Yalnızlıktan keyif alıyorum. Hayatımda hiç aşık da olmadım. Devlet memuruyum, sıradan da bir hayatım var. Evlenmek hiç hayal ettiğim bir şey değil. Çünkü düzeni ve sorumluluğu sevmiyorum. Çevreden ve ailemden bu konuda çok baskıya maruz kalıyorum. Evlenmediğim veya çocuk sahibi olamadığım için yaşlanınca pişman olur muyum sizce? Yoksa doğru bildiğimi mi yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmedigin icin degil de belki annelik yasayamadigin icin pisman olabilirsin. Cok boşanan kadın gördüm, bosandigindan pisman olani gormedim. Artik evlilikte ne cekiyorlarsa bosandiktan sonra kendine gelen, hastaliklari iyilesen cok kadin gördüm.
Zaten arastirmalarda evliligin erkegin sagligina, kalp krizi riskini iyi geldigini soyluyor ama kadinlar icin boyle seyler duymadim.
Ablam bosanma avukatı. Bosanan kadinlardan buyuk bir çoğunlugunun gercekten derin bir nefes aldiklarini, bittigi icin ne kadar sukrettiklerini gördüm. Gercekten bizim ulkede evlilikte kadinlar cok sıkıntı cekiyor bence. En cok yopranmayi da kadinlar yaşıyor. Cogu kadinimizin evlilikte destegi yok cunku. Tek tarafli evlilik yuruten o kadar cok kadin var ki.
Sorumluluk fazla, psikolojik siddet hemen hemen bircok ailede var. Dava dosyalarinda bulunan durumlardan biri psikolojik siddet oluyor. Bazi erkekler ovunuyor esime fiziksel siddet uygulamiyorum diye ama fiziksel yapmiyorsun ama baska kimbilir neler yapiyorsun. kadinlarin buyuk cogunlugu esinden hatta cevresindeki erkeklerden dahi psikolojik siddet illaki goruyor.
Yillarca buna maruz kal kal bir yere kadar. Ben bu ulkede bosanan kadinlarin daha mutlu oldugunu gördüm. Artik o dört duvar arasinda ne yaşanıyorsa varın siz dusunun gerisini.
O yuzden bu karari ozellikle bir kadin olarak iyice tartip dusunerek alın. Cunku bu işe girdiginiz zaman geri donusu de zor oluyor. Olmazsa boşanırım falan diye dusunmeyin. Bazen boşanamiyorsunuz bile. Karsi taraf istemiyor, dava yillarca sürüyor, bir de bunun psikolojini ve yipranmasini ayri cekiyorsunuz. Bizim ulkede kolay kolay medenice ayrilamazsiniz oyle.
Bizim ulkenin kadini, pismanligi eş icin degil cocuk icin çeker. Ben eşinden bosandi ya da eşi vefat etti diye üzülen pek kadin görmedim. 3 tanesini cok şükür Allah aldi da kurtuldum diyenini gordum, cocuklarda dahil buna.
Bir erkek kocalık ve babalık vazifesini dogru duzgun yerine getirmiyorsa demek ki bosaninca da yuregin acimiyor, vefat edince de yuregin cız dahi etmiyor. Ne acı aslında.
Turk kadini olarak gercekten dikkatli karar verin. Tek sorunlu erkekler evlenmiyorsunuz. Sorunlu ailesiyle de evleniyorsunuz bu ulkede. Allah gonlunuze gore versin, en hayirlisini versin hepimize.
1614 Yorumla- +1 yıl
Kadınların boşanma sebebi genel olarak aldatılma değil mi?
Cevap sahibi+1 yıl@cileksarisi ben bosanmalarin genel sebebinden bahsetmedim. Dava dosyalarinda psikolojik siddet uygulandığı seklinde beyanlar da yer aliyor demek istedim. Aldatilmada belli bir yerde kiyisindan kosesinden psikolojik siddete girer zaten. Bu sen yetersizsin, senden daha iyileri var ya da ben kendime heyecan ariyorum senin gururun, karakterin zerre umrumda degil, seni ve evlilik kurumunu hice sayarak bunu yapiyorum demek bir yerde.
- +1 yıl
Ben sizin dediğinize yönelik değil de kendim merak ettiğim için sormuştum çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Allah bütün erkeklerin belasını versin
- +1 yıl
Ben de çocuk konusunda katılmıyorum size asıl çocuk pişmanlıktır, evliliğe çocuk girince mutsuzluklar başlıyor huzurlu evlilik çocuksuz evlilik bence
- +1 yıl
Bu çocuklar ne etti size annem
Cevap sahibi+1 yıl@Saragizligüzel cocuk olayini şöyle düşünüyorum. Bir anne evladini kosulsuz sevebilir. Bir evlatta annesini. Anne ve evlat arasindski bağ gercekten cok baska bir sey.
Kizlara da, erkeklere de sorsaniz annesine asla laf ettirmezler. Annelerimizin yeri cok ayrı. Ben cevremde de görüyorum. Anne okutmus, büyütmüş ama sonrasinda annesine her ay maasindan bir kismini annesine veren tanidiklarim var kadin erkek. O evde annem olmasa, babamin yanina gitmem diyenler var.
Butun tanidiklarim babayi degil ama mutlaka annelerini ararlar yanlarina giderler. Cocuk bir kadin icin gercekten paha bicilemez bir sey. Tabi bakabilene, annelik yapabilene. Yapamayanlar bulasmasin gercekten. Yapabilselerde istenmiyorsa buna da bir sey demem.
Ama yaşlanınca yanimizda belki de bir tek evlatlarimiz kalacak. Kadinlar erkeklerden uzun yasiyor. Genellikle erkekler önce gidiyor diger tarafa. Evlilikte cocuk yoksa, eşi de kaybettin yapayalnizsin baktigin zaman. Arayan yok, soran yok, annem diyen yok, torunlar yok. Evde bir ses yok. Tek tabanca kaliveriyorsun.
Evlat ilerdeki yalnızlığı azaltıyor bir nebze. Tabi hayirli evlatta önemli burada. Yaslilikta bir insanin, baska insanlara en cok ihtiyac duydugu dönem.
