla boşanma durumuyla ayrilik yaşanır. Kadin kocam aldatti o yuzden bosandim dese millet erkek yapmis işte der yoluna bakar. Erkek is yerinde falanda itibarini kaybetmez. Hemen kabul görür aldatmasi. Kimi yapmasa iyiymis der kimi de adama yuklenmeyelim belki karisinda suc var. Belki adami ac bıraktı, kim bilir ne zamana kadar dayandi da gitti yapti derler. Erkegin akrabalari acisindan da sorun olmaz. 1 hafta konuşulur sonra unutulur.
Ama kadin oyle mi? Kadin aldatsa akrabalar kotu gozle bakmaya başlar. Is yerinde tum itibari sarsılır. Erkekler ben bununla beraber olurum gibi igrenc dusuncelere sahip olurlar. Is yerindekiler o**pu, k*lt*k derler. Dışlarlar belki. Konuşur dururlar. 1 haftada konusmak icin yetmez kadinin aldatmasi. Aylarca konuşulur. Yeni gelen is arkadaslara o kadin kocasini aldattı falan denir.
Konusmaya illaki devam edilir. Sanki bir tek namus ve sadakat kadina aitmiş gibi. Kimse de cikip erkege dedikleri gibi yapar, kocasi ac birakmis ki gibi bahanelere siginmaz kadinin aldatmasinda. Kadin aldatınca pis kötüdür, igrenctir, tum kotu sifatlara layıktır. Erkek yapınca olur oyle seyler. Uzatmanin anlami yok deyip ustu bir sure sonra, cesitli bahanelerle, yine kadin suclanarak kapatılır.
olay kadın erkek eşitsizliğiyle ilgili değil... abartmayalım... erkeklerin ilişkiye bakışlarıyla kadınlarınki farklıdır. genetik bir fark bu. Sonuçta erkekler binlerce yıl boyunca baba olduuklarının bile farkına varmadan yaşamışlar. Dolayısıyla erkek doğası skora bakar yani genlerini olabildiğince çok yaymaya odaklıdır içgüdüsel olarak; biz ise belli sayıda çocuk yapma şansına sahip olduğumuzdan seçeriz kalite ararız. şimdi toplumsal değer yargılarını dilan bi kenara koyalım ve bir ıssız adaya 3 ortalama kız ve 1'i çok yakışıklı güçlü 2'si hilkat garibesi gibi 1 erkek düşse ve o erkek 3 kızı da aynı anda istese kızlar tek başlarına sıska veya göbekli erkeklerden birii almak yerine biskolata erkeğini paylaşır. Doğa da aslında bunu emreder; diğer memeli canlılara da baksanız aynıdır. Erkeklerin ancak en güçlü olanları dişiye yaklaşabilir diğerleri avucunu yalar; o zaman da güçlü olan alfa olan erkek tüm dişileri alır
Merhaba, Konuya objektif ve olasılıklar üzerinden cevap vermeye çalışacağım. 1) kadın ev hanımı, erkek çalışan ise:
İhanet, birdir ama bu durumda kadının aldatması ile erkeğin aldatması bir değildir. Neden? derseniz. Bu durum'da kadın aldatırsa erkek zarar'da oluyor. Çünkü evi geçindiren erkek, düğün masrafı yapan erkek.. kadın'a tazminat davası açsan pek bir şey alamazsın. Hapis cezası da yok erkek mağdur. Bu durumu kadın çalışan, erkek işsiz olarak da düşünebilirsiniz.
2) her ikisi de çalışan birey ise
Evet, bu durumda tüm koşullar eşit. Gerekli delliler ve tanıklar varsa kimse maddi manevi fazla mağdur olmaz. Kadın'ın ya da erkeğin ihaneti daha kötü diyemeyiz.
3) ikisi de çalışmıyor ise
Evet, bu durum'da da tüm şart ve koşul eşit.
Tabi bunları evlilik için söyledim. Sevgililikte aldatmalar yine aldatmaların büyüklüğü ve acıları birdir. Sadece ataerkillikden dolayı erkek adam aldatılamaz aldatır mantığı var hepsi bu aslın'da yani.
Ayrıca şu da var, yazmayı unutmuşum. Yorumlardan gördüm, yazayım dedim. Evlilikte kadın aldatırsa, hele birde hamile kalırsa başkasının çocuğunu bize iteleyebilir. Kaldı ki; bunu yapan bir sürü kadın var, burda başa gelecek en iğrenç durumlardan biri.
@jekskdk ben yorumumda maddi kazançtan bahsettim. Kadının ekonomik özgürlüğü olmadığı için kah edilen tazminatı verememez dedim. Onun haricinde belirttiğiniz şeyler sizin düşünceleriniz benim değil. İkincisi ben çalışan veya çalışmayan kadınla evlenmek istediğimi belirtmedim, gene siz dediniz. Üçüncüsü benim haricimde yapılan yorumlar beni bağlamamakta, üzgünüm ama siz sadece sataşmak için yorum yazmışsınız. Şu an kavga etme modumda değilim 😃 belki başka zaman.
@ZayıfFil66 Olmalı bence doğan çocuk benim kopyam bile olsa içimde her zaman bir şüphe kalır o derece paranoyak biriyim. Beraber büyüğümüz cocukluk arkadaşım daha 16 yaşında iken babasının farklı olduğu ortaya çıktı babası ayrı, kendisi ayrı yıkım yaşadılar paramparça oldu dağıldı aileside kendiside. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin böyle kadınlardan bizi korusun 🤲🏻
Aldatmanın temeli aynıdır. Erkeğin aldatmasıda aynı, kadının aldatmasıda aynıdır. İkisininde temeli ilgiyi, sevgiyi, alakayı başkasında bulmak istemesidir. En nihayetinde devam eden ilişkiler monotona düştüğü için erkek/kadın sıkılır ve aldatır. Tabi hoş bir durum değil. Ama oluyor maalesef. O yüzden insanları iyi tanımak gereklidi. r
Her ikisi de gurur kırıcı, aşağılayıcı bir şey. Her ikisinin de affı olmamalı. Ataerkil toplumdan ötürü erkeğe bu konuda fazla tolerans gösterilse de hayır, hiçbir farkı yok; aldatmak şerefsizlik, namussuzluktur. Affedilmemeli.
Erkeğin aldatmasıyla kadının aldatması bir değildir. Erkeğin aldatması kötüdür fakat kadının aldatması daha da kötüdür. Çünkü evlilik sırasında kocasını aldatan kadın başka birisinden hamile kalabilir. Doğurduğu çocuğu ise kocasına iteleyip, sanki o çocuk kocasından olmuş gibi kocasını kandırabilir. Bu durumda kadın hem kocasını aldatmış olacak, hem de kocasını kandırarak, başkasından yaptığı çocuğu kocasına kakalamış olacak.
Fakat erkek böyle bir şeyi istese bile yapamaz. Başkasından yaptığı çocuğu getirip de, bu çocuk senden oldu diye karısını kandıramaz. Bu yüzden kadınların aldatması daha kötü bir şeydir.
@Özlemdiebiri Tamam sonuçta yine gidip te karısını bu çocuk senden oldu diye kandıramaz. Ama kadınlar başka erkeklerden çocuk yapıp, kocasına gidip bu çocuk senden oldu diye kocasını kandırabilir, başkasından yaptığı çocuğunun bakımını bir ömür kocasının yapmasını sağlayabilir.
Ayrıca erkek düşmanı feministler gdlip beni eksilemiş. Beni eksileyenler için söyluyorum, ulan dedigimde yanlis bir şey yok ki. Başkasından çocuk yapıp, gidip de bu çocuk senden oldu diye kocasını kandıran çok kadın var. Bu feministler niye kötülük yapan hemcinslerini bu kadar savunmayı seviyor anlamıyorum. Ben kötülük yapan erkekleri savunmam, kötülük yapan hemcinslerimin eleştirilmesinden de rahatsız olmam.
@Alara00005 Bak orspu çocuğu olan kız. Ben erkeği savunmuyorum bunu nereden çıkardın anlamadım. Pc bir kiz olduğun için saçma bir çıkarım yapmışsın. Bende feminizme karşıyım nolacak. Ben aldatan erkekleri savunmuyorum ve orspu çocuğu olan kızın tekisin. Benimle düzgün konuş anı sqkrm orspu çocuğu.
Evet her iki cinsin de yapmaması gereken bir olay bir durum ama aldatmadan sonra genel olarak kadınlar toparlanamıyor erkekler yine bir başkasına gidebiliyorlar rahat bir şekilde ilişkilerine sürdüre biliyorlar hatta bunun acısını hiçbir şekilde günahı olmayan insanlardan çıkartanlar bile var aldatıldığı için Laylaylom ilişkiler yaşamaya devam edenler var ama kızlar o şekilde değil toparlanması ve bir daha bir karşı cinse güvenmesi zor gerçekten zor Özgüven düşüklüğü yaşıyorlar tekrar bir ilişkiye başlamaya korkuyorlar O yüzden erkeğin aldatması karşı cinse daha çok etkilediği için bence erkekler
Size şöyle bir örnek vereyim. Bir kadın düşünün kendi ayakları üstünde duramayan, çocuğu ya da çocukları olan, ailesinin eşini boşaması halinde onu geri kabul etseler dahi ev içinde çocuklarının dahi yaşayacağı psikolojik şiddeti düşünün aksi takdirde geri kabul edilmezse hiçbir deneyimi ya da bilgisi olmadığı için çalışamayacağını olsa bile çocukları ile beraber bunun ne kadar zor olduğunu düşünün. Bundan dolayı böyle kadınlar göğsüne taş basıp devam ettirmek zorunda kalıyorlar. Eskiden demişsiniz ama eskiden "Erkek yapar, aldatır. Sen affet, çocuklarını düşün." zihniyeti vardı ve hala da ne yazık ki devam etmekte. Çoğu erkek böyle bir eşe sahip olduğu zaman aldatsam ve öğrense bile elinden bir şey gelmez, gelemez kafasın da olduğu için bu rahatlıkla bunu yapabiliyorlar. Sorunuzu okuyunca güldüm açıkçası çünkü aldatmanın cinsiyeti olmadığı gibi bir değer tablosu da yoktur. Manen ya da madden her iki anlamda da aldatan en âlâ namussuzdur.
Her iki cinsiyette bunu gerçekleştirdiği halde aşağılık olur. Aşağılılık insana özgü bir terimdir. İhanet erkek için neyse kadın için de aynı şeydir. Kadını erkeği farketmez. Şöyle bir durum söz konusu; bizim toplumda bazı kesimlerde kadınlar biraz daha arka plana atıldığı için buna maruz kalan bazı kadınlar olaya kadercilikle bakıyor. Gerek birlikte olduğu kişi tarafından gerek ise ailesi tarafından Güçsüz ve öz güvensiz bırakıldığı için kabullenmeye maruz bırakılıyor. Yani erkeğin aldatması affedilebilirliğinden değil. O yüzden genel olarak erkeklerin aldatması bazen affediliyor. Bu da, kendimize bu tür soruları sormamıza sebep olabiliyor.
FARK VAR!!! İnsanlık onuru için iki tarafında yaptığı tartışmasız ve oransız karaktersizliktir aynıdır. Lâkin işin ayrıntısına girersek duygusal bağlamda erkeğin ihaneti ilişkiye daha az zarar veren türden oluyor çoğunlukla... Erkek milleti çoğunlukla ihanet sebebi yüzde doksan tabiri caizse şarjör boşatmadir. Ve neredeyse ertesi gün unutur bile... Ama kadınların aldatması genelde ruhsal olur ve buda asla unutulmaz ya da kolay kolay onla yaşar kocasıyla birlikte olduğunda bile ya da yemek yaptığında evi sildiğinde... sonuç olarak iki türlüde ihanet karaktersizliktir. Fakat erkekleri ihanetinin bazen affedilme sebebide yukarıda yazdiklarimdir
Aa çok güzel bir soru, söyleyince düşündüm bence şöyle;
Ülkemizde erkek cinselliği için duygu gerekmiyor, erkekler fevri ve biranda düşünmeden hareket edebiliyor; sadece hayvansal dürtüler harekete geçince, beğeni, aruz vs birde toplumun çapkın erkek bakışının etkisi ile adam ötesini berisini düşünmeden hedefe kitlenip aldatıyor,
kadın ise daha sistematiktir, organizedir, planlayıcıdır, ayrıca ani tepki daha az verir, genelde cinsellik için beğeni tamam ama birde aonrası etkileri düşünür; toplum ne der, duyulur mu, adam bana sarar mı, getiririsi ne götürüsü ne vs... o nedenle kadın aldatması bunların hepsini göze alan, sadece beğeni ve arzu dışında hisleride barındırır...
bu nedenle erkeğin yaptığı aldatma hayvanlıktır ama kadın yapıyorsa bu düpedüz ALDATMAdır😉😉
@Alara00005 bence birwz okumalısın, biliyorsun küfür, saçma sözler kelime ve bilgi yetersizliğinden gelir. Yoksa kimse kimsenin kökenini, babası ile anasının seksini, hangi yollarla yaptığını, verip vermediğini, hangi koşullarda verdiğini bilmez, merak etmez. Ancak cahil ne diyeceğini bilemwyen, yetersizliği içinde kıvranan insanların tepkisi
Farklı lik istemek sucmudur ki? Eşinden istersin yapmaz, i da başkasına gider bu kadar basit değil ama bir video izlemiştim Rusların güzelliği ni bilmeyen yoktur. turk erkekleri hakkında ki soruya biri şöyle cevap vermişti: turk erkekleri çok saygılı , kibar, evine eşine bağlı ama eşleri öyle küçük şeyleri büyütüyor, resmen adama evi dar ediyor. mesela pazar günü evdeyim, bir çekişme ile uyanıyorum, TV kavgası, elektrikli Süpürge sesi sabahın 10 u, ne acelen var bütün gün senin ve çalışıyorsun bile yapma pazar günü temizlik bir de bunu yapan ev hanımi. yani kızlar arkadaşlar biraz düşünün bu adam neden dışarı baktı, bakıyor, veya aynısı erkeklere de geçerli düşünün.
evliysen sevgiliysen bakamazsın bakacaksan yol orda sxg başkasına bakıyorsan zaten sevmiyorsundur boşu boşuna günahını alma daha iyileri varken salªklara kalmadık ayrıca her rusda aynı şeyi söylemiyor hatta öyle söyleyen çok az kişi var çoğu tehlikeli olduklarını ve korktuklarını söyledi röportajda
Psikolojik olarak aynıdır. Sonuç olarak ikimiz de aldatılınca güvenimizi kaybediyoruz. Gururumuz kırılıyor. Evlilikte kadınlar ihaneti neden kabul edebiliyor kısmına gelecek olursak kadınlarının hepsi çalışmıyor. Ayrılsak nereye gideceğiz,, ne yapacağı düşüncesine kapılıyor ki çalışmayan bir kadın için bu çok normal. Bunun için genç kızlar ve genç kadınlara hep söylüyorum. Çalışın! Asgari ücretle bile olsa evinizde oturayım ve çalışın. Yarın ne getirir? Bunu bilmeden yaşıyoruz. Bir de şöyle bir gerçek var ki belli bir yaşa geldikten sonra iş bulma imkanınız da zor. Onun için gençlik yıllarınızı boşa geçirmeyin ve çalışın! Yok eşim çalışmamı istemiyor, yok şöyle, yok böyle gibi bahanelerle üretmeyi bırakın ve çalışın.
Kadın ve erkek için namus şeref kavramları farklı değil. Ama tabi Türkiye gibi ortadoğu ülkelerinde namusun sadece kadin için var olduğuna yönelik bir algı oluşturulmuş ve ne hikmetse kadınlar da buna boyun eğmiş hatta erkeklerden daha çok benimsemiş. Bu algılar artık yıkılmakta ama görüyorum hala bile bazı gençlerde o elli yüz yıl önce ki kafa devam etmekte.
Ayni sey ikisininde aciklamasi yok ayrilsin ne istiyosa yapsin aldatma ne yani begenmiyosan soyle istemiyom seninle bir omur gecmez de begendigin halde bir anlasma sorunu varsa soyle bir ortak cozum bulalim ama aldatma yok yani kaybolsun ortaliktan oyle insanlar
Devir değişti. Üçüncü kuşak feminizm ile birlikte yeni gelen Z kuşağı ve 1980 den sonra doğanlar, daha eşitlikçi oldular. Günümüzde kim aldatırsa , eşi görevini yerine getirmemiş demektir. Kadın aldatsa , erkek ona kocalık yapmamış, görevini yerine getirmemiş demektir. Insan sevgisini ilgisini eksik etmemeli diye düşünüyorum. Kadının da erkeğin de birseyini eksik bırakırsan aldatır. Insanları doyurmak çok zor
Fark olan detay şu, bu coğrafyada birisi birini aldatmak isterse, kadın daha kolay aldatabilir. erkeğin işi bir tık daha zor. bir club'a yanlız giden bir kadına on kişi salça olur. rahatsız eder, bulaşır. yanlız giden erkeğe ise belki birisi salça olabilir, isteğe bağlı olarak o birilerine salça olur.
Aldatmanın cinsiyeti olmaz ve yaşadığın için biliyorum aldatılmak cidden iğrenç birşey. Özellikle eskiden kadınların evlilikte aldatmayı kabul etmesinin sebebi ekonomik bağımsızlıkları olmadığı için veya ayrıldıktan sonra ya benimsin ya toprağın diyen aptallar yüzünden bu aşağılanmayı kabul etmek zorunda kalıyorladı. Neyseki günümüzde kadınlar daha bilinçli
Affetmeyi tanımlama biçimimize göre değişir. Eskiden ve maalesef günümüzde de bazı kadınlar birtakım maddi ya da manevi güce sahip olmadığı için sineye çekiyordu. O kadınlarla konuştuysanız eğer tüm olayların dün gibi aklında olduğunu ancak ellerinden bir şey gelmediğini duymuşsunuzdur. Kadın da erkek de insan ikisinin de duyguları var ikisi de canlı. Dolayısıyla ikisinin de aldatmasında bir farklılık olacağını düşünmüyorum. Bence aldatmak karaktere özgüdür cinsiyetten bağımsız
Kadını erkeği yom aslında bir insanı aldatmak karakter meselesi cinsiyet değil ama toplum. olarak bazı insanlar erkek tır yapar buna alışık olunduğu için kadın aldatiginda farklı gözle bakılıyor ayrıca aldatma ne ya ne diye aldatiyorlar bir insanı sevmiyor san ayril git
Karakter meselesi her ikisi içinde geçerli.. senin para Çakman ile benim para Çalmam arasında bir fark var mı? Affedilme konusuna gelince o partnerine bağlı seni çok seven ve ilişkisini düşünen biriyse kolay affeder kinci birisiyle geç affeder ya da affetmez bu değişkenlik gösterir..
Şöyle erkek aldatırsa genelde erkek kadının kıymetini bilmiyor gözü başkasına kayıyor suç erkekte. Kadın aldatıyorsa erkek karısına değer vermiyor onu doyuramıyor ondan dolayı şuçun belli bir miktarı yine erkekte tabi aldatmak zaten kötü de açıklaması da olabiliyor bazen
Evet, her iki cinsiyet içinde karaktersizliğe giriyor. İlişki içerisindeyken illa başka biriyle ilişki yaşamak istiyorsan ayrıl ilişki yaşamak istediğin kişiyle beraberliğe başla. Aldatmak nedir asla kimseyi aldatabileceğimi sanmıyorum, vicdanla sonuçlanır bende..
Bu bir kadın becerisi iyiliği, erkek beceriksizliği kötülüğü vs. demek değil ki. Yaratıcı bu nefs, sabır ve irade denilen şeyleri erkeğe ayrı kadına ayrı vermiş. Eşitlik, insan hakları, medeniyet vs. ne kadar çabalarsanız çabalayın kadın erkek ikisini aynı kefeye koyamazsınız. Yaratılış farklı. Farklı hareket edeceklerdir
Erkeğin aldattığında toplumumuzda affedilme oranı daha yüksek. Toplumumuzun kültür anane gelenek vede göreneklerine göre erkek aldattımı hovarda kadın aldattımı bacım gözüyle bakılıyor. Tam bi kanaatim olmasada hemen hemen müslüman ülkelerin hepsinde bu böyle ama diğer ülkelerde değişiyor.
Bir ve ikisi de adice. Çünkü içerisinde yalan var. Sorun başkasıyla ilişki yaşamanız değil yalan söylemek. Açık ilişkiler yaşayın. Bir kişiye bağlı kalmayın. Evlenip çocuk yapmak zorunda değilsiniz. Hayatınızı yaşayın. Her gün farklı kişilerle aşkı hissetmeniz mümkün. Seks cinsel birleşme değildir. Gözlerin dansıdır. Saatlerce öpüşebilmek, dokunabilmek, koklayabilmektir. Tabuları yıkmalısınız
kadın aldatması il erkek aldatması neden farklıdır onu önce ifade ederek başlamak istiyorum özellikle ve ilk olarak erkek kadından farklıdır detaylara boğulmaz düzenli hayat ister ve aldatırken bile planı sadece yakalanmamak olur ama kadın öyle değildir elbette kadın da yakalanmak istemez ama en başta kadın seçici bir varlık olduğu için mesela kocası baskın karakter değil ise kendine baskın birey arayışına girer. Baskınlık sadece maço olarak değil karakter olarak düşünün.
Aynı değildir erkek aldatmış ise cinssel ihtiyacı için yapmıştır ama kalbinde hala karısı vardır Kadın aldatmışsa artık kocası yoktur kalbinde yeni sevgilisine yer açmıştır Aynı diyenler kadın ve erkekleri aynı gören düz beyinli insanlar kadın ayrı erkek ayrıdır iki cinseyetinde ihtiyaçları düşünceleri farklıdır
@Butterflysz @Özlemdiebiri adam sanki aldatmayı kendi yapıyor kadınlar çok bağlanıyorsunuz kabul edin Duygusal olarak erkekler aldatmaz duygusal bir şey varsa zaten ayrılır erkeklerin geneli cinsellik için aldatır Kadınlar ise duygusal olarak bağlanır ve bu daha tehlikelidir
O zaman evliliğin ne anlamı var. Bende gideyim heyecan olsun diye başka adamla olayım ama kocamı seviyorum diyip evime gideyim. Senin gibiler aldatmaya bahane arıyor demekki ahlaksızlar sizden eş, baba olmaz.
@Özlemdiebiri işte kadınlar onu erkeği yetmediği zaman yapıyor erkekler ise eğlenmek için yapıyor Kadın yaptığında herşey bitmiştir ama erkek yaptığında ise farklılık için yapmıştır
Erkekler için neden önemli her çiçekten bal almak Örneğin bir arkadaşım var adam güzel kızları öptü kokladı. sonra evlendi. şimdi bu adam sadık olur mu olmaz bence Erkeklerin içgüdüsünde var aldatmak Zaten yaratıcı eğer nefislerine galip gelirlerse cennette inci tanesi gibi kızlarla ödüllendireceğini söylüyor Ama kadınlara böyle bi şey yok. kadınlara da gözleri ondan başkasını görmeyen aşık erkek var.
Erkek doğasında çok eşlilik vardır, erkeğin evlendiği zaman doğasına gem vurması onu baskılaması gerekir; bunu başaramayan erkek kusurludur tabi ama böyle bir dürtüsü olmadığı halde başka erkekle birlikte olan kadının durumundan farklıdır
Çoğu kişiden tepki alacağımı bilsem de bilimsel gerçekler bunlar.
FARK VAR!!! İnsanlık onuru için iki tarafında yaptığı tartışmasız ve oransız karaktersizliktir aynıdır. Lâkin işin ayrıntısına girersek duygusal bağlamda erkeğin ihaneti ilişkiye daha az zarar veren türden oluyor çoğunlukla... Erkek milleti çoğunlukla ihanet sebebi yüzde doksan tabiri caizse şarjör boşatmadir. Ve neredeyse ertesi gün unutur bile... Ama kadınların aldatması genelde ruhsal olur ve buda asla unutulmaz ya da kolay kolay onla yaşar kocasıyla birlikte olduğunda bile ya da yemek yaptığında evi sildiğinde... sonuç olarak iki türlüde ihanet karaktersizliktir. Fakat erkekleri ihanetinin bazen affedilme sebebide yukarıda yazdiklarimdir
@Alara00005 cevabıma gelip salça olan sensin sen SG... varsa bir eleştirin yaz... bilmem kaç ay önce yazılmış cevabı arayıp bulup gelmişsin küfür etmeye mi?
@devletbaba34 bir süredir ortalarda görünmüyor :) ama yazıyor da olabilir... geçmişte kalmış birtakım konuları aratıp buluyor ona buna küfür ediyor faminaz :)
Tabiki bir, ikisinin de yaptığı iğrenç bi hareket oluyor aldatmanın cinayeti yoktur ama bizim ülkemizde erkek adam yapar arada diye algı olduğu için kadın yapınca sanki olay namus meselesine döndürülüyor
Aynıdır ne eksik ne fazla.. Ama kimden duydumsam erkek yapınca "erkeklerin hormonları, doğal bunlar olağan şeyler diyorlar. Kadın yapınca uuuhhuuuvvv... Aynı şeydir kardeşim. Erkekleri bu kadar höşertmeyin..
Aldatma ciddi ve travmatik bir olaydır. İkisi de bir. Bir farkı yok bana göre. Ve böyle birşey var ise. O ilişki o an kesilip, bitirilmelidir. Her ne olur ise olsun. Yaşamdan herşeyin bir bedeli vardır. İyi şeylerin de , kötü şeylerin de.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim sadece düşündüğüm kısmı şu yanlış yere çekmeyin. Adam aldattı diyelim çocuk ihtimali oldu. Adam gerekirse boşanır çocuklarına bakabilir kendi çocuğudur. Kadın aldattı çocuk oldu çocuk kimden 🤔 genelde bilinmiyor test olmadan. Diyelim ki biliyor eşinden değil. Bu durumda çoğu boşanmıyor da. Erkek kuma da getirebiliyor. Ama erkek kuma gidemiyor. İlla ki farklar var bana göre.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aldatmanın hiçbir izahı olamaz her iki cins için de fakat yine de eşit değerde değildir.
Çünkü erkek sadece cinselliği düşünebilir, fiziksel bir rahatlama için aldatabilir ama kadınlar aldattığında büyük olasılıkla duygusal bir his de barındırmıştır. Çünkü kadın hoşlanmadığı veya az da olsa bir şey hissetmediği biriyle beraber olmaz. Yani kadının aldatması daha hissi bir şey olduğu için daha yıkıcı zannımca.
Aldatmanın kadını erkeği yoktur. Aldatmak Her Zaman Son derece pislik asla normalleştirilmemesi gerek bir kereden birşey olmaz lafına asla itimat edilmemesi gereken bir durum
İkiside aynı gozümde. Kadının affetmesinde bazı durumlar söz konusu. Ekonomik bağımsızlık, Çocuk, Kalacak yer, Aile Annemi babam aldattı, affetti. Çunkü ne ailesi var nede parası. Buradaki erkeklere sesleniyorum, babamı değersiz bir paçavra olarak görüyorum o olaydan sonra. En azından çocuğunuzu düşünün bunu yaparken.
Bir değil. Aldatma aldatmadır, bunun kadını erkeği olmâz. Kadınlar anaç ruhlu olduğu için düzenim bozulmasın, aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey moduna girip bunları sineye çekebiliyor ama yanlış.
Düşünsene bir kadın 10 ayri erkekle bir olsaBir erkek ise 10 ayri kadınla bir olsa aynı mi olur. Biri yani erkek olduğu gibi bireysellik ye kalıyor ama kadın 10 ayri erkekte ( afedersiniz ama doğrusu bu) ortalık mali gibi bişey oluyor. O nedenle yapılan his olmasa da , cinsiyet / Cinsellik olarak erkeğin aldatması ile kadının ki bir degil. Duygusal. olarak ise aynı karaktersizlikte.
@Derinsd ya öfkeyle ya da karsitlikla muhalefet edip savunma. Bı benim söylediğim gibi baksana objektif olup.
Ya kendimizden yola çıkalım hadi doğruya doğru. Sen on erkek on ayrı erkek yani beraber olsan mi bir. Bir erkeğin on ayrı kadınla beraber olması mı bir.
Daha açık konuşayım. Bir erkeğe on. kisi girmiyor. Ama bir kadına on ayrı erkek girerse bu ikisi bir değildir işte. Demek istediğim bu.
Ama duygusal açıdan yani sevgi aşk acısından iki tarafında ihaneti farksiz
Asıl sen objektif ol bunu derken bile kendi açından bakıyorsun. Bir erkeğe 10 kişi dokunduğunda kirlenmiş olur o kadar. Senin kafa yapın ataerkil. Sanıyorsun ki sana onca kadın dokununca temizsin. Hamile bırakıyorsunuz siz daha pis ve kirlisiniz. Aynı anda 10 kadınla olduğunuz zaman temiz kalmıyorsunuz çık o cahil kafadan. Biriyle olduğunda kadın şerefsiz erkek temiz, ama duygusal açıdan ikiside şerefsiz yani kadınlar 1-0 geride yok ya geçeceksin o işleri. Kadın duygusal olarak aldatıyorsa ki aldatmaz oncekiden ayrılır sonra yeni ilişkiye başlar. Siz ise aynı anda hem 10 kadınla olup hemde duygusal ilişki kurabiliyor siniz gönlünüz geniş bir kere
Empatisiz kendini bencilce kim düşünüyorsa aldatır. Onu seven birisinin üzüleceğini göremeyecek kadar zevklerine düşkün kimselerden tüm saf kalbiyle karşılıksız sevenleri korusun böyle nankör bela insanlardan.
@OlgunBekar son noktayı senin gibi cahil bir yobaz değil ben koyarım. Senin üstünden 50 kadında geçse sen güzel kardeşim olmazsın dimi. Belki günün birinde 50 kadının istismarına ugrarsan görürsün erkeği kadını.
aldatmak şerefsizliktir. kadını erkeği ya da yalanı affı olmaz :) herkes potansiyel bir aldatma seviyesine sahip bu ilişkideki güven ve sadakatle de aynı ortantılıdır, güven ve sadakat az oldukça aldatma seviyesi o kadar yüksek olur
Cunku kadinlar affedicidir merhametlidir genel olarak erkektir yapar algisi vardir. Ama ne dinimizde ne de yasalarda boyle bi sey yok erkegin de kadinin da aldatmasi aynidir ve yapilmamasi gereken bi seydir olduysa da gecmis olsun ne varsa onu yikmissinizdir ve geri eskisi gibi olamaz hicbi sey
kadının aldatması kaşar olduğunu, erkeğin aldatması şerefsiz ve haysiyetsiz olduğunu belirler. bu ikisinin arasında bağımlılık nasıl kurabildiniz tuhaf gerçekten. depency error
cinsiyetçile karşıyız kimseyi aldatmam aldatılırsam hayatını dar ederim gece dışardan molotof gelecekmi diye bakar yolda giderken her an saldıracak mı diye bakar
valla benim bir tanıdık var bekar erkek evli bir kadına çakıp duruyo kadının bunun evine geliyo kimsenin de haberi yok kadın isterse gizlice yapar o yüzden evlenmek falan bu devirde çok saçma
Yok , yani Allah ın kanununa göre yok iki tarafta taşlanarak öldürülür. Tabi Allahın sadece 4 eş kanununu uygulamaya rahatlığı yaşayıpta , bu aldatma da koyduğu kanuna uymayan kişilerde ayrı ironi fjkjdkfdk aloo Allah erkek kız diye bakmıyorrrr.
Aldatmayı affetmek çok gülünç anlamı demektir ilişkilerde ikililik oynanır oluyor bu aldatma olayı kadın erkek dinlemez onu soylemek istiyorum. Bireylerde kadın veya erkek olsun ilişkilerde aldatma olursa bunun affı olmaz olamaz bunu belirtmek isterim
Lav medya tarafından düzenlenen ve hayatım boyunca almış olduğum en güzel eğitim ve bu eğitim sayesinde ufkumun açıldığını, hayata dair bakış açımın değiştini ve hayallerime kısa sürede ulaşabileceğimi anladım. Eğitim süresi boyunca çok güzel bir şekilde ağırladık. Herkesin ama herkesin bu eğitimleri almasını şiddetle tavsiye ediyorum. Başta adam gibi adam ZEYNEL DEDE olmak üzere tüm LAV MEDYA çalışanlarına teşekkürü borç bilirim iyi ki tanımışım sizleri.
Aldatmanın affetme oranı yoktur diye düşünmekteyim. Bu yapılanın kadını erkeği yoktur. Aldatan insan çürük meyve gibidir, Diğerlerini de çürütür. Umarım ki düşmanım bile bununla sınanmasın.
ne mana da ki bu sözün. sevgili vardır lisans okuyorsundur yani 4 yıllık aynı evde artık bir bütünsündür olabilir. Sevgili vardır doktora yaparsın mesela, o ayrı evde sen ayrı evde. olmayabilir. ama günümzde kadınlar bunu düşünmez genelde. Erkekler yardıme der.
Yok ya erkeklerden daha çok affeden. Kadınlar empozeleniyor bakıyor dizilerde hemen boşa, boşamalısın, donuna kadar al, almalısın vs bunu etrafında da duyuyor ce affetmiyor azıcık bçr yakınlaşmasını.
"Yağmur pencereme vururken sorayım dedim"mişmiş... Yok ya 😃 Ekşi sözlükten arakladım deme de. Ahlak gerçekten önemli bir şey. Soruya cevabım: Aldatmanın cinsiyeti olmaz elbette.