AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Olmazsa evliligin dönüşü var ama birde hep keşke demekte var
Niye keşke diyetim
Bazi duygular belki evlilik hayali belki cocuk aile olabilme istegi bircok sey sayabilirim
Belki çocuğum olmayacak
Isde anlatmak istedigim bu evlenmeden bilemezsin belki cok seveceksin evliligi ve evlendigin kisiyi mutlu olacakain iyiki evlenmisim diyeceksin belkide bana gore degil diyerek bitireceksin bunkari evlenmeden bilemezsin ama evlenmis olmak icinde evkenirsen zaten olmaz dogru kisiyide bulman lazim
Doğru kişiyi bulmak zor
Aynen herkez dogru kisiyi buldugunu saniyor ama. Cok azı mutlu oluyor bu sans isi sen seçimini yaoarsin gerisini yasayip goreceksin sanırım
Seçim yaptım diyelim
Olmadı ayrıldık
Sonra çocuğum olsa o ne olacak
Cocugu emin olunca yapacaksin hemen cocuk kimse yapmiyor artik esinle uyum ve alisma surecini atlatir evliligin daim oldacagina inanirsan yaparsın çocuk
Evlenip yarışırsam çocuksuz kalırsam o zaman da yanlız kalacağım
Aynen anlatmak istedigim bu ama. Dedigim gibi evlilik olsun diyede evlenme
Zaten aday yok
Allah seni varya ne yapmasin kac gundur laf anlatiyoruz bizde
Neyse ya hayırlısı
Akranız senle. Bende de 30 yaş sendromu başladı. Bu yaşlar hep sorularla geçermiş
Niye basladı
Anlatması uzun sürer başın ağrımasın sonra
Yok anlat
Peki madem dön gel dmye
Bence bi yaşa gelince artık evlenmek gerekir hem dinimizce de en uygunu budur
Bulamazsam
Bekarlık sultanlıktır en iyisini yapıyorsun boşver evliliği
Aynen
Bence evlenince pişman olursun zira kendim için bunu düşünerek evlilik zihnimde o kadar sıfırda.
Çocuk olayı pişmanlık yaratıyor mu
Çocuk içinde bazı şeylere katlanmak mantıksız geliyor yiğen seviyoruz bizde😂
Aynen 😂
tüm arkadaşların çoluk çocuğa karıştığı zaman kendini kötü hissedersin geri kalmış hissedersin
Evlatlık alırım
Bence evlen sana kalmış birşey herkes yaşlanacak zaten iste evlen ister evlenme
Evlenip ne yapacağım
Benimle karşılaşmadinda ondan 😂😂😂olursun bence doğru insanı bulursun ins
Amin sağol
Evet dersin tabi mutlu bir evlilik için
Niye keşke diyeceğim
Çoğu zaman etrafta huzurlu mutlu aile ortamı görünce özelliklede bayram ve benzeri günlerde iç çekersin , İnsanlar çift yaşayacak şekilde Yaratılmıştır.
Benim çevren koca şart mı diyor
gayri nizami ilişkiler yaşıyorsanda bir yere kadar gider sonra yaşın geçtimi kalırsın ortada tek başına
Tek yasamak kötü bir şey mi
bir yere kadar en fazla 30 a kadar iyi sonrası çok yalnızlık hissederdin
Ailem ölünce mi
50yi bile görmeden pişman olursun. 35te başlarsın.
Niye pişman olayım
Yalnızlık. Evde tek başına kalma,
Evde tek kalmam
Ailemle yasarım bende
Allah göstermesin ama ailen senden önce vefat ederse.
Eşimde benden önce vefat edebilir
Olasılıklar dahilinde evet
O zaman da tek kalacağım
Belki hiç yaşlanmayacaksın
Her insan yaş alacak
Ölebilirsinde
Pişman olmazsın asıl evlenirsen olursun bence :d
Evli misin
Ben geç 3 yıl içinde dersin. Buraya yazıyorum bak
Niye diyeceğim
evet olursun
Niye
Bir süre sonra yalnızlıktan sıkılırsın
Sen evlenecek misin
Eğer aktif cinsel hayatın var ise keşke d Mez sın ama yoksa kesinlikle dersin
Demezsjn sakin evlenme bosver
Evli misin
Maalesef
Yok olmazsın ilerde sana bakar cocukların
Çocuğum olmayacak
Büyük ihtimalle dersin
Nİye diyeceğim
Bu saatten sonra zaten kimse almaz. Alsa alsa 70yas ve üzeri
Saçmalama istersen 30 yaşını geçip evlenmemiş çok erkek var
@bnbnbnbnbcx erkek çıtır bulur kadın bulmaz bulamazda. menepoza giren kadını kim napsin
30 yaşındaki kadın menopoza girmez cahil cahil konuşma menopoz yaşi 45 den sonra
@bnbnbnbnbcx tamam cahilim. 18 yaşında menepoza girildigini söylememem lazım
Cahilligim ortaya çıkar
Olursun yalnız kalirsin üzülürsün
Sen evli misin
Degilim ama 70 yasindaki dayim tek basina üzülüyor kimsesi yok yanında biz olmasak
Hiç evlenmedi mi
Evlendide bir takim olaylar yaşadı onun hatasi yuzunden ayri kaldi cocuklarindan falan tek basina kaliyor simdi. Hasta olsa kimse bakmaz onu demek istedim. Veya evde tek basinasin dusunsene annenler babanlar ölmüs kimsen yok
O zaman evlilik Hersey mi
Hersey koca mı diyenlere takmamak gerekiyor demek ki
Hayir onu demiyorum en azindan çocuğun yanında olur anlatmak istedigim olay o tabikide düzgün insanı arayip bulmaya calisicaksin onunla evleneceksin sırf gidip evlenmek icin evlen demiyorum sana ama sanada güzel gelmiyor mu kafa dengi esin cocuklariniz falan
Evet güzel de
Ben birini bulup evlenip çoluk çocuk sahibi olabileceğimi pek sanmıyorum
Doğru insanı bul ve evlen tam ideal yaş bence
Doğru insan da doluydu zaten
Hahaha onuda benden istemezsin değilmi yaşadığım çok kötü bir olay sonrası defterimi aşka bile kapattım benimde yaş 30
Bende körü biri yüzünden bitti o defter
Ortak noktalar sende mi aldatıldın
Onun gibi bir şey
Ben 8 yıllık bir sevdayı kapattım unutmak çok zor unutamadım ama şak defterini kapadım yaşanmış çok şey olsada kapattım
Benimki öyle bir şey değil ya
Sanırım biraz tahmin ediliyor gibiyim şimdi hayatın boşmu
Gerçek insanların birbirini bulması epey zorlaştı sahte sevgili tarzı basit ilişkiler artık popüler oldu ben 8 yıl hiç ihanet etmeden bağlı kaldım ama sonu işte bu
Peki evlenmemenin sebebi nedir
Doğru kişi yok
Sosyal değilim
Bulamam zaten
Flörtçü de değilim
Sevdikte ne oldu hep yalan hep yalan oyaladı beni sen Asagilik bir insansın dedi o kadar değer verdim ona ayrıldı benden bahaneyle ask ta hiç birsey miş ama gel bana sor kalbim param parca
Boşver üzülme
Kalbini aç ve yeniden sev
Inşallah
olmasın gibi geliyo en iyisi evlenmemek
Olabilirsinde olmazsın da
demezsin doğru düşünce
Nasipten öteye yol yok
Demezsin. Ben de diyeceğimi düşünmüyorum.
Bak keyfine biz evlendikte ne oldu başımız göğe mi erdi :)
Tek yaşamaktan memnunsan asla keşke demezsin 😊
Aile ile yaşarım
İleride tek başına kalırsan diye diyorum
Ailem var
O zaman sıkılmazsın ya devam et böyle hayatına 😊
abla bende seninle aynı fikirdeyim ne yapcağımı bilmiyorum
Benle Gönül eğlendirebilirsn
@kurnaz11 ne diyorsun sen oğlum
Takılalm diyorum
Pişman olmadan ayrılırsın
Kİmden yarılacağım
Evet olursun.
Niye olayım
Çok pişman olursun
Niye
Gereksiz bir durum. Pas
Ne gereksiz
Bekarım ve artık çoktan olmalıydı diyorum
Pişman mısın
Dememek için evlenmelisin
Niye diyeyim
umarım doğru insanı bulursunb
Sağol
Evlenme evlatlık çocuk edin
O da nankör çıkarsa
bence sen iyi merhametli yetiştirirsen sorun çıkmaz yani ilerde seni ziyarete gelicek birileri olur şu an yanliz kalmazsin ama ilerde çevrendeki herkes ölür çocuk en azından sana arkadaşlık kurar öz evaldinda nankör çıkabilir bence aynı şey
hem sevap kazanırsın yetim ve öksüze baktığin için hayatın daha güzrl olur💖
Onu düşünüyorum
İlerde çocuğum olsa bile bir tane de evlat edinmek istiyorum
Bence nett dersin
Niye diyeceğim
Pişman olursun tabi.
Niye
Seninle ayni yasta olan kadınların çocuklarının elini öpecekler, kendilerine hürmet edecekler. Sen bunları gördükçe pişmanlık yaşayacaksın. Bizim komşumuz var çocuğu olmuyor şu an 65 70 yaşında kadın kendisi söylüyor ondan biliyorum.
Niye çocuğu olmamış?
Evli mi bu kadın
Evli tabiki kocasından dolayı olmamış.
Hemde çok
Niye
Bunun bir çok sebebi var. Bu sebepler her insana göre aynı olmaz , bakış açılarına göre degiskenlik gösterir, yaşam şekline göre değişkenlik gösterir lakin netice aynıdır. Bundan sebep seni tanımadığım için , niye? Sorun karşısında doğrudan bir niteleme yapamam. Yalnızca bildiğim pişman olacağın gerçeği.
Yanlız kalıp çocuklarım olmayınca mı
Tabii en önemli sebebler arasında bu var.
Evlensem de olmayabilir çocuk
Tabiki öyle , nitekim çocuk olması bizim elimizde olan bir durum değil. Ama tek sebebde bu değil tabiki
Kısmet ara diyorsun yani
Evet aslında ara demiyorum , onlar seni arasın ağırlığını bozma, sen aramaya çalışırsan fazlasıyla suistimale açık olursun. Yalnızlık bizim fitratimiza ters , bununla birlikte , insanın en çok ihtiyacı olan durum duygularını aktarmaktır bunun içinde yaşadığımız tüm duygu durumları vardır. Kızgınlık öfke , heyecan , sevgi , mutluluk , sevinç , beklenti , üzüntü bunların hepsini yaşarken bunları aktarma hissi oluşur ve karşısında ona değer veren birinin olması gerekir ki , tabiki duygusal bağının olması gereken onu anlamaya onun her koşulda yanında olmaya , hazır bir kişi işte bu kişi insanın eşi olabilir tabi kişiliği düzgün biri olması , insana ve insani değerlere önem veren bir eş. İşte böyle olunca herşey çok güzel ilerler. Bunun yanında insanın diğer en önemli ihtiyacı konuşma ihtiyacıdır karşısında kendisini dinleyen ve onunla muhabbet eden birinin olmasıdır. Bu da ancak insanın eşi olmasiyla mümkün olabilir.
Evet ama dünyada iyi doğru sadık
Sana değer veren adam gibi adam bulmak çok zor
Ben arasam da bulamam
Onlar da zaten beni aramaz
Memlekette o kadar akıllı güzel cilveli kız varken
Neden böyle düşünüyorsun ki, akıl ve güzellik sendede var. Cilve ise herkese karşı değil özeline karşı yapılır ve evli olunca sende yapabilirsin. Allah herkese layık olduğunu verir , lakin körü körüne olumsuz gerçekleri görmesine rağmen görmezden gelip sonra layık olduğum bu mu demek doğru değildir. Bunun yanında bir çok şeyi yapıp benim kalbim temiz layığım bu mu demekte doğru olmaz. Seni bulurlar, çünkü nasibinde olana seni , herşeyin sahibi getirir. Değerlendirmelerini yapar ve tercihte bulunursun. Daha başka, Neden gelmeyeceklerini düşünüyorsun?
Ailemde çok bekar var
50-60 yaşında kişiler
Evlenmemiş zamanında olmamış
Nasip olmamış
O yüzden bende kendim için aynı şeyi düşünüyorumm
Anlıyorum , tabiki nihai tercih senin. Lakin baskalarinin durumları seni etkilememeli , dediğin gibi onlara nasib olmamıştır lakin , sen yine nasibine kapıları kapatmak , onların pek muhtemel dışarı yansitmadiklari ama içlerinde ukteleri ve uzuntuleri vardır. Ayrıca hepsinin koşulları aynı olmayabilir yani belki bazılarıniın sağlık sorunları vardır.
Hayır sağlık sorunları yoktu
Bir tanesini çok isteyen olmuş gitmemiş sorumlulukları varmış
Biri kısmetim çıkmadı diyor
Diğeri de kısmetim çıkmadı diyor ama ben hatırlıyorum geçen sene bile evlenmek isteyen vardı onunla
Anladım , evlenmek isteyen olur lakin elektrik alamamış olabilir mesela,
Öylesi de olabilir
Ama o kişiye rastlamak zor
Evden işe işten eve giden biri nerede bulacak
Allah nasib ederse çölde suyu buldurur insana. Burada en önemli kısım kişinin evliliği isteyip istememesi, evliliği istiyorsan buna niyet ediyorsan. Mutlaka gelecek olanlar gönderilir sana
Benim kuzenim çok istemiş ama olmamış
Anlıyorum, işte bu nasib meselesi. Bir de yaşamsal beklenti ölçekleri bazen öyle farklı olabiliyor ki , görüyoruz çok zaman bir çok insan beklentileri sebebiyle kendi evliliklerine engel oluyorlar.
Ben öyle hayata karşı büyük hırsları olan biri değilim
Bu çok güzel bir durum işte. Kusursuzu aramak veya herkeste bulunması güç birlesimleri bir arada görme beklentilerine girmek evlilik yolunu çok üst perdeden çıkmaza sokuyor.
Doğru dürüst sadık işi ve eğitimi olan biri olması yeterli
Kesinlikle öyle, Ümid ederimki karşınıza kısa zamanda doğru olan kişi çıkar ve evlenirsiniz.
Hayırlısı diyelim yine
Tabiki de, tüm seçeneklerden önce ilk olan hayırlısını dilemek.
Tabi ki ☺️
Peki işten eve evden işe gidip gelen ve seni göremeyenin durumu ne alemde
Toplu taşımada kim görecek beni
Vakti geldiğinde görür , merak etme hatta en çok toplu taşımada görür. 😊
Yok ya görmez
Sanırım sen görmesini istiyorsun yani böyle birisi var gibi geldi bana. Ne dersin?
Hayır kimse yok
Anladım. İnşallah gerçekten iyi bir insan gelir nasibine, tabiki bunu senin istemen çok önemli. 😊
İstesekte istemesekte nasip
İstemek nasibine farkli bir boyut kazandırır. Kader gayrete âşıktır.
Nasılsın sanırım günlerdir yoktun. Herşey yolunda mı
Yolunda değil maalesef
Ailemden bir can daha eksildi
Yaa çok ama çok üzüldüm Allah rahmet eylesin. Kimi kaybettiniz
Büyükannem
Yaa 😞 anlıyorum. Bende yıllar önce kaybetmiştim. Allah cennette kavuştursun.
Cennet varsa kavuştursun
😊 o zaman cennete inananları kavuştursun ,
Amin 🙏
Amin. Peki sen neden cennetin var olduğuna inanmıyorsun?
İnanmıyorum demedim ki
Varsa dedim
Hımm anladım , peki neden şüphe içindesin 😊
Bilmiyorum 🤷♀️
Anladım , evrende herşey insan için yaratılmış olup bu denli yaratılmışlarin içinde esrefi mahlukat olan insanın , çok önemli değerli özellikleri vardır. Bu özelliklerin verilişi sebepsiz değildir bu sebepten insan gayesizlik içerisinde yaşayamaz mesuliyetleri vardir. Gayeleri doğru şekilde yerine getirmesi mukafata kapı aralayicidir. Bir doğmadan önce yoktuk , bir ekin tarlasında hasat yapılır fayda sağlanır , ama bitkiyi hayattan koparmış oluruz , bir buğday tanesini toprağa atarız lakin toprağa atılan buğday tanesi canlı değil cansizdir , filizlenir buyur hayat bulur. Kısaca cennetin varoluşunu düşünmemiz ölümle değil varoluşla olmalı , yokken var eden güç için cansizliga can vermek zor değil. Ölürse beden olur canlar ölesi değildir. Kısa tutmaya çalışarak bir kaç kelime yazmak istedim. Umarım sıkılmana sebep olmamışımdır. 😊
Yok olmadın
Aslında imansız biri değilim de
Bugünlerde biraz moral bozukluğu Herseye isyan etmeme sebep oldu
Anlıyorum. Ne tür durumlar yaşadın?
Var oluş
Hayat
Ölüm
Evren
Herseyi sorguluyorum işte
Anlıyorum , zaman içerisinde dönem dönem bunları sorguluyoruz ve özellikle iman hissimizin kuvvetli olduğu zamanlar , bu durumlar daha fazla akla gelebiliyor. Hayatın tüm unsurlarına baktığım zaman her şeyi dogrulayan cevaplayan noktanın İslâm olduğunu gördüm görüyorum. İnsan varoluşu evreni tümüyle bilecek kudrette degildir lakin insan aklı bu varoluş gerçeğini anlayabilecek kapasitededir. Tüm araştırmacıların izlediği yollara bakacak olsak sebepler analizler ilerleyiş sonuç şıklarına baktığımız zaman , bazı durumları tam cozemezler ama sebeblerini bulurlar olması gerekenin yöntemselliğini kavrarlar. İşte Evren ve varoluşu bizim aklımız anlabilecek olcudedir.
Güzel yazdınız da ama işte
Biz neden yaratıldık
Neden hersey imtihan
Neden istekleri bitmeyen bi canlı olarak yarattı Allah bizi de ve neden hep en çok istediğimiz şeylerle imtihan ediyor vs vs pek çok şey
Merhaba, Allah c. c. Ayeti kerimesinde , ben cinleri ve insanları , ancak bana ibadet etsinler diye yarattım buyuruyor. Yaratılış maksadımız budur, Allah Evren içinde kendisini tanıyan bilen , itaat ve kulluk etme bilincine sahip olacak şekilde donatïlara sahip olarak insanı yaratmış ve koymuş olduğu emirlere uygun yaşayarak onun rızasını gözeten kullarının olmasıyla mutlu olmaktadır. En çok değer verdiği insan için mükâfatların en güzelini (ki , bu güzelliklerin ölçüsünü anlatmak mümkün değildir. )
Hazırlamıştır , kul onu anar , adını yüceltir emirlerine uygun yaşam surerse Rabbimiz bu durumda olan kullarını çok sever ve hazırladıklarıyla mükafatlandirir. İnsanları mukafatlandirmak için cenneti hazirlamistir. Öncelikle insana ve sonra evren icindeki diğer tüm varlıklara zarar verici ve düzen bozucu asilikler icinde olanlar içinde , zarar görenin hakkını , sormak için mahşer gününü , en adil hesap günü için mizan terazisini hazırlamıştır ve hakimin kendisi şahittir tüm yaşananlara haklının hakkı alınacak , hesabı sorulacak cezası içinde cehenneme konacak.
Rabbimiz en yüce adalet sahibidir. İmtihandayiz , yol bizim için sabır şükür ve duadır. Zor zamaninda bu şekilde kendisine yönelen Evrendee var olan herşeyi ama herşeyi, Yaratmış olduğu en değerli varlık olan insan için yaratmıştır. Biraz düşündüğümüz zaman bunu anlayabiliyoruz. Herşey bizim için , evet ama hayatımızda ölçülü olmak bizim olmazsa olmazimiz , herşeyi istiyoruz çünkü nefs var. Nefs bizim hayat terazimiz. İşte ölçü nefsin isteklerini ne denli dengede tutabildigimizle alakalı. Teraziyi dengede tutmamızda kolaylık ve güzelliklerle dolu helal dairesini belirlemiş Rabbimiz, insanın mutlu huzurlu bir hayat surebilmesi için gereken herşey helal dairesi içinde var. Nefs yani terazi var , peki teraziyi yönetecek olan nedir o da akıldır. Evet doymuyoruz , lakin doyumsuzluk bizi her zaman mutsuzluğa götürüyor. Eve alacak olduğumuz bir eşya için 2000 TL 4000 TL 10000 TL şeklinde ve daha fazla rakamlarda aynı ürünün modelleri var ve alacağız , burada imkanlarımızın elverdiği ürünü değil , imkanlarımıza göre makul olanı tercih etmeliyiz. Bizi dara sokacak bir rakamı tercih ettigimiz modelin diğerinden farkı küçük bir detayı , peki sonrası huzursuzluk borç düşünmek , eşyayı her gördüğümüzde borcumuzun akla gelmesi , belli süre kendimizi bazı durumlardan kisitlamak zorunda oluşumuz gibi etkenler olacak , peki makul olanı almak , borç yükünün altına girmemiş olacağız , israfa yol acmadigimiz için rahat olacağız , imkanımız bir kısmı ile bir ihtiyaç sahibine yardımcı olarak kalplerimizi ferahlatacagiz , o eşyayı gordugumuzde , iyi ki bunu almışım derken keyfimiz yerinde olacak. İsrafa , yoneldigimizde nefsimizin isteklerine fazlaca yoneldigimizde bu örnekte olduğu gibi huzursuzluklara ilerlediğimizi , makul ölçüde kaldığımızda ve daha yüksek fiyatlı olandan kalite eksikliği olmayanı bile tercih ettiğimizde ne denli rahat ediyor oluşumuzu ve mutluluk içinde olduğumuzu görmüş olduk.
Ölüm Yok oluş değil dirilistir. Selamete eriştir. Biz yoktuk , var olduk , bilmezdik biliyor olduk , sormazdık soruyor olduk bunları bize Allah lutfetti. Tabiki sorgulayacagiz ve tüm yolların Allah a çıkıyor olduğunu gorerek huzurla ilerleyeceğiz. Ölüm dünya hayatının hesabı ile iyilerin , mükafat alacağı kötülerinde esas anlamda cezalarının başlayacağı andır , peki bu başlangıç ile ne olacak , iyilerin esas ve güzel hayatı o zaman başlamış olacak , dünya bir gölgelik , bak dün çocuktuk yıllar geçti , şimdi anlamıyoruz ne zaman bu yasa geldik. Biz esasen bu dünyanın yerlisi değil göçmeniyiz ve sadece yer değişecek esas hayat ahirette başlayacak ve imanı ve itikadı sağlam , ibadeti ve Şükrü bol olanlar , bütün imtihanları sorunları sıkıntıları üç günlük dünyada geride bırakmış halde , serin ferah , selamet ve saadet icinde esas ve kalıcı ikametlerine cennete geçecekler. Bu gün hiç yaşlanmak istemeyen insan , ölmek istemeyen insan. Peki sorgulamalarında , cennetin suresizligine neden takılıyor , oysa cenneti görünce dünyayı unutacak insan. Şuna varıyorum ki , ölüm kelime anlamı olarak kayboluş değil , ikamet değişikliğidir, bir göç bir hicrettir. Kısaca insan hayatında yok oluş yoktur. Bu sebepten geçici ikametimizi iyi değerlendirerek , esas evlerimize göç edeceğimiz güne kendimizi çok iyi şekilde heves ve sevinç icerisinde hazırlamalıyız.
Ne güzel yazmışsınız
Bunları idrak edebilmesi için insanın kalp gözünün çok açık olması gerekiyor demek ki
Allah neden bizi ona ibadet etmemiz için yarattı?
O kadar büyük bir varlık neden hep ibadet bekliyor?
Selamun Aleyküm.
Allah'ın bizim hiçbir ibadetimize ihtiyacı yok. Aksine bizim ona, onun yardımına, merhametine ihtiyacımız var.
Ibadet kelime anlamıyla sevgi, Saygı gösterme biçimidir. Dolayısıyla bizi kusursuz bir şekilde yaratan Rabbimize, bu şekilde saygıyı ve sevgiyi gösteriyoruz.
Umarım özet olarak sorularınıza cevap verebilmişimdir. 🙂
@Sakaryalim Ve Aleyküm Selam, değerli yorumunuz ve konuya katkınız için çok teşekkür ederim memnun ve mutlu oldum. Hayırlı Cumalar.
@Sakaryalim ikinize de çok teşekkür ederim ☺️
Hayırlı cumalar
Hayırlı ve nurlu cumalar olsun inşallah 🤲
@Sakaryalim amin Canım çok teşekkür ederim ☺️ 😍
Ne demek değer verdiğin için bende çok teşekkür ederim. Hayırlı cumalar nasılsın?
Teşekkür ederim iyiyim
Siz nasılsınız 😊
Çok şükür iyiyim , iyi olmana sevindim.
Müsait olup hepsini okuyabildin mi bilemiyorum , lakin okuduysan , öncelikle umarım senin için sıkıcı olmamıştır. Diğer husus ise, biraz olsun soru işaretlerinde rahatlama olabildi mi ve aklına takılan sorular olduysa eğer sorabilirsin memnun olurum
Aslında çok var
Ben bir başlasam bir daha sorularım bitmez 😂😂
Ne güzel , başlayabilirsiniz 😊
Sorularınızı seve seve cevaplandırırız. Sonuç olarak İslam dinini öğrenmeye niyetli olan kardeşlerimize yardımcı olmak boynumuzun borcudur. 🙂
Gerçekten mi 😊
Buna emin misiniz
Tabikide İnşallah 😊
😊😊
😊😊
Günaydın ikinize de. Hayırlı sabahlar 😊
Günaydın hayırlı sabahlar 😊😊
Sizlere de 😊
Teşekkürler nasılsınız?
Teşekkür ederim fena değilim ya siz 😍
Teşekkürler iyiyim. Peki neden fena değil , biraz üzen durumlar mı var yoksa
Evet çok bunaldım artık
Dinlenmek istiyorum
Kesintisiz çalışmak aşırı yordu
Ve son dönemlerde yaşadığım kayıpta üstüne tuz biber ekti
Zaten aylardır evdeyim
Artık kaldıramıyorum
Evde çalışmak yordu demek istiyorsun sanırım doğru mu anladım
Evde değilim ki işteyim
Herkese Merhaba,
Bugünden beri bildirimler gelip duruyordu. Katılsam mi katılmasam bilemedim. Dolayısıyla hanımefendinin kaybını duyunca duyarsız kalamadım daha fazla.
Başınız sağolsun. Rabbim gani gani rahmet eylesin inşallah.
Zor bir dönemden geçiyorsunuz muhtemelen. Allah yardımlarını esirgemesin sizden.
@Sakaryalim çok teşekkür ederim amin 🙏
Çok sağolun
Allah razı olsun 🙏😢
@Sakaryalim merhaba hoşgeldin iyi ki geldin.
Kusura bakmayın yoğunluklarim sebebiyle yazamadım
Uzun süredir evde olduğunuzu ifade ettiğiniz için çalışma hayatında değilsiniz olarak algıladım kusura bakmayın
Durumunuzu, anlıyorum peki nerede nasıl bir iş yapıyorsunuz , bir süre izin alsanız bulunduğunuz ortamdan farklı kendinizi iyi hissedebileceğiniz bir yere gecseniz 5 - 10 gün iyi geleceğini düşünüyorum eğer mümkünse
Çok çok iyi olacak ama işte
Şu an İlker o kadar yoğun ki pek imkan yok izin almama
:((((
O zaman kendinizi dinlemeyin. Moralinizi, motivasyonunuzu yüksek tutmaya gayret edin ki, boşluğa düşmeden bunalıma girmeyin.
Kafanızı meşgul edin mesela. İş dışında. Mutlu olduğunuz herhangi bişey yapın.
Haddim olmayarak daldım yine kusura bakmayın 🙈
@Sakaryalim ne kusuru olur mu öyle şey 😊😍
Hobi alanları bulmam gerek
Aslında çok yapmak istediğim şey var
Ama hepsi için imkan ve zaman gerekiyor
Teşekkür ederim.
En basit olanından başlayın o vakit. 😊😊
@Sakaryalim düşüneceğim bir şey artık ☺️
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Bu arada Günaydın, hayırlı sabahlar
Hayırlı ve nurlu cumalar olsun inşallah 🤲
@Sakaryalim amin 🙏
Çok teşekkür ederim ☺️
Hayırlı cumalarınız olsun sizinde 🤲🌺
Pişman olursun 😊👍
Niye
Dersin diyen çok
Niye diyeceğim
Aaaaa bu ben
😂😂😂
yani olma ihtimali var
Niye
yani yaşantı tarzına bağlı çok paran varsa sorun olmaz
Para bende ne geer
okuma durumun nasıl bir meslek edindinmı
Evet var
tercih senin
Keşke dersin
Niye diyeceğim
Ajda pekksn ile röportaj yapmışlardı. İşte daha erken çocuk için kariyer önemli demişler. Kadın keşke dinlemeseydim de çocuk sahibi olsaydım demişti
Çok kere evlendi ya o
Niye yapmamış
Demişler erken yaşın daha var diye diye çocuk sahibi olmamış işte. Çok pişmanmis
Niye insanları dinlemiş ki
Muhtemelen olursun.
Niye pişman olacağım
Ya yaşlanınca diyorsun ya, belki yalnızlığından ötürü belki çocuk torun eksikliği yasayacağından ötürü
Belki çocuk torun olmayacak
Senin çocuğun torunun elbette olmayacak elvlenmezsen, ama etrafında da mı olmayacak
Arkadaşlarımın olunca özenirim mi
Ya anlamıyorsun ya da anlamamazlıktan geliyorsun. İnsanların yaşı ilerledikçe yeni şeyler ister, özler. Şimdi istemezsin ama ileride yalnızlıktan ötürü üzülürsün, keşke hayat arkadaşım, çocuklarım, torunlarım olsaydı dersin.
Doğru evet 70 yaşına gelip kapım çalmayınca belki de hata yapmışım derim
Sizi el üstünde tutacak insanların kıymetini bilemeyip gözünüz yükseklerde gezdi hep. Şimdi düşün taşın, beni bağlamaz..
Başkasına kinlenip bana laf atıyorsun şimdi
Evet
O zaman doğru seçimler yapsaydın
Düzgün kız bulsaydın
Malesef haklısın
:((((
Olmazsın canım herkes evlenmek zorunda degil
Onu zaman gösterir.
Olabilirsin
Ne alaka
Aktif bir cinsel hayatın varsa demezsin
Yok evlenme evlennler hemen yaşlanıyor