Bu yuzden evlat sahibi olmak guzel bir secenek oluyor ama tabi herkes ebeveyn olmak zorunda degil, bu bir tercih meselesi. Siz cocuk icin boyle dusunuyorsunuz, ben boyle dusunuyorum. Cocuk aileye bağ ve neşe getirebilecegi gibi, tartisma kavga da getirebilir, bilemeyiz. Ama ilerisi icin cocuk bir noktada mantikli bir secenek olarak görülebilir benim açımdan.- +1 yıl
Cocuk büyüyünce aileyi bırakıp gidiyor ama, huzurevine veriyor, veya hayırsız olabiliyor senden önce ölebilir bunları da katmak lazım benim içimde çocuk isteği olmadığı için belki güzel yönlerini umursamıyorum ama evlenince hemen bebek yapılmamalı 5 sene bence
Cevap sahibi+1 yıl@Saragizligüzel evet o yuzden dedim evlatta hayirli olacak diye. Yoksa diger turlusu de var. Bu hayatta her seyin hem olumlu hem olumsuz taraflari var. Kimine olumlu taraf baskin geliyor, kimine olumsuz. Bende mesela cocuga olumlu bakarken, bu ulkede bir kadin olarak evlenmeye olumlu bakamıyorum. Biraz cevremden ve ablamdan kaynakli kotu örnekler görüyorum. O yuzden bana da evliligin olumsuz taraflari ağır basıyor ve bu olaya com meyilli degilim. Dedigim gibi tercih meselesi. Gonlunuzdeki neyse o olsun😊
- +1 yıl
@Tam4gunolmusdunn Güldürdün ya :D Ama kabul edin hepiniz gözle bile olsa aldatıyorsunuz.
- +1 yıl
Açık konuşmak gerekirse yanımda beni doyuran biri olursa bunu yapmıyorum. Ama genelde olmuyor. Bence bunu sizlerde yapıyorsunuz
- +1 yıl
@Tam4gunolmusdunn Evet yapan kadınlar da var ama neden her kadın aldatır denmiyor da her erkek aldatır deniyor? Yanınızda birisi olsa bile çok çekici gelen bir kadın gördünüz mü aklınıza düşmüyor mu şimdi?
- +1 yıl
Düşmüyor ya ayrıca sanırım sen gündemden uzaksın kadınlarda aldatır deniyor. Bizde bir dönem vardır ergenlik gibi bir şey uçan kuşa yürünür. Ne bileyim saçma sapan insanlarla birlikte olunur. Sanırım 30 da sonra köşemize çelişiyoruz. Bu arada sen aldatıldın dine
- +1 yıl
Ya var ya yüreğinden çıkıp yazdığın her kelime için gurur duydum senin gibi bi hemcinsim olduğu için tek kelimesi dahi yanlış değil helal olsun kiz
En İyi Cevaplar
Öncelikle sizin için çok zor bir durum olduğunu anlıyorum. Herkesin hayatının farklı olduğunu ve herkesin kendi kararlarını verme hakkına sahip olduğunu unutmayın. Şimdi, kararınızı verirken, gelecekte pişman olup olmayacağınızı göz önünde bulundurmanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, bir kararı verdiğinizde, o kararın gelecekteki sonuçlarını da kabullenmiş olacaksınız. Bununla birlikte, kendinizi çok baskı altında hissediyorsanız, bu konuda kimseye karşı gelmeden, kendi kararlarınızı vermenizi öneririm. Aile ve çevrenizin ne düşündüğünü göz önünde bulundurmaktan kaçının ve yaşlanınca pişman olup olmayacağınızı düşünerek kararınızı verin.
00 Yorumla
+1 yılBunun için net bir cevap vermek mümkün değil Yani pişman olursun ya da olmasın diye bir şey söyleyemem, örnek veriyorum ben doğuştan beden seni engelleyeyim şu anda herhangi bir maddi gelirim olmadığı için ve ekonomik krizde söz konusu olduğu için evlilik yapmak benim için şu anda imkansız, ancak iyi kötü bir gelirim olduktan ve emekli olduktan sonra bir 5 yıl sonra evlenmeyi isterim hatta bu süre zarfında bakarsın bir iş olur başka imkanlar olur evlilik isterim ama evlendikten sonra ya da evlenmediğim için pişman olup olmayacak mı bana zaman gösterir bunun net bir cevabını hiç kimse veremez.
00 Yorumla
Genetik olarak pasif bir biriyseniz kesin olmamakla birlikte evlilik şart olmayabilir. Fakat insan sosyal bir canlı olduğundan doğası gereği yanlız yaşayamaz. Sosyal canlılar yalnız bırakıldıklarında; hem psikolojik hemde fizyolojik olarak olumsuz etkilenirler. Bu konu hakkında hayvanlar ve insanlar üzerinde korkunç deneyler yapılmıştır. Sonuçları hiçte iyi olmamıştır.
Size tavsiye olarak kendinizi dinlemeniz olacaktır. Psikolojiniz ve bedeniniz evlenip evlenmemeniz konusunda sizi yönlendirecektir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
125
Cevap
216Cevap
Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı. Şimdi ben sana yalnızlığın dezavantajlarını yazayım. Sen ona göre karar ver. Evlilik yaşamadığım için onu yazamıyorum.
Şöyle günün olup bitenlerini anlatacak kimse yoktur karşında aynalardan başka. O aynada da kendini görürsün sadece. Yemekleri hep sen yapmak zorunda kalırsın. Ee bulaşıklar da ellerinden öper her daim. Faturaları yatırmadı diye kızacak kimsen de yoktur kendinden başka. Televizyon sessizliğe karşı tek çözüm olur. İzlemesen de öyle açık durur. Duvarlar üzerine gelecek gibi olmasa da cok kalınca evde boğar seni. Komşulardan gelen kahkaha sesleri canını sıkar. İşten dönünce kapıyı açan olmaz, sabah uğurlayan olmaz. Kapı zilinin yerini ve sesini unutursun. Evin anahtarını kaybettiğin ya da unuttuğun vakit çilingir çağırmaktan başka çaren olmaz. Aldığın yiyecekler ya bayatlar ya çürür ya da tarihi geçer. Ayağın kayıp hayatını kaybedersen muhtemelen ölü bedenin kurtlanıp kokmaya başlayana kadar orada kalırsın. En kötüsü hasta olunca sana bakacak insanın olmayışı. Acıda, hastalıkta ve mutluklukta yalnızsındır. Yakın dostların etrafındaysa ne ala ama yoksa fena. Koltukta uyuyup kalınca üzerini örten veya kalk yerine yat diyen yoktur. Evde telefonu bulamadığında birisine "ya beni bir çaldırsana" diyemezsin. Evde yokken tamirci çağıramazsın, kargoları teslim alacak birini bulamazsın. Başlangıçta huzurlu gelen o sessizlik sonraları işkenceye dönüşür. Tüm bunların haricinde yalnız yaşamaktan yine keyif alıyorsan en mutlusu sensin.
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılDuygu ve düşüncelerin değiştiği doğrultuda pişman olabilirsin ya da olamazsın diyebilirim.
1 defa aşık oldum o da uzunnnn yıllar önce.
Bende özel sektörde çalışıyorum.
Kızım olsun çok istedim evleniyim sadece tek düze bir hayatım olsun demiştim.
Sade bir hayatım var tek düze.
Gerçi iş harici motorla gezip aksiyon yaşıyorum ama.
O kadar da olsun.
İnsanın kafa dagitmaya ihtiyacı oluyor.
Dedim ya ben evlenmek istedim diye.
İsteyince de bazı şeyler oluyor.
Tek bir kişinin istemesine bağlı değil aslında.
İki aynı şeyi düşünen farklı cinsin aynı şeyi istemesi önemli.
Zaten bu da pek mümkün değil.
Çoğu insan ilişki de mutluluğu zaten aramıyor ki.
Bir kadından şöyle bir cümle bile duydum.
Süper bir ilişkim var. Sesini bile yükseltmezdi bana.
2 çocuktan sonra içime sinmedi ayrıldım.
Oyuzden önce siz kendinizden baslamalısınız.
Ne istediğiniz konusunda hangi seviyede siniz?
Sizi nasıl biri tamamlar?
ya da siz nasıl biriyle anlasirsiniz?
Siz bu kişiye ne ve ne kadar verebilirsiniz?
Ne kadar anlaşabilir siniz?
Hayat felsefeniz uyuyor mu?
bir şey düşünün başlamadan ne olacak bilemezsiniz.
Örnegin bir elmayı kesmeden içinden ne çıkacak bilemezsiniz.
Sevgili olmadan , zaman geçirmeden, oturup konuşmadan karşınızdakinin gerçek bir insan olduğunu bilemezsiniz.
İnanın eğer bakıp görebilen biriyseniz bunu anlamama gibi bir ihtimaliniz yok.
Oyuzden körü körüne bir korku içine girmeyin.
Dikkat edin.
Acele etmeyin.
Biraz duygu , biraz sevgi, birazda mantığınızı kullanmayı sakin ama sakın unutmayın.223 Yorumla- +1 yıl
Gönlünüzün güzelliği
Teşekkür ederim laik gördüğünüz icin - +1 yıl
İnşallah rahat çok yaşlanmadan kapıyı açmak için anahtar kullanmak zorunda kalmadığım günleri de yaşarım.
Artık her şey inşallaha kaldı çünkü - +1 yıl
Hayatta bazı şeyler vardır herşeyi yaparsınız (Elinizdeki imkanlar dahilinde sizin üzerinizdeki sorumluluktan bahsediyorum) işte o kısmı geçmiş durumdayım sadece bekliyorum.
Çünkü yapabilecek hiç bir şeyim kalmadı.
- +1 yıl
Çok belli oluyor dimi
Gerçi o heyecan az da olsa var.
Yine umudumu tamamen bitirmemek direniyorum.
Diren Sarper diren.
İllaha bu kilit bir yerde kırılır diyorum.
Bakalım.
Hayat sürprizlerle dolu diyorum. - +1 yıl
Kesinlikle.
Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
Bakalım.
Dedim ya sevgi ve mutluluk herkes istiyor ama sadece istiyor.
Ben açık şekilde beni her gün dövsün , bağlasın, hakaret etsin, hayatı bana zindan etsin diyen bir kadın veya erkek duymadım.
Ama işte.
Lafta kalıyor yani.
- +1 yıl
bekarım.
Evlenmeyi düşünüyorum - +1 yıl
Kolay olan birseyin var olduğunu düşünmüyorum ama kendimde bazı şeyleri zor olsun diye de uğraşmıyorum
- +1 yıl
29 - 35
Düşünüyorum - +1 yıl
İnşallah bakalım.
- +1 yıl
10 yaşı geçmesini istemiyorum
- +1 yıl
Yoooo önemli değil.
- +1 yıl
Kötü olmuş.
Senin için en iyisi hayırlisi olur insallah
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDüzeni ve sorumluluğu sevmiyorum demişsin, bence evlenmemekle doğru bir karar veriyorsun, çocuk demek sorumluluk demektir, çalışan bir insansın, evlenince çalışan bir kadın olmana rağmen ev işleri senin sırtında olacak, yemek isleri, ütü, çamaşır, bulaşık da öyle, çocuğunuz olursa çocuk bakımı da eklenecek sorumluluklarının üstüne, erkekler çalışan kadınla da evlenseler ev de iş yapmazlar (erkeklerin geneli böyle ) Kaç parçaya bölünüyor çalışan anneler, eşler , bence gayet de doğru düşünüyorsun. Yalnızlıktan keyif alan bir insanmışsın, çocuğun olsa çocuğunun sesi seni sinirlendirir, insan evlilik ve çocuğa karar verirken karakter özelliklerini göz önünde bulundurup karar vermeli, yanlış anlama söylemlerimi, yalnızlıktan keyif alıyor oluşun, sorumluluğu ve düzeni sevmiyor oluşun senin kötü bir insan olduğunu asla göstermez lakin evlilik insanı olmayabilirsin, annelik sana göre olmayabilir, evlenip çalışan ve işten gelip yemek yapan , ev işleriyle uğraşan, hem evde, hem de işte çalışan kadınlar var, erkek de kılını kıpırdatmıyor, sanki bekarlık daha mantıklı gibi böyle düşününce , bir de eşinin ailesi olacak, yatılı misafir gelecekler, akşam oturmasına gelecekler, hizmet etmen gerekecek, eşinin ailesinin de bir bakıma sorumluluğunu alacaksın, sanki sana göre değil gibi evlilik🌸
10 Yorumla
+1 yılBu senin kişisel tercihin belki uzun yıllar tek yaşamak özgür bir alanda büyümüş olmak seni evlilikten uzaklaştıran etkenlerden biri olabilir özellikle sevdiğim biri yoksa.
Genelde böyle düşünen insanlar 25 yaşını geçmiş kızlar ve 30 yaşına geçmiş erkekler oluyor.
İleride pişman olur musun bilemem ama tahminen şu olabilir ki yaşın ilerleyecek arkadaşlarının çocukları olacak mutlu bir araya evlilikleri olacak genişleyecekler ve sen tek başına kalacaksın ve gün gelecek onlar kendi işleri peşinde koşturmaktan hayatlarında sana da yer vermeyecekler eskisi kadar.
Belli bir yaşa gelince belli bir yaştaki kişilerle de arkadaşlık yapamıyorsun kendi yaşındakiler de kendi işlerinin peşinde oluyorlar aile işleri.
Sen tek başına kalıyorsun yani. Cinsiyetçi yaklaşmak pek istemiyorum ama genelde 30 yaşını geçmiş memur özgürlükçü yapıya sahip kadın ve erkekler kısa süreli ilişkileri daha çok öncelik verir hale geliyorlar ve ileride de sizin de bu tip ilişkilere yeşil ışık yapma şansınız var
Ve böyle olunca hayat daha da çok boktan bir hal alıyor.
Yani pişman olma şansınız çok yüksek tabii sevdiğiniz biriyle evlenin00 Yorumlaİşim gereği bir çok evli bekar 25 yaş üstü erkeklerle birarada oldum. İletişimde oldum arkadaşlık kurdum. Ve benim gözlemlerim evli veya bekar farketmiyor erkeklerin kadın varlığına zaafı vardır. Ne olursa olsun bir Kadına doymaları zordur. Farklı ilişkilere hep açıktır. Onun dışında evliliklerle ilgili yorumum belli bir yaştan sonra kadinlar yaş azizliğine uğruyor. İşte o zaman eşlerine karşı çok korumacı oluyorlar ama nafile. Dışarda her zaman genç güzel kızlar olacak. Ve bir adam evliliğine kadar bağlı olursa olsun o kızlara bakacak onlarla olmak isteyecek. İstemese bile gözü kalıyor. Genelde evli tanıdıklarımın çoğu eşlerini aldatıyordu. Aldatmayanlarda yine eşlerine bağlılar yuvaları bozulmasın isterler ama yine gözleri dışardadır. Ben bunu öğrendim gördüm. Bu yüzden bir evliliğin ömrü olduğunu düşünüyorum. Evlilik çok mantıklı değil ama bunu daha avantajlı şekilde yürütebiliriz. Mesela meslek sahibi olan iş hayatında sosyal hayatta aktif bir kadın ilerde kendi başının çaresine bakabilecek. Bunu kendine yapabilen kadinlar evlilikten korkmasın. Hayati akışına bırakmalı.
23 YorumlaNasıl hissediyorsan öyle davran ama mantık yürütürsen bu hayata insan bi kez geliyo ve her şeyin tadını çıkarman gerek yani evlilik evet sorumluluk gerektiren bişey ama bi o kadar da güzel bence yani nesil artırmış oluyorsun çocuğunu büyütüyorsun Eşinle gezip tozuyorsun mutlu bi yuvan oluyo tabi doğru kişiyi seçtiğinde.. yani yalnızlık pek iyi bişey değil yine de senin kararın Tabi bende pek evlilik felan düşünmüyorum zaten o yaşım bile değil 25 falan olabilir belki.. ama böyle bence insan evlenmeden ölmemeli çok şey kaçırmış olursun bence)
10 Yorumla
+1 yılKimisi olursun demiş kimisi olamazsın
Objektif olarak baktığımızda pişman olursun gibi geliyor. Kaç yaşındasın bilmiyorum hadi diyelim ki 30 yaşındasın gençsin şu an.
Yanında sevdiklerin anne baban var. Yarın öbür gün onlarda yanında olmayacak. Eee evlenmek istemiyorum diyorsun belki evlenmedigin için pişman olmazsın çocuğun olmadığı için pişman olursun o annelik duygusunu yasayamadığın için.
İyi düşün öyle karar ver. Hep aynı yaşta kalmayacaksın belli bir yaşa geldiğin zaman çocuğunun olması da imkansızsizlasiyor hadi diyelim ki menopoz falan olmadı. Hamile kaldjn yıllar geçtikçe çocuğun çevresi bu büyükannen mi diyecek iyi düşün derim.014 Yorumla- +1 yıl
Saçmalamıssın yine bir tane boş yorumun olmasın
- +1 yıl
Anlaşılan takip ediliyorum benim 😂 beni takip edeceğine işine bak
- +1 yıl
Seviyesiz gönderiler dikkatimi çekiyor. Seviyeli yaz dikkatimi çekme
- +1 yıl
Sana göre yorum yapacak değilim herkes işine baksın gereksiz polemik yaratma komik duruyorsun
- +1 yıl
İkile
- +1 yıl
Benim yorumuma laf atan sensin asıl sen ikile amacını biliyorum da sana benden ekmek çıkmaz hadi şimdi nas
- +1 yıl
Benim varoş ve fakirlerle alakalı bir amacım olamaz. Senin amacın belli konuyu uzatıp uzatıp bana yürümeye çalışıyorsun ama üzgünüm hem fakesin hem tiksinç
- +1 yıl
Keltoslardan hoşlanmıyorum o yüzden kendini bı boook sanma..
- +1 yıl
Sevgili soran şu üyeyi lütfen benim yorumumdan yok eder misin gereksiz polemige girmek istemiyorum lütfen
- +1 yıl
Keltoş değilim ahahahaah ayrıca benden hoslanabilmen için benimle aynı mekana girebilmen lazım takıldığım yerlerde senğ bulaşıkçı bile yapmam KS nin atanamamış ferihası naşş
- +1 yıl
Gerçekten çok seviyesiz fake ve Çok kötüsün tiskiniyorum yorumlarından. Sen Türk kadınının yüz karasısın.
- +1 yıl
Ooooo bide varoş dizileri de biliyor 😂kimin varoş gülü olduğu belli kişi kendinden bilir işi
- +1 yıl
Ahahahahah
- +1 yıl
Amcacim yaşına hürmet ediyorum saygısızlık yapmak istemiyorum yol al biran önce
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence pişman olursun. Sürekli aile bebek arabası mutlu çift görürsen olursun. Yalnız ömur zor geçiyor. E tabi seveceğin biri olması şart. Mantık evliliği de olmuyor. Umarım karşına gerçek sevgi veren insan çıkar. Hayatın anlamı kalmıyor gibi. Sanki hep çocuk kalıyormuşsun gibi. Sorumluluk yok. Yaşımdakiler sürekli -kızım şunu yaptı- diye anlatırken bende diyorum. Evet benimde bir çocugum olacaktı aslında sevdigim insanla ama olmadı. Her insanın doğal olarak arzuları var onu evlilik icerisinde yaşaması en doğrusu aslında. Sahsi fikrim.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek istemiyorum bir seçenek değil. Şu an evlenenler istediği için evlenmedi, nasipte yoksa kusura bakma da istediğin kadar çabala asla evlenemiyorsun. Ben 3 senedir birini bulup evleneyim diye çabaladım ama flörtten öteye geçemedim. Bir arkadaş bekar gezdi, buldu ve 2 ay içinde de evlendi.
41 Yorumla- +1 yıl
İlla bulursun hanımefendi aradiğin zamanlar o zamanlar değilmiş demek ki hiç evlenmemiş 40 kadar gelmiş insanlar var şu an evli çevrem de
Hayatta bir sekilde pismanlik hissi yasayacagiz. Ben bunun kanaatine vardim. Mesela sen simdi evlenmesen evlenmedn icin pisman olcaksn. Evlensen evlendgn icin pisman olcaksn. Anlattigin duruma gore cunku o his karmarisik bir duygu bende de olan bir sey. Imtihandayiz bir seylere muhakkak keske diyecegiz ama sen evlensen de evlenmesen de dinini iyi ogren ve yasa her ne olursa olsun. Evlensen veya evlenmesen pismanlik olur veya olmaz lakin inancini tanimaz ve yasamadan yas alir gidersen onun geri donusu zor olur. Bence sen Şu an inanc kisma odaklan evlilikte zaten inanc uzerine olan bir durum bana gore seni yonlendirecektir.
32 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın ya bende bazı ciddi kararlar vermekte zorlanıyordum bu yazdığın bana ilaç gibi geldi hayatta bir şekilde pişmanlık hissi yaşayacağız.
Allah seninde gönlüne göre verir inşallah kardeşim
Evlenmeyen kadınlar ciddi söylüyorum hep dikbaşlı sert öfkeli hayatı son anına kadar değerlendiren ama çevresindeki zevklerden uzak duran birisine dönüşüyor. Çevremde 3 örneğim var onlarda bu şeyleri gördüm duygu kaybı oluyor sanırım. Bence evlilik çocuk gerçekten huzur için şart yaşamak için falan filan vesaire eften püften nedenler
13 Yorumla- +1 yıl
Sert ve öfkeli çünkü sevilmemiṣler
benim neyim eksikdi diye sinirleniyorlar haliyle
o durumdayim Şu an ondan biliyorum
Soran+1 yılYa da belki öyle kadınlar evlenmiyorlardır. Dönüşümden ziyade
+1 yılİnsanların istekleri hayattan beklentileri zamanla değişebilir o konuda net bir şey söylemek zor. Fakat şu an yapacağın şey doğru bildiğin yolda ilerlemek eğer bu soruyu soruyorsan derinlerde bir yerde evlilik çoluk çocuğa karışma düşüncesi var demektir.
03 Yorumla
Soran+1 yılKorku var düşünceden ziyade. Çünkü şu an tercih edilmiş bir yalnızlığım var. İlerde mecburi bir yalnızlığa dönüşünce pişman olmaktan korkuyorum
- +1 yıl
Anladım evet olasılığı var, bir veya ıkı sağlam dost edinebilirsin bu şekilde bunun önüne geçebilirsin
- +1 yıl
Arada sırada yalnızlığını unutturacak dostlar edinebilirsin
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Düzeni ve sorumluluğu sevmeyip de devlet memuru olmak ne bileyim :D
İleride pişman olursun bence. Mesela 60 yaşına geldin emekli oldun. Anne baba Allah uzun ömürler versin ama onlar da mecburen öteki tarafa gittiler, ee kim kaldı? İnsan yanı başında bir evlat, bir torun ister bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte özel hayatımda sevmiyorum. İşte yeterince düzen ve sorumluluk sahibiyim ister istemez
- Aile & Toplum konusunda 912 cevap paylaştı.
+1 yılHer ne kadar bu soruyu yaşı büyük olanların cevaplaması daha münasip olsa da ben de senin gibi düşündüğüm için (yalnızlığı sevip sorumluluğu sevmiyorum), hayatını zevk aldığın şekilde kendi standartlarınla yaşamanı tavsiye edeceğim. Çünkü yapacağım diğer yorumların pek de objektif olmayacağı kanısındayım.
13 Yorumla- +1 yıl
Değişiksin
- +1 yıl
İltifat alacağım bu sefer 😁
- +1 yıl
Yok hayır kasmayacağım
+1 yılBir arkadaşım aynı düşüncedeydi... 45 yaşında evlendi ( başkalarinin psikolojik baskısı yüzünden) ve 3 ay sonra boşandı..
Eğer size uyumlu bir partner karşınıza çıkmamış ise buna rağmen sırf evlenmek için evlenmek kadar mantıksız bir şey yok. Evlilik bir farz değil. Huzursuz bir evliliktense bekar kalmak çok daha keyifli
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılben de hiç evlenmedim evlenmeyi de düşünmüyorum ve çok mutluyum
ama
sorun da pişman olurmuyum kısmına gelince
anne babalarımız ölüp biz yaşlanıp 50 yaşlarımıza geldiğimizde işte o zaman pişman olacakmışız gibi geliyor :D bunu hissediyorum
10 Yorumla Evlilik önemli bir mesele.. Doğru seçimler gibi gelse de başta yanlış seçimlere dönüşebiliyor. Bunun bir tartısı var mı açıkçası tam bilmiyorum. Tecrübe sahibi olarak söyleyebilirim ki seninle her koşulda ve her sonuçta aynı kalabilen biri olmalı diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olsun.
00 Yorumla
+1 yılBence bildiğini yapmalisin. Çünkü insan aşık olsa bile bazen imkansız durumlara da aşık olabiliyor. Sonrası husran. Eğer zengin biri ile karşılaşır her şey toz pembe gibi hissedersen o zaman evlenirsin. Ailene de bu konu hakkında baskı yapmamalarini söylemem lazim. Ayrıca hastalık vs durumunda eş belki yardımcı olur ama küçücük çocuk yardımcı olamaz. Sen onları ileride büyüdüler dahi sana baksın diye yapmiyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı. Pişman olacağın bir şey varsa o da kendi istediklerin şekilde değil, başkalarının istediği şekilde yaşamandır.
Kimseyi takma, hayat senin hayatın dilediğin gibi yaşa. Esas pişmanlık hayatının sonuna geldiğinde çaresizce keşke istediğim her şeyi yapsaydım diye içinden geçirmendir.
O yüzden hiç kimseyi takma, istemiyorlarsa seninle görüşmesinler, buna ailen de dahil.
00 YorumlaHayatın da hiç aşık olmadın belli güzel özellikler de biri ile de yakınlaşmadın bu yüzden yorum yapmak çok zor deneyimlenmemiş bir duygu için ne denebilir. Evlilik de bencillik varsa, özveri yoksa, saygı iletişim yoksa vb nedenler doğru ya da yanlış kararınızı kendinizi ve karşınızdakini iyi tanımakla ilk aşamada doğru olacaktır 2 ci aşama zamanla insanlar koşullara göre ileri ya da geri gidişlere göre duygu düşünce değişimine girebilirler.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlmazsın. Evlenip anne olup pişman olan da çok var. Evlenmeyi istemediğini düşünüyorsan evlenmezsin. Evlenmezsem pişman olurum kaygısıyla evlilik yapılmaz. Evlilik insanın ruhen ve zihnen, psikolojik olarak hazır olması gereken bir ilişki modeli. İki imzayı atmak kadar basite indirgenecek bir şey değil. Evli olmadığın için kendini seksten mahrum bırakmıyorsan, çocuk da istemiyorsan bekar kalman iç huzurun için en iyisi olur.
00 Yorumla
+1 yılBaşkalarının seni yönlendirdiği hayatı yaşayarak pişman olmaktansa, kendi secimlerinle yaşadığın hayattan pişman olmanı tavsiye ederim sana. Sana evlenmen için baskı yapanlar, hayatının en zor anlarında asla yanında olmayacaklardir. Başkalarının sana dayattığı, dikte ettiği değil, kendi seçimlerini yaşa.
00 YorumlaÇocuk sahibi de ölüyor, çocuğu olmayan da ölüyor. Bende çocuk sahibi olmak istemiyorum, ileride pişman olmayacağım çünkü kendimi toz pembe hayallere inandırmadım.
Evimde bir köşede kendi halimde sessizce öleceğim ve öldüğümden kimse haberdar dahi olmayacak. Ben bunu kabullendim.
Kısaca pişman olup olmamak kendini sonuna ne kadar hazırladığın ile ilgili.00 Yorumla
+1 yılSen içinden ne geliyorsa onu yap bana da yıllarca evlen diyorlar hiç takmıyorum bazen alıp başımı 3-5 gün kaçıyorum ara ara takikdigim bir kaç kişi var çiçek bahçesi sera oluşturmuşum bırakır mıyım bu düzeni yok evlen birde cins biri çıkarsa tamam tuttuk s.. ne gerek var hayat boş pompala coş
00 YorumlaNiye pişman olucan atlar ayakta ölür. Hadi diyelim yaşadın. Emekli maaşın var geçersin iyi bir huzur evine mis gibi. Sanki çocukların olsa 6 ay biri 6 değeri mi bakacak üstüne emekli maaşını tırnaklarlar ortada kalırsın. Kocan aldatır, evlat desen ömür boyu kambur. Sıktır et en iyisini yapıyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı. Neden pisman olasin herkes gibi olmak herkes gibi dusunmek zorunda degilsin varliginin devami icin cocuga degil paraya ihtiyacun var zaten memursun dik durabilcek bi meslegin var evlenmemek sahsi tercihin ilerde pisman olmazsin
hayatta onemli olan dik durabilmek cocuk sanki sana sahip mi cikcak buyuse eski devirler bitti evlenmek tuhaf binsacmalik zorunluluktan öte00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBilmiyorum, bende o yolda ilerliyorum da, bazen düşünüyorum 55 yaşımda anam, babam göçüp giderse tek başıma çevremde kimse olmazsa nasıl devam edecem hayatıma diye. Yalnızlık şimdi iyi geliyor da, o zaman kafayı yersem? Normalde bende senin gibiyim, yalnızlıktan keyif alırım ama gün geliyor patlıyorum evde tek başıma.
10 YorumlaHer insan farklıdır bende senin gibi düşünüyorum özgürlüğümden vazgeçemem o sorumluluğu alaman ama ben pişman olacağımı düşünmüyorum çünkü evlilik bana göre değil deneyimledim mi hayır ama bunu biliyorum
20 Yorumla
+1 yılYaşım tavsiye vermek için belki küçük gelebilir ama insan yaşlandıkça huysuzlanır, yalnızlıktan korkar olurmuş, kendini neşe içinde bulacağı bir ortama ihtiyaç duyarmış; e takdir edersiniz ki o ortam da aile, çoluk, çocuk filandır.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aynısını bende düşünüyorum.. ama ailem ve çevrem bu konuda kendime yazık ettiğimi düşünüyor. Ne güzel işinde varmış ben de olsam sakin bir hayat der evlenmem ama bazen insan eksikliğini hissedebiliyor ya.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılPişman olacak gibi bir durum yok ki, Canın istediğinde evlenirsin, 60 yaşında 70 yaşında bile istersen evlenirsin. Ya da baktın olmadı ayrılırsın.
Çevrene kulak asma ve erken evlenme.
Sorumluluk çok, sadece bazı ihtiyaçların giderilir, yalnızlık dostluk maddi ve manevi. Ama iki yabancısın sonuçta.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru insanla evlenirsen bunlar sorun olmaz.
Ama yanlış seçim yaparsan evlilik sıkıntılı iş
Ilerde pişman olurmusun senin tanıdığın değer verdiğin herkesin kendi ailesi olacak bu biraz seni üzebilir. Ve anne baba Allah geçinden versin. Asıl yurda göçünce işte asıl ozaman o yalnızlık çöker içine tam manasıyla.
Demem o ki doğru insanla yapılan evlilik seni vezir eder.
Zıttı rezil.00 Yorumla
+1 yılNasıl mutluysanız öyle kararınızı verin. Zorla olan evlilikten hayr gelmez eşine de kendine de hayatı zehir edersin. Hem belli mi olur belki ilerleyen zamanlarda fikrin değişir.
30 Yorumla
Evlenmek istemiyorsan, bu kararı kabul etmek ve kendini mutlu hissettiğin bir hayat yaşamak için çalışmak en doğru yaklaşım olur. Ancak, evlilik fikri seni korkutuyorsa, nedenlerini anlamaya çalış ve bu nedenlerin üstesinden gelmek için çalış.10 Yorumla
+1 yılAynı şeyi bende düşünüyorum hiç bir zaman evlilikle ilgili hayalim olmadı. Evlilik olayı gözüme çok büyük geliyor, yani bnce ilerde düşünüyorum tabiki yanlız kalcam her zaman ailem veya çevrem benle kalmayacak biliyorum ama genede evlilik istemiyorum. Yani pişman olucaksın diyende çok bana hatta yanlızlık allaha mahsustur diyende var ama insanın kendi isteği gerçekten.
20 YorumlaBence bunun zorunluluğunu hissetmeden eğer istiyorsan evlen. Çünkü çevremde illa evlenmeliyim diye evlenenlerin hiçbiri mutlu değil. Kuzenim evlendi 2 çocuğu oldu şimdi ayrı. Yazık çocuklara. Zorluklara katlanacak kadar sevmiyorsan evlenme.
00 YorumlaPişman olunacak bir durum, bekar kalmak bir yere kadar güzel. Evlenip boşanmış çiftlerden sizi negatif düşünceye sevk etmesin. Çünkü evlenenlerin çoğu iyi kötü yürüyor, hayat kurmak böyledir. Fazla zaman ayırmasanız, olur biter.
00 Yorumla
+1 yılYok yok asla pişman olmazsın. Tam tersi bu yaştan sonra çocuğun falan olursa kahredersin keşke evlenmeseydim bu kadar sorumluluk almasaydım dersin. Kendine asla vakit ayıramazsın. Boşversene keyfine bak ☕
00 Yorumla
+1 yılPişman olur musunuz bilemem o sizin bileceğiniz bir şey ama hiç evlenmeden 60 yaşına gelmiş emekli bir hemşire ablamız var bizim mahallede gayet de mutlu, yani kişilerin kendi tercihi dünyada bu şekilde yaşamayı tercih edenler de var :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Böyle kutluysan evlenme. Evleneceksen de seninle tam uyumlu nir karşı cinsi bul emin olmadan evlenme. Tam olarak, ruh, akıl, kalp ve ten uyumu olmalı. Beklentileriniz arzularınız aynı olmalı. Sakın haaaa… 🤗😎
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru insan olduğunu düşünüyorsa insan, rastlaştığı kişinin, iç sesi ve kâlbi destekliyorsa onu, çok fazla kararsızlığa gerek yok. Yaşlandığında üzülmenin, pişman olup kendisine öfkelenmenin âlemi yok. Ne yapıyorsa gençken yapılıyor sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorduysan eğer kesin pişman olacaksın. Mörfi kanunları her zaman işliyor. Birine Aşık olmak evlenmek kadar güzel ikinci bir şey yoktur efenim. Bu tanrının yeryüzünde kurduğu görünmez kanundur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılSağlığın, ailen, sevdiklerin birer birer seni terk etmeye başlayınca elini tutup destek alacağın birini aradığında yanında kimse olmayınca anlarsınız pişmanlığı..
Kedilerle yaşayan kadınlar gibi haberlerde görürüz seni..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu hayatta evlilik şart değil, bir erkek ile ömür boyu yaşamak şart değil. Evlenmek benim içinde pek önemli değil zaten dürüst bir insan bulmakta çok zor 🤷🏻♀️ Ama bir evladı olmalı insanın.. eğer evlenirsem bunun için evlenirim
33 Yorumla- +1 yıl
Allah, sana hayırlı bir eş ve evlat nasip etsin.
Amin
Cevap sahibi+1 yılAmin çok teşekkür ederim, allah herkesin gönlüne göre versin 🙏🏻
- +1 yıl
Amin ve Amin
Çevrenin bir önemi yok İnan nasıl yaşamak istiyorsan içinden ne geliyorsa onu yap. Herkesi dinlemek zorunda değilsin. Bu senin hayatın başrolde sen varsın bu soruyu bence kendine sor hayal et düşün taşın etrafına bakıp evlenmek zorunda hissetme kendini
12 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel durumu izah etmişsin kesinlikle katılıyorum sana 😊👍
- +1 yıl
Bu arada
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😎👍
+1 yılPişman olursun tabi yalnız kalınca insan düşünür geleceğini çoçuk var eş var güzelini seçtiysen eşin sana cenneti yaşatırda neden bu zamana kadar evlenmedim dersin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayat sizin, karar sizin. Kötü bir eşle evlenip hayatınız cehennem olacağına kendi dünyanızda kendi cennetinizi yaşayın. Hayat boyu her şey gönlünüzce olsun.
10 Yorumla Evliliği kötülemek ya da berbat olduğunu düşündürmek nasıl bi saçmalık. Evlenmek kadar güzel bişey yok. Olay aklını kullanıp kendine uygun olanı bulmakta. Evlenmek istememekte gayet doğal bi durum ama aşık olduğun ya da fikirlerini değiştirecek birisi çıktığı zaman bu konuları tekrar gözden geçirirsin.
10 YorumlaMaalesef bu sorunun cevabı ileride.
Önce bir şeyi deneyimleriz sonra da deneyimleyemediklerimizi özleriz.
Muhtemelen bu durum evlenenler içinde evlenmeyenler için de böyle olacak.04 Yorumla- +1 yıl
Evleneceği kişiyi iyi seçmesi gerekiyor yoksa pişman olacaktır. Ama hiç evlenmemek derse bu ileride onun için sorun olabilir.
- +1 yıl
@gülayy_kara sorun olup olmaması kişinin psikolojisine bağlı
Yalnızlık her zaman iyidir ölümden korkmazsın gitmekten korkmazsın yaşamaktan korkmazsın cesur yaşarsın kafan rahat olur.
Ta ki elden ayaktan düşene kadar…
Evlenirseniz artık kendinizden geçersiniz yaşamak için başka nedenleriniz vardır
Severek evlendiyseniz eşinizin ve çocuklarınızın yanında elbette çok mutlusunuzdur
Ancak hayatınızın sonuna kadar endişe içinde yaşarsınız
Ölmekten korkarsınız gitmekten korkarsınız
Hep arkanızda kalacakları düşünürsünüz.
İki ucu 💩 değnek - +1 yıl
Evet tabii ki de öyle ama bir şeyleri de yaşamak gerekiyor. Nereye kadar yalnız kalacak insan.
- +1 yıl
@gülayy_kara
İkiside ihtiyaç
Bizim birtane tercih yapma hakkımız var.
Benim karşıma doğru olduğunu düşündüğüm insan çıktı ve evlenmeyi tercih ettim
Hayatım çok değişti
Çok kısıtlanfa
Ama son zerresine kadar değdi
Çünkü çok mutluyum
Dünyalar tatlısı bi kızım var.
Ama sadece evlenmiş olmak için ya da çocuk sahibi olmak için evlenilmez
Evlilik kararının en önemli perdesi hevestir
Hevesi bir kenara bırakıp doğru kişi olup olmadığına karar vermektedir bütün mesele.
Bende sorumluluk sevmiyorum ama aklının bir köşesinde varsa evlilik evlen. Şayet ben karşı cinsin yerinde olsam yaşı ilerlemiş kadınla evlenmek istemezdim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çocuk konusunda kesinlikle pişman olunur diye düşünüyorum. Bende bekarım tek pişmanlığım bu olur eğer ki evlenmezsem.
03 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk konusunda pişman olmanın dönüşü de yok işte ben de belli bir yaştayım artık
Soran+1 yılYok ya aile ortamı sağlayamadıktan sonra çocuk yapmsk çocuğa yazık etmek olur
Bende büyüyünce öyle bir hayat yaşamak istiyorum çünkü çevremde evli olan kişilerin neredeyse hepsi pişman ve bekarlıgın sultanlık olduğunu düsünüyorum
00 Yorumla
+1 yılBen evliliğin temel amacının toplumsal anlamda legal olarak üremek olduğunu düşünüyorum. Gerçekten asla ve asla çocuk sahibi olmak istemiyorum diyorsan ve eminsen bir sorun olmaz ileride. Fakat insan bu her canlı gibi üremek ister. Hayatına anlam katmak gibi bir şey bu, sen hayır istemem kalsın diyorsan ileride pişman olsan bile çok geç kalmadıysan yinede evlenirsin takma kafana
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek istenmeli veya istenilmesi diye bir şey yok bence hayatına alacağın kişi plansız gelir ve sen plansız alirisn onu hayatına bakmışsın evlenmişsin diğer türlüsü hüsran
08 Yorumla- +1 yıl
Sen evlimisin çok merak ettim? Bu olgunlukta bir hanım büyük ihtimalle kapılmıştır
- +1 yıl
Yok bekarım 🤣🤣bu zihinlerin gideri yok 🤪
- +1 yıl
Niye ya 🙂 50 tane yorum okudum bir akıllı mantıklı olan seninkisiydi. Aslında erkekler senin gibi bir tane bulup evlenmeli. Kimi kadınlar çok geç olgunlaşıyor onların büyümesini beklerken bizim ömrümüz geçiyor. Olgun insan bulunca inciğine cinciğine bakıp kaçırmamalı. Resmen samanlıkta bir iğnesin. Kıymetini bilen birine kalbini ver 🙂
- +1 yıl
İnşallah bilen çıksın da 🤞
- +1 yıl
Takip kabul edip bir mesaj atsan çıkar belki 🥺
- +1 yıl
Prensip gereği kabul etmiyorum
- +1 yıl
gerçekten çok mutlu olurdum ama seni istemediğin bir şey için zorlayamam her şey için yinede teşekkürler 🙏
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim 🙏
+1 yılBende ayni dusunuyorum senin gibi, evlenmek banada sacma geliyor ama kiz cocugum olsun isterdim, onu egitir iyi yerlere gelmesi icin herseyi yapardim.
00 Yorumla
+1 yılguzelım sen bukadar ınce detayı dusunup kafanda tasarlayıp bı sunum yapa bıldınde hıc aklına gelmedımı herseyı allahın bıldını yorma kafanı bu bos dusuncelerle hersey olurunu bulur sen gel bız keyfımıze bakalım boyle bence daha bı guzel olur ne dersın
00 Yorumlaboş ver milletin dediğini. hep millet neder die hayatımızı onlara göre düzenliyoruz. hayat senin hayatın yaşayacak olanda sensin. nasıl rahat ediyorsan öyle kal derim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılŞu an belli ki ailenle kalıyorsun ya da bir arkadaşınla diyelim.. yıllar sonra herkes bir yere çekildiği zaman yalnız kalırsın Doğru kişiyi bulursan evlen
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılAslında bu konuda seni sıkan aile baskısı bence Bu işler birden olur hayatını planlayamazsın Hayat geldiği gibi yaşanıyor. Ve unutma düşüncelerin 10 yıl sonra şimdiki gibi olmayacak.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Pişman olursan evlenirsin bu devirde 35 yaşında bekar insan çok 50 yaşında boşanan da çok canın 55 de evlenmek isterse bulur birini evlenirsin ne olacak
00 Yorumla- Devamını Gör (281)
Devamını Gör(326)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem