Benim yaş 30 evlenmek istemiyorum 50 li yaşlara gelince keşke der miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Önce şunu belirtmeliyim ki; biz insanız. Pişman olmak, isyan etmek, keşke demek genlerimize işlemiş. Evlensek, tüh neden evlendik evlilik bu mu deriz. Evlenmesek, keşke evlenseydik bak sıcacık bir yuvam olsaydı deriz. O yüzden sırf evlilik için ya da yaşım geldi diye evlilik olmaz. Evliliği evlilik yapan doğru kişi evlenmektir. Eğer evlilik için doğru aday yokda bekar kalmak gayet mantıklı. Zati evliyken yaptığınız çoğu şeyi bekarkende yapabilirsiniz. Ama doğru kişi varsa evlenmeyi bir değerlendirin derim. Umarım verdiğiniz kararlar size bir ömür mutluluk getirir. Hakkınızda hayırlısı olsun..73 Yorumla
Soran+1 yılDoğru kişi olduğunu nasıl anlatabiliriz ki
Ayrıca benim pek sosyal çevrem yok
Doğru kişiyi nasıl bulacağım- +1 yıl
Doğru kişi için sosyal çevre şart, birilerini tanımalısınınız. Mahalleden olur, iş yerinden olur, klüp ve spor braşlarına katılılıp sosyalleşebilirsiniz ve eş adayı bakabilirsiniz. Ayrıca doğru kişi sizi koşulşuz, şartsız seven kişidir. Size saygı duyar. Üzerinize titler. Doğru kişi az çok kendini belli eder zati.
Soran+1 yılEvet saygı duymak önemli bir faktör
Bunu çok kişi yapamıyor
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞöyle söyliim ben de yalnızlığı çok seven birisiyim. Evde kalabalık aileyken çokta kalabalık değildik gerçi ama hep yalnız kalmak isterdim hiç evlenmicem derdim. Derken gerçekten de evde yalnız kaldım şimdi. Bazen çok sıkılıyorum böyle ömür geçer mi diyorum. Birde yaşlanmış halimi düşünüyorum insan böyle tek başına kafayı yer herhalde. Düşünsene tatile bile yalnız çıkamazsın ki çıksan da keyif alamazsın. Mutluluğunu üzüntünü paylaşacak birisi olmalı yanında.. Ama ben çalışmıyorum da belki çalışma hayatım olursa yalnız da vakit geçer bilemiyorum. Çalışmayacaksan geçmez. Evliliği hala düşünmüyorum ancak karşıma seveceğim mutlu olacağım birisi çıkarsa evlenmeyi düşünürüm. Yaş aralığım doğru değil bu arada..
28 Yorumla
Soran+1 yılPeki çocuk sahibi olma konusu için ne düşünüyorsunuz. ?
Cevap sahibi+1 yılBebekleri çok seviyorum mesela. Hani bazen görünce hevesleniyorum şöyle bebeğim olsa diye ama sırf çocuk için evlilik düşünmem asla. Evlilikteki önceliğim çocuk değil yani. Olsa da olur olmasa da kafasındayım..
Soran+1 yılHm anladım
Bu konuda aşırı bi istek yoksa gereksiz evlilik
Cevap sahibi+1 yılEvet çocuk konusunda çok istekli değilim. Ama senin de soruda bahsettiğin gibi yaşlanınca yalnızlık üzebilir. Çünkü hayatın her anında yalnız kalacaksın bayramlarda falan..
Soran+1 yılEvlensen de yanlız kalabilirsin
Eşin senden önce ölürae vs
Cevap sahibi+1 yılTabii o ihtimal de var ama çoluk çocuğun olur en azından. Kuru dal gibi tek başına kalmayız. Senin çocuk hakkında ki düşüncen ne peki?
Soran+1 yılBen açıkçası çocuk olmayacaksa evliliği mantıklı bulmuyorum
Evlenmenin tek sebebi çocuk isteği olur galiba
+1 yılEvlilik ve çocuk sahibi olmak içimizden gelen bir dürtüler ile oluyor. Vücudun ergenlikten itibaren kendini doğuma hazırlıyor ve biyolojik saati geldiğinde hemen her kadının çocuk sahibi olmak istediği bir zaman dilimi vardır. Hormonlarınla alakalı bir durum.
Sosyo-psikolojik açıdan incelersek de; sen 50 yaşına geldiğinde arkadaş çevrenin vs. çocukları yetişkin olacak. Kendini yalnız hissedeceksin. Eğer kariyer vs. seni tatmin edecek unsurlar varsa, çocuğun eksikliğini hissetmeyeceğini söylersen de saygı duyarım. Sadece yaşlanınca yalnız kalma hissi çok zor diyebilirim, iyi karar vermelisin.21 Yorumla
Soran+1 yılMesela şöyle düşün hiç evlenmesem yanlızlık mutsuz eder belki de
Ama ya çocuğum olursa o Zaman daha mu iyi olur
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence boşver evlenme , bekarlığın keyfini sür. İstediğin gibi gez dolaş , yeni yerler keşfet , yeni insanlar tanı , ama her yaşı geçen insan evlenecek diye bir kaide yok. Bazı kişiler herkes evlenmeli evlenmeyince zor oluyor diye düşünür , halbuki zor olan bir şey yok bence. Bizim mutlu olmamız için , hayatımıza devam edebilmemiz için , sevilmemiz için illa evlenmemize gerek yok ki. Evlenmeden de bence bir çok konu da mutlu olunabilir , hayatını çok rahat bir şekilde yaşayabilirsin.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
85Cevap
+1 yılHayat zaten ihtimallerden ve varsayımlardan ibaret. Diyelim ki evlendiniz ve ilerde evlendiğiniz için de pişman olursanız ne olacak bir de böyle düşünün derim.. Yani madem bu aklınızda soru işaretine sebep oluyor o halde keşke dememek için deneyimleyebilirsiniz.. Kimse hiç bir şeyin garantisini asla veremez.. Hayat sürprizlerle dolu her an her saniye.. Belki de şimdi evlenmeyi düşünmüyorsunuz ama yakın zamanda biri çıkacak ve aşık olup fikir değiştireceksiniz.. Umarım hepimizin hakkında en hayırlısı neyse o olur.. Keyifli günler..
11 Yorumla
Soran+1 yılAşık olabileceğimi hiç sanmıyorum
Eğer mutlu olmazsam ayrılırım zaten
- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik; hayatınızı ve bir başkasının hayatını alıp "tek bir hayat şeklinde yaşayabilirim" düşüncesini taşıyabildiğiniz zaman olmalı. Ben ve senden biz üretebiliriz dediğiniz biri olursa ve o da sizinle aynı düşüncede ise olmalı.
Evlenmediği için pişman olurmu insan derseniz bu kişiden kişiye çok dedğişir. Bir ömür yalnız yaşamaktan keyif alan biri evlenmediği için mutlu ölür, hayatında birileri olsun isteyen kişiler ise bu şansı kaçırdı diye üzülebilir. Evliliğin ve hayatı paylaşmanın yaşı yoktur. Bir çocuğum olsun veya hayatımda biri olsun düşüncesine sahip değilseniz, evlenmesenizde pişman olmazsınız. Bu düşünceniz var ise evliliğe hazırım kararını aldığınız anda evlenin derim.214 Yorumla
Soran+1 yılKiminle evleneceğim ki
Doğru adam yok dünyada- +1 yıl
O doğru kişiyi buluncaya kadar evlenmeyin.
Soran+1 yılDoğru kişiyi bulana kadar 50 olurum
O zaman da üreme yeteneğim olmaz
Olmayacaksa da elin adamına hizmetçilik yapmak için evlenemem
- +1 yıl
Üremek için evlenilmez. Elin adamına değil sizinle aynı evi paylaşan ve hayatın yükünü sizin kadar kaldıran biriyle ortak dertleri, i keyifleri ve hayatı paylaşacaksınız veya yine kendi keyfinize göre bekar kalacaksınız.
Soran+1 yılYa ne için evlenilir?
Üreme olmadıktan sonra ben gereksiz buluyorum
Onca sorumluluk uğraş vs vs
Çocuk sahibi olmadıktan sonra evlilik gereksiz bence- +1 yıl
Hayatın büyük yükünü biriyle ortak şekilde paylaşmak için evlenilir. Evlenmeden önce kimse çocuk sahibi olup olamayacağını bilemez. Bu durumda çocuğumuz olmuyor diye boşanmak büyük bir handikap ve travma sebebidir.
Soran+1 yılHayatın o yükü neden sadece kadınların üstünde peki?
Evlenince soyadını değiş
Eşinin anne babasına hürmet et
Ev temizlik ütü bulaşık hepsi kadında
Aldatılanlarda genel olarak Kadın
İlgisiz olmaktan yakınan kişilerde kadın
Eeee evlenmenin nesi var ki o zaman gerekçe ne yani?
- +1 yıl
1- Hiç bir gerçek ailede evlilik tek kişinin üzerinde kalmaz.
2- Soyadını kimse değiştirmek zorunda değil. Her iki taraf için eşinin anne babası aynı zamanda kendi anne babasıdır ve hürmeti hakettikleri sürece değer görürler.
3- Ev işleri ortaktır ve eşler bunu kendiarasında paylaşır.
4- Aldatan kişiler karaktersizdir ve evlenirken karakterine bakarsak sorun olmaz.
5- İlgisiz bırakılan kadının bu açığcını kapamak içn ilgi arayacağı aşikardır ve bunu hiç bir erkek bilerek eşine yapmaz. Bilerek yapıyorsa karakteri sorunludur.
Bu şartları sağlamıyor ise zaten evlenmeyin dedim.
Soran+1 yılAnladım
Teşekkür ederim 😊
Ama işte dediğim gibi doğru kişiyi bulmak zor- +1 yıl
Doğru kişi değilse zaten evlenip hayatınızı karartmayın. Su bulamadım bari çamaşırsuyu içeyim demenin mantığı yok 😂
Soran+1 yılHaklısınız
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Soran+1 yılBende
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılBunu ancak zaman gösterir. Seni en iyi sen tanıyorsun, senin bile öngöremediğin duygu değişimini başkalarının bilmesine imkân yok. Yalnızlığı kaldırmayabilirsin, çocuk sahibi olmadığın için pişman olabilirsin ya da tam tersi belki o kadar rahat edecek ve mutlu olacaksın ki yanında bir adam ve çocuklarla aynı mutluluğu yakalayamayacağını düşüneceksin.
12 Yorumla
Soran+1 yılYaşamadan bilemezsin diyorsun
- +1 yıl
Maalesef öyle
+1 yılSelamm! 🥰
Hayat senin kararlar senin abla. Keşke diyebilirrsin evet çocuğum olsaydı diye ama bu tamamen senin kararın dediğim gibi , karşına evlenmek istemediğin biri çıkmıştır özel sebepelrden dolayı istememişsindir dediğim gibi normal birşey. Evlenirsen sorunların olabilir eşinle tartışırsın kavga edersin ama barışırsın , evlenmezsende içinde ukte kalır evlenseydim keşke , çocuğum olsaydı keşke diye. Ama bana burda birşey demek düşmez :) kararlar senin hayat senin sana bağlı evlenmek istiyorsan mutlu olacağına inanıyorsan Evlen derim. Ha yok evlilik bana göre değil ben yapamam dersen evlenme derim , evleneceğin adamıda tam seçmelisin yani 3 gün sonra seni aldatacak terk edecek adamı değil seninle 1 ömü paylaşacak adamı seçmelisin. Mutluluklar Abla :)16 Yorumla- +1 yıl
Kerem bursin benziyorsun
- +1 yıl
@adımsevimli Haha :D teeşekkür ederim.
Soran+1 yılDoğru insanı bulamadım
Evlenince de çocuğum olacağının garantisi yok ki- +1 yıl
Tabi ki garantisi yok , doğru insanı arama abla o zaman bırak o senin ayağına gelsin.
- +1 yıl
Daha önce benzeten olmuş muydu
- +1 yıl
@adımsevimli Evet
+1 yılBekarlığın sonundaki tünelin pek de aydınlık olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden 30 yaş sendromuna girmeden evlenmek istiyorum nasipse. Kendi tercihinizdir. İçinizde evlilik adına şu an ufacık bir acaba varsa o 10 yıl sonra kocaman bir keşkeye dönüşecektir.
11 Yorumla
Soran+1 yılNiye keşke olsun?
Ne kaybederim evlenmesem
Hayat sizin hayatınız, kendi kararlarınızı kendiniz düşünüp alın bence. Bizler ne desek boş, ne evlen diyenleri dinleyeceksiniz ne evlenme diyenleri. Yalnızlık Allah'a mahsus bir yerde sıkılır insan ama çok dost kardeş yeğen vs varsa yalnızlık olmaz, tek sorun çocuk sahibi olamazsınız o da sizin için önemli mi kendiniz karar verin yoksa değil 50 60 yaşında bile evlenirsiniz. Bide evlilik isteyerek olacak, istemeyerek olmayacak bir şey değil bir gün karşınıza bir insan çıkar ve tüm düşüncelerinizi yenilemek gerekir.
114 Yorumla
Soran+1 yılEvlensem çocuğum olsa yarışsak bi şekilde o zaman da çocuğa yazık değil mi
Yani garantisi yok ki- +1 yıl
Dedim ya hayat sizin hayatınız, çok insan var bir heves evlenip iki yılda boşanan, o sürede de çocukları oluyor olan sadece onlara oluyor, çocuğu hangi taraf alırsa diğer taraf rahat bir hayat sürüyor, sanki hiç evlenip çocuk sahibi olmamış gibi. En azından bunu düşünüyorsunuz. Kafanız yatarsa evlilik düşünün derim.
Soran+1 yılEvet haklısınız
Zor bi karar
Ben aslında evliliğe küstüm biri yüzünden- +1 yıl
Anlıyorum kırgınlıktan ve bazı şeylerden kendinizi soyutlama isteği olabilir ama her insan bir değildir inanın bana. Biri çıkar koca bir şehre, karşı cinse ve hatta hayata küstürür. Sonra başka birini tanırsınız size yaşadığınızı hissettirir. Bir kişi yüzünden ömrünüz boyunca hiç bir şeye kusmeyin derim.
Soran+1 yılHerkesin mutluluk şeyi farklı işte
Yani doğru insan zor bu devirde
Soran+1 yılÖyle de doğru eş bulmak zor
- +1 yıl
Bence önce oturup kendinizle sizi için "doğru" olan nedir onu bir bulun ona göre hareket edin. Herkesin kendince bi doğrusu vardır çünkü. İyi bir insan vicdanlı bir insan saygılı bir insan olsun özellikle sonraki şeyler daha tolere edilebilir özellikler bence. 80 milyonuz hatta 7 milyar, illa sizin için doğru olan biri de vardır 😅
Soran+1 yılBenim için doğru adam gibi adam yok ya
Soran+1 yılOrtam yok kim
Nerede bulacağım
Soran+1 yılSanaldan evlilik sitesinden vs mi tanışacağım
+1 yılİleride pişman olur muyum? Diye düşünerek içinden gelmeyen ilişkileri kurmamalısın. Yani nasıl bir evlilik istersin bilmem, ama milletimizin yaptığı"Tanıyayım, belki severim"mantığıyla kurulan ilişkilere güvenmemelisin. Anladığım kadarıyla biraz içe dönük birisin. Sana tavsiyem nasıl bir ilişki istediğini hayal etmen. Hayal et ve o ilişki sana ulaşacaktır
33 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok içe dönük biriyim
Çıkmazdayım bilmiyorum- +1 yıl
Hayırlısı olsun inşallah. Tavsiyem içinden geldiği gibi davranman. Tabi ki evlilik de bir tecrübe fakat güzel evlilikler ve ilişkiler"Belki severim"mantığıyla kurulan ilişkilerden çıkmıyor deneyimlerimden gördüğüm kadarıyla
Soran+1 yılEş adayı arasam bu devirde doğru adam yok ki
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Bilmem benim yasta 30 ben 25-28 arasi evlenmwdigime pismanim neden dersen Şu an yasitim bulamiom hepsi ya evli ya dul coktaaan kapmislar bide ben evliligi cinsel icin isteyen biri deilim birlikte yaslancagim kac yasinda olursak olalim hep kucagima alip seve seve saclarini tarayip muhabbet etcegim hayat arkadasi istiyom
37 Yorumla
Soran+1 yılBulursun 30 ne ki ya
Soran+1 yılYooo 40 da bile evlenen var
30 da ne var ya daha yeni yaşlar
- +1 yıl
Var nadiren ama cevrene bi bak yasitin kac kisi var ayrica evlilikten beklentin ne karsina ona gore biri cikarsa hayat cok degisir ornek benim beklentim prof bi cinsel yasam ya da sosyal medya kahramani bi iliski değil ben sevip asik olcagim omrumde tek olcak kadinim olsun istiyom
Soran+1 yılTamam öyle dolu kız var sevip sevilmek isteyen
Demek ki karşılayamıyoruz.
Bekâr olarak mutluysan gerek yok ama yok "Mutluluk iki kişiliktir." dersen seçim senin. Bu devirde doğru kişiyi bulmak zor. Yaparsan mantık evliliği yap daha iyi, mantıkta aşk olmaz ama sevgi olur, sadakat de olur. Aşkın bir önemi kalmadı çünkü tüketim çağındayız.
11 Yorumla
Soran+1 yılAşk en son aradığım şey
+1 yılBence olma ihtimalin var. Kendi adıma ben yalnızlıktan hoşlanmam mesela belli bir yaştan sonra insan düzenli bir aile hayatı olsun ister, daha güvenli bir alan aile bence (günümüzdeki bazi evliliklerin ne kadar berbat olduğunu biliyorum ama tam tersi harika evlilikler de var)
13 Yorumla
Soran+1 yılAilem var ki annem kardeşim vs
- +1 yıl
Ya onu kast etmedim kendi kuracağız aile benim kast ettiğim ama hiç ihtiyaç duymayıp pişman olmayadabilirsin
Soran+1 yılDoğru diyorsun da işte
Özenme olur mu ilerde bilmiyorum tabi
+1 yıl30 yaşına kadar evlenmediysen, Turkiye gibi bir memlekette etrafındakilerin ne dediğini çokta umursamıyodundur zaten. Evlilik sana mantıklı gelmemiş ki evlenmemişsin. Neden sonra pişman olasın?
Ha belki birgün biri çıkar karşına o zaman dersi "Ben bu adamla bir ömür geçiririm". Sonuçta mesele senin nasıl hissettiğin ve düşündüğün. Tek bir kişiyle bir ömür geçirmek herkese göre değil. Evlenip boşanacağına hiç evlenme daha iyi, fikrimce.14 Yorumla
Soran+1 yıl30 yaş günümüz şartlarında geç değil ki
- +1 yıl
Bana sorarsan 50 de geç değil 😉
Soran+1 yıl30 normal ama
- +1 yıl
Sen evlenmek istiyosun bir an önce sanki 😄
Aşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı. İnsan gençken yalnız kalmaktan şikayetçi olmaz, her işini kendisi görebilir. Lakin yaşlanınca yanında bir yoldaş, bir arkadaş ister. Eş dediğin en çok ihtiyarlık kapıya dayanınca lazım. Bakmayın erkeklerin gençken evlenmeye tamam dediğine. Yaşlanınca kimseyi bulamayız diye mecburiyetten gençliğimizi feda ediyoruz size 😂
112 Yorumla
Soran+1 yılBizde size feda ediyoruz
Ayrıca hizmetçi olmak için evlenmem
Soran+1 yılDoğru diyorsun da kimi bulayım
Soran+1 yılBulamıyorum ya
Soran+1 yılO da bulamaz
Soran+1 yılKader yok
Soran+1 yılDua et mi dersin
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. İmzam kalsın diyenlerden isen keşke dersin ama imzaya lüzum yok geldiğimiz gibi gideriz dersen keşke demezsin. Gerçek anlamda bir anda çocuk sevgisi çullanırsa sana ve sen o sevgiyi kapatacak çocuklara ulaşamazsan o zaman keşke dersin... Buna ihtiyaç denir :D
15 Yorumla
Soran+1 yılSevecek aday olmayınca niye keşke çocuğun olsaydı diyeyim ki
Soran+1 yılBelki gitmeyecek
Soran+1 yılBen hiç öyle bir şey demedim 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜnide bir hocamla iyiyiz. Kendisi 50e yakın bir yaşta. Dediği şuydu, evlenin geç kalmayın benim gibi demişti. Ki kadın da gayet güzel ve bakımlı bir hocamızdır. ve aşırı da sosyaldir. O bile diyorsa sanırım evlilik güzel şey diye geçirdim içimden. Çünkü tek başına özgürlüğü dibine kadar yaşamış kendisi ve sanırım bu da bir müddet sonra sıkıcı oluyordur. Hala sosyal gerçi ama dediği buydu.. Çocuklarını sevmek onlarla ilgilenmek ve bir aile kurmak daha iyidir diye düşünüyorum.
25 Yorumla
Soran+1 yılPeki ya çocuğu varken ayrılsa?
Bana da çevre koca şart mı diyor
Cevap sahibi+1 yılSanırım çok ön yargilisin. Yani mutlu evliliği olan bir sürü insan var. Neden tek başına olmak ya da kocasız yaşamak istiyorsun ki? İçine sinen biri varsa hayatı beraber yaşarsınız çocuğunuzu da birlikte büyütürsunuz daha güzel olmaz mı
Soran+1 yılGüzel de bu devirde doğru düzgün insan yok ki
Cevap sahibi+1 yılKendin gibi biri illaki vardır o da nasip işte... Allah gönlüne göre versin
Soran+1 yılSağolun amin 🙏
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılsırf ileride bana baksın diye evlenmek veya çocuk yapmak istemiyorum
çocuğumda olsa hepsinin bir hayatı özeli olacak kimseye yük olmak istemiyorum
baktım elden ayaktan düşüyorum huzurevine yerleşirim11 Yorumla
Soran+1 yılBende aynı düşünüyorum
+1 yılYaşlaninca hastalaninca keşke dersin keşke evlenseydim bi ailem olsaydı çocuklarım olsaydı yanliz kalmasaydim dersin dünya hali işte insanin başına ne geleceği belli mi olur
212 Yorumla- +1 yıl
ailesi kardeşi arkadaşı vardır olmadı evlatlık alır ya da bakıcı tutar
- +1 yıl
Keyfi bilir
Soran+1 yılAilemle yaşarım
- +1 yıl
Ailen hep yaninda olmaz annen baban hep senle kalmaz ki kardeşlerin de eger varsa onlar da evlenip kendi ailesini kuracak öyle değil mi kendimden örnek vereyim bende düne kadar ailemle annemle babamla yaşıyordum bugün tekim kimse yok
Soran+1 yılÇok üzüldüm :(((
Ama evlenirsem eşim de benden önce gidebilir o zaman da tek kalırım- +1 yıl
Zamani gelince herkes bir bir gider hiç bir şeyin garantisi yok
Soran+1 yılEşte bir gün gidebilir
Onun da garantisi yok- +1 yıl
dndndj
- +1 yıl
ve çocukda erken ölebilir ya da hayırsız çıkar
- +1 yıl
😂😂😂 neyse boşver sen evlenme
Soran+1 yılZaten evlenmeyeceğim
- +1 yıl
Aferin
+1 yılBir çok insan yalnız ölme korkusu, çocuğun bir yaştan sonra olmama ihtimalinden dolayı sonradan pişman oluyor. Ertelemek iyi ama hiç evlenmeyeceğim demek kötü ya. Yanlızlık zor
11 Yorumla
Soran+1 yılAma o da bi kader
Bence olmazsın. Ben de tıpkı senin gibi yalnız yaşamaya karar verdim. Bir insanın ailesi olunca hem derdi çok olur hem de türlü türlü sıkıntılar yaşar.
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de
+1 yılŞu an çoğu kişi bunu düşünüyor. Bı yaşlarda herşey yolunda ama ilerisi için insan acaba ne yaparım diye düşünüyor. Ben biraz daha bekleyim diye düşünüyorum. Ama ileride de tek olmak istemiyorum.
14 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk düşünüyorsan 40 tan sonra sperm kalitesi düşüyor söyleyeyim
- +1 yıl
şu an düşünmüyorum
Soran+1 yılHayırlısı
- +1 yıl
Amin.
Evlilik çocuk sahibi olmak kendinden bir parça sahibi olmak için evlilik önemli eğet istemiyorsan evlilik çok saçma bence. Açıkcası bende evlenmeyi düşünmüyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Sadece çocuk için mi yani
Kadınlar çocuk yapmaktan başka bir işe yaramıyor demek istiyorsun.
Soran+1 yılDoğru insan olmadığı için öyle düşünüyorsun
Ben de evlilik düşünmüyorum 29 yaşma geldim pişman olma durumun olur tabiki de ama evlensen de olur pişman olma durumun arkadaşın bir tanesi çok güzel cevap vermiş zaten
17 Yorumla
Soran+1 yılSen neden evlenmiyorsun
Soran+1 yılNe güzel bak kendini biliyorsun işte
- +1 yıl
İnsan kendini bilmeli ona göre davranmalı hareket etmeli zaten ama ortalık kendini bilmezlerle dolu maalesef ayrıca bir yandan sadece kendi durumlarımdan degil evliligin olmadigi bir zamanda yaşıyoruz bugün evlen yarın boşan çocuk yoksa iyi çocuk varsa kötü o çocuğun hayatını karartmaya ne hakkın olabilir ki
Soran+1 yılAyrılınca çocuğun hayatı kararmıyor bence
O düşünce bana saçma geliyor
Soran+1 yılYok ki
+1 yılŞuanki evliliklere bi göz atınca aklıma aldatanlar, birbirine saygısı olmayan çiftler,
Dürüst olmayanlar vs vs derken fatura kabarık.
Yanlızsan ve böyle mutlu olabiliyorsan gerek yok.
Belki keşke diyebilirsin (diyebilirim) ama en azından böyle kafan rahat olur15 Yorumla
Soran+1 yılAynen en acından kafa rahat
Sorumluluk yok- +1 yıl
Heh işte tam olarak bu :)
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Hakkımızda hayırlısı olsun abla sağlıcakla kalın
Soran+1 yılSağol
Aşk İlişkileri konusunda 507 cevap paylaştı. Yaşıtların torunlarına bayram harçlığı verirken senin çocukların ilk okula giderse belki bi ihtimal zoruna gider
24 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmezsem çocuğum da olmayacak
Soran+1 yılAh Keike çocuğum plsaydı mı derim
- Aşk İlişkileri konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes pişman oluyor sebeb yalnızlık cekiyolar bu yüzden sana tavsiyem bulduğun zaman iyi bir eşle evlen
212 Yorumla
Soran+1 yılAilemle yaşarım
- +1 yıl
Aile ile yaşamak iyi güzel lakin belirli bir yerden sonra ön yargılara yenik düşüp seni evlendirmek isteyeceklerdir sana tavsiyem evlenmen
- +1 yıl
Ve diyelimki bir şey demediler ve evlenmedin onlar bu dünyaya civi cakmadılar yani onlarda gidicek benim 2 halam evlenmedi 2side inatcı kafayı bulmuş ve sadece calışmakla uğraşıyorlardı ve pekde mutlu oldukları söylenemez biri gecen sene vefat etti yanında kimse yoktu evde tek başına şeker komasına girdi bir kac saat sonra babam gelip onu fark etmiş düşünsene sende bunu yaşıyorsun kimse yok sana yardım edecek kimse yok ve sadece yalnızssın seni önemseyecek olanlar uzakta teksin düşüncesi bile kötü değilmi?
Soran+1 yılAilem evlendirmek istiyor da bulamıyor kimseyi
- +1 yıl
Sosyal cevreniz var mı hanfendi
Soran+1 yılSosyal çevrem yok
Hem de hiç yok
Yani evlensem eşim benden erken de gidebilir
Yine Tek kalabilirim
Onun bi garantisi yok ki- +1 yıl
Hanfendi herkes bunu bilerek evleniyor yani ayrılma ihtimali hep olucak ama bu son derece düşük bir cok evlilik ölene kadar gidiyor size ilk tavsiyem bilmiyorum aktiviteniz var mı ama en kolay sevgili edinme yöntemlerinden biri arkadaş cevrenizi kullanmanız bu en basiti ve etkili olanlarından biridir ya da ailenize danışıp onların size uygun bir eş bulmasını istemeniz bu 2 si hızlı ve basittir ya da şunu da kendinizi biraz zorlar ve erkek arkadaş cevrenizi coğaltabilirsiniz ki bu yapılabilir sadece kendinize daha cok önem verin , konuşmalarınıza dikkat edin ve birazcıkda etrafı arayın illaki biri cıkar sizi seven sayan biri
Soran+1 yılArkadaşlarımın hepsi evli
Buluşmaya gelmiyorlar bile hele de şu virüs nedeniyle
Ailemin de çok çevresi yok
- +1 yıl
Peki sizin bir cevreye acılma ihtimaliniz var mı ( biliyorum korona var lakin korona ölene kadar sürmeyecek buda demektirki bittecek ) yani spor salonları , iş arkadaşları veya farklı guruplar sizin hoşunuza gidebilecek türden guruplar resim sanat ya da gezi gibi gibi guruplara katılmayı deneybilirsen ordan edineceğin güzel sevgililerin olabilir sadece bu koronadan sonra buraları denemen gerek oturduğun yere sevgili gelmez bunu söyliyim
- +1 yıl
ve şu da var senin kendini cekici kılman lazım buda ne demek giyimin kuşamın daha ilgi cekici olmalı konuşmalarında aynı şekilde yani kendini belli etmen lazım erkek arkadaş edinmeye acık olman lazım tabi kendini saf gibi öne sür demiyorum ama yinede belli olsun insanlarla konuşmaktanda cekinme
Soran+1 yılDoğru diyorsun
En son saçımı bile taramak gelmiyordu içimden
Süs makyaj vs herseyi unutmuşum sanki- +1 yıl
Aynen kendine ceki düzen ver değişime acık iyi niyetli güzel bir kızsın bunu bil sadece kendine bakım yap cevreni geliştir spora falan git orda edindiğin arkadaşlarla sohbet et ve bir eş sana gelsin sizin gibi güzel düşünceli insanlar lazım bu dünyaya kendini sakın karamsarlığa boğma
Olursun düşünsene eve gidiyorsun sevdiğin insan çocukların kapıyı açıyor huzur. Budur bekarlık sultanlık diye bişey duydum çok saçma
11 Yorumla
Soran+1 yılHer evliliğin içinde huzur yok ki
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Yüksek ihtimalle olacaksın yalnız pişman olduğun da bu benim kararımdı. O gün öte düşündüm ve öyle yaptım. Bunun ardından ağıt yakmaya gerek yok. Diye düşünürsen o gün geldiğinde mutlu olmana engel olmaz bu durum.
12 Yorumla
Soran+1 yılNiye pişman olayım
+1 yılMuhtemelen diyeceğiz. Aile olmak önemli. Eş bilemem ama çocuk şart
28 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk niye şart?
Eş yoksa çocuk nasıl olacak- +1 yıl
Evlât edinerek
Soran+1 yılSiz evli misiniz
- +1 yıl
Degilim
Soran+1 yılDüşünüyor musunuz
- +1 yıl
Düşünmek için zorluyorum
Soran+1 yılHayırlısı
- +1 yıl
Öyle tsbi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimde evlilige karşı hevesim kaldı. Eskiden çok hayal kurardım şimdi böyle degil. Hep baskı içinde yaşadım sevdigime ailem yüzünden kavuşmadım. Evlilige soğuk bakıyorum artık. Benim hayalim hep sevdigimle evlenmekti. Görücüleride sevmiyorum ben illaki aşk evliligi olcaktı artık istemiyorum
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKalmadı pardon
Soran+1 yılHayırlısı
Kadını bilmem ama erkek pişman olmaz buyuk ihtimal.. :d
12 Yorumla
Soran+1 yılBence erkek daha çok pişman oluyor
yanlız kalınca anlarsın . iş işten geçtikten sonrada kimse almaz kesin ve doğru bilgi
18 Yorumla
Soran+1 yılYaşlanıp tek ölünce mi
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yılYaa yürü git
37-40 arası evlen. 50 çok geç olur ve bu soruyu sorman kuşkularını kanıtlamış.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek şart mı
Soran+1 yılNiye eğlenmemiş
+1 yılKoca için dermisin Bilmiyorum da anne olmak istersin keske anne olsaydim dersin yaslaninca
15 Yorumla
Soran+1 yılNiye anne olmak çok mu mühim
- +1 yıl
Her kadin ister anne olmayi doğamızda var bu
Soran+1 yılPeki ya anlaşamazsam çocuğum olsa o zaman ne olacak
- +1 yıl
Kaderinde varsa her sekilde yasicaksin zaten onu bilemezsin hayırlısı olsun
Soran+1 yılDoğru
Evlenmek istiyorsan şimdi evlen
50 ne ya
Ama evlenmek zorunda değilsin
Senin kararin18 Yorumla
Soran+1 yıl50 den sonra nüye eğlenilmez
Soran+1 yılBence de o oluyor bak
Soran+1 yıl40 a kadar doğum yapmak mümkün
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYa şuanlık sorun olmaz ama ileride ne bileyim yaşlayınca insan bi yoldaş ister yanında bence
13 Yorumla
Soran+1 yılEvliliğin garantisi de yok ki
Gün gelir ayrılabilirler- +1 yıl
Orası öyle ama olmayadabilir ve 65'den sonrasını tek olduğunu düşün
Soran+1 yılTek kalmak herkesin basına gelebilir
+1 yılben evlenmek istiyom senin istediğine bak :D pişman olmassan puştum :)
14 Yorumla
Soran+1 yılNiye evlenmek istiyorsun
- +1 yıl
günaha girmemek için
Soran+1 yılYaş kaç
- +1 yıl
25
Aşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı. Bende 41 yaşındayım
Bekarım
Bazen aynı duyguları bende yaşıyorum
Acayip bir şey18 Yorumla
Soran+1 yılNiye evlenmedin
Nasıl bi duygu
Kendini dışlanmış ve yanlız hissediyor Muş’un
Soran+1 yılİyi o zaman sorun yok
Soran+1 yılSana niye kalayım ya
Evlenmek istemiyorum ki
Soran+1 yılElimde değil ki
+1 yılmerak etme gitmez daha iyi bence bende asla evlenmem ya tek yaşayacam köpeklerle 🤣
11 Yorumla
Soran+1 yılBende
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılşu an tam yaşındasın fazla uzatma dem ileride sıkıntı oluyor
15 Yorumla
Soran+1 yılİşte evlenmek istemiyorum
- +1 yıl
Ama ileride büyük poblem olucak mesela çocuk olayı tam kafa dinleyeyim diyeceğin yaşta çocuğun olucak yoruldum yardım etsin diyeceksin çocuk yok ya da kötü evlilik geçirdin boşanıp ikinci olacak e yaş gelmiş geçmiş
Soran+1 yılTamam işte evlenmezsem çocuğum da olmayacak
- +1 yıl
Yaş 50-60 tek kalacaksın kimsen olmayacak büyük sıkıntı yaa
Soran+1 yılAllah korusun da evlensem eşim olmayabilir
+1 yılYalnızlık gelip ansızın vurunca evet keşke diyor insan
18 Yorumla
Soran+1 yılNiye pişman olayım ki
- +1 yıl
belkide olmazsın.
bazı insanlar yalnızlığı tercih eder bazıları yalnızlıktan nefret eder
Soran+1 yılEvet
Evlilikte zor- +1 yıl
evet muhakkak zordur. ama ben bilemem evlenmedim
Soran+1 yılHayırlısı
- +1 yıl
Sen neden evlenmek istemiyorsun
Soran+1 yılDoğru kişi yok
- +1 yıl
Şimdi yok belki birazdan olur 😊
+1 yılAlirsin 2 kedi seversin... ya da 50 yasinda evlenirsin neden pisman olasin
12 Yorumla
Soran+1 yılKedi sevmiyorum
- +1 yıl
Köpek al
+1 yılolmazsın bence ilerde olursan da evlilik programları yaşlılarla dolu katılırsın dijsixjdijd
22 Yorumla- +1 yıl
Djdjddjjddjdjdjdhdjjdjd
Soran+1 yılSfgllfjfkfkgkl
+1 yılben senin 4 senen ilerindeyim :)
ve evet keşke senin yaşındayken evlenseydim diyorum, bırak 50 yi :)13 Yorumla
Soran+1 yılNiye öyle diyorsun
Şart mı evlilik- +1 yıl
birisine bir ömrü adamak, anne babalık duygusunu yaşamak..
kapıyı anahtarla açmamak..
benim gezdiğim yerleri benim gözümden anlatmak..
güzel olurdu :)
Soran+1 yılBulabilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenip pişman olmaktansa evlenme pişman ol. Ben evlendim boşandım pişmanım.
42 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğun var mı
Cevap sahibi+1 yılVar
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Vahşi doğada tek gezen yaralı ceylan gibi zor olur. Çevremde evlenmem diyen erkek düşmanları bile evlendi
11 Yorumla
Soran+1 yılMutlular mı
Gizli Üye(36-45)+1 yıl30dan sonra çocuk için evlen. Beyenmezsem siktoredersin
23 Yorumla
Soran+1 yılPeki çocuk ne olacak
Cevap sahibi+1 yılBakacaksın yani oncelik çocuk olmadı boşanir en azından yalnız kalmazsin
Soran+1 yılDiğer türlü hep yanlız kalacağım değil mi
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok be bekar kadın dayak yemediğine bekar erkek boynuzlanmadığına şükreder yaşlandığında...
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru insan karşına çıkınca deli gibi evlenmek istiyor insan
13 Yorumla
Soran+1 yılDoğru insan yok
Cevap sahibi+1 yılDoğru insan var ama mükemmel insan yok bence
Soran+1 yılİşte bulmak mesele
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet yalnız kalırsın evlenip çocuğun torunların olur en azından
11 Yorumla
Soran+1 yılEvlenince çocuğum olmayadabilir
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence evlensen de keşke dersin evlenmesen de sonuçta insan nankörü bir varlık değer bilmiyoruz
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
+1 yılHer ne kadar toplum farklı baksa da, doğru kişi olmadıktan sonra, evlenmek için evlenmek mutlu etmez.
Yalnızlık, yanlış kişi ile evli olmaktan daha iyi bence.21 Yorumla
Soran+1 yılBende de
Yaş geçince anlıyor insan
Bence tam zamanın yani zamanın gelmiş geçmek üzere bile bu yaştan sonra senin gibi hiç evlenmemiş birini bulman zor olabilir. Kalbini kazanabilen birini bul ve kaybetme
15 Yorumla
Soran+1 yılBulamam ki
Doğru kişi yok
Soran+1 yılİsteyince daha çok bulunmuyor
Soran+1 yılAmin ama zor ya
Ya maddi durumu uygun olmuyor
Ya anneci oluyor vs
+1 yılÇok pişman olacan dizini vura vura ağlayacan diyecemde diz ağrısından vuracak dizin de kalmayacak hemen bir salak bulup evlenmen gerek
25 Yorumla
Soran+1 yılSa la k yok ki
- +1 yıl
Hepimiz salağız kızlara göre
- +1 yıl
🤣🤣🤣
Soran+1 yılYok değildiniz
- +1 yıl
Değildiniz şimdi öyelmiyiz
Evet yanlızlık zor cinsel olarak değil insan ilgili sevgi istiyor çocuk torun ister
38 Yorumla
Soran+1 yılEvli olsam da belki çocuğun olmayacak
Belki ayrılacağız
Soran+1 yılE ne yapayım
Soran+1 yılBul birini evlen diyorsun
Soran+1 yılKimi bulup seveceğim
+1 yılHuzursuz bir evlilikteyse bekâr kalmak yeğdir fakat size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyorsa evlenmek en güzelidir.
110 Yorumla
Soran+1 yılKiminle evleneceğim
Soran+1 yıl@Ceval yok ki
Soran+1 yıl@Ceval ailene söyle
Bulabilirsin
Soran+1 yıl@Ceval bulursun sen
Soran+1 yıl@Ceval o zaman çevre yap
+1 yıl50 li yaşlara kadar yaşayacağın ne malum ömürler artık kısa kardes bu duyguyu yaşamadan gitmekte insana koyuyor
11 Yorumla
Soran+1 yılYok kimin ne kadar yaşayacağı belli olmaz
+1 yılAynı yasda sayılırız, kadın açısından zor, erkeksiz olmaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. evlenmek istemiyorsan seks ve cocuk sahibi olmaktan mahrum kalırsın
50 yasindan sonra pisman olsanda son pismanlik fayda etmez
pisman olmuyacagin net bir karar ver11 Yorumla- +1 yıl
Seks sadece evlenince yapılabilen bir şey mi sanki çok sığ düşünüyorsun ayrıca böyle bir dünyaya çocuk getirmek pek de mantıklı bir karar değil 50 yaşından sonra çok çocuk isterse yuvadan sahiplenir yüzlerde sevgiye muhtaç çocuk var
+1 yılEvlenin bence hayat yalnız geçmez ama kafanız uysun
25 Yorumla
Soran+1 yılUygun biri yok
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılOlursun. Evlenirsen şimdiden pişman olursun. Pişmanlık ömür boyu. Kaçamazsın.
21 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdiden yaşlanmayı düşünme
Canın nasıl istiyorsa öyle yap
Belki ölürsün hiç yaşlanmazsın10 Yorumla - Devamını Gör (73)
Devamını Gör(118)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